Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zou jij dit kind helpen?

  •  
28-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
96 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-06-28-om-16.04.04
Wat doe jij wanneer je een kind moederziel alleen op straat aantreft?
In een nieuwe video van Unicef zien we de zesjarige actrice Anano die namens de hulporganisatie de proef op de som neemt. Eerst staat zij keurig gekleed op een plein en zien we de een na de andere voorbijganger zich om haar bekommeren. Daarna ondergaat ze een kleine transformatie. Wat ‘vuile’ make-up en oude, versleten kleren en Anano ziet er plots uit als een van de 150 miljoen kinderen die wereldwijd noodgedwongen op straat leven. Dan wordt experiment opnieuw uitgevoerd, het resultaat is te zien in de video hierboven. In een restaurant wordt eenzelfde test gedaan, tot halverwege de opnamen gestopt moeten worden omdat Anano het zelf niet meer verdroeg.
Elke dag krijgen miljoenen kinderen voortdurend de behandeling die Anano slechts een paar minuten doorstond. Miljoenen kinderen die nooit hun potentie zullen waarmaken omdat ze daar simpelweg de kans niet voor krijgen. Dat is onnodig, vindt ook Unicef. Zij hopen dat deze video mensen ervan bewust maakt dat juist ook de kinderen die niets hebben, aandacht verdienen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.