Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zwarte katten blijven in asiel door selfie-hype

  •  
30-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
154 keer bekeken
  •  
cat_300_03.jpg

Kleur maakt dieren minder fotogeniek en daardoor minder geliefd

De Britse dierenbescherming RSPCA slaat alarm over een onverwacht gevolg van de selfie-hype: de asiels zitten vol met zwarte katten die niemand meer wil omdat ze lastiger te fotograferen zijn. Meer dan 70 procent van de thuisloze dieren is zwart of zwart-wit.
De zwarte kat was nog maar amper verlost van de onterechte beschuldiging van deelname aan hekserij of er duikt een nieuw stigma op: de dieren zijn lastig te fotograferen. Dat maakt ze voor potentiële eigenaren minder geschikt om mee te pronken op selfies en andere vormen van sociale media. Volgens de RSPCA worden dieren zelfs door hun baasjes gedumpt omdat ze niet fotogeniek genoeg zijn.
RTEmagicC_kat_300.jpg
Dat ze het minder goed doen op foto’s leidt er ook toe dat profielen van dieren, die op een nieuw huis wachten, op de internetsites van de asielen minder bekeken worden.
De dierenbeschermingsorganisatie Blue Cross zegt in de The Telegraph  dat het aantal gedumpte zwarte katten tussen 2007 en 2014 met 65 procent is gestegen.
Een blik op het ikzoekeenbaas-systeem van de Dierenbescherming laat ook in Nederland een forse vertegenwoordiging zien van zwarte en zwart-witte katten. Terwijl je er bijvoorbeeld zo mooi een meesterwerk van Bart van der Leck mee kunt namaken. 

Meer over:

kijk nou
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (10)

eeweew
eeweew30 jul. 2014 - 11:32

Sorry, maar dit leest als parodienieuws.

pietdeg2
pietdeg230 jul. 2014 - 11:32

Zijn er overigens al Siberische tijgers op de Veluwe gesignaleerd? Waar is de tijd toch gebleven dat we de komkommertijd heel geruststellend konden doorbrengen met het monster van Loch Ness?

Hallodaar2
Hallodaar230 jul. 2014 - 11:32

Dit is al heel wat jaren een probleem. Wwe zien het ook bij konijnenopvangen. Zwarte dieren vallen minder op in het hok en de "gezichtsuitdrukking" of ogen vallen een beetje weg. Daardoor hebben mensen minder snel een klik met een zwart diertje als ze in een eerste ontmoeting langs de vele hokken lopen. De witte of gevlekte beestjes springen er dan veel meer uit.

De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten
De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten30 jul. 2014 - 11:32

Wat heeft de mens toch tegen zwart????

janwijn
janwijn30 jul. 2014 - 11:32

Maar goed dat zwanen geen huisdieren zijn: die zijn er alleen in wit of zwart. Je moet eens opletten hoe weinig foto's ze over tien jaar nog hebben van hun kinderen want velen fotograferen meest met die Smartphone prullaria waarin een lensje en sensor zit ten grote van een speldenknop en niets wat zo snel zoek raak als digitale foto's gemaakt door ondeskundige. Ze storten alles op een website en als die ter zielen is zijn ze al hun herinneringen kwijt of die kat gekleurd is of niet.

Warren2
Warren230 jul. 2014 - 11:32

typische uiting van de steeds narcistischer wordende maatschappij

Rootman
Rootman30 jul. 2014 - 11:32

In Europa zijn er bijna geen totaal zwarte katten, vanwege de heksenvervolgingen. je moet behoorlijk ver Azie in.

1 Reactie
lembeck
lembeck30 jul. 2014 - 11:32

Ik heb er drie mogen hebben en er enorm veel plezier aan beleefd en liefde van gekregen. Er waren maar twee mensen die niet durfden te komen, beiden zwaar gristelijk. De foto's laten prachtige dieren zien. Het is dat een huisdier veel te duur is voor me, anders had ik zeker gezocht naar een nieuwe zwarte kat. Ik vind ze het mooiste, hoewel ik eigenlijk alle katten geweldig vind. Met Cleveland Amory kan ik zeggen van katten bezeten te zijn. :-)))

Naliey
Naliey30 jul. 2014 - 11:32

Sorry maar dan heb je echt geen hart voor dieren. Zulke "mensen" moeten per direct een permanente dierverbod krijgen en dan kans op een permanente celstraf als ze toch weer aan dieren beginben. Mijn dieren zijn hier omdat ik een groot hart voor dieren heb. Mijn Labrador is zwart en ja vaak moeilijk te zien op foto's maar wat kan mij die hele *** foto nou schelen?? Je neemt godver toch geen dieren om er alleen maar foto's van te maken?? Opknopen zulke dierenhaters!!

1 Reactie
pietdeg2
pietdeg230 jul. 2014 - 11:32

"Mijn dieren zijn hier omdat ik een groot hart voor dieren heb. Mijn Labrador" Oei, dan is het maar te hopen dat je die niet bij een fokker hebt gekocht. Anders werk je gegarandeerd mee aan de inteelt van dat ras dat bijna aan erfelijke aandoeningen bezwijkt. Het moderas labrador staat ongetwijfeld hoog op het lijstje hondenrassen waarvoor Sharon Dijkstra volkomen terecht een fokverbod overweegt. "Opknopen zulke dierenhaters!!" Allemaal?