Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zorgverzekeraar ziet spoedeisende hulp en verloskunde in Lelystad niet zitten

  •  
09-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
20412801709_0ffd117a35_k

© cc-foto: Roel Hemkes https://flic.kr/p/x6NWM4

Zilveren Kruis, de belangrijkste zorgverzekeraar in Flevoland, ziet geen toekomst voor een afdeling spoedeisende hulp (SEH) en acute verloskunde in het ziekenhuis in Lelystad. Dat blijkt uit een zogeheten ‘visiedocument’ dat in handen is van Omroep Flevoland. De omroep schrijft :
"De verzekeraar ziet een SEH niet zitten, vooral omdat er te weinig geschikt personeel is. (…) De acute zorg moet volgens de verzekeraar daarom op een andere manier worden ingericht. Zo moet er een spoedpost komen en is hulp nodig van een omliggend ziekenhuis."
De verzekeraar stelt voor om bij noodgevallen een ambulancehelikopter in te zetten in het gebied. Hte document dateert al van deze zomer. Komende woensdag sluit het IJsselmeerziekenhuis in Lelystad grotendeels de deuren wegens een faillissement. De polikliniek en spoedeisende hulp blijven nog tot 29 november open.
De verantwoordelijke minister Bruins (VVD) verklaarde tegenover de omroep 4,4 miljoen euro per jaar beschikbaar te stelen om de zorg voor het gebied te behouden:
"Bruins benadrukt dat hij zich maximaal inspant om deze afdelingen open te houden. Daarom wil hij ook een financiële bijdrage doen “voor een reeks van jaren”. Deze boodschap heeft de minister ook meegegeven aan de verschillende overnamekandidaten waar de curator mee in gesprek is. “Als er een bijdrage van de overheid komt, zal dat geesten rijp maken om te kijken wat mogelijk is. En is dat niet dit jaar, dan later. De bijdrage wil ik wel een tijdje beschikbaar houden”, zo laat de minister weten. "
cc-foto: Roel Hemkes
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.