Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zwitsers hotel beveelt joodse gasten te douchen voor en na zwemmen

  •  
15-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1485 keer bekeken
  •  
download2-635x357
Een hotel in de Zwitserse plaats Arosa heeft een golf van verontwaardiging losgemaakt vanwege een bord waarop joodse gasten worden gemaand zich te douchen voor en na het nemen van een duik in het zwembad. Op het bord wordt gesteld dat ze niet meer welkom zijn in het zwembad als ze zich niet aan die regel houden. Op een ander bord werd gesteld dat joodse gasten slechts op bepaalde tijden in de koelkast van het hotel mochten.
De borden werden gefotografeerd door een joodse man die met zijn gezin in het hotel verbleef. De Israëlische onderminister van Buitenlandse Zaken noemde het bord een “afschuwelijk toonbeeld van antisemitisme” en zette de ambassade in Zwitserland aan het werk. Hij meent dat de hoteleigenaar vervolgd moet worden wegens antisemitisme.
De hoteluitbater zegt dat er geen sprake is van antisemitisme maar erkent dat het fout was om de regels alleen voor joodse gasten te laten gelden. Ze stelt dat voor de formulering was gekozen omdat alleen de – orthodoxe – gasten hun t-shirts aanhouden als ze gaan zwemmen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.