Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

25 en 26 november geen postbezorging TNT

16-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
postbode-TNT_03.jpg
Volgende week staken de postbodes van TNT Post twee dagen. Op 25 en 26 november bezorgen zij geen post. Dat heeft voorzitter Edith Snoey van Abvakabo FNV dinsdag gezegd op de landelijke actiedag van de postbodes van TNT in Den Haag.
Zij kondigde de vervolgactie aan namens de drie bonden die de landelijke actiedag van dinsdag hadden georganiseerd. Zeker achtduizend postbodes waren volgens de bonden dinsdag uit het hele land naar het hoofdkantoor van het postbedrijf gekomen om te protesteren tegen de 3100 gedwongen ontslagen die bij TNT Post gaan vallen als gevolg van de reorganisatie. Ook dinsdag werd geen post bezorgd.
De vakbonden vinden 3100 gedwongen ontslagen te veel en willen bovendien dat TNT de reorganisatie geleidelijker uitvoert. Volgens Snoey komen de bonden met een vervolgactie, omdat TNT geen fatsoenlijk bod op tafel heeft gelegd.
Door de reorganisatie verdwijnen elfduizend banen. Dat wordt voor een groot deel opgevangen door natuurlijk verloop. ANP

Meer over:

post, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!