Erica Albright: You are probably going to be a very successful computer person. But you're going to go through life thinking that girls don't like you because you're a nerd. And I want you to know, from the bottom of my heart, that that won't be true. It'll be because you're an asshole.
Mijn hoogbejaarde pa slachtte tot voor kort regelmatig vlees voor eigen (en ons) gebruik. Een gesneuvelde haas, geitje van vrienden, de non-productieve kip van de buurvrouw etc. Een eerlijk is eerlijk: een opgeblazen supermarkt plofkip, of welk ander stukje processed meat ook verbleekt nog verder als je weet hoe een eerlijk stukje vlees hoort te smaken. Qua slachten treed ik niet in pa's voetsporen, maar ik koop mijn vlees wel op zorgvuldig geselecteerde plekken. En daar zit geen supermarkt of keurslager tussen.
Het is een serieuze tendens... zelfvoorzienend worden. Eigen moestuin, eigen energieproductie..... en nu dus ook zelf dieren slachten. We gaan weer terug naar de plattelandssamenleving.
Wel. als je het goed doe dan bespaar je de dieren wel heel veel vervoers en slachthuis stress. Doe je het fout dan bezorg je de dieren veel leed. Maar dat is met een korte cursus op te lossen. Een ding is wel zeker als iedereen zijn/haar eigen consumptievlees zal moeten slachten, je veel meer vegetariërs krijg. Dus direct invoeren maar.
Ik was ooit eens op een werkdag even thuis en zag een stukje ShoolTV waarin een meisje van ±12 de biologische varkenshouderij van haar ouders toonde. Ze vertelde dat ze het met de fles zogen van biggetjes, wat soms nodig was, het allerleukste was, maar ook de hele omgang met deze als echte varkens prettig levende dieren geweldig was. Daarop kreeg ze de vraag of ze geen moeite er mee had dat de varkens, ook die ze zelf gezoogd had, uiteindelijk geslacht werden. Ze antwoordde zonder dralen dat ze er geen moeite mee had. Onze beesten leven een goed en waardig leven en worden snel gedood en met zo min mogelijk stress vertelde ze. Zolang veel mensen varkensvlees eten is dit de beste en meest diervriendelijke manier. Ik was er zo van onder de indruk dat ik het nooit vergeten ben. Ondanks dat eet ik zelf zelden varkensvlees vanwege hun behoorlijke intellect, ben matig met overig vlees in het algemeen, en eet alleen biologisch. Een dier in de natuur heeft een dierwaardig leven zegt men vaak maar dan vergeet men dat de struggle of life vaak meedogenloos is en ziekte, honger, en een gewelddadige dood, en dus lijden geen uitzondering zijn. Een dier op een biologische wijze geleefd en geslacht is over het algemeen goed af.
Geen slecht idee: zelf slachten. Je moet wel groot wonen zoals Mark: op mijn appartement geeft zo'n slachtpartij teveel troep! :-) Of om met ma Flodder te spreken: "leuk zo'n slachtpartij maar het geeft altijd zo'n rotzooi!"
Nou en; Er bestaan vast meer mensen die alleen eigen-geslacht vlees eten. Is dit nieuws?
Iedere boer deed dit vroeger. Eigen slacht was een volstrekt normaal verschijnsel in die tijd.
Mooie oplossing om van de bioindustrie af te komen, want ik schat dat als mensen hun eten zelf moeten slachten, en nauwelijks nog vlees gegeten zal worden...
Nóg een slager. ... Wel een goed idee. Mensen komen zo óók dichter bij de natuur te staan (...). FF een Halal-snijcursusje en wat verdovingsspuitjes regelen.
Paas er dan ook een paar mijn kant op. Zou ook graag mijn eigen vlees slachten. Met vis lukt dat soms al. Alleen mag je neit overal snoekbaars meenemen, wat ontzettend jammer is.