Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Remkes: boerencrisis reikt veel verder dan stikstof

Bemiddelaar noemt eerste overleg zonder protestboeren "buitengewoon constructief"
Joop

Zorgverzekering: eigen risico levert weinig op

  •  
04-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
carnaval300.JPG
Het eigen risico in de zorgverzekering levert maar weinig op. Door een eigen risico zouden verzekerden minder snel naar de dokter stappen, maar voor chronisch zieken en ouderen gaat dit niet op. Zij geven zoveel uit aan zorg dat ze sowieso al meer dan het eigen risico kwijt zijn.

Meer over:

economie, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

zorgverzekering
zorgverzekering6 sep. 2016 - 10:42

Het eigen risico voor de zorgverzekering 2017, blijft onveranderd. Het eigen risico per kalenderjaar is vastgesteld om €385. Dat is de eerste keer sinds de invoering van de nieuwe zorgverzekeringswet en daarmee ook het verplichte eigen risico op de basisverzekering, dat het eigen risico niet verder stijgt. Hoewel mensen als gevolg van het eigen risico niet minder vaak naar de dokter gaan, ,most het afschaffen van het eigen risico 3,7 miljard euro. Renate http://www.zorgverzekeringen2017.nl

Nicci2
Nicci24 dec. 2009 - 15:02

Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat de verzekeraars hadden verwacht dat mensen door een eigen risico minder snel naar de dokter zouden gaan. De 'winst' zit 'em in een lagere uitkering door dat eigen risico.

Joeri2
Joeri24 dec. 2009 - 15:02

O ja, da's waar ook, de zorgverzekering is er om winst te maken, jammer dat die eigen risico zo weinig oplevert. En al die lastige klanten maar ziek worden en zo. Misschien nog slechtere zorg bieden dan maar. Of nog minder in het pakket... Dank u paars voor déze privatiserings ronde, want de marktwerking heeft de zorgverzekering echt stukken goedkoper gemaakt. ... ...

1 Reactie
SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra4 dec. 2009 - 15:02

De zorgverzekering is niet onder paars ingevoerd of bedacht, maar onder Balkenende II door Hoogervorst. De herziene zorgverzekering is ingevoerd op 1 januari 2006, drie en een half jaar ná Paars, dus. Verder ben ik het met je eens dat de zorgverzekering echt een ramp is. Kost veel meer dan het ziekenfonds, maar levert veel minder zorg. Welk kabinet heeft de moed en het gezond verstand om dat fiasco ongedaan te maken?

[verwijderd]
[verwijderd]4 dec. 2009 - 15:02

Het levert wel wat op Onverzekerden Bedankt Klink!

1 Reactie
Nicci2
Nicci24 dec. 2009 - 15:02

Jij ziet een verband tussen het eigen risico en mensen die onverzekerd zijn? Ik raak heel erg nieuwsgierig.