Joop

Zorgen op Cyprus om nieuwe ziekmakende coronavariant: Deltakron

  •  
09-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2086 keer bekeken
  •  
CYPRUS - HEALTH - VIRUS

© A handout picture provided by the Cypriot government's Press and Information Office (PIO) on December 20, 2021 shows Cyprus' Health Minister Michalis Hadjipantela (C) presiding over a meeting

Op Cyprus is een nieuwe coronavariant aangetroffen die een samensmelting lijkt van Omikron en voorganger Delta. De nieuwe variant draagt voorlopig dan ook de naam: Deltakron. Uit de eerste onderzoeken blijkt dat de nieuwe variant relatief veel voorkomt bij mensen die in het ziekenhuis worden opgenomen. Of dat betekent dat de nieuwe variant daarmee ook werkelijk ziekmakender is, moet nog nader worden onderzocht.
Deltakron werd ontdekt door de Cypriotische viroloog Leontios Kostrikis. Hij zag bij nieuwe coronapatiënten het genetische profiel van de Delta-variant, gecombineerd met mutaties die vooralsnog alleen bij Omikron werden waargenomen. Cyprus is vooralsnog de enige plek waar deze nieuwe variant is opgemerkt. De minister van Volksgezondheid van Cyprus zal komende week in een persconferentie meer informatie verstrekken over Deltakron.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (66)

Dijana2
Dijana216 jan. 2022 - 8:29

Deltacron waarschijnlijk gevolg van labfout' Experts hebben gezegd dat een vermeende hybride Covid-19-mutatie genaamd "Deltacron", die naar verluidt in een Cypriotisch laboratorium is ontdekt, hoogstwaarschijnlijk het gevolg is van een laboratoriumbesmetting en niet van een nieuwe verontrustende variant. "Laten we geen woorden gebruiken als Deltacron, flurona of flurone. Alsjeblieft", twitterde Kerkhove. "Deze woorden impliceren een combinatie van virussen/varianten en dit gebeurt niet", zei ze. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zei donderdag dat de uitdrukking " Deltacron ", die suggereert dat Delta en Omicron zijn gecombineerd, niet echt iets is. "In feite, wat we denken dat het een gevolg is van besmetting die is gebeurd tijdens het sequencingproces", zei dr. Maria Van Kerkhove, technisch leider van Covid-19 van de WHO.

Winterdepressie
Winterdepressie10 jan. 2022 - 23:41

Een Griekse professor op bloody Cyprus met een scoop!. Hoeveel red flags wil je hebben? Deltacron bestaat waarschijnlijk niet en is een resultaat van een methodische fout van een mediageil ondermaats "instituut".

1 Reactie
The Apple
The Apple15 jan. 2022 - 19:43

En kijk eens naar de opgave van het aantal “meest gelezen” artikelen: 237.554. Terwijl het eerstvolgende “meest gelezen” item , “Lawine van besmettingen” slechts 53.640 bekeken is. Dat is volstrekt disproportioneel en dat is niet voor het eerst. Dan wordt je toch benieuwd wie die cijfers aanlevert en verantwoordelijk is voor de weergave hier. Als ik dat soort cijfers zou krijgen van Google voor ons bedrijf, dan zou ik kijken alsof ik water zie branden.

C@io1
C@io110 jan. 2022 - 20:46

@Robin H. In reactie tot je post over knappe koppen en waar die rekening mee houden. Ik blijk te zijn vergeten te melden dat het onderzoeksrapport welk ik hier aanhaal, mits authentiek. Mede geproduceert is met diezelfde knappe koppen in Wuhan, China aan het Wuhan Institute of Virology of the Chinese Academy of sciences (naast Center for Emerging Infectious Diseases en State key laboratory te Wuhan, China; tenzij dit de volledige naam is van het instituut of virology/academy in Wuhan) . Verder zou ik nog een fout willen, welk ik 'off the top of my head gemaakt had in de mijn vorige bijdrages hier' corrigeren inzake betrokken onderzoeksinstituten (virologisch en veterinair); taiwan zat hier niet bij qua geografische ligging (heb het artikel voor me neus nu). En volgens dit artikel zou het dit lijstje omvatten: Wuhan, China; NY, NY, USA; Davis, CA,USA; Geelong, Victoria, AUS; Shanghai, China; Singapore. In relatie tot de betrokken instituten welk deze bevindingen zouden hebben gedaan en gerapporteerd. Hieruit volgt: Geen instituut in Taiwan

antipanda
antipanda10 jan. 2022 - 18:29

De meeste serieuze websites die ik volg gaan ervan uit dat het een vervuiling is waardoor de combinatie werd gevonden die nu de nieuwe deltakron genoemd wordt. Maar tegen de tijd dat dit bericht goedgekeurd is voor plaatsing zal het al wel duidelijk zijn.

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen10 jan. 2022 - 14:59

Weer een andere jas aangetrokken?

C@io1
C@io110 jan. 2022 - 12:11

Daaruit volgt dus ook dat naast de wereldwijde populaties aan vleermuizen, pangolins en civet katten er circa 8 biljoen wandelende incubatiekamers qua genetische opmaak wereldwijd er bij zijn gekomen v de virusvarianten, met inachtneming v diens verschillende omstandigheden qua breed 'klimaat' voor het huidige virus om varianten mee te bewerkstelligen of een nieuw virus. Hieruit volgt dat als we een variant onder controle krijgen er altijd een nieuw variant of virus ergens aanwezig zal zijn. Zoals bij de griep. Anders gezegd covid is here to stay als onderdeel v het maatschappelijk verkeer, wellicht alleen minder ontwrichtend als de afgelopen +/- 2 jaar.

C@io1
C@io110 jan. 2022 - 12:05

* correctie verkeerd getypt sars-cov 1 kwam waarsch voort uit de SL-Covs Rs3367 of RsSHC014. Niet Sars-Cov 2, deze komt uit voort uit de SL-Cov welk als eerste dermate affiniteit had met ACE2 receptoren in mensen en dan wel specifiek de celsoort a549. Celsoort a549 omvat het een menselijk epitheel celsoort in de alveolar regio cq je keel. Wijzend op een soa of transmissie via deeltjes via de lucht. Wederom incongruent dus met discussies over mondkapjes in april 2020, wanneer dit vermoeden blijkt uit een onderzoek gepubliceerd in 2013. Door wetenschappers uit Wuhan, New York, Taiwan etc.

Ewout Pool
Ewout Pool10 jan. 2022 - 7:30

Dit bericht roept bij mij veel vragen op: Wat wordt precies bedoelt met deelt het genenprofiel van Delta maar ook een aantal mutaties van Omikron? Betekent dat dat Omikron en Delta beide een variant zijn van een eerder virus? Is het een variant van Delta? En wat betreft de patiënten, waren deze ingeënt? Wat is de werkzaamheid van het vaccin? Met mijn simpele boerenverstand zeg ik dat vaccins beter zouden moeten werken bij deze variant. Ik vind het maar een vaag verhaal. Ik kan op andere media (CNN/BBC/NOS/nu/Volkskrant. Het AD noemt het op basis van een bericht van Bloomberg, maar die gebruiken dezelfde bron als Joop. Interessant is trouwens de tweet van Marc van Ranst: https://twitter.com/vanranstmarc/status/1480288962757513218?s=20

3 Reacties
Eellco2
Eellco210 jan. 2022 - 11:03

Omikron stamt rechtstreeks af van de oorspronkelijke wuhanversie van het virus. Delta (en alfa) zijn gezamenlijk loten aan een andere tak. (En ja, de vaccins zijn gebaseerd op de wuhanversie.)

C@io1
C@io110 jan. 2022 - 11:55

@ewout hier staat Eelco al bij die zal ik wat bijval geven gericht op jou vragen. Ja het vermoeden tot variant indiceert wat je zegt, vandaar variant zelfs als deze een chimera omvat v 2 bekende varianten. En ja beide komen vanaf een onderliggend 'moedervirus', vandaar ook dat het Sars-Cov 2 heet, welteverstaan Sars Cov-Wiv1. Dat is voortgekomen uit vleermuizen SL-Covs welk het kenmerk ontbeerden affiniteit met ACE2 receptoren te hebben. Sars-Cov-Wiv1 is deze virus varianten hun gedeelde voorganger waar je op doelt. Dit virus komt niet oorspronkelijk uit Wuhan maar bij een kolonie weg uit de Yunnan provincie. Verder zijn dit bevindingen uit een onderzoek met een x aantal echtheidskenmerken welk doen vermoeden o.a. aan de datum v het onderzoek en publicatie dat deze authentiek is. Voorts, volgt uit de bevindingen welk gedaan werden over 2011-2012 qua onderzoek dat menselijke besmetting vrijwel een wetenschappelijke zekerheid was. Dus het hoe was al reeds bekend en niet het wanneer. Hetgeen een heel ander narretief is dan burgers in op het westerlijk halfrond wordt voor gehouden. Inzake je andere vraag, men werkt met 2 percentages inzake de werkingen vd sars en mers covs. Ten aanzien v besmetting op S1 en S2 (s2 specifiek irt celreplicatie inzake eiwitspikes) s2 percentages kijkt men dus naar het aminoprofiel v zulk spikes en vergelijkt die met de andere covs en mers. Voor sars cov wiv1 was op het gedeelte s1/N-terminal binding was 99.9% op nt/ nucleotide acids en s2/proteine c-terminal 100%. op aa/amino acids. Qua genome..iets met 'ORFS' Dit constitueert een wetenschappelijke zekerheid v vrijwel 99.9% dat dat virus zou overspringen op mensen, met een marge van 0.01% op geen kruisspecies besmetting op mensen. Vd rest lijkt dit (sars-cov-wiv1)voort te komen uit de eerste sars cov pandemie via SL-Covs bij vleermuizen zonder affiniteit v ACE2 receptoren. specifiek de varianten SL-Cov Rs3367 of RsSHC014. Het feit blijft dat men dit reeds al wist vanaf 2012 en publiceerde in 2013. Staat nog veel meer in wat niet congruent blijkt aan het narretief. Hoop dat dit je vragen iets beantwoord.

Robin Heyerdahl
Robin Heyerdahl10 jan. 2022 - 16:24

Zoals ook in het artikel dat Van Ranst linkt naar voren komt, houden de meeste andere knappe koppen het nog op een ongelukje in het lab of de transport. Als het bevestigd kan worden dat er inderdaad ook een geval in Israël geweest is, wordt het interessant.

OlavM
OlavM10 jan. 2022 - 1:49

We zijn nog lang niet bij omega aangekomen, dus nog ruimte voor varianten genoeg.

Harba Lorifa2
Harba Lorifa29 jan. 2022 - 19:11

Wat is er mis met de variant Pi? Komop mensen Deltakron? Ik sta er bijzonder sceptisch tegenover.

JanB2
JanB29 jan. 2022 - 18:51

Aardig wat lieden hier bij wie de zekeringen doorbranden nav dit bericht.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin10 jan. 2022 - 12:40

Ik zou er niet van staan te kijken, heb altijd die versie opengehouden. Overal en in iedereen kan een virus muteren en anderszins veranderen, zelfs in dieren die het weer aan de mens kunnen teruggeven. Dit ten goede en ten kwade.

Radio-Head
Radio-Head9 jan. 2022 - 18:38

Ahh een nieuwe variant,........ vaccinatie werkt niet weten we nu, zei een OMT lid.........., en daarom `vaccineren´, zei de Vac-sist. Yoga~James Coburn& Animal, Muppet show~ https://www.youtube.com/watch?v=3z1WW70R88w

Tonprater
Tonprater9 jan. 2022 - 17:31

Ja joh nog 10 jaar lockdown.......... Hou toch op schei uit zeg!

Cam Millo
Cam Millo9 jan. 2022 - 16:49

Het zal nog niet de laatste variant zijn. Virussen zijn niet gek

Logischrechts
Logischrechts9 jan. 2022 - 16:35

Man man man.. Gewoon stoppen met alle maatregelen en de boel opengooien. De meeste van ons zullen nergens of kort ergens last van hebben. Ikzelf ben niet gevaccineerd, in verband met een neurologische aandoening. Zeker geen anti vaccinaties ;) Het risico met Covid zal ik dan maar moeten nemen. Dit is geen manier van leven.

4 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland9 jan. 2022 - 17:46

maar, als je een vaccin niet verdraagt dan verdraag je het echte werk toch helemaal niet?

Logischrechts
Logischrechts9 jan. 2022 - 19:12

@ Griezel Dat zie ik dan wel weer. Ik krijg het liever terwijl ik leuke dingen doe dan dat ik het krijg terwijl niks mag.

Thuiszitter
Thuiszitter9 jan. 2022 - 22:28

Joh, ga lekker op vakantie en doe je leuke dingen , kom terug , adem in en adem uit , die pandemie verdwijnt echt wel . Haal dat woord logisch maar uit je naam .

Logischrechts
Logischrechts10 jan. 2022 - 9:15

@Thuiszitter Wat is het probleem? Jij zit toch al thuis. Je hoeft je dus geen zorgen om mij te maken. Ik hoef niet op vakantie maar mijn sportschool bezoeken zou al een grote en door veel mensen een gewenste stap vooruit zijn. Een lekker hapje kunnen eten moet ook kunnen, je klemzuipen in een discotheek is weer wat anders.

Phantom3
Phantom39 jan. 2022 - 15:51

Dit is goed nieuws voor het OMT en het kabinet. Weer een drogreden om het land op slot te houden.

1 Reactie
sr626
sr6269 jan. 2022 - 17:06

Ze dat heb je weer flink gezegd. Wat jij zegt is de echte drog redenatie

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin9 jan. 2022 - 15:39

Ik heb niets met complot theorieën maar dit corona virus is zo geavanceerd dat het me niet zou verbazen als het inderdaad uit het Wuhan lab ontsnapt is.

8 Reacties
LaBou
LaBou 9 jan. 2022 - 17:32

Tuurlijk jochie. Die Chinezen hebben toch niets anders te doen.

Wieowie
Wieowie9 jan. 2022 - 18:46

Labou: wat heeft “druk zijn” er mee te maken. Kan een virus niet (per ongeluk) ontsnappen in een land waar men druk is?

Green boots
Green boots9 jan. 2022 - 22:16

Dat coronavirus gaat verdomd lang mee voor iets dat uit China komt...

LaBou
LaBou 10 jan. 2022 - 11:34

Gezien zijn reactie is wieowie van mening dat de Chinezen er inmiddels in zijn geslaagd variant deltakron in elkaar te zetten en dat op Cyprus te verspreiden. Hij vergeet alleen daar ook argumenten bij te geven. In zijn volgende reactie kan hij dat natuurlijk alsnog doen, al ben ik bang dat hij ze niet heeft en vervalt in zijn oude gewoonte.

Hernandez
Hernandez10 jan. 2022 - 12:20

@LaBou 'Tuurlijk jochie. Die Chinezen hebben toch niets anders te doen.' Waarom die mogelijkheid zo snel afserveren?

Wieowie
Wieowie10 jan. 2022 - 13:06

Labou: het gaat niet over “maken” maar over ontsnappen. Dat kan prima in een land waar men druk is. Daar houdt het virus geen rekening mee. Het comment was namelijk dat die persoon er rekening mee houdt dat virus is ontsnapt in China. Overigens worden er ook virussen door mensen gemaakt/gemuteerd. Bijvoorbeeld voor vaccins. Laat het gerust weten als je nog vragen hebt. .

LaBou
LaBou 10 jan. 2022 - 17:45

Ik lees eigenlijk geen antwoord van wieowie. Het gaat hier overigens over een variant die in cyprus gevonden is. Blijkbaar is dat een aantal mensen ontgaan zodat ze nog steeds denken aan het oorspronkelijke virus. Overigens, iemand die al jarenlang hetzelfde kwaakt is nou niet bepaald iemand die een ander iets kan leren. Die moet eerst zelf ontdekken waarom hij in het verleden blijft hangen.

Wieowie
Wieowie10 jan. 2022 - 19:57

Hoi Labou, ik begrijp dat je het antwoord niet ziet. Ik leg het uiteraard graag nog een keer uit. Geen probleem. Jij schrijft dat de Chinezen het te druk hebben. Dat maakt niet uit of een virus kan ontsnappen. Daarnaast zijn landen ook niet “te druk” om virussen te maken of aan te passen. Ook voor het maken van vaccins wordt dat gedaan. Mocht je verder nog vragen hebben, laat het dan vooral weten.

Joop den Uil2
Joop den Uil29 jan. 2022 - 15:12

Nota bene Cyprus; als er een eiland is dat coronavrij gehouden kan worden is het cyprus wel.

2 Reacties
johannn2
johannn29 jan. 2022 - 16:19

Joop, Hoezo? .

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland10 jan. 2022 - 12:49

het is een eiland - voor eilanden is zoiets makkelijk zegt men al kun je grenzen ook dicht doen - dat is toch heel hip bij de heren en dames politici tegenwoordig? maar wat ik al eerder zei vliegvelden dicht - had gelijk al moeten gebeuren - ga maar roeien als je zo nodig een top wil bijwonen

dezeeuwgerard
dezeeuwgerard9 jan. 2022 - 14:05

Steeds meer reden om het virus te laten woekeren. Lees The Origin of species van Darwin waarin exact beschreven staat dat de sterksten overwinnen. Dat zal uiteindelijk ook voor de mensheid gelden. We hebben geen eeuwig leven en daarom moet je , zoals Youp van 't Hek al zei " leven alsof het je laatste dag is" . Geniet zolang het nog kan want er is voldoende te genieten en dood gaan we allemaal.

2 Reacties
Fabius
Fabius9 jan. 2022 - 15:49

Het kan natuurlijk zijn dat u een speciale versie hebt van Darwins 'The Origin of Species', maar ik heb dat nooit gelezen. Ik kan me echter wel herinneren dat ik zoiets gelezen heb als dat de best en meest aangepaste soorten die met veranderingen in hun leefomgeving kunnen omgaan uiteindelijk zullen overleven. Maar dat lijkt me toch iets heel anders te zijn dan 'de sterksten'.

Uw Psychiator
Uw Psychiator9 jan. 2022 - 17:48

@ Fabius (16:49u) - aardige correctie. Darwins ideeën worden zó vaak verkeerd geïnterpreteerd (soms moedwillig) dat men er moe van kan worden. Bioloog/wetenschapshistoricus Michael Ruse heeft daar geweldig goede boeken over geschreven, klassiekers in hun soort. Dat immorele, gewetenloze mensen zo vaak materiëel succes boeken, wil niet zeggen dat zij tot 'the fittest' behoren (al geloven ze dat zelf graag vaak - alsof onmenselijk gedrag jegens anderen je terecht zou belonen met betere overlevingskansen, een langer leven, wat niet nog meer). De realiteit is totaal anders. Sociaal gedrag, medemenselijkheid, bescheidenheid, het vermogen om lief te hebben, én de wil om je heus in te zetten met hard werken, die factoren bieden de beste kansen op 'survival'; er zit een mooie ironie in het gegeven dat de mensen die ik hier op het oog heb, zelden of nooit 'survival' als de hoogste prioriteit in hun leven zien. En zo blijkt: zelden is iets wat het lijkt; en er wordt oneindig veel onzin (dus ook een verkeerde uitleg van wetenschappelijke theorieën) verbreid op deze aardbol van ons.

Jozias2
Jozias29 jan. 2022 - 13:56

Een nieuwe variant moet zowel ziekmakender zijn als besmettelijker om slecht nieuws te zijn.

7 Reacties
johannn2
johannn29 jan. 2022 - 16:24

Jozias, ? En even ziekmakend maar besmettelijker, of minder ziekmakend maar veel besmettelijker bijvoorbeeld? Er is het probleem voor de patiënt (en aanhang) en het probleem voor de opnamecapaciteit van de ziekenhuizen. .

Jozias2
Jozias29 jan. 2022 - 16:59

@johann Als een nieuwe variant minder besmettelijk is dankwoorden deze variant nooit dominant dus dat is geen probleem. Als een variant besmettelijker is maar minder zoekmakend wordt deze wel dominant maar is het effect qua ziekte beperkter dus dat is ook geen probleem mits deze voldoende minder ziekmakend is. Een variant die en besmettelijker en meer ziekmakend is dat is hetgeen je je echt zorgen over moet maken.

Uw Psychiator
Uw Psychiator9 jan. 2022 - 17:51

@ Jozias (14:56) - dat is een even bondige als logische mededeling, voor diegenen die nuchter tegen de ontwikkelingen van Corona alsook de geschiedenis van pandemieën aankijkt.

johannn2
johannn29 jan. 2022 - 22:28

Jozias, Je hebt het door mij aangehaalde probleem voor de ziekenhuizen niet beantwoord. .

Jozias2
Jozias210 jan. 2022 - 10:04

@johan Welk probleem met de ziekenhuizen. Als een nieuwe variant ziekmakender is maar niet besmettelijker is er geen probleem met de ziekenhuiscapaciteit. Die variant wordt dan niet dominant. Als een variant minder ziekmakend is dan omikron maar nog besmettelijker dan waarschijnlijk ook niet. De sterfte als gevolg van omikron is al nihil en de ic opnames veel en veel beperkter. Als dat tot een korte en hevige piek zou leiden waarbij het aantal ic opnames relatief laag maar absoluut te hoog dan kun je kortstondig enkele maatregelen nemen maar dan ben je na een paar weken klaar met de pandemie. Tegelijkertijd is de samenleving vanwege alle vaccins en natuurlijke immuniteit al veel minder kwetsbaar geworden

johannn2
johannn210 jan. 2022 - 16:53

Jozias 10 januari 2022 at 11:04 Veel besmettelijker maar minder ziekmakend kan percentueel (als percentage van het aantal besmetten) weliswaar aanzienlijk minder opnames veroorzaken, maar absoluut/reëel toch voor veel meer opnames zorgen. Ga maar eens rekenen met het reproductiegetal. Dat werd in een filmpje (op joop of nu.nl) heel netjes geïllustreerd. Dus: mogelijk juist overvolle ziekenhuizen. .

Jozias2
Jozias211 jan. 2022 - 10:07

@johann In Denemarken zijn nu zo'n 40.000 besmettingen op een bevolking van 6 miljoen. Omgerekend naar Nederland zouden dat dan zo'n 120.000 besmettingen zijn. Er liggen nu 79 mensen op de IC in Denemarken.

∆
9 jan. 2022 - 13:18

Inderdaad zorgelijk.

Green boots
Green boots9 jan. 2022 - 13:12

Ik voel een verlenging van de lockdown aankomen, een invoering van een 2G-systeem en een verplichting van vaccinatie elke 4 weken omdat anders de werkzaamheid van het vaccin te snel achteruit treedt.

5 Reacties
MG1968
MG19689 jan. 2022 - 13:56

Mocht dat nodig zijn. Wat is je alternatief? Bij een verplichting tot vaccinatie hoeft overigens 2G niet hoor ;) Maar ik ben geen voorstander tot verplichting dus wel voor 2G.

Green boots
Green boots9 jan. 2022 - 17:27

@MG1968, Ik ben zelf (inmiddels) wel voor voorstander van verplicht vaccineren. Niet bij de gehele bevolking, maar wel bij de risicogroepen. De maatregelen waarmee men momenteel de gehele wereldbevolking teistert begin ik persoonlijk niet meer in proportie. Het draagvlak verdwijnt als sneeuw voor de zon en beroepen op solidariteit is inmiddels ook wel klaar.

MG1968
MG19689 jan. 2022 - 18:31

@Green Verplichte vaccinatie voor de risicogroepen? Daar zie ik het nut niet zo van in. Wat mij betreft zit -naast het eigen voordeel- de pré van vaccineren in de verminderde kans van het overdragen van het virus waarmee je indirect een minder gevaar vormt voor de medemens (en ook voor de risicogroep die zich in overgrote mate natuurlijk wel al heeft laten vaccineren maar nog steeds besmet kan raken).

Hernandez
Hernandez9 jan. 2022 - 20:01

@MG1968 ' Wat mij betreft zit -naast het eigen voordeel- de pré van vaccineren in de verminderde kans van het overdragen van het virus waarmee' De pré van vacineeren is de verminderde kans om opgenomen te worden in het ziekenhuis....

MG1968
MG196810 jan. 2022 - 10:11

@Hernandez Dat valt onder het eigen voordeel.

Geert6
Geert69 jan. 2022 - 13:03

Is er al een vaccin voor de vogelgriep? Dan kunnen wij die beter innemen. Het pluimvee hoeft niet geruimd, en voor ons is een prikje meer of minder niet erg.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland9 jan. 2022 - 12:36

Nou - doe dan cyprus op slot of vinden we het normaal soms om steeds maar alle mutaties overal naar toe te laten gaan je kunt verdomme beter een virus zijn dan vluchteling in deze wereld

3 Reacties
EUpiet
EUpiet9 jan. 2022 - 14:02

Je kan het nooit tegenhouden. Als je het ontdekt ben je al te laat. Omicron was hoopvol maar dit was te verwachten. Er is allang iemand met de nieuwe variant in het vliegtuig gestapt.

Cam Millo
Cam Millo9 jan. 2022 - 16:49

@Griezel in post-gezellig Nederland 9 januari 2022 at 13:36 Nou – doe dan cyprus op slot of vinden we het normaal soms om steeds maar alle mutaties overal naar toe te laten gaan Volgens mij is deze variant als 1ste dan op Cyprus herkend. Dat zegt dus niets over waar de variant al aanwezig is of op korte termijn aanwezig gaat zijn. Cyprus isoleren heeft derhalve geen enkele nut

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland9 jan. 2022 - 16:59

Ja dat zal ook wel Wat ik niet begrijp is dat we heel simpel dat virus de baas konden toen het nog in Wuhan zat Alle vliegvelden sluiten .

Hernandez
Hernandez9 jan. 2022 - 12:30

Dat is goed nieuws voor mensen die al begonnen te zweten bij het nieuws dat Omikron wel mee zou vallen én dat we binnenkort misschien wel uit de pandemie zijn en terug kunnen naar het 'normale' leven.

4 Reacties
watcher3
watcher39 jan. 2022 - 13:42

zijn er zulke mensen? Volgens mij zit jij teveel op bepaalde youtube- en facebookkanaaltjes.

Hernandez
Hernandez9 jan. 2022 - 15:23

Ja hoor, en dat komt van iemand die gevaccineerd is.

watcher3
watcher39 jan. 2022 - 17:42

Nou volgens mij ben jij een wappie.

Hernandez
Hernandez9 jan. 2022 - 19:58

@Watcher Je laat meteen zien waar het fout gaat.