Joop

Zorgen over veiligheid Kamerlid na commentaar Telegraaf

  •  
23-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
127 keer bekeken
  •  
Tweede Kamerverkiezingen: Jonge Klimaatbeweging debat

© AMSTERDAM - Kauthar Bouchalikt voorafgaand aan een verkiezingsdebat over het klimaat. Het debat is georganiseerd door De Jonge Klimaatbeweging. ANP EVERT ELZINGA

Jesse Klaver maakt zich grote zorgen over de veiligheid van Kauthar Bouchallikht. Op Facebook schrijft de GroenLinks-leider dat er “een situatie wordt gecreëerd waarin het onveilig” voor haar “is om te werken”.
De extreemrechtse groep Pegida heeft een demonstratie aangekondigd voor de dag dat Bouchallikht wordt geïnstalleerd als Kamerlid. Hun leuze (“Zeg nee tegen deze wolf in schaapskleren”) lijkt rechtstreeks te zijn ontleend aan het hoofdredactioneel commentaar van De Telegraaf op maandag, waarin Bouchallikht ook al een “wolf in schaapskleren” werd genoemd.
Ook in de rest van het commentaar stookte de krant het vuurtje van de islamhaat op. Zo ziet de krant Bouchallikhts verweer dat ze niets te maken heeft met de Moslimbroederschap als bewijs voor haar geheime agenda.
Klaver hekelt in zijn bericht het klimaat “waarin democratisch gekozen volksvertegenwoordigers bij voorbaat verdacht worden gemaakt, waarin een jonge vrouw te horen krijgt dat ze maar een toontje lager moet zingen.”
" Deze onophoudelijke stroom verdachtmakingen ontneemt niet alleen een democratisch gekozen volksvertegenwoordiger de kans om zelf te formuleren wie ze is en waar ze voor staat. Een hele bevolkingsgroep wordt weggezet. Moslims horen de boodschap van groepen als Pegida luid en duidelijk: ‘het doet er niet toe wie je bent of wat je zegt, je bent niet te vertrouwen.’"
‘GroenLinksers kiezen een wolf in schaapskleren in het parlement.’ Dat schreef één van de grootste kranten van Nederland…

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (118)

Lucaz2
Lucaz226 mrt. 2021 - 15:13

Het maakt niet uit wat je zegt en doet, je bent een moslim dus er iets mis in je hoofd en je bent gevaarlijk. Eigenlijk triest maar in essentie degene die dit vindt doet alleen zichzelf tekort.

moush1
moush126 mrt. 2021 - 9:11

Als je zoals radicaal rechts geen enkel argument meer hebt, dan kun je enkel dreigen, mond snoeren of stickers plakken. En dan zeg je '' zoek het zelf maar op, schaap'' of zo. Walgekijk en gevaarlijk.

Minoes&tuin
Minoes&tuin26 mrt. 2021 - 3:13

Mag je ook zeggen dat je het echt gewoon niet weet? Ik weet het doodeenvoudig niet!

Oki Doki
Oki Doki24 mrt. 2021 - 17:07

Ik vraag me af waar de rechtse stemmer zich überhaupt mee bemoeid. Het is niet hun partij en zij beslissen toch niet wie er in de partij van GroenLinks komt? De GroenLinks stemmer stemt op GroenLinks en haar vertegenwoordigers omdat zij de partij en de vertegenwoordigers vertrouwen, meer hoeven mensen niet te weten. Het is gewoon superbrutaal om je te bemoeien met wie er onderdeel gaat uitmaken van een partij waar je zelf helemaal niet op gestemd hebt.

5 Reacties
Frans Kwakman
Frans Kwakman24 mrt. 2021 - 17:49

Oki Doki - ik ben het met je eens. Je wilt niet weten wat de SP allemaal over zich heen krijgt en niet in de Telegraaf maar gewoon hier op Joop.

Jozias2
Jozias224 mrt. 2021 - 21:44

@Frans Vrij selectieve verontwaardiging. Hier ook veel berichten over andere partijen en politici.

Zandb
Zandb25 mrt. 2021 - 7:41

Oki Doki/Frans Waarmee je je bemoeit is met het feit dat een volksvertegenwoordiger ook jouw belangen dient te vertegenwoordigen. Dat zegt de wet. En de beslissingen van volksvertegenwoordigers hebben natuurlijk invloed op ieders leven. Dat wil niet zeggen natuurlijk, dat je je niet op een verkeerde MANIER kan bemoeien met kieslijsten. En dat is, neem ik aan, wat jullie bedoelen.

Frans Kwakman
Frans Kwakman25 mrt. 2021 - 11:14

Jozias - je hebt ongetwijfeld gelijk maar jammer voor jou, ik volg de info over SP intensiever dan de rest hier. Ja inderdaad selectief. zandb - ik zie het zeer veel kritiek op SP, mijn keuze. Te pas en te onpas. Ik ga geen namen noemen want dat geeft alleen nog meer gekweel uit een valse hoorn.

Minoes&tuin
Minoes&tuin26 mrt. 2021 - 3:11

Frans Kwakman Niets van aantrekken, gewoon doorgaan!

Paul250371
Paul25037124 mrt. 2021 - 13:53

Als je eenmaal een fatwa van de extreem rechtse haatzaaier Weird Duk op je dak krijgt, ben je je leven niet zeker.

1 Reactie
Paul Spijkers
Paul Spijkers27 mrt. 2021 - 3:22

Is insinueren dat iemand ophitst tot moord zoals je nu doet niet 'haatzaaien' ?

DeKleineSalamander
DeKleineSalamander24 mrt. 2021 - 8:45

De krant van wakker Nederland. De Telegraaf heeft nooit echt iets geleerd van de geschiedenis en al helemaal niet van haar eigen geschiedenis. Vuurtje opstoken en als het uit de hand loopt zich in rechtse correctheid terugtrekken. En als het helemaal uit de hand loopt op de survival stand en net als 'toen' heulen met extreemrechts.

6 Reacties
DeKleineSalamander
DeKleineSalamander24 mrt. 2021 - 8:54

PS: Kauther en Sylvanna, daar mogen we heel er blij mee zijn in de Tweede Kamer. Aan de anderen de opdracht om deze vrouwen te steunen en om racisme en extreemrechts niet nog meer ruimte te geven.

Jerry Bidet
Jerry Bidet24 mrt. 2021 - 10:30

Verbazingwekkend knap dat je het presteert om beide namen verkeerd te schrijven.

ValsPlat
ValsPlat24 mrt. 2021 - 10:55

Het is de krant van bang Nederland.

Buitenstaander
Buitenstaander24 mrt. 2021 - 12:45

@Sjoerd Ja laten we (alleen) bij de Telegraaf vooral weer het verleden erbij halen om het heden te verklaren. Nou, dan kunnen weer nog wel minimaal 2 bedenken toch? Maar nu even over vandaag: Is dat 'labelen' van mensen die onwelgevallige meningen verkondigen niet een dingetje van veel media. Vooral het woord 'omstreden' is blijkbaar erg in. Wie dat bepaalt? En daar begint het dan vaak meeen komt er een hele litanie van aantijgingen. Wat mensen een drek over zich heenkrijgen. Heel veel sterkte Kauthar, hoop dat je een goed, geloofwaardig verhaal in de Tweede Kamer hebt.

DeKleineSalamander
DeKleineSalamander24 mrt. 2021 - 16:37

Sorry Kauthar en Sylvana. JB heeft een puntje gescoord. Gefeliciteerd.

Joe Speedboot
Joe Speedboot24 mrt. 2021 - 18:30

'Is dat ‘labelen’ van mensen die onwelgevallige meningen verkondigen niet een dingetje van veel media. ' De Telegraaf is met stip kampioen. De Groene heeft een tijdje geleden becijferd dat ze bijv in 2019 maar liefst 300 artikelen over Halsema hebben geschreven. Dat doet geen enkel nieuwsmedium, voor zover je dat propagandablaadje zo kan noemen, ze na.

Ivan61
Ivan6124 mrt. 2021 - 7:26

Waarom zijn mensen bang voor deze dame? Niemand weet precies wat zij zou gedaan hebben en toch voelen mensen zich bedreigd door haar, De wereld op zijn kop. Zij is gekozen en wij moeten afwachten hoe zij gaat presteren in TK. Pegida en Telegraaf bewijzen opnieuw dat bepaalde bevolkingsgroepen en religies altijd verdacht en schuldig zijn op de basis van eigen onderbuik. Zielig en gevaarlijk tegelijk.

7 Reacties
Libertain
Libertain24 mrt. 2021 - 7:32

Het gaat in wezen om het bij voorbaat uitsluiten van mensen uit onze samenleving, tevens hun Grondwettelijke burgerrechten actief en passief doen ontkennen. Het heeft te maken niet zozeer specifiek met deze dame maar wel met de samenleving dat groeperingen geleid door Wilders, Rutte & Co hebben voor de afgelopen twee decennia samen gecreerd.

Marcus A.2
Marcus A.224 mrt. 2021 - 8:09

"Waarom zijn mensen bang voor deze dame?" Ik denk dat mensen bang zijn voor de extremistische islam. Gezien alle verhalen rondom deze dame denken veel mensen dat zij iets met de extreme islam te maken heeft. Daarom zijn ze bang voor deze dame.

Sonic2
Sonic224 mrt. 2021 - 9:27

@Sarajlija Dat komt omdat mensen niet verder kunnen kunnen als haar hoofddoek en denken dat Kauthar morgen de sharia gaat invoeren. Waarschijnlijk gelooft een behoorlijk deel van de kiezers ook echt wat de nationalistische propaganda hun vertelt. https://twitter.com/LamyaeA?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor Aharouyah is gewoon een uitstekende journalist. Ik ken haar nog van wat ze bij Politieke junkies deed. Nu ben ik absoluut niet lid van Bij1 of DENK. Ik ben absoluut geen geitenwollensokken breier. Ik geloof inderdaad dat zij de hoofddoek als een feministische daad ziet. Ik geloof niet dat zij ons land omver wil werpen. Ze is geen islamist. Ze is niet iemand die de islamitische Mein Kampf gaat gebruiken om hier synagoges in de fik te steken. Ze is gewoon een uitstekende journalist. En dat ze voor de NRC werkt is voor mij niet relevant. Kauthar, Simons en ook Aharouay liggen bij bepaalde mensen moeilijk. Omdat ze hun die spiegel voorhouden. Ze kunnen alleen maar op basis van hun huidskleur, geloof naar hun kijken. Op basis van de hoofddoek. En op basis van hun eigen bekrompenheid en vooringenomenheid. Allemaal tekenen van grote zwakte. Dus dan maar angst en haat zaaien. Om de werkelijkheid niet onder ogen durven te zien. Ik merk het hier ook overal trouwens met mensen die het vroeger in Baudet en Wilders zagen zitten. En ergens moeten ze die draai gaan maken. Dan moeten ze die draai gaan maken dat al die links extremisten het toch bij het rechte eind hadden. Dat kunnen ze niet. Zal je de komende jaren ook gaan merken. Veel mensen hier die louter uit vooringenomenheid en moslim haat Kauthar veroordelen, zullen moeten gaan draaien en dat zullen ze vier jaar lang niet kunnen. Zijn ze te drammerig, gelijkhebberig en te bekrompen voor. Want dat is echt erg. Bekennen dat je er naast zit. Ik beken dat ik er met het neoliberalisme naast zat. Het zou een aantal hier straks sieren als ze dat met Kauthar doen( en op nog veel andere zaken). Maar dat zal er niet in zitten.

tempest
tempest24 mrt. 2021 - 9:46

“Waarom zijn mensen bang voor deze dame?” Ik snap dat ook niet. Juist dat agressief proberen te cancelen werkt zo ontzettend averechts. Ze vertegenwoordigd een groep Nederlanders die zich niet voldoende gehoord voelen en in onze democratie mag je dus daar verandering in proberen te brengen. En dat is haar gelukt: ze zit in de kamer! We gaan het zien of ze dat goed gaat doen. Als ze echt zulke enge ideeën erop nahoudt zoals sommige rechtse media zeggen dan: a) heeft ze een erg onhandige partij gekozen om voor in de kamer te gaan zitten, en b) dan loopt ze vanzelf tegen de lamp komende 4 jaar. Ik hoop gewoon dat ze haar rol als volksvertegenwoordiger goed zal doen. Iets wat ik overigens hoop voor alle kamerleden, van links tot rechts, of ik het nu met ze eens ben of niet.

Ivan61
Ivan6124 mrt. 2021 - 9:53

Liberain, Marcus A en Sonic, Zij is niet de eerste Moslima die in Tweede Kamer zit en toch krijgt zij volle laag over zich heen. Zelfs als zij extreem is wat dan? Er lopen genoeg extremisten in onze politiek rond en sommige willen burgerleger vormen. Jaren lang worden Marokkanen als zondebok misbruikt voor alles wat fout in deze land aldus rechts. En ik heb niet over Wilders of andere politici beste mensen. Wij als samenleving vinden dat bijna normaal. Dat moet een keer afgelopen zijn. De jongens en meisjes die hier leven worden nog steeds niet als Nederlanders gezien. Hoe lang moet dat nog duren? Ik was 33 toen ik hier kwam en wordt beter behandeld omdat ik blank ben. Dat is niet mijn privilege maar foute manier van denken over jouw medemens.

JasDon
JasDon24 mrt. 2021 - 10:46

"Dat komt omdat mensen niet verder kunnen kunnen als haar hoofddoek en denken dat Kauthar morgen de sharia gaat invoeren. " Er zijn genoeg progressieve mensen geweest die netjes hebben uitgelegd waarom dit niet een beste keuze was van GL. Kunnen die ook niet verder kijken dan haar hoofddoek?

Buitenstaander
Buitenstaander24 mrt. 2021 - 12:54

@Sarajlija Soms moet je ook wel de feiten onder ogen willen zien als we het over 'bevolking' hebben. Over Nld-ers, zo ook over Marokkanen, die u aanhaalt. Daar gaat veel goed in die gemeenschap, maar er gebeuren ook dingen waar menigeen niet echt trots op zou mogen zijn, voorzichtig gesteld. En vwb Kauthar, het zou niet direct bij me opgekomen zijn deze mevrouw tot de hele progressieve tak te rekenen, maar geef haar wel een eerlijke kans om te bewijzen wat ze kan en waar ze voor staat.

JaapBo
JaapBo24 mrt. 2021 - 7:20

Het lijkt op antisemitisme, een soort samenzweringstheorie

5 Reacties
Marcus A.2
Marcus A.224 mrt. 2021 - 8:12

Antisemitisme is toch gericht tegen joden? Ik begrijp je vergelijking niet.

Paul250371
Paul25037124 mrt. 2021 - 10:24

Marcus A. Eigenlijk zijn de Arabieren in het midden Oosten ook Semieten en niet alleen de Joden. Maar ik snap heel goed waarom jij de vergelijking niet begrijpt.

Marcus A.2
Marcus A.224 mrt. 2021 - 18:53

@paul Ik mag Jaap dan wel niet snappen, ik begrijp heel goed waarom jij denkt te snappen dat ik de vergelijking van Jaap niet begrijp. Daarvan denk ik dat het té kort door de bocht is.

Paul250371
Paul25037125 mrt. 2021 - 10:50

ik begrijp heel goed waarom jij denkt te snappen dat ik de vergelijking van Jaap niet begrijp. Als dat het geval is dan had je Jaap ook begrepen.

JaapBo
JaapBo27 mrt. 2021 - 23:21

@Marcus, Zoals antisemieten denken dat Joden in het geheim tegen ze samenzweren, zo lijkt het er op dat een islamofobe Telegraaf denkt dat moslims in het geheim tegen NL samenzweren.

JaapBo
JaapBo24 mrt. 2021 - 7:17

Aanklagen die hap!

1 Reactie
Jozias2
Jozias224 mrt. 2021 - 10:28

@Jaapbo Aanklagen voor welk feit?

Mostafa
Mostafa24 mrt. 2021 - 7:16

Stelletje jaloers onbeschofte journalisten, waar blijft raad van journalistiek ?! Waar blijft het OM ? Ik las in dat stukje haat zaaien tegen een slimme meisje die haar best doet om mee te doen in de Nederlandse samenleving in de positieve zien en voor het algemeen belang. Een voorbeeld voor de Marokkaanse gemeenschap. Televaag op deze manier wilt graag wraak nemen op Kauthar omdat hun vriendje Wilders heeft de verkiezingen niet gewonnen. Duidelijk. Nu weet ik zeker dat onze Grondwet en artikels die discriminatie van groep mensen bestraft zijn selectief. Zeg iets over homo's of joden beland je in de gevangenis, zeg je het zelfde over Nederlandse moslims is een meningsuiting ? Gore gare idiotie. Zo, nou ben ik ook hier klaar mee.

Zandb
Zandb24 mrt. 2021 - 6:53

Kritiek is prima Ik kan me voorstellen dat veel mensen Kauthar zien zoals ik Wilders en Baudet zie. Het verschil is wel, dat er i.t.t. Baudet en Wilders geen enkele concrete aanleiding is, in de zin van een of of andere uiting. Ze verklaart volmondig echter de standpunten van haar partij te staan. En tot nader orde is er niets bekend dat een directe aanleiding vormt om daar anders over te denken. Kortom. Volgens mij blijft er voor mensen die Kauthar niet willen weinig anders over, om haar niet te willen, dan dat ze een moslima is die een hoofddoek draagt. Blijkbaar is geen enkele moslima (ook zonder hoofddoek?) in staat om kerk en staat te scheiden en om de koran zo te lezen, dat het iets anders wordt dan zoals Wilders het omschrijft: "Erger dan Mein Kampf". Dat er mensen zijn die haar niet vertrouwen, dat kan maar dat is dan hun 'schuld' en op dit moment zeker niet die van Kauthar.

P Haan
P Haan24 mrt. 2021 - 6:48

Ook al zou ze door de moslimbroeders de kamer in gestemd zijn, ze is nu een gekozen volksvertegenwoordiger. Met alle rechten en plichten die daar bij horen. Het zwartmaken is een standaard bedrijf tegenwoordig, ik vraag me eigenlijk wel af wat iemand bezielt om dat werk te gaan doen, maar goed. Of het nu gaat om de schoenen van Hugo, het kapsel van Geert of de hoofddoek van Kauthar, je gaat op de korrel. Maar wel binnen de grenzen van wellevendheid. Ze heeft recht op een goeie cartoon, ze heeft recht op een bijnaam van de tekstschrijvers van de stichting Wilders, maar ze heeft vooral recht op een open podium. En daar mag ze het winnen of verliezen, zoals dat hoort als lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Libertain
Libertain24 mrt. 2021 - 6:43

Niets nieuws onder de zon, hoor. De bewijzen stapelen zich op in de richting dat extreem-rechts er op uit is om de discriminatie jegens minderheden in ons land te blijven steunen en proberen te versterken. Degene die anders denken en zouden willen dat Nederland bij het moderne wereld zou komen te horen, moeten hun sociale posities zeer actief innemen. Actief tegenstand bieden aan extreem-rechts en fascisme is thans zeer noodzakelijk.

Déjà vu
Déjà vu24 mrt. 2021 - 2:07

Ik gebruik onderstaande woorden voor het eerst en hopelijk voor het laatst: Het is NU echt tijd geworden dat het rechtse tuig, door hun leiders, wordt teruggefloten!

3 Reacties
JasDon
JasDon24 mrt. 2021 - 8:38

"Het is NU echt tijd geworden dat het rechtse tuig, door hun leiders, wordt teruggefloten!" Hoe zie je dat voor je?

Sonic2
Sonic224 mrt. 2021 - 9:36

@ JasDon U omschrijft volledig onbewust waarschijnlijk het grote probleem. Dat "rechtse tuig" kent geen correctie mechanisme. Daardoor kon de aanval op het Capitool ook plaats vinden. Daardoor won Baudet ook de interne machtsstrijd en daardoor kon Wilders zijn interne Noord Koreaanse partij dictatuur vestigen. Niet elke vorm van radicalisme is verkeerd, maar wel radicalisme zonder enig correctie mechanisme. Zonder tegenspraak en zonder rem. En ook nog op basis van polarisatie. Dit is waarschijnlijk onbewust je beste reactie hier. Want je ontbloot waarom rechts tuig dus rechts tuig is. Waarom dit niet minder erg zal worden. En waarom de strijd nodig blijft. Met woorden, maar ook elke dag. Op een of andere manier denk ik niet meer dat het "huidige rechts" uiteindelijk over 10 a 15 jaar eindigt met de moderne versie van Hans Dijkstal. Het eindigt met iets gruwelijks. Als we al niet midden in het zeer zorgelijke proces zitten. Gelukkig komt het allemaal door links en extreemlinks. En een aantal reageerders en verkeerde media. Zal allemaal wel goed komen toch? Zonder correctie mechanisme. Dat komt allemaal wel goed.. . Toch? Ja toch?

JasDon
JasDon24 mrt. 2021 - 10:43

@Sonic, Ik heb verschillende keren proberen te delen hoe ik er naar keek. En ik snap dat je op basis van deze korte toelichtingsvraag vervolg vragen hebt.

Paul Spijkers
Paul Spijkers23 mrt. 2021 - 21:50

Een hoop zwakke excuses om een jonge vrouw lekker flink te haten. Roddel voor clicks. Vooralsnog gaat dit om een Telegraaf artikel, en daar kan je toch verder weinig van verwachten. Meer algemeen dacht ik dat Nederland beter was dan die VS stijl 'the Crucible' lynch mob politiek.

Sonic2
Sonic223 mrt. 2021 - 21:28

Al die misselijkmakende schreeuwers die bij de minste of geringste kritiek op charlatans als Baudet en Wilders demonisering roepen zijn zelf nog veel verschrikkelijker. Wat een volk. Als je kijkt wat Kaag over zich heen krijgt en nu Kauthar. Dat hatelijk schuimbekkende onderbuik getier. Van al die rechts radicale malloten. En dan is malloten nog een erg aardige term. We hebben denk ik helaas een linkse dode nodig voordat al dat schuimbekkende tuig eens goed terug in hun hok wordt gezet. Eens echt door IEDEREEN als tuig wordt benoemd. Nog veel te veel mensen zijn naief. Nog veel te veel mensen die zich hier tegen verzetten worden beschimpt. Voor de rest had ik niets anders verwacht van Pegida en andere organisaties. Het is wachten op een linkse dode.

2 Reacties
GMatth52
GMatth5224 mrt. 2021 - 0:45

Sonic: "We hebben denk ik helaas een linkse dode nodig voordat al dat schuimbekkende tuig eens goed terug in hun hok wordt gezet. Eens echt door IEDEREEN als tuig wordt benoemd." Het had niet veel gescheeld of er waren linkse doden gevallen. Denk aan de aanval door rechtse terroristen op een besloten vergadering van anti Zwarte Piet-activisten in Den Haag in 2019: "Bijeenkomst actiegroep Kick Out Zwarte Piet met geweld verstoord; vijf aanhoudingen" NOS Nieuws 08-11-2019. De beruchte actie van het 'Heidens Frysk Front' op de snelweg bij Joure, waar een bus met anti-Zwarte Piet-demonstranten werd klemgereden, voor de ogen van de politie, november 2017. Het geweld tegen linkse demonstranten is al jaren gaande, zowel door de politie als door rechtse figuren, met begrip en bijval van nogal wat figuren in de media. Voor intimidatie van een andere linkse politica: zie de bedreigingen van Sylvana Simons, ook door Pegida-Nazi's verkleed als 'Zwarte Piet'. Beter dan te wachten op een linkse dode is: waakzaam zijn.

Déjà vu
Déjà vu24 mrt. 2021 - 2:57

" We hebben denk ik helaas een linkse dode nodig voordat al dat schuimbekkende tuig eens goed terug in hun hok wordt gezet. " Is het vermoorden van al die socialistische jongeren in Noorwegen dan niet genoeg geweest? Uit politiek oogpunt vinden momenteel, over de hele wereld, moorden plaats begaan door rechts extremisten! Wil de mensheid claimen beter te zijn dan dieren, dan zal ze toch eerst het rechtsextremisme de nek om moeten draaien.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen23 mrt. 2021 - 21:18

Het werd tijd dat moslima's het spreekgestoelte van de 2e Kamer betreden. Ik benn benieuwd hoe die rechtse schreeuwers in de 2 Kamer zich gaan gedragen in de debatten daar. Ik ben benieuwd wie dan de meeste beschaving en respect kan opbrengen. Ik ben benieuwd of die mannen die zogenaamd voor de rechten van moslima's opkomen (kopvoddenrukkers), laten zien dat ze deze vrouw met alle egards bejegenen. Of blijkt straks eigenlijk dat deze lieden eigenlijk vrouwen, die democratisch gekozen zijn door het volk, onderdrukken........

4 Reacties
Karingin
Karingin23 mrt. 2021 - 21:25

Ik ben niet benieuwd wie de meeste beschaving op kan brengen, dat is wel duidelijk. En ook hoe dat beschaafde gedrag bij bepaalde types juist als een rode lap op een stier werkt. Je ziet 't bij Sylvana, altijd heel kalm en beheerst, en dan vinden ze dat die er met gestrekt been in gaat. Ja, ze doet stevige uitspraken, maar moet je Grietje of Baudingetje eens horen fulmineren, die staan er nog bij te schuimbekken ook, maar nee, Sylvana, die is pas radicaal...

JasDon
JasDon23 mrt. 2021 - 21:28

Arib heeft zich ooit gepresenteerd als seculiere moslim. En waarom is dat geloof zo belangrijk? Dat vrouwen van diverse afkomst maar plaats kunnen nemen in de Kamer lijkt me een stuk relevanter.

Nou ja, kijk...
Nou ja, kijk...23 mrt. 2021 - 21:58

Kritisch bevragen is géén vorm van onderdrukken, juist eerder een uiting dat ultrarechtse lieden haar dan als een gelijkwaardige opponent beschouwen. Enfin, we zullen het allemaal gaan zien.

LaBou
LaBou 24 mrt. 2021 - 8:20

"Kritisch bevragen is géén vorm van onderdrukken, juist eerder een uiting dat ultrarechtse lieden haar dan als een gelijkwaardige opponent beschouwen." Dat "kritisch bevragen" is een subtiele manier van keihard beschuldigen. Maar dan op een manier waarop de "vraagsteller" net kan doen of hij van de prins geen kwaad weet. Het is immers alleen maar een vraag?

OlavM
OlavM23 mrt. 2021 - 21:13

De Telegraaf heeft al een lange geschiedenis van collaboratie met fascisten (Tweede Wereldoorlog), sympathiseren met fascistische regiems (Portugal, Spanje, Griekenland), en smerige hetzes. Dit past geheel in die traditie. Een jonge, gekozen, progressieve parlementariër benoemen als "een wolf in schaapskleren" is per definitie schandalig en hetzerig, en feitelijk een aanmoedigingssignaal geven aan extreem rechts, terwijl de PVV en FvD met alle égards door de krant worden behandeld. Een onverbeterlijke klotekrant dus, waaraan helaas soms ook goede journalisten als Saskia Belleman zijn verbonden.

7 Reacties
FransAkkermans1947
FransAkkermans194723 mrt. 2021 - 21:58

Ik vind het wel goedkoop om de redactie van de huidige krant het verleden van deze krant te verwijten. Doet u dat bijv. ook met de NRC of andere gelijkgeschakelde kranten? De Telegraaf kun je met reden een rechtse krant noemen. Of gaat u nu hard maken dat de journalisten die daar werken geen profs zijn?

Mark Huysman
Mark Huysman24 mrt. 2021 - 8:35

[Of gaat u nu hard maken dat de journalisten die daar werken geen profs zijn?] Het zijn misschien wel ‘profs’ maar ‘profs’ kunnen natuurlijk ook extreemrechtse sympathieën hebben en een hekel hebben aan jonge vrouwen met een migratie-achtergrond.

Paul250371
Paul25037124 mrt. 2021 - 10:53

Frans Vind u dat bovenstaand telegraaf artikel getuigt van professionele journalistiek?

Paul250371
Paul25037124 mrt. 2021 - 10:59

telegraafartikel

stokkickhuysen
stokkickhuysen24 mrt. 2021 - 11:57

'Ik vind het wel goedkoop om de redactie van de huidige krant het verleden van deze krant te verwijten. ' Behalve natuurlijk als je dat doet om te laten zien dat er sprake is van een trend? Je kunt geen trend laten zien met 1 meetpunt? Er wordt ook niks verweten, er wordt beschreven. je bent wat je doet, niet wat de T van je vindt. Dit is gewoon een lastercampagne.

OlavM
OlavM25 mrt. 2021 - 0:04

@ Frans Akkermans: [Ik vind het wel goedkoop om de redactie van de huidige krant het verleden van deze krant te verwijten.] Beter lezen, Frans. Ik constateer dat de krant ook nu weer aan hetzes meedoet, en verder dat dat past in een al lange traditie. Dat staat keihard vast. Het is helemaal niet relevant dat de redacties in verschillende tijdperken uit verschillende personen bestaan. En nee, ook de huidige redactie bestaat niet uit personen die ik zelf in het algemeen de kwaliteitsaanduiding "profs" zou geve, op een enkeling als Saskia Belleman na.

OlavM
OlavM25 mrt. 2021 - 0:07

Herstel een-na-laatste regel: "geve" = geven.

Frans Kwakman
Frans Kwakman23 mrt. 2021 - 21:04

Ik dring er evenals Klaver op een om maximale bescherming aan dit kamerlid te geven. Ik vermoed dat alle kamerleden wel een soort bescherming genieten maar als zij bedreigd wordt dan zal het strenger moeten. ?tJa die Telegraaf weer. Waarom nou?

Nou ja, kijk...
Nou ja, kijk...23 mrt. 2021 - 20:33

Er is hier geen sprake van islamofobie, Kauthar heeft gewoon de schijn tegen. Er zijn zeer legitieme redenen om haar geloofwaardigheid ernstig in twijfel te trekken. Zou je haar op haar bruine ogen moeten geloven dat zij de vrijzinnige beginselen van GL ten volle ondersteunt? Je kan daar op grond van haar gedragingen in het verleden en het willens en wetens vervullen van een bestuursfunctie bij een aan de MB gelieerde jongerenclub flinke vraagtekens bij zetten. Ik heb geen wapenfeiten kunnen vinden die haar progressieve insteek als intersectioneel feministe staven, maar misschien heb ik iets gemist. Het was een kapitale blunder van Klaver c.s. om haar op een verkiesbare plek te zetten. Men had haar achtergrond beter moeten checken. Deze kwestie was overigens voor mijn eega reden om voor het eerst sinds lange tijd niet op GL te stemmen.

7 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen23 mrt. 2021 - 21:09

Ik lees dat u met niets anders komt dan met vage vermoedens. Wat zou er met u gebeuren als we die methode ook eens op u toepassen. Ze zeggen dat u lid bent van een vuurwapengevaarlijke drugsbende. Maar u houdt het zo goed verborgen dat u dat wel lid moet zijn van die drugsbende..... Zoiets? Sterkte met ontkennen! En ja, we hebben al eens een grote justitiële dwaling meegemaakt op deze grond. Lucia de B werd veroordeeld omdat ze zo slim was dat er geen bewijs tegen haar was........... Waarschijnlijk is iedereen dat weer vergeten. In dit land veroordelen we alleen maar mensen bij onomstotelijk bewezen vergrijpen. Dat zal iedereen vool overtuiging moeten ondersteunen. Je kunt opeens anders de volgende zijn die ze aanpakken.

Karingin
Karingin23 mrt. 2021 - 21:20

Nou Alfred dat laatste is helaas niet waar, niet als je met bepaalde overheidsinstanties te maken hebt. Wat dat betreft zouden al die gastjes hier zo bij de Belastingdienst aan de slag kunnen. Zie de opmerking "Ik heb geen wapenfeiten kunnen vinden die haar progressieve insteek als intersectioneel feministe staven". In plaats van de veel logischere stelling "Ik heb geen wapenfeiten kunnen vinden die haar banden met de MB bevestigen". Want die zijn er niet, maar dat maakt dus geen ruk uit, de bewijslast wordt gewoon omgekeerd en dat vinden ze normaal

The Apple
The Apple23 mrt. 2021 - 21:21

Hoe kun je het nu een "kapitale blunder " noemen als ze juist met voorkeursstemmen is gekozen?

Paul Spijkers
Paul Spijkers24 mrt. 2021 - 5:38

"schijn". Je zegt het toch zelf.

Zandb
Zandb24 mrt. 2021 - 7:03

kijk U hebt meer dan de schijn tegen, want u veroordeelt en legt de verantwoordelijkheid daarvoor bij een ander. Wanneer u iemand niet vertrouwt, prima, maar wanneer u weinig meer heeft dat dat ze moslima is en een hoofddoek draagt en een vader heeft....... Wanneer Baudet en Wilders afstand nemen van hun kwalijke uitspraken en standpunten, dan kan ik ze wel niet vertrouwen, maar dat is dan mijn pakkie an. U draait de zaak om: Wanneer ik bv niets in u vindt, wat ik de moeite waard vind, zou ik u dus voor niet gerechtigd mogen verklaren, om u aan te sluiten bij iets wat ik de moeite waard vind? Belachelijk. U, iedereen (zelfs Klaver) mag dat doen maar zoals u dat doet, is de 'shame on you'

JasDon
JasDon24 mrt. 2021 - 8:42

"Hoe kun je het nu een “kapitale blunder ” noemen als ze juist met voorkeursstemmen is gekozen?" Dat GL als gevolg van haar positie op de lijst minder stemmen heeft gekregen en dat ze door voorkeursstemmen de Tweede Kamer is binnengekomen zijn beiden goed mogelijk. Feit is dat GL gigantisch heeft verloren. Wellicht moeten ze een keer bij de afgehaakte achterban informeren wat de overwegingen waren.

stokkickhuysen
stokkickhuysen24 mrt. 2021 - 12:01

Je kan daar op grond van haar gedragingen in het verleden en het willens en wetens vervullen van een bestuursfunctie bij een aan de MB gelieerde jongerenclub flinke vraagtekens bij zetten.' Linkjes als je dit soort dingen zegt, en niet een 'ga maar googlen'. Je trekt iemands geloofwaardigheid in twijfel op basis van je eigen onderbuik, wie A zegt moet ook B zeggen.

EenMening
EenMening23 mrt. 2021 - 20:31

Kauthar is met voorkeursstemmen in het parlement gekozen, dat weegt zwaar. Het commentaar van de Telegraaf is onder de gegeven omstandigheden zeer onverstandig en zelfs spelen me vuur. Dat laat onverlet dat Kauthar terecht omstreden is vanwege haar verleden en dat GL haar beter niet op de lijst had kunnen zetten. Het is voor haar niet te hopen dat als ze net als Geert Wilders ook op staatskosten beveiligd moeten worden.

6 Reacties
EenMening
EenMening24 mrt. 2021 - 7:04

dat ze net als

Zandb
Zandb24 mrt. 2021 - 7:07

EenMening Fout. U had moeten zeggen: "Ik vind dat Kauthar omstreden is vanwege haar verleden en dat GL haar beter niet op de lijst had kunnen zetten." Want u kunt het wel als een feit presenteren, maar natuurlijk is het, zo u het verwoordt 'maar' EenMening.

EenMening
EenMening24 mrt. 2021 - 8:33

Bedankt voor je opbouwende commentaar. Het is een goede zaak dat mensen nieuwe partijen kunnen stichten en dat binnen bestaande partijen kandidaten met voorkeursstemmen kunnen worden verkozen. Ik volg eigenlijk nooit de debatten in de TK maar het lijkt me wel aardig om de politieke extremen met elkaar te zien debatteren: JA21 met BIJ1, BBB met GL etc.

Mark Huysman
Mark Huysman24 mrt. 2021 - 8:38

[Want u kunt het wel als een feit presenteren, maar natuurlijk is het, zo u het verwoordt ‘maar’ EenMening.] Een mening van een rechts mannetje. De vraag is waarom GL zich daar iets van aan zou moeten trekken.

EenMening
EenMening24 mrt. 2021 - 8:39

@Zandb Ik poneer inderdaad slechts een mening maar probeer deze, i.t.t. tot sommige extreemlinkse reaguurders, wel te onderbouwen. En ik heb ook niet de intentie om, zoals jij dat continu doet, de discusie te onregelen en te verzieken.

Zandb
Zandb24 mrt. 2021 - 16:19

EenMening Inderdaad. Wanneer u met feiten en meningen goochelt, dan is er geen sprake van een faire discussie. En dan moet dat valsspelen ontregelt worden. U poneert niet slechts een mening. U stelt als feit vast: "Dat laat onverlet dat Kauthar terecht omstreden is vanwege haar verleden en dat GL haar beter niet op de lijst had kunnen zetten." En een feitelijke uitspraak is geen mening, laat staan een mening waarvoor u argumenten aandraagt. Want die zijn er eenvoudig niet. Dus hou eens op met dat gezanik. Speel het spel eerlijk, volgens de regels.

Ecclesia
Ecclesia23 mrt. 2021 - 20:11

De Telegraaf en alle andere rechtse mensen zijn weer lekker aan het schuimbekken met de primitieve breintjes. Worden zwetend wakker met visioenen van moslims die hun vrouwen komen ontvoeren. Mocht Bouchallikht over de scheef gaan in de Tweede Kamer en daadwerkelijk uitingen doet die doen denken dat zij de sharia-wetgeving wil introduceren in NL... dan pas hebben ze een punt. Tot die tijd? Bangmakerij eerste klasse.

3 Reacties
MaxMax2
MaxMax223 mrt. 2021 - 20:39

Daar hoef je niet rechts voor te zijn hoor ¯\_(ツ)_/¯

The Apple
The Apple23 mrt. 2021 - 21:17

"Daar hoef je niet rechts voor te zijn hoor", is het commentaar van één van de kampioenen van islamofoob extreem-rechts.

Zandb
Zandb24 mrt. 2021 - 7:09

Max Dat zegt ecclesia ook helemaal niet, dat je rechts moet zijn om te schuimbekken. Dat maakt u er maar van. Foei.

Mannes van Gaal
Mannes van Gaal23 mrt. 2021 - 20:04

Prominente positie bij Femyso en Fosis, beide aantoonbaar in relatie te brengen met de Moslimbroederschap waarvan de idealen om het zacht te zeggen niet onder doen voor die van Pegida. De strategie van het verkrijgen van invloedrijke posities daarbij onder mom is openlijk bekend. De uitdrukking wolf in schaapskleren is er voor bedacht. Dat dat zo iemand dan als vervelend ervaren kritiek en weerstand oplevert is niet zonder eigen verantwoordelijkheid. Er zijn verscheidenen politici die om veel minder als wolven in schaapskleren werden weggezet door precies degenen die er nu stampij over maken.

5 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen23 mrt. 2021 - 21:11

"beide aantoonbaar in relatie te brengen met de Moslimbroederschap:"" Graag dat bewijs en niet een linkje naar een rechtse website of zoiets. Gewoon een veroordeling enzo. Ander zou u zich zomaar schuldig kunnen hebben gemaakt aan smaadschrift.

Karingin
Karingin23 mrt. 2021 - 21:14

Nou, toon 's aan dan - en dan niet 't gefröbel van Brandnetel, die verzint bij iedereen die 'm niet aanstaat in 6 stappen een connectie met IS

Satya
Satya23 mrt. 2021 - 22:02

"Er zijn verscheidenen politici die om veel minder als wolven in schaapskleren werden weggezet door precies degenen die er nu stampij over maken." Zoals?

Starter2
Starter223 mrt. 2021 - 22:11

https://www.tweedekamer.nl/sites/default/files/atoms/files/position_paper_aangeleverd_door_dhr._sandee.pdf Happy reading Alfred

Zandb
Zandb24 mrt. 2021 - 7:11

Mannes Wat is uw redenering dan nog waard, wanneer ik u in relatie breng met Pegida?

Rutger Groot
Rutger Groot23 mrt. 2021 - 19:42

Als nu Klaver of Bouchallikht nu eens een keer inhoudelijk kunnen reageren over de sterke verdachtmakingen mbt tot banden met de moslimbroederschap, of dat Bouchallikht nu eens onomstotelijk afstand neemt van de moslimbroederschap en zich uitspreekt voor de progressieve waarden mbt gelijkheid van vrouwen, sexuele geaardheid etc., zal dit veel kou uit de lucht nemen. Ja Bouchallikht heeft te maken met onacceptabele (online) haat, maar om nu alle kritiek op haar als 'haat' te bestempelen is te simpel. Klaver kan zich hier een keer van zijn inhoudelijke kant laten zien. Maar ik ben bang dat dit lastig gaat worden, want die heeft hij niet op dit 'dossier'.

13 Reacties
MaxMax2
MaxMax223 mrt. 2021 - 19:50

Klaver ging toen al behoorlijk nat in Nieuwsuur...

JohnVKR
JohnVKR23 mrt. 2021 - 19:51

@Rutger Groot "Als Bouchallikht zich uitspreekt voor de progressieve waarden mbt gelijkheid van vrouwen, sexuele geaardheid etc., zal dit veel kou uit de lucht nemen." Dat heeft zij voor, tijdens en na alle verdachtmakingen al lang gedaan.

MaxMax2
MaxMax223 mrt. 2021 - 19:53

@JohnVKR En Thierry Baudet heeft geroepen dat hij geen anti-semiet is, case closed dus voor zowel Baudet als mevrouw Bouchallikht?

Rutger Groot
Rutger Groot23 mrt. 2021 - 20:08

JohnVKR Het verhaal van Kauthar is niet heel sterk: ze zegt zelf "‘niks gemerkt" te hebben van de banden met de Moslimbroederschap Volkskrant: "de link tussen Femyso en de Moslimbroederschap wordt vooral gelegd omdat enkele jeugdorganisaties die onder Femyso vallen nadrukkelijk banden met de broederschap onderhouden." "Bouchallikth benadrukt echter dat ze dit ‘nooit is tegengekomen’ in haar werk daar. Goed. Voordeel van de twijfel dan maar? Bouchallikth heeft diverse media trainingen gevolgd en vervolgens gegeven bij de Sinan Wren Foundation (SWF). Google zelf anders even: veel leden hiervan hebben aantoonbare banden met de moslimbroederschap. Maar goed, wat ik hier naar voren breng valt kennelijk onder moslimhaat en dus hoeft daar niet inhoudelijk op gereageerd te worden.

Satya
Satya23 mrt. 2021 - 20:14

Hoe vaak moet ze dat nog doen?

Oki Doki
Oki Doki23 mrt. 2021 - 20:15

Als je op het facebookbericht van Jesse Klaver klikt dan kun je een hele uitgebreide inhoudelijke reactie lezen. Lees dat gewoon eens uit en dan kunt u misschien nog iets leren.

Ecclesia
Ecclesia23 mrt. 2021 - 20:38

Rutger Groot Ik zou het niet zozeer 'moslimhaat' willen noemen, eerder 'moslimangst'. Is niet erg verder hoor! Iedereen is wel bang voor iets. Maar fobieën zijn vaak irrationeel. Door jezelf onder te dompelen overkom je vaak angsten.

MaxMax2
MaxMax223 mrt. 2021 - 21:01

@Ecclesia De angst voor de politieke Islam is geen fobie, want die angst is gewoon rationeel: kijk maar naar Indonesiē.

Karingin
Karingin23 mrt. 2021 - 21:10

Uuh, Baudemagoog heeft gezegd dat ie antisemiet is en al zijn vrienden ook. Dus ja, case closed on that one

Ecclesia
Ecclesia23 mrt. 2021 - 21:16

En zijn ze in Indonesië bang voor het seculiere Europa? Welnee. Lig je zwetend wakker van wat er in Indonesië gebeurt? Dan heb ik medelijden met je. Kauthar Bouchallikht gelijktrekken aan de politieke islam in Indonesië is sowieso zwaar overtrokken. Dit bedoel ik met schuimbekken: jezelf helemaal gek maken om iemand die nog niet eens de kans heeft gehad om als 'wolf in schaapskleren' betrapt te worden. Gaat sowieso niet gebeuren natuurlijk, want deze 'wolf in schaapskleren' zal extra voorzichtig zijn aangezien ze de komende vier jaar sowieso onder de vergrootglas ligt en in de schijnwerpers staat bij de boreale poortwachters die Europa willen bewaren tegen het 'grote gevaar'. Met andere woorden: een storm in een glas water. De fantasie van rechtse fantasten vullen gaten in. Assumption is the mother of all fuck-ups.

Molly Veenstra
Molly Veenstra23 mrt. 2021 - 21:17

@Max Als Baudet antisemitische uitspraken doet en uitgesproken anti-semieten in bescherming neemt kan hij wel beweren dat hij geen antisemiet is, maar dat lijkt me niet zo geloofwaardig. Van Bouchallikht, heb ik tot dusver geen enkele aanwijzing geleverd gezien die er op wijst dat zij een fanatieke aanhanger is van radicaal islamitisch gedachtegoed.

Marinus Calamari
Marinus Calamari23 mrt. 2021 - 21:47

"Bouchallikht nu eens onomstotelijk afstand neemt van de moslimbroederschap en zich uitspreekt voor de progressieve waarden mbt gelijkheid van vrouwen, sexuele geaardheid etc., zal dit veel kou uit de lucht nemen." Dat heeft ze in niet mis te verstane verwoordingen gedaan. Meerdere malen. Verder lijkt het bewijs tegen Bouchallikht niet verder te gaan dan schuld door associatie. Dat is geen bewijs dus. Tenslotte lijkt me een islamitisch complot tegen Nederlandse samenleving middels een infiltrante in GroenLinks, hoe moet ik dat zeggen, tamelijk vergezocht. Hoe dan? Doe maar uitleggen. En omdat je seksuele geaardheid noemt. Ik heb als homo de tyfus aan homofobe moslims. Die mogen wat mij betreft allemaal oprotten naar een homofober land. Mogen, want ook voor homofobe religekkies is een plaatsje in dit gave land. De SGP bijvoorbeeld, als je dan toch een homohatende groep fundamentalisten in het hart van onze democratie zoekt. Maar die mogen er, van dezelfde mensen die nu moord en brand schreeuwen, ook gewoon zijn. Maar goed, bij Bouchallikht heb ik niet echt het idee dat ze er heel erg fout gedachtegoed op na houdt. En het is echt niet handig voor een stiekeme moslim infiltrante om je expliciet voor zoiets als het homohuwelijk uit te spreken. Dat is vragen om "friendly fatwa fire" Ik laat mijn belangen liever verdedigen door haar dan door het gros van de groep mensen die zich alleen zorgen om de rechten van LGBT-ers lijkt te maken als ze tegelijkertijd moslims kunnen bashen.

Mohawk2
Mohawk224 mrt. 2021 - 9:26

@ Marinus C. "Maar goed, bij Bouchallikht heb ik niet echt het idee dat ze er heel erg fout gedachtegoed op na houdt. En het is echt niet handig voor een stiekeme moslim infiltrante om je expliciet voor zoiets als het homohuwelijk uit te spreken. Dat is vragen om “friendly fatwa fire” Ik laat mijn belangen liever verdedigen door haar dan door het gros van de groep mensen die zich alleen zorgen om de rechten van LGBT-ers lijkt te maken als ze tegelijkertijd moslims kunnen bashen." +10 voor deze paragraaf & dikke duimen omhoog voor heel je reactie!

JohnVKR
JohnVKR23 mrt. 2021 - 19:42

Ik heb het hoofdredactioneel commentaar in De Telegraaf gisteren gelezen. Als je dat commentaar plaatst in de context van het huidige gepolariseerde maatschappelijke klimaat, dan is het bijna een oproep om een aanslag op Kauthar Bouchallikht te plegen. Vergelijk het met de speech van Donald Trump op 6 januari, een speech die zijn aanhangers er toe aanzette Het Capitool binnen te vallen. Zelden heb ik zo'n smerig, vuil, schofterig, volstrekt immoreel hoofdredactioneel commentaar gelezen. Hoewel ik niet van de cancelcultuur ben, heeft eigenaar Mediahuis eigenlijk maar één keus, en dat is hoofdredacteur Paul Jansen op non-actief zetten. Want Paul Jansen is niet in staat te begrijpen welke grote maatschappelijke verantwoordlijkheid zijn krant heeft, en aan welke gevaren hij met dit hoofdredactioneel commentaar het aankomend kamerlid blootstelt. Tot slot een omroep aan Mediahuis om de kosten voor de beveiliging van Kauthar Bouchallikht op zich te nemen.

2 Reacties
MaxMax2
MaxMax223 mrt. 2021 - 19:52

Beetje om de hete brij heendraaien hé?

Marinus Calamari
Marinus Calamari23 mrt. 2021 - 22:15

De telegraaf heeft letterlijk voor de Nazi's gewerkt dus daar "maatschappelijke verantwoordelijkheid" van verwachten is en beetje te veeleisend denk ik. Over een problematisch verleden gesproken...

Marinus Calamari
Marinus Calamari23 mrt. 2021 - 19:26

Wat hier wel weer prettig aan is, is dat je in dit topic geen last zult hebben van Pimwins

5 Reacties
Satya
Satya23 mrt. 2021 - 20:05

Opvallend dat de mensen die iedere kritiek op mevrouw Gül onmogelijk maken hier geen enkele moeite hebben met intimidatie en bedreiging. Kritiek op mevrouw Bouchallikht moet altijd mogelijk zijn maar dit gaat niet om kritiek, dit is schuldig door media.

MaxMax2
MaxMax223 mrt. 2021 - 20:47

@Satya Ik vind het beide verwerpelijk, prima dat je het niet met iemand eens kan zijn vanwege zijn/haar ideeën maar ik trek de grens bij oproepen tot geweld en/of bedreigingen.

Satya
Satya23 mrt. 2021 - 21:07

Max Het rare is dat mensen die bij bedreigingen aan het adres van mensen met gedeelde denkbeelden erg verdedigend zijn en steun eisen en hier eigenlijk weer in de aanval gaan naar mevrouw en niet om die steun vragen. Eerlijk is eerlijk, ik bedenk me dat ik zelf ook wel enigszins zo ben. Mevrouw heeft zoveel over zich heen gekregen dat nu een verwerping van iedere eventuele bedreiging op zijn plaats is. Waarbij een inhoudelijke bespreking van haar eventuele denkbeelden de volgende keer weer open kan zijn.

Marinus Calamari
Marinus Calamari23 mrt. 2021 - 22:09

@Satya Het is altijd zo opvallend dat het een cliche is. En dat slag heeft niet eens een dubbele standaard meer, maar bedenkt de benodigde standaard ter plaatse en naar behoefte. Bouchallikht kan wel in één keer van al het gezeik af kan zijn als ze haar hoofddoek afdoet en rechtse praatjes begint uit te slaan denk ik. Dan is ze namelijk een vrijgevochten ex-moslima die haar plaats weet en de juiste roeptoeters napraat. Daar houden ze wel van in dat soort kringen.

DaanOuwens
DaanOuwens24 mrt. 2021 - 8:13

@ MaxMax Jij schrijft: Ik vind het beide verwerpelijk, Nee dat vindt jij niet. In dat geval had je afstand genomen van de kritiek op Bouchallikht en de telegraaf verwijten gemaakt. Immers er is geen bewijs en de manier waarop rechtse mensen zoals jij en de Telegraaf zich hier over uiten levert een serieuze dreiging op voor Bouchallikht. Daar werk jij met je tekstjes dus ook gewoon aan mee. Dus de bewering dat jij het allebei erg vindt is totaal ongeloofwaardig.

Mokker
Mokker23 mrt. 2021 - 19:26

Zolang het bij demonstraties blijft is er niets aan de hand toch?

2 Reacties
nikita72
nikita7223 mrt. 2021 - 20:24

Kauthar Bouchallikht is gewoon gekozen als volksvertegenwoordiger. Pegida wil dus dat de wil van de kiezers niet uitgevoerd wordt. En ervaringen met Pegida leren dat het niet bij demonstreren blijft.

Mokker
Mokker24 mrt. 2021 - 6:49

Er zijn wel meer verkozen volksvertegenwoordigers waar tegen gedemonstreerd wordt, dat mag gewoon in dit land. Daar moet je als publiek figuur maar tegen kunnen, als er strafbare bedreigingen komen hebben we politie en rechter om dat op te lossen. Gelukkig mogen Kauthar en andere bedreigde kamerleden er op rekenen dat de doorgeslagen extremisten van Pegida in de gaten worden gehouden door de AIVD,.

Poeha
Poeha23 mrt. 2021 - 19:24

Ik wist eigenlijk niets van de vermeende achtergrond, maar ik lees dat ze een prominente rol vervult bij femyso. Ook in kamerstukken blijkt te staan dat dit een kernorganisatie is van het moslim broederschap. https://www.tweedekamer.nl/sites/default/files/atoms/files/position_paper_aangeleverd_door_dhr._sandee.pdf “ Tot de andere kern organisaties van de Moslim Broederschap in Europa behoren en de FORUM OF EUROPEAN MUSLIM YOUTH AND STUDENT ORGANISATION (FEMYSO)”

2 Reacties
michellekepen
michellekepen23 mrt. 2021 - 20:07

Poeha, Als je er inderdaad helemaal niets van hebt meegekregen, Femyso en aanverwante zaken, dan kan ik ongeveer wel raden welke media jij leest. En niet leest :)

Karingin
Karingin23 mrt. 2021 - 21:06

Sjezus gast dat is een ingediende paper, oftewel een mening...als iemand gaat staan blaten dat de koning een paard is dan komt dat ook in de stukken - bij wijze van dan In Duitsland heeft de inlichtingendienst onderzoek gedaan naar connecties, en heeft nix concreets kunnen vinden. Pegida daarentegen is zelf overduidelijk een haatgroep

MaxMax2
MaxMax223 mrt. 2021 - 19:13

Islamofobe verdenkingen nog wel? Feit is toch dat deze mevrouw gewoon bestuursfuncties gedraaid heeft bij die club? Ik zie eigenlijk niemand die de 'beschuldigingen' van de heer Brendel kan weerleggen.

3 Reacties
Karingin
Karingin23 mrt. 2021 - 20:54

Ah, je bent al lekker meegedraaid met de guurrechtse wind die ook vanuit de regering waait; schuldig zonder enig bewijs en daarmee basta! Laten we Brendel eens vragen of ie jou onder de loep neemt, wedden dat ie binnen de kortste keren een hele kaart met lijntjes naar dubieuze figuren in elkaar heeft geflanst? Want dat is wat die quasi-stasi doet

EenMening
EenMening23 mrt. 2021 - 22:53

@Max We moeten haar beoordelen op haar woorden en daden. Ze ligt onder een vergrootglas, dat zal haar nopen om voorzichtig te opereren.

GHS
GHS24 mrt. 2021 - 15:10

Misschien wel goed dat die 2 dames met voorkeurstemmen in de kamer komen. Anders waren deze stemmen misschien naar DENK gegaan.