Sfeerfoto van Kanniewaarzijn
Kanniewaarzijn
Kanniewaarzijn

Was te zien bij BNNVARA opnpo1

Soms denk je: dat Kanniewaarzijn! En dan bel je Astrid Joosten en het team van Kanniewaarzijn van BNNVARA.
Kanniewaarzijn

Kamervragen na hypotheek-item in Kanniewaarzijn

06-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kamervragen na hypotheek-item in Kanniewaarzijn
Niet alleen mensen met een uitkering, maar ook ouderen in de samenleving hebben de grootste moeite met het krijgen van een kleine hypotheek. Te gek voor woorden, vonden wij. Tijd voor actie!
Banken die mensen met een uitkering geen hypotheek willen verstekken. Ja. Wij waren zacht gezegd verbaasd. Niet alleen mensen met een uitkering, maar ook de ouderen in onze samenleving kost het veel moeite om een zeer kleine hypotheek rond te krijgen. Daarom behandelden wij op 22 januari 2019 in de aflevering van Kanniewaarzijn de hypotheekverstrekking (zie het fragment onder het artikel). De problemen die wij hierbij tegenkwamen verbaasden niet alleen ons, maar ook kamerleden Van der Linde en Koerhuis (beiden VVD).
Voor ons was het gedoe rond de hypotheekverstrekking aanleiding voor een uitzending, bij Roald van der Linde en Daniel Koerhuis was het een aanleiding tot kamervragen. Ze vragen minister Ollongren of er een ‘geen-gezeur-bepaling’ kan komen voor kleine hypotheken.
Eén van de prangende vragen die de heren stelden was: Deelt u de mening dat de zorgplicht van financiële instellingen ook omvat dat mensen met een bescheiden inkomen aan een nette, passende hypotheek worden geholpen, zelfs als de winstmarge daarop bescheiden is?
Nu is het enkel een kwestie van afwachten wat er met de problematiek rond de hypotheekverstrekking gaat gebeuren.