Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zwarte advocate wordt drie keer op een dag aangezien voor verdachte

  •  
24-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
183 keer bekeken
  •  
vrouwejustitia

© cc-foto: Sang Hyun Cho

Het hoofd van de gerechtsdienst van Engeland en Wales heeft zijn excuses aangeboden aan de zwarte strafrechtadvocate Alexandra Wilson. Wilson werd woensdag in een gerechtsgebouw drie keer aangesproken door mensen die dachten dat ze geen advocaat was.
Dat begon al bij de ingang toen een beveiliger Wilson naar haar naam vroeg zodat hij haar kon opzoeken op de lijst van aangeklaagden. Daarna meenden een advocaat en een bode dat Wilson de rechtszaal niet binnen mocht, omdat ze geen advocaat zou zijn, schrijft ze op Twitter.
“Dit is echt niet oké”, meent Wilson. Het hoofd van de gerechtsdienst Kevin Sadler is dat met haar eens. “Dit is volledig onacceptabel gedrag”, aldus Sadler, die een onderzoek aankondigt.
Wilson is niet de enige advocaat die met vooroordelen te maken heeft. Uit een deze week uitgevoerd onderzoek van de Britse vereniging van Aziatische advocaten blijkt dat een op de drie advocaten met een Aziatische achtergrond wel eens ten onrechte wordt aangezien voor de verdachte.
cc-foto: Sang Hyun Cho
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.