Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Zweden weigert Omar Souleyman de toegang

  •  
06-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
omar.jpg
Artiest en band mogen land niet in omdat Zweden Syrische burgers niet toelaat uit angst dat ze asiel aanvragen
De Syrische artiest Omar Souleyman en zijn band mogen Zweden niet in. De band stond geprogrammeerd om vrijdag op te treden op het Stockholm Music & Arts Festival, maar dat kan nu niet doorgaan. Reden van de weigering: Zweden laat geen Syrische burgers toe uit angst dat ze asiel aanvragen.
Eerder stond Souleyman op de Paredes de Coura in Portugal, op het Glastonbury festival en trad hij op tijdens Chaos in Tejas in Austin Texas. Hoewel Souleyman en zijn band traditionele bruiloftsmuziek maken in het Arabisch en Koerdisch, zijn de indie-festivals gek op hem.
Het Stockholm Music & Arts Festival laat in een statement weten:
Zweden gelooft dat het risico te groot is dat de bandleden een verblijfsvergunning zullen aanvragen. Het is niet alleen absurd dat Zweden geen Syriërs binnenlaat, het is extra bizar als het om een artiest gaat die overal ter wereld optreedt zonder enige problemen. Het is de eerste keer dat een band een visum is geweigerd. Go Sweden.
Het laatste album van Souleyman komt op 21 oktober uit. De eerste single is hier te beluisteren.
In Syrië vindt sinds maart 2011 een hevige oorlog plaats tussen opstandelingen en het Syrische regime van Bashar al Assad, waarbij tot nu toe al meer dan 100.000 doden zijn gevallen.

Meer over:

wereld, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

HomoRidenti
HomoRidenti6 aug. 2013 - 9:11

Tape flange...sinds ik de laatste C-90 cassette 20 jaar geleden weg heb gegooid, niet meer gehoord. Trouwens, zijn nieuwste is geproduceerd door Kieran Hebden van Four Tet. Ben benieuwd.. En geef die man gewoon een visum!