Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zuckerberg eet alleen dieren die hij zelf slacht

  •  
27-05-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
zuckerberg_300.jpg
Facebook-oprichter maakte kippen, geit en varken dood
Mark Zuckerberg (27), oprichter van Facebook en miljardair, heeft zich voorgenomen alleen nog vlees te eten van dieren die hij zelf heeft geslacht.
‘Net een varken en een geit geslacht’, liet hij op 4 mei via zijn Facebook-pagina weten aan zijn meer dan 4 miljoen ‘vrienden’. Nu wordt duidelijk dat de slachtpartij onderdeel is van een nieuwe levensstijl.
Zuckerberg is praktisch vegetariër maar maakt een uitzondering voor dieren die hij zelf ombrengt, meldt onder meer Het Laatste Nieuws :
De Facebookstichter, die gisteren nog op de G8-top sprak met wereldleiders over de impact van internet op de economie, beweert dat zijn jongste uitdaging tot hem kwam tijden een barbecue die hij bij hem thuis hield. Een aantal gasten vertelden Zuckerberg dat ze moeite hadden met een portie van een varkentje dat hij aan het spit had geroosterd, omdat ze het beeld van een levend biggetje niet uit hun hoofd konden zetten. 
Dichter bij de waarheid is waarschijnlijk dat Zuckerberg sinds een poosje in de buurt woont van Jesse Cool, de vrouwelijke chef die al 35 jaar organisch eten predikt in Silicon Valley. Het was Cool die Zuckerberg op sleeptouw nam, voorstelde aan organische landbouwers in de buurt én die zijn hand vasthield toen hij zijn eerste varken, geit en kip zelf doodmaakte. 
In Nederland is thuis slachten overigens verboden, met een jachtvergunning mag het wel in het open veld.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (11)

Joeri2
Joeri227 mei 2011 - 8:27

Erica Albright: You are probably going to be a very successful computer person. But you're going to go through life thinking that girls don't like you because you're a nerd. And I want you to know, from the bottom of my heart, that that won't be true. It'll be because you're an asshole.

Bernie2
Bernie227 mei 2011 - 8:27

Mijn hoogbejaarde pa slachtte tot voor kort regelmatig vlees voor eigen (en ons) gebruik. Een gesneuvelde haas, geitje van vrienden, de non-productieve kip van de buurvrouw etc. Een eerlijk is eerlijk: een opgeblazen supermarkt plofkip, of welk ander stukje processed meat ook verbleekt nog verder als je weet hoe een eerlijk stukje vlees hoort te smaken. Qua slachten treed ik niet in pa's voetsporen, maar ik koop mijn vlees wel op zorgvuldig geselecteerde plekken. En daar zit geen supermarkt of keurslager tussen.

objectivist
objectivist27 mei 2011 - 8:27

Het is een serieuze tendens... zelfvoorzienend worden. Eigen moestuin, eigen energieproductie..... en nu dus ook zelf dieren slachten. We gaan weer terug naar de plattelandssamenleving.

BertSchaak2
BertSchaak227 mei 2011 - 8:27

Wel. als je het goed doe dan bespaar je de dieren wel heel veel vervoers en slachthuis stress. Doe je het fout dan bezorg je de dieren veel leed. Maar dat is met een korte cursus op te lossen. Een ding is wel zeker als iedereen zijn/haar eigen consumptievlees zal moeten slachten, je veel meer vegetariërs krijg. Dus direct invoeren maar.

Ginerted
Ginerted27 mei 2011 - 8:27

Ik was ooit eens op een werkdag even thuis en zag een stukje ShoolTV waarin een meisje van ±12 de biologische varkenshouderij van haar ouders toonde. Ze vertelde dat ze het met de fles zogen van biggetjes, wat soms nodig was, het allerleukste was, maar ook de hele omgang met deze als echte varkens prettig levende dieren geweldig was. Daarop kreeg ze de vraag of ze geen moeite er mee had dat de varkens, ook die ze zelf gezoogd had, uiteindelijk geslacht werden. Ze antwoordde zonder dralen dat ze er geen moeite mee had. Onze beesten leven een goed en waardig leven en worden snel gedood en met zo min mogelijk stress vertelde ze. Zolang veel mensen varkensvlees eten is dit de beste en meest diervriendelijke manier. Ik was er zo van onder de indruk dat ik het nooit vergeten ben. Ondanks dat eet ik zelf zelden varkensvlees vanwege hun behoorlijke intellect, ben matig met overig vlees in het algemeen, en eet alleen biologisch. Een dier in de natuur heeft een dierwaardig leven zegt men vaak maar dan vergeet men dat de struggle of life vaak meedogenloos is en ziekte, honger, en een gewelddadige dood, en dus lijden geen uitzondering zijn. Een dier op een biologische wijze geleefd en geslacht is over het algemeen goed af.

Florian2
Florian227 mei 2011 - 8:27

Geen slecht idee: zelf slachten. Je moet wel groot wonen zoals Mark: op mijn appartement geeft zo'n slachtpartij teveel troep! :-) Of om met ma Flodder te spreken: "leuk zo'n slachtpartij maar het geeft altijd zo'n rotzooi!"

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen27 mei 2011 - 8:27

Nou en; Er bestaan vast meer mensen die alleen eigen-geslacht vlees eten. Is dit nieuws?

JanB2
JanB227 mei 2011 - 8:27

Iedere boer deed dit vroeger. Eigen slacht was een volstrekt normaal verschijnsel in die tijd.

ErnsTT2
ErnsTT227 mei 2011 - 8:27

Mooie oplossing om van de bioindustrie af te komen, want ik schat dat als mensen hun eten zelf moeten slachten, en nauwelijks nog vlees gegeten zal worden...

JoopSchouten
JoopSchouten27 mei 2011 - 8:27

Nóg een slager. ... Wel een goed idee. Mensen komen zo óók dichter bij de natuur te staan (...). FF een Halal-snijcursusje en wat verdovingsspuitjes regelen.

1 Reactie
krid58
krid5827 mei 2011 - 8:27

Paas er dan ook een paar mijn kant op. Zou ook graag mijn eigen vlees slachten. Met vis lukt dat soms al. Alleen mag je neit overal snoekbaars meenemen, wat ontzettend jammer is.