Kanniewaarzijn

Officiële reactie Zilveren Kruis - tandongevallenverzekering

  •  
29-01-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
150 keer bekeken
  •  
KNWZ cz reactie
In de aflevering van 29 januari 2019 werd in Kanniewaarzijn aandacht besteed aan de tandongevallenverzekering van Zilveren Kruis. Na de uitleg van Kanniewaarzijn vindt u de reactie van Zilveren Kruis.

Uitleg Kanniewaarzijn:

In de uitzending van 29 januari besteed Kanniewaarzijn aandacht aan een tandongevallenverzekering die de kaakchirurg niet vergoedt. Hierbij bleek dat het niet altijd duidelijk wel soort behandeling wel en niet binnen de verzekering valt. In de uitzending was zorgverzekeraar Zilveren Kruis zelf ook aanwezig om uitleg te geven op de problemen en onduidelijkheden die werden besproken. Hieronder geven ze een uitgebreidere uitleg. 

Op 28 januari 2019 kreeg Kanniewaarzijn deze reactie van de zorgverzekeraar Zilveren Kruis.

"In de aanvullende verzekering 'Basis Plus Module' is een vergoeding opgenomen voor tandheelkundige zorg na een ongeval. Verzekerden met deze aanvullende verzekering kunnen voor tandheelkundige behandelingen naar een tandarts, tandprotheticus, orthodontist of een kaakchirurg. Als er een afspraak wordt gemaakt op deze vergoeding wordt het eigen risico niet in rekening gebracht.
Wij vermeldden op onze website dat tandheelkundige zorg na een ongeval, geleverd door de kaakchirurg, wordt vergoed vanuit de Basis Plus Module. Een kaakchirurg kan, naast tandheelkundige zorg, ook medisch specialistische zorg verlenen. Deze zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Als dit het geval is wordt het eigen risico van de verzekerde in rekening gebracht.
Wij begrijpen dat een verzekerde verrast kan zijn als het eigen risico in rekening wordt geracht. In de uitzenidng hebben wij uitleg gegeven over het verschil tussen tandheelkundige zorg en medisch specialistische zorg bij de kaakchirurg. Wij vinden het belangrijk om zo duidelijk mogelijk te zijn. Daarnaast hebben we ook een extra toelichting (onder het kopje Basis Plus Module) geplaatst op onze website:
Let op: een kaakchirurg kan ook behandelingen uitvoeren die vergoed worden uit de basisverzekering. In dat geval betaalt u eigen risico. Kijk voor de voorwaarden bij kaakchirurgie.
Heeft u vragen over uw polisvoorwaarden of het verschil tussen de basis-, en aanvullende verzekering? Of heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag." Aldus Zilveren Kruis.
Delen: