Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

14.000 besmettingen gemeld via CoronaMelder

27-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
corona-app 1127

Ongeveer 14.000 mensen die de CoronaMelder gebruiken, hebben binnen twee weken via de app aangegeven dat ze besmet zijn met het coronavirus, meldt zorgminister Hugo de Jonge. Volgens hem is dat best veel. Inmiddels hebben ruim 3,5 miljoen mensen de app gedownload op hun mobiele telefoon.

Sinds 10 oktober is de app landelijk te gebruiken. Je kunt via de app een melding krijgen als je een kwartier lang nabij een besmet persoon was. Wel moet die laatste zich met behulp van de GGD aangeven in de app. De ontvanger van de melding krijgt het advies thuis te blijven en zich te laten testen bij klachten.

Verlichten druk op bron- en contactonderzoek GGD

De app moet helpen bij het verlichten van de druk op het bron- en contactonderzoek van de GGD's. Alle gegevens in de app zijn anoniem en worden niet opgeslagen. Het systeem houdt verder niet bij aan hoeveel mensen het een notificatie stuurt. Volgens De Jonge hebben afgelopen zondag zo'n 1400 mensen die positief getest waren op het coronavirus, dat gemeld met de GGD in de app.

Slob ontvangt melding CoronaMelder

Eén van de mensen die een melding kreeg van de app, was onderwijsminister Arie Slob. Tijdens het debat op maandag in de Tweede Kamer bleek een naaste medewerker positief getest te zijn. Daarover ontving Slob zowel via de medewerker als via de app een bericht. De minister ging meteen in quarantaine, waardoor het debat werd geschorst. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!