Joop

Zou het gerucht over Wilders dan toch kloppen?

  •  
09-06-2021
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
202 keer bekeken
  •  
Wilders and Graus report the pig slaughterhouse

© EPA/SEM VAN DER WAL

Opmerkelijk dat Wilders opeens zoveel vertrouwen heeft in het justitiële apparaat.
Dagenlang al staat het land op stelten omdat Geert Wilders journalisten – een enkeling niet te na gesproken – ‘tuig van de richel’ heeft genoemd. De PVV-leider twitterde dat zaterdag in reactie op een NRC-artikel over zijn fractiegenoot Dion Graus, die van seksueel wangedrag werd beschuldigd. Bepaald niet de eerste keer overigens. Maar Dion mag dan een smeerkees tegenover vrouwen zijn, hij is wel lief voor dieren. Dat beweert hij tenminste, en het is nog niet tegengesproken.
Beroepsvereniging NVJ wil met Wilders praten over zijn tweet (een uitnodiging waar deze hoogstwaarschijnlijk niet op in zal gaan). Volgens de NVJ wakkert het gewraakte Twitterbericht de agressie tegen haar leden aan. De organisatie zwaait met een onderzoek waaruit blijkt dat 82 procent van de journalisten wel eens te maken heeft gehad met ‘een vorm van agressie of bedreiging’. Zelf heb ik mijn hele leven als journalist gewerkt, maar ik schijn te horen bij die 18 procent die nooit is bedreigd. Blijkbaar deed ik iets verkeerd.
Terug naar Wilders. Die weigert – uiteraard – om zijn uithaal naar mediavertegenwoordigers terug te nemen. In een Kamerdebat preciseerde hij die wel nader. Volgens Wilders zijn journalisten ‘lakeien van de macht’. Een beetje vreemd, want de PVV-leider baseert zich in minstens de helft van zijn zeer talrijke schriftelijke en mondelinge vragen op het werk van deze ‘lakeien van de macht’. Dat kunnen toch niet alleen die paar uitzonderingen zijn die in zijn visie niet als ‘tuig van de richel’ aangemerkt mogen worden?
Wilders ging ook in op de opschudding rond Graus. Geen partijgenoot van hem, want die heeft Wilders niet, maar niettemin eindigt Graus iedere keer weer op een verkiesbare plek op de kandidatenlijst van de PVV. Waarom Wilders dit risicogeval telkens de hand boven het kale hoofd houdt is onduidelijk. Op het Binnenhof gaat al jaren het gerucht dat Graus ‘iets’ weet over Wilders dat het daglicht niet kan verdragen. Het omgekeerde geldt vermoedelijk ook, maar dat weerhoudt Wilders er kennelijk niet van Graus steeds maar weer in zijn fractie te halen.
Ook dit keer laat Geblondeerde Geert de vrijwel aanhoudend in opspraak zijnde Dion niet vallen. Hij stelt zich op het formele standpunt dat de rechter maar moet uitmaken of er sprake is van strafbare feiten. Opmerkelijk dat Wilders opeens zoveel vertrouwen heeft in het justitiële apparaat. Dat wordt volgens hem toch gedomineerd door ‘D66-rechters’?
Maar nog veel opvallender is het dat Wilders iedere keer weer vierkant achter Graus blijft staan. Zeker, ook brievenbuspisser en ontuchtpleger Eric Lucassen mocht in 2010 in de fractie blijven nadat zijn wangedrag onomstotelijk was aangetoond. Maar hij moest wel een paar woordvoerderschappen inleveren. Bovendien kwam zijn naam bij de volgende verkiezingen niet meer voor op de PVV-lijst.
Hoe is Graus – Kamerlid sinds 2006 – er steeds opnieuw in geslaagd dit lot te ontlopen? Het is waar dat hij nog nooit in een brievenbus heeft gepist. Hij is daar althans nooit op betrapt. Maar dat kan toch niet de enige reden zijn? Zou het Haagse gerucht over Graus die ‘iets’ van Wilders weet dan toch kloppen? Of is dit een veronderstelling van ‘tuig van de richel’?
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (43)

Joost Spits
Joost Spits9 jun. 2021 - 23:46

- Een verdachte is nog geen dader. - Wat Kockelmans hier schrijft is goedkope roddel en achterklap. Dit is  suggereren, insinueren, aannames zonder harde feiten te noemen, etc.  Nee, daar red je het niet mee, Kockelmans.  ....Not my cup of tea...

3 Reacties
Zandb
Zandb10 jun. 2021 - 7:06

Joost Realiseert u zich niet, dat er twee kanten aan zoiets zitten: Een verdachte is nog geen dader. Dat klopt. Maar een verdachte kan wel een dader zijn. En dat klopt ook. Wilders heeft te dealen met twee kwaden: Als Dion de waarheid vertelt, dan liegt het vermeende slachtoffer, dan liegen de vermeende slachtoffers en andersom. En toevallig vallen vermeende dader en slachtoffer(s) onder zijn verantwoordelijkheid. Hebt u zich dit gerealiseerd? En hoe lost u dan dit dilemma op?

vdbemt
vdbemt10 jun. 2021 - 8:33

"– Een verdachte is nog geen dader. –" Dat is het goede principe. Maar is het bij Wilders wel het principe? Want bij Wilders zijn, door ontlereerbaar gedrag van een kleine groep mensen (onder Marokkanen, Moslims) ALLE mensen van de groep waartoe zij behoren, daders. En moeten die het land uit gezet worden. Hier is het de tegenovergestelde benadering door Wilders

Norsemen
Norsemen10 jun. 2021 - 8:52

Joost Spits heeft er blijkbaar veel moeite mee dat zijn blonde voorbeeld wordt aangevallen. Dat hij daar zo op reageert moet dan haast wel betekenen dat Kockelmans een goed verhaal heeft.

michellekepen
michellekepen9 jun. 2021 - 23:37

"Zeker, ook brievenbuspisser en ontuchtpleger Eric Lucassen mocht in 2010 in de fractie blijven nadat zijn wangedrag onomstotelijk was aangetoond" - nu zal er een hoop aangetoond zijn, maar voormalig parlementair verslaggevers kunnen zich beter aan de feiten houden: Lucasen heeft in deze zaak niet in de brievenbus gepist, maar hier 'slechts' mee gedreigd. "Zelf heb ik mijn hele leven als journalist gewerkt, maar ik schijn te horen bij die 18 procent die nooit is bedreigd. Blijkbaar deed ik iets verkeerd" - Fons Kockelmans verkeert in een nog veel uitzonderlijker positie dan hij al denkt te zitten, want die 82 procent was alleen al over het afgelopen jaar! Cumulatief bezien zullen zal er hoogstens een paar procent nog niet bedreigd zijn! "Zou het Haagse gerucht over Graus die ‘iets’ van Wilders weet dan toch kloppen?" - het zou mij niet verbazen. Puur gebaseerd op dat ik anders niet zou weten waarom Graus er zit. Kan het mis hebben, maar een stemmentrekker, dat zal die Graus toch niet zijn?

Greendutch
Greendutch9 jun. 2021 - 19:35

jij bent de journalist dus kun jij het uitzoeken. doe ons dat plezier aub. bovendien heb ik nog een theorie sinds Pauw na het debat op tv zei dat ze buiten het debat om echt goede vriendjes waren en het ontzettend goed kunnen vinden met elkaar. waarom staat Wilders dan toch telkens zo uit te halen? zelf denk ik dat na dat Graus binnenskamers weliswaar de VVD mentaliteit geschonden had op een of andere manier een soort afspraak heeft met de VVD om als populist nog meer stemmen binnen te halen op rechts zodat uiteindelijk het rechtse geluid wel steeds duidelijker gehoord wordt. je gaat toch niet na een scheldkanonnade lief en aardig met iemand aan de borrel en plezier maken? niet als zender en niet als ontvanger. lijkt mij.

Rolandb Gilead
Rolandb Gilead9 jun. 2021 - 18:34

Ook voor Graus geldt dat de aantijgingen bewezen moeten worden, en daar hebben we het OM voor. Daarin heeft Wilders gewoon gelijk. Ik moet nog maar zien of hij Graus de hand boven het hoofd blijft houden trouwens. Die Lucassen heeft hij er ook uit gegooid.

1 Reactie
Zandb
Zandb10 jun. 2021 - 7:08

Roland En hoe moet Wilders zich dan opstellen naar het/de vermeende slachtoffer/s toe?

Wat?
Wat?9 jun. 2021 - 16:51

Ik denk dat elitaire mannen die lang veel status hebben genoten al snel fouten maken. Maar als ik kijk naar rechtse politiek zie ik vooral dat het de kunst is om dwars te liggen en de realiteit te weerspreken. Ook het demoniseren van journalisten is onderdeel van de MO. Voor Wilders is alles en pr moment. Dus ik zou er niet te veel achter zoeken. Eigenlijk doen we zelf net zo hard mee aan het verspreiden van verkeerde informatie. De aantijging is dat Graus wat uit te leggen heeft, en voordat dat is gebeurd hebben we al een drieluik geschreven. Wat is de misdrijf waarvan ie wordt verdacht en welk bewijs is er? Speculeren over de motieven van zeer transactionele politici die bij elkaar al 30 jaar in Den Haag zitten is zinloos. Wat trouwens wel gewoon zo is, is dat Wilders vaker wel dan niet met de coalitie meestemt. Hij is en blijft een VVD'r op economisch gebied. Dat hij zich vooral wilde toespitsen op het demoniseren van moslims betekende dat hij een nog asocialere partij moest oprichten

1 Reactie
Norsemen
Norsemen10 jun. 2021 - 8:57

Je gaat me toch niet vertellen dat je Graus en Wilders elitair vindt? Maar verder ben ik het wel met je eens, behalve dat Wilders een VVD'er is op economisch gebied. Wilders is namelijk een populist op elk gebied, ook op economisch standpunten.

Paleocon
Paleocon9 jun. 2021 - 16:32

Houdt eens op met die hardnekkige leugen. Eric Lucassen heeft NIET in een brievenbus gepist. Hij heeft ermee gedreigd.

1 Reactie
Rolandb Gilead
Rolandb Gilead9 jun. 2021 - 18:30

Ach, wie heeft er nou niet als man in zijn wilde jaren in een brievenbus staan pissen. Er zijn ergere dingen.

Kuifje3
Kuifje39 jun. 2021 - 10:34

Wilders wijst terecht naar journalisten die hem niet moeten. Er zijn ook journalisten die hem wel welgezind zijn en die worden door linkse politici dan weer wat minder prettig gevonden. Is dit een probleem? Zo ja, voor wie dan? Ooit was een journalist een verslaglegger van gebeurtenissen. Dat is langzaamaan anders geworden. Vooral parlementaire journalistiek is steeds meer veranderd in opiniejournalistiek. In de VS is dat nog veel verder doorgeschoten dan hier, maar het wordt ook hier steeds erger. Een voorbeeld: Toen Trump corona toeschreef aan dat lab in China verketterden veel journalisten dit verhaal. De gangbare mening werd steeds meer dat het van dieren afkomstig was. Bij ons riepen bepaalde politici dat we vanwege corona een veel harder beleid op dierenwelzijn moesten hebben. Facebook weerde deze mening (want van Trump…). Inmiddels weten we beter en blijkt dat de journalistiek vreselijk gefaald heeft. Ik ben van mening dat journalisten weer verslaggevers moeten zijn. Politici zijn er om een mening te hebben en de burger moet op een objectieve manier daarover worden ingelicht. Een column op pagina drie met een mening is prima, maar niet ieder artikel moet meningsvormend hoeven te zijn.

14 Reacties
Fransss en Vrij
Fransss en Vrij9 jun. 2021 - 11:03

[ Toen Trump corona toeschreef aan dat lab in China verketterden veel journalisten dit verhaal. ] Logisch, want de wetenschap zei en zegt nog steeds dat de structuur van het virus niet op menselijk manipuleren wijst. Ook voor ontsnapping van het virus uit een laboratorium was en is nog steeds geen bewijs. Bovendien wil Trum altijd en overal iemand anders de schuld geven van zijn eigen falen. De goede journalist trapt daar niet in.

Sonic2
Sonic29 jun. 2021 - 11:36

Het punt met de verdedigers van Wilders( en ook Trump en Baudet verdedigers) is dat ze een totaal verkeerd startpunt en een inschatting hebben van de heer Wilders. Ook uw probleem een beetje, want u lijkt me los van dat u in de verkeerde mythes en persoon gelooft een aardig persoon. PVV kiezers denken dat Wilders de nieuwe Churchill is. En gaan vanuit daar alle reacties op hem af meten. PVV kiezers denken dat Wilders en de PVV sociaal zijn. Dat Wilders een verzetsstrijder is een sterk leider is. Als je dat gelooft, dan is inderdaad wat de media allemaal vermeldt kritisch. Nu mag iedereen van alles vinden. En het staat u vrij om Wilders de nieuwe Kennedy te vinden. Ik denk vooral dat de media Wilders fair neer zetten. Ik zie niet iemand met visie. Ik zie niet iemand die sociaal is. Niet iemand die een partij kan aansturen. Geen goede debater zoals Bolkenstein. Een Fortuyn kloon, maar dan een hele slechte. Prima als mensen er anders over denken. Het staat iedereen vrij om buiten de realiteit te staan. Trouwens over die lab theorie. Volgens mij is er nog steeds niet 1 op1 iets echt 100% zeker weten en onomstotelijk bewezen. Waarbij echte alle twijfel weg is. Van Mevrouw Koopmans tot Faucci. Dus het staat de media vrij om dat verhaal te verketteren. Als je president bent van een wereldmacht kan je pas iemand beschuldigen als je daar 100% bewijs van hebt. Dat wij van alles roepen is prima, maar Trump moet met dingen komen die 100% realiteit zijn. En niet iets toeschrijven aan wat op dat moment nog niet bevestigd was. Dus terecht dat hij daar kritiek op krijgt. Wilders wijst niet naar journalisten. Ook een volstrekt foute calculatie. Wilders demoniseert ze. Zet ze in de hoek en zet ze weg. Op basis van wat eigenlijk? Op basis van dat Wilders en zijn PVV aanhang zichzelf erg goed vinden en de rest van de samenleving WEL in de realiteit staat. Want dat is wat er gebeurt. Wilders vindt zichzelf vast een genie. Zijn kudde schapen zullen dat ook wel vinden en dan is het fijn dat er mensen zijn die dat kunnen corrigeren. Al wordt het voor mij een dagtaak. Ik doe dat met liefde.

stokkickhuysen
stokkickhuysen9 jun. 2021 - 11:59

Ik wil best mee in het verhaal voor meer onderzoeksjournalistiek en minder opinie in het nieuws, Maar om dat te ondersteunen naar een statement van Trump te wijzen dat hij maakte voor 100% uit politieke overwegingen is dan weer onhandig. Vooral als je deze opmerking van Trump in een groter geheel aan statements over Covid, HQL, lichttherapie, it is just a flu, etc. Trump is not a scientist, to put it mildly. Dat je daar bent ingetrapt valt me tegen.

Nico de Mus
Nico de Mus9 jun. 2021 - 12:05

@ Sonic 9 juni 2021 at 13:36 !!dat er mensen zijn die dat kunnen corrigeren. Al wordt het voor mij een dagtaak. Ik doe dat met liefde.!! Succes Hoewel ik van mening ben , dat dat niks uitmaakt ,vooral niet als je dat alleen op deze site doet. ....

Sonic2
Sonic29 jun. 2021 - 13:50

@ Nico de Mus U heeft een punt dat het niet veel zal uitmaken, maar het is in ieder geval gedocumenteerd en voor andere leesbaar wat mijn meningen zijn. Voor de rest zet ik me wel voor de politiek en maatschappij in, maar dat is mijn prive domein.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde9 jun. 2021 - 14:26

Kuifje, Trump zei niet zo maar dat het virus van Chinese makelij was. Het was gemaakt om het westen economisch te treffen. Veel pvv en FVD aanhangers verspreidde die theorie op Facebook. Het was allemaal opzet om de macht te grijpen. Wat Biden wil is voor altijd een eind aan die theorie maken.

Kuifje3
Kuifje39 jun. 2021 - 15:43

Zucht… ik verdedig Wilders hier niet beste Sonic. Ik stel dat journalisten zich steeds minder met verslaglegging en meer met opinie bezig zijn. Dat vinden Wilders, maar ook zijn opponenten vaak niet leuk. Vraag maar aan Klaver of Jette. Als mensen het nieuws een beetje gevolgd hebben dan hebben ze kunnen lezen wat er met het onderwerp aan de hand is wat ik hier als voorbeeld gaf. Ik had ook andere voorbeelden kunnen geven zoals de heksenjacht op de zoon van Halsema of journalistieke hoogtepunten inzake de strijd tussen Israel en Hamas. Ik pak gewoon een onderwerp waar overduidelijk journalisten hebben gefaald. Voor sommigen is het reageren op iemand zijn punt erg lastig. Er wordt dan een bladzijde vol gekalkt over hoe dom en slecht de kiezers van Wilders wel niet zijn. Nou, dat is pas echt dom en totaal niet aan de orde.

Wat?
Wat?9 jun. 2021 - 17:10

Hoe weet jij dit Kuifje. Want als dit zo is hebben we de facto oorlog met China, en daarbij zijn mogelijke bondgenoten. Ze hebben genoeg kernwapens om India volledig te bestrijken, dus Europa zal een beetje kansloos zijn. Je beweert dat je gelooft in een Nederland. Maar het Nederland van jou gaat onzinnige leugens de ether ingooien wat er toe leid dat we over leugens debatteren en kleuters met steeds dommere theorieën komen. Hoe hebben zij dit virus zo pico bello kunnen ontwikkelen? Zeker als er gewoon varianten van waren. Je ontkent waarschijnlijk ook de ernst van het virus. Waarom zouden de Chinezen een biologisch wapen de wereld inhelpen dat juist personen van actief dienende leeftijd het meest ontziet? Wat, ze wilde dat we minder ouderen hoeven te onderhouden zodat we meer economische middelen en mankracht in de strijd tegen China geïnvesteerd kan worden? Dus China heeft een virus de wereld ingeholpen dat senioren target, en dan? Wereldheerschappij? Als jij dit al hebt kunnen uitvogelen weet ik zeker dat ze ook hun conclusie hebben kunnen trekken bij inlichtingen. Dus dat zit China dan, zelfs de internethelden weten de waarheid. En als ze dan toch een virus hebben ontwikkeld waarom verspreiden ze hem dan vanuit China? Waarom niet gewoon iemand in Brussel besmetten? Was het het Brusselvirus en kon China gewoon zijn markt openhouden. Waarom hebben zeer ook niet meerdere virussen losgelaten? Nu hebben we binnen een piep een vaccin ontwikkeld en is covid bij de meeste al een herinnering. Als dit het strategische denken van China is moeten ze toch ebben checken of die Xi niet gewoon Trump in een pak is.

Sonic2
Sonic29 jun. 2021 - 18:56

@ Kuifje Journalisten maken fouten. Op1 is een matige talkshow. En er zullen best dingen fout gaan. Ik ken eigenlijk heel veel goede parlementaire verslaggevers. Of mensen die politiek in hun portefeuille hebben. Trouw vind ik prima artikelen schrijven. Ik lees de column van Tom Jan Meeus graag. Lamaye Ahouray( zal het wel verkeerd schrijven) is prima journalist. Frank Hendrikx ook. Ook de Telegraaf heeft redelijke goede journalisten. Wouter de Winther bijvoorbeeld Het probleem zit hem in de perceptie van mensen. De massa die vrij vaak voor de verkeerde demagogen valt. En dan uiteraard het oneens zijn met de media. Zelfs met mijn meest rechtse bril op vind ik veel kritiek op Wilders terecht, rationeel en waarschijnlijk genuanceerd. Met Fortuyn had je misschien best een punt gehad. Ik denk dat je 2 dingen heel goed moet scheiden. Je hebt de achtergrond. En ik snap best dat mensen tegen een hoge energie rekening zijn. Ik snap dat ze moeite hebben om hun buurt te zien veranderen. Dus alle begrip voor de zorgen. Als u een klap op straat krijgt dan kan ik begrijpen dat u terug slaat. Maar ik zou zelf weg lopen, omdat ik geweld echt de laatste optie vind. En in die context moet je het ook bekijken. Alle begrip voor zorgen. Maar je bent wel door elke ondergrens heen gezakt als je PVV of FvD stemt. Ik vind de media in Nederland prima. En Joop is ook prima. De PvDA is hard genoeg aangepakt na Rutte 2. Rutte kreeg ook de laatste maanden best wel wat kritiek. En PVV en FvD krijgen de boemerang die ze elke keer werpen elke keer terug. En dan voelen ze zich erg op hun teentjes getrapt.

vdbemt
vdbemt10 jun. 2021 - 8:39

"Ik ben van mening dat journalisten weer verslaggevers moeten zijn. Politici zijn er om een mening te hebben en de burger moet op een objectieve manier daarover worden ingelicht. " Dat wordt wel heel moeilijk gemaakt wanneer een politicus de hele journalistiek, 'enkelen uitgezonderd' (louter een toevoeging om niet meteen voor de rechter gesleept te worden) tuig van de richel noemt, omdat zij voldaan hebben aan hun journalistieke taak, die helaas 1 van zijn kompanen betreft.

Sonic2
Sonic210 jun. 2021 - 10:09

@ Vdbemt Het wordt ook tijd dat we "rechtse" journalisten dan eens gaan aanspreken. Wat uiteraard door Kuifje ( en nog een heel aantal) nooit wordt gedaan. Het idee is altijd de boze linkse media tegen de rechtse vrijheid strijders. https://twitter.com/JoostNiemoller/status/1402345573240512512 Nep journalistiek. Alhoewel iedereen de situatie waar Wilders in zit vreselijk vind. Zijn prive situatie. Dit is dus waardeloze journalistiek. Op schoot zitten bij de mensen die je moet controleren. Schaamteloze Goebbels achtig geslijm. Nooit weersproken door al die rechtse internet hooligans. Die dit goede journalistiek vinden. https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/06/wybren-van-haga-wordt-kartelknuffelaar-gelukkig-heeft-d66-een-echte-ondernemer-in-de-tweede-kamer/ DDS neemt zelfs LETTERLIJK een term over van FvD. Letterlijk. Waardeloze journalistiek. Nepper dan nep. Gaat veel verder nog als wat er op links gebeurt. Zie je hier stukken waar Klaver, Ploumen en Marijnissen door de hoofdredactie worden neergezet als verlossers. Dus als rechts en ultra rechts kritisch is op links en de media. Laat ze eerst eens in hun eigen stal kijken. Elsevier lees ik trouwens bij mijn ouders en dat is wel een blad dat prima artikelen heeft. Ook veel slechte artikelen. Geenstijl van hetzelfde laken en pak. Anti Baudet omdat Bart Nijman een grote hekel heeft aan Baudet. Een realist dus. Die Bart Nijman. En pro PVV omdat ze toch al die reaguurders beetje binnenboord moeten houden. Onze rechtse vrienden staan buiten de realiteit. En hebben 0 zelfreflectie. Eerst maar eens kijken in hun eigen stal. Ook genoeg op aan te merken.

vdbemt
vdbemt10 jun. 2021 - 12:16

@Sonic. "Het wordt ook tijd dat we “rechtse” journalisten dan eens gaan aanspreken. Wat uiteraard door Kuifje ( en nog een heel aantal) nooit wordt gedaan. " Inderdaad. Die lezen de Telegraaf. En slikken alles wat deze verkondigt. Helemaal mee eens dus.

Zandb
Zandb10 jun. 2021 - 13:16

Kuifje U omzeilt zo wel handig dat wat Wilders beweerde: Journalisten zijn, uitzonderingen daargelaten, tuig van de richel. Wilders wijst dus helemaal niet, laat staan terecht, naar de journalisten die hem niet moeten. Wat u Wilders laat zeggen, dat is inderdaad geen probleem. Behalve dan dat het een probleem voor u is, dat Wilders dat helemaal niet heeft gezegd. Wat Wilders wel zegt - zie boven - is wèl een probleem en een groot probleem ook. U verandert dus, heel listig van, onderwerp. Ik trap er niet in. Uw standpunt heeft helemaal niets met dat van Wilders te maken. Zucht.

Kuifje3
Kuifje313 jun. 2021 - 19:57

@Zandb: ik ben het nooit eens met scheldpartijen. Wilders zit daar natuurlijk volledig fout. Ook dit is een verschijnsel wat uit de VS over is komen waaien, net als waar mijn punt (journalisten zijn geen neutrale verslaggevers meer) over ging. Als Wilders zich wat minder liet gelden als een blaffend bijtertje dan had zijn partij allang veel groter geweest. Hij ziet dat niet. @Sonic: Kennelijk heeft u niet gelezen wat ik opmerk over rechtse journalisten die Halsema en Jette maar al te graag de maat nemen. Ook dat vind ik fout. Mijn punt gaat niet over Wilders, maar over de journalistiek in ons land.

Break on through
Break on through9 jun. 2021 - 10:31

Goed verhaal man. Aan figuren als Graus kun je gewoon zien wat voor een club de PVV (maar ook heel extreem rechts) eigenlijk is. Telkens in opspraak komende paljassen die telkens maar niet afgeserveerd worden. Ik zit nog steeds te wachten op de dag dat bewezen word dat Wilders en z´n club betaalt en gemanaged word uit een schimmig dictatuurtje.... ;)

1 Reactie
adriek
adriek9 jun. 2021 - 12:35

Schimmig dictatuurtje? Gewoon Nederland toch? Het is inmiddels ook wel duidelijk waarom griezels als Baudet en Wilders 'de elite' willen verjagen: dat zijn de stoeltjes waar zij zich willen zetelen, ver boven de (wetten van) gewone stervelingen ...

Paul250371
Paul2503719 jun. 2021 - 10:26

Het zou wel verklaren waarom Wilders de mestvliegen om Graus en Graus zelf blijft accepteren.

Grietje Genot
Grietje Genot9 jun. 2021 - 10:25

Als tuig van de richel en 'n slippendrager van de macht je tuig van de richel noemt, benevens lakei van de macht, dan zit je goed, lijkt me. Niks om je druk over te maken. Onlangs zag ik Greet wat journalisten te woord staan, iets wat-ie steeds vaker doet, omdat zijn normale modus operandi wel 't maximale heeft bereikt, vermoed ik; mogelijk is ook dat hij binnen zijn fractie geen normaal mens vindt die 'm een luisterend oor biedt. Ja, hij profileert zich meer en meer als een doorsnee lakei van de status quo, als de lobbig goedzak, de flegmatieke druiloor, de wet aanbiddende en de koddige draaitol die-ie uiteindelijk is. En dat die Raus meer kaarten in zijn mouw heeft, dat is zonneklaar.

Sonic2
Sonic29 jun. 2021 - 10:17

Wilders is niets zonder de media. Hij zal nooit de grootste partij worden zonder extreme media aandacht. Dat Wilders zijn bejegening ziet als demonisering is een teken van een volledig gebrek aan zelfreflectie. Wilders is een waardeloze politicus. Een matig debater die helemaal niets voor elkaar krijgt. En die veel te veel zetels heeft. Nu wil ik niet al teveel in Wilders zijn prive leven( voor zover dat al bestaat) wroeten, maar het enige wat ik kan bedenken is iets wat Meindert Fennema over Wilders heeft geschreven, waarvan wordt beweerd dat hij dat verzonnen heeft. Dat Wilders er meerdere buitenechtelijke affaires op na houdt. Graus weet dat. En dat zal Wilders wel eens zijn huwelijk kunnen kosten. Speculatie en achterklap. Volgens mij niet. Je gaat bijna denken dat Graus echt iets weet van Wilders.

1 Reactie
Fransss en Vrij
Fransss en Vrij9 jun. 2021 - 11:06

[ Wilders is niets zonder de media. ] Precies. Daarom moet dat "tuig van de richel" gewoon eens zes maanden niets over Wilders berichten, geen interviews afnemen. Eens kijken hoe snel Wilders huilie huilie gaat doen.

tempest
tempest9 jun. 2021 - 9:33

Insinueren dat er iets is dat het daglicht niet kan verdragen valt vast en zeker onder “tuig van de richel” gedrag als je daar geen enkel bewijs voor hebt. Wil niet zeggen dat het niet waar kan zijn, maar dat Wilders zich niets van dit mediaspelletje aantrekt past volledig in zijn MO. Sterker nog, ik denk dat hij bewust tegen het oordeel van de media in gaat. Dat levert hem aandacht, stemmen en macht op.

9 Reacties
Zandb
Zandb9 jun. 2021 - 10:09

tempest Beweren dat mensen "tuig van de richel gedrag vertonen", is totaal iets anders dan beweren dat mensen "tuig van de richel zijn". Wie dat niet inziet, die mag zich van mij niet bemoeien met deze kwestie. Dat slecht gedrag beloond wordt, dat wil nog wel eens waar zijn. Maar daar hebben mensen als u toch geen enkele waardering voor!

Pineut2
Pineut29 jun. 2021 - 10:35

Als er geen sterkere argumenten tegen je stelling komen dan die van Zandb dan heb je blijkbaat toch gelijk Tempest. En dat weet Zandb zelf ook wel. Daarom komt hij uiteindelijk bij gebrek aan argumenten nog met een enorme jij-bak. ''Maar daar hebben mensen als u toch geen enkele waardering voor". Het ontbreekt er nog maar aan dat er een luid applaus komt voor dit soort banale cancelpraktijken die steeds weer elke discussie doodslaan.

EenMening
EenMening9 jun. 2021 - 10:35

Het is inderdaad wel vreemd dat Geert Dion Graus de hand steeds boven het hoofd houdt. Daar zit een luchtje aan en waar rook is, is vuur. #metoo gedrag komt ook bij andere partijen voor. Dat gebeurt overal waar machtsongelijkheid bestaat tussen mensen met macht, in casu politici, en medewerkers die afhankelijk van hen zijn. Maar ik heb de indruk deze partijen er meer aan proberen te doen.

EenMening
EenMening9 jun. 2021 - 10:36

dat deze partijen

Le Chat Botté
Le Chat Botté9 jun. 2021 - 11:23

@pineut Als je iets tegen cancel praktijken hebt, wat vind je dan van het cancellen door wilders van vrijwel alle journalisten van vrijwel alle media?

stokkickhuysen
stokkickhuysen9 jun. 2021 - 12:11

'Insinueren dat er iets is dat het daglicht niet kan verdragen valt vast en zeker onder “tuig van de richel” gedrag als je daar geen enkel bewijs voor hebt.' Heeft Geert ooit iets anders gedaan? Geert verdient de titel Tuig van de Richel voor zijn gehele werk.

Pineut2
Pineut29 jun. 2021 - 15:52

De cancelpraktijk van Wilders (en soortgenoten) is natuurlijk walgelijk Botte. Altijd hetzelfde soort dat zich bij herhaling daartoe verlaagt. Het enige dat je nog ter verdediging van Wilders kan opvoeren is dat hij vervolgens wel het in de kuif gepikte journaille uitgebreid te woord staat en zijn aantijging toelicht. https://www.gids.tv/video/343152/video-geert-wilders-reageert-op-beschuldigingen-dion-graus

stokkickhuysen
stokkickhuysen10 jun. 2021 - 12:23

Grappig diie cancelcultuur. Helaas 'vrijheid van meningsuiting' is een recht jegens de overheid, het leidt dus niet tot een aan plicht tot meningsverspreiding. Grappig om GW over 'hoe het hoort' te horen praten. Wat weet hij daar nou van? Ik had eigenliljk het idee dat er geen politicus zoveel in het nieuws is als Geert. Of misschien is hij een beetje jaloers op Thierry?

Zandb
Zandb10 jun. 2021 - 13:27

Pineut Geen idee waar u een "jij-bak" kunt ontwaren in mijn reactie. Ik wijs tempest er op wijzen dat hij van "journalisten zijn tuig van de richel". maakt, "journalisten vertonen het tuig van de richel gedrag". En ik maak duidelijk, dat ik dat niet terecht vind. Wie niet het verschil begrijpt, BIJVOORBEELD tussen " U bent dom" en "U redeneert dom", die mag niet meer meedoen, vind ik. Leg eens uit; waar ziet u die "jij-bak"?