Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

15-jarigen mogen later op de avond werken

22-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
85 keer bekeken
  •  
handschud_05.jpg
Jongeren van 15 jaar mogen binnenkort in vakantietijd tot later op de avond werken. Vanaf 1 augustus mogen 15-jarigen tot 21.00 uur aan de slag in hun vakantiebaantje, terwijl ze nu nog volgens de wet niet na 19.00 uur mogen werken.
'Realistischer en mondiger'
Een woordvoerster van de Arbeidsinspectie maakte donderdag de verruiming bekend. De reden hiervoor is dat jongeren tegenwoordig ,,realistischer en mondiger zijn''. Hierdoor worden ze beter in staat geacht zelf te bepalen tot hoe laat ze kunnen werken. Een 15-jarige mag op een niet-schooldag en in vakantietijd maximaal 8 uur werken. Maar op een schooldag mogen leerplichtige kinderen niet meer dan 2 uur aan de slag. Ook mag de 15-jarige op een schooldag niet voor 7.00 uur en niet na 19.00 uur werken.
Overtredingen
Uit onderzoek van de Arbeidsinspectie bleek donderdag nog dat veel overtredingen met vakantiewerkers in de horeca vorig jaar te maken hadden met 15-jarigen die na 19.00 uur werkten.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!