Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zwitserse president oogst hoongelach met doodsaai pleidooi voor humor

  •  
08-03-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
De president van Zwitserland, Johann Schneider-Ammann, is sinds zijn laatste toespraak hard op weg een ware cultheld te worden. In de toespraak benadrukt hij het belang van lachen en hoe dit met name voor zieken een helende werking kan hebben. Gedurende de gehele toespraak is Schneider-Amman zelf niet op ook maar de kleinste glimlach te betrappen.
‘De therapeutische voordelen van humor zijn alom bekend,’ zei de president in alle ernst tijdens zijn toespraak ter promotie van de Tag der Kranken , de Dag van de Zieken. Een jaarlijks initiatief dat dit jaar het thema “lachen” heeft.
De Zwitsers kwamen niet meer bij na het zien van de toespraak. Op de sociale netwerken werd de president aangespoord vooral vaker speeches te geven. En of Schneider-Amman misschien ook nog iets leuks voor Vrouwendag wilde voorbereiden. Maar ook het Belgische RTBF vond de toespraak zeer geslaagd, want ‘na het zien van dit filmpje voel je je zeker beter’. De Franse Huffington Post vroeg zich af of de president misschien zelf depressief is.
‘Een cynische lach, bedoeld om iemand belachelijk te maken, is geen goeie lach,’ sprak de president. ‘Shit, dat is exact wat we nu aan het doen zijn,’ liet presentator Yann Barthès van het Franse Le Petit Journal zich ontvallen. Hij voegde daar aan toe dat de president waarschijnlijk niet doorhad dat hij ‘de grappigste speech in de geschiedenis van Zwitserland’ had gehouden.
‘Ondanks al je lijden, blijf lachen,’ concludeerde Schneider-Amman aan het eind van de toespraak, nog altijd zonder zelf ook maar één keer te hebben gelachen. Nee, dan toch liever Rutte. Hoewel…

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.