Soms denk je: dat Kanniewaarzijn! En dan bel je Astrid Joosten en het team van Kanniewaarzijn van BNNVARA.

Te zien in Kanniewaarzijn

astridjoostennick-van-ormondt1
Astrid Joosten (1958) was zelf een van de bedenkers van het programma en van de titel 'Kanniewaarzijn'. In haar tv-programma 'Alles draait om geld', dat in 2009 en 2010 bij de VARA te zien was, zat al de succesvolle rubriek 'Weggegooid geld'. Daarin werd aandacht besteed aan geld dat door de overheid en door bedrijven over de balk gesmeten werd. Die rubriek komt integraal terug, want daarvan werd al vaak gezegd: 'Kanniewaarzijn!'.
Astrid Joosten: 'In 'Kanniewaarzijn' ben ik de presentator die de zaken met een introductie neerzet. Daarna spelen onze geweldige acteurs de situatie na in een sketch, en vervolgens haal ik het verhaal weer naar de werkelijkheid, om de kijker duidelijk te maken dat het geen verzinsel is. Bij sommige zaken voer ik ook een gesprek met de betrokkenen zelf, of met een deskundige. Wij brengen de absurditeit van een verhaal in beeld, waarbij het best kan dat alles juridisch gezien klopt. Kijkers kunnen in eerste instantie lachen om de hilarische sketches, maar uiteindelijk moet iedereen het erover eens zijn: dit Kanniewaarzijn en er moet iets veranderen!'
bnnvara-kanniewaarzijn-111118-040-edit-848656
Annick Boer (1971) studeerde in 1994 af aan de Akademie voor Kleinkunst te Amsterdam. Sindsdien is ze te zien geweest in vele theatervoorstellingen, waaronder 'Rembrandt', 'Ja Zuster Nee Zuster', 'Doe Maar' en 'Warhorse'. Daarnaast is Annick altijd met veel andere projecten bezig. Zo vertolkt ze veel stemmen van tekenfilmpersonages, waarvan Dory, de vergeetachtige blauwe vis uit 'Finding Nemo', waarschijnlijk de bekendste is. Op televisie was Annick te zien als vast cabaretlid van 'Kopspijkers', had ze een hoofdrol in de dramaserie 'De Hoofdprijs' en een vaste rol in de serie 'Grijpstra en de Gier'. Annick heeft drie prijzen gewonnen: een Gouden Beeld (voor de comedy 'De Bifis' bij de NPS), de Pisuisseprijs (voor haar debuut in het toneelstuk 'De Sunshineboys') en een John Kraaijkamp Musical Award (voor haar rol in de musical 'Doe Maar'. Annick maakt sinds 2011 onderdeel uit van het team van Kanniewaarzijn.
bnnvara-kanniewaarzijn-111118-023-edit-225736
Plien van Bennekom (1970) is met name bekend als de helft van het duo Plien & Bianca, dat zij vormt met Biance Krijgsman. Zij leerden elkaar kennen tijdens hun opleiding aan de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam. Verder speelde Plien vele rollen in het satirische programma Koefnoen, o.a. als Linda de Mol, Anky van Grunsven en Floortje Dessing. In de SBS6-dramaserie 'Gouden Bergen' (2015) vertolkte ze een van de hoofdrollen. Ook speelde ze in de films 'All Stars', 'Minoes', 'Spion van Oranje', ''n Beetje Verliefd', 'Dik Trom' en 'Moordwijven'. In de musical 'Jan, Jans en de Kinderen' speelde ze Jans. En samen met Alex Klaasen maakte ze 'Nerd TV' en 'Villa Achterwerk'. Plien is sinds 2011 al een van de vaste acteurs bij Kanniewaarijn.
bnnvara-kanniewaarzijn-111118-069-edit-117093
Leo Alkemade (1980) studeerde in 2002 af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Daar leert hij Roel Bloemen kennen, met wie hij het duo 'Alkemade en Bloemen' vormt. Al voor hun afstuderen, in 2000, winnen ze de Jury- en Publieksprijs op het Groningen Studenten Cabaret Festival. Samen maken zij vijf theaterprogramma's. Verder is Leo onder andere bekend door 'Missie Aarde' van de VPRO, 'Toren C', 'Komt een man bij de dokter', en 'Sluipschutters'. Van dit laatste programma was hij tevens een van de schrijvers. Ook schrijft hij voor het radioprogramma 'Spijkers met Koppen' (BNNVARA, Radio 2). Leo maakt sinds 2016 deel uit van het team van Kanniewaarzijn.
bnnvara-kanniewaarzijn-111118-027-edit-288041
Bekende kop? Jazeker! Naast dat Pierre Bokma  (1955) regelmatig te zien is bij ons in Kanniewaarzijn, is hij ook bekend van zijn rollen in onder andere 'Rundfunk', 'De Prooi', 'Minoes', 'Zeg 'ns Aaa', 'Gooische Vrouwen' en 'Terug naar de Kust'. Pierre studeerde tot 1982 aan de Toneelschool Maastricht. Hij won twee keer de belangrijkste Nederlandse toneelprijs, de Louis d'Or (namelijk voor zijn titelrol in 'Richard III' en voor de hoofdrol in 'De Verleiders'). Ook won hij een Gouden Kalf voor zijn rol van de bruidegom Nico in de film 'Leedvermaak'en voor zijn rol in 'De Prooi', een Gouden Kalf 'Beste acteur in televisiedrama' voor zijn rol in 'Belager' en een Gouden Kalf 'Speciale Juryprijs' voor de volledige cast van de film 'Cloaca'. Daarnaast won Pierre nog vele andere prijzen.
bnnvara-kanniewaarzijn-281018-057-edit-339850
Owen Schumacher  (1967) vervangt in ons meest recente seizoen enkele afleveringen Pierre Bokma. Owen is, naast acteur in Kanniewaarzijn, onder andere al bekend van 'Koefnoen'. Ook is hij tekstschrijver, stand-upcomedian, presentator en jurist. Hij is dus van vele markten thuis.