Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zorgen over invasie nemen toe: China bouwt presidentieel district Taiwan na in de woestijn

  •  
02-04-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2374 keer bekeken
  •  
taipei

Bron: @sfx_ewss

China heeft in de afgelegen binnenlanden van Mongolië een replica gebouwd van het presidentiële district van Taipei. Dat blijkt uit satellietbeelden. De ontdekking versterkt het vermoeden dat China zich voorbereidt op een invasie van Taiwan, bericht France24.

De bouw van de replica begon in maart 2021 en heeft ongeveer een jaar geduurd. De Taiwanese data-analist Joseph Wen deelde het bewijs vorig week voor het eerst op sociale media. De straten lopen net als in het regeringscentrum in Taipei. In het Bo’ai-district zijn onder meer het presidentiële paleis, het hooggerechtshof, de centrale bank en het ministerie van Justitie van Taiwan gevestigd.

In 2014 kwam via satellietbeelden al aan het licht dat China het presidentiële kantoor van Taiwan had nagebouwd in Mongolië. China verspreidde destijds ook zelf beelden die toonden hoe soldaten het gebouw binnenvielen.

De Chinese president Xi Jinping heeft de afgelopen jaren de druk opgevoerd op Taiwan. China beschouwt het land als een afvallige provincie.

Meer over:

actueel, china, taiwan
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.