Kassa

50PLUS: zet brievenbus bij bushalte

04-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
brievenbus_09.jpg
Nu PostNL het aantal brievenbussen mag gaan halveren, maakt 50PLUS zich zorgen of er wel genoeg brievenbussen over blijven zodat ouderen niet een te grote afstand hoeven af te leggen als ze een brief of kaart willen posten. Tweede Kamerlid Norbert Klein deed minister Henk Kamp (Economische Zaken) dinsdag de suggestie om de resterende brievenbussen zoveel mogelijk bij een bushalte te zetten.
Om tafel met belangengroepen
,,De buschauffeur kan de brievenbus dagelijks legen en inleveren'', aldus Klein. Kamp beloofde dat hij in zijn plannen rekening houdt met de gevolgen voor kwetsbare groepen als ouderen. De minister is bereid om met belangengroepen als ouderenbond ANBO te praten om te zien of er nog bruikbare creatieve ideeën loskomen. ,,Maar er moet wel wat gebeuren'', aldus Kamp. ,,Willen we de postbezorging overeind houden dan moeten we maatregelen nemen. PostNL is wettelijk opgedragen de post te bezorgen en ze lijden daar verlies op. Door deze maatregelen kunnen ze vanaf 2015 weer wat verdienen.''
Halvering
PostNL mag het aantal brievenbussen terugbrengen van 19.000 naar 8700 en het aantal vestigingen van de post mag van 2500 dalen tot 1000. Dit kan het bedrijf een besparing opleveren van 27 miljoen euro.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!