Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Coronamelder-app is nu voor alle Nederlanders beschikbaar

10-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
coronamelder logo 1127
De app CoronaMelder is vanaf vandaag voor iedereen in Nederland te gebruiken. 
Wie de app downloadt wordt gewaarschuwd wanneer hij of zij in de buurt is geweest van iemand die een positieve testuitslag heeft voor het coronavirus. Gebruikers kunnen dan in thuis in isolatie gaan en zich laten testen, nog voor ze zelf klachten krijgen. Dit moet helpen om de verspreiding van het virus in Nederland tegen te gaan.

Lange voorbereiding

De aanloop naar de app was lang. Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) had in april aangekondigd dat hij een app wilde gebruiken om te helpen bij de aanpak van de corona-uitbraak. Zeven bedrijven kwamen met voorstellen, die tijdens een openbare sessie onder de loep werden genomen. Op de apps kwam veel kritiek en daarom ging het ministerie terug naar de tekentafel.
Het resultaat van het herontwerp is de CoronaMelder. Die werd sinds half augustus getest in het oosten van het land. Het kabinet wilde de app voor 1 september in heel Nederland invoeren, maar het lukte niet om de bijbehorende wet op tijd door de Tweede en de Eerste Kamer te krijgen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!