Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zweden en Denemarken zetten eeuwenoude vete voort op Twitter

  •  
07-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
371 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-07-07-om-21.58.20
Volgers van de officiële twitteraccounts van Denemarken en Zweden moeten gek opgekeken hebben toen donderdag een heuse ruzie uitbrak tussen de twee landen.
De accounts houden het doorgaans op het tweeten van wetenswaardigheden en grapjes over de landen en de inwoners. Zo begon het donderdag ook. Zweden schreef dat je een Zweed nooit moet vragen om het vloerkleed van muur tot muur te leggen, een bericht dat door Denemarken gedeeld werd met de toevoeging: ‘Nog iets dat Zweden en Denen met elkaar gemeen hebben.’ Dat was om een of andere reden aanleiding voor Zweden om te reageren met: ‘Weet je wat we niet met elkaar gemeen hebben? Dat onze meren net zo groot zijn als jullie hele land.’
Die sneer konden de Denen niet over hun kant laten gaan en het resultaat? Dat lees je hieronder.
(Overigens: het Deense account wordt beheerd door het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken en het Zweedse door het Zweedse Instituut – of zoals ze zelf zeggen: “door de communicatie-eenheid en een eland”)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.