Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

50PLUS wil korting pensioenen voorkomen

06-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
oud koppel bankje 930x520
50PLUS wil met een nieuw wetsvoorstel voorkomen dat gepensioneerden worden gekort op hun pensioen. De partij vindt dat er de komende jaren een uitzondering kan worden gemaakt op de strenge regels waaraan pensioenfondsen zich moeten houden.
Extreem lage rente
50PLUS wijst op de uitzonderlijke situatie van de extreem lage rente, waardoor pensioenfondsen meer in kas moeten hebben. Daardoor kan het zijn dat zij op uitkeringen moeten korten. Zolang de Europese Centrale Bank de rente kunstmatig extreem laag houdt, zou de uitzondering moeten gelden, aldus de partij vrijdag.
'Fondsen rekenen zich arm'
50PLUS wil zo de negatieve gevolgen van het huidige beleid van de ECB beperken voor (toekomstige) gepensioneerden. ,,Nu de rente zo laag is dat elke relatie met verwachte rendementen van pensioenfondsen is verbroken, moet voorkomen worden dat pensioenfondsen zich kunstmatig arm rekenen, nu en in de komende jaren'', aldus de partij. ,,Blind toepassen van de regels van het financiële toetsingskader leidt tot onnodig ingrijpen in het eigendom van gepensioneerden en actieve deelnemers.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

gerardvantol
gerardvantol7 okt. 2016 - 20:12

Goed voorstel, de kunstmatig lage rente die de Italiaan Draghi blijft doordrukken om de Italianen te beschermen levert idiote gevolgen op voor de pensioenfondsen. Nou maar hopen dat er in maart 2017 heel veel 50+ mensen op deze partij gaan stemmen, zodat ze eindelijk een vuist kunnen maken tegenover de multinational begunstigers. 

rinuszwam
rinuszwam7 okt. 2016 - 16:17

Hopelijk krijgt het voorstel een meerderheid , want zo kan het niet langer , naast de al 8 jaren geen indexatie en ook al 2 keer gekort houdt het een keer op , e.e.a.. is op een schandalige wijze scheef gegroeid , de tweedeling in deze maatschappij is helaas al jaren een feit  , waarbij de ouderen keer op keer het slachtoffer worden , dank zij de huidige regering met zijn neo-liberaal beleid !! Het wordt tijd voor een eerlijk en rechtvaardig beleid !

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!