Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zorgbestuurders verdienen weer meer geld

  •  
04-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
zorgopening300.jpeg
FNV: 'Het is ongehoord' ... 153 zorgbestuurders verdienen meer dan de premier ... Massale ontslagrondes en toch exorbitante salarissen top
Alhoewel er veel ontslagen vallen in de zorg en er flink wordt bezuinigd, blijken de salarissen van de top in de zorg fors te stijgen. Dat schrijft vakbond FNV in een persbericht. De vakbond publiceerde de jaarlijkse Actiz top 50, een overzicht van flinkverdieners in de ouderen- en thuiszorg.
RTEmagicC_e6295bfb25.jpg
Nog een triest geval is Zorggroep Alliade waar 200 medewerkers werden ontslagen maar bestuursvoorzitter toch 15000 euro meer ging verdienen.
FNV-bestuurder Gijs van Dijk:
“Het is ongehoord. Het CBS meldde onlangs dat afgelopen twee jaar ruim 65.000 zorgmedewerkers hun baan zijn verloren. Daarnaast wordt van veel medewerkers in de thuiszorg gevraagd om een kwart van hun loon in te leveren. Veel ouderen krijgen minder zorg. Dan past het niet dat aan de zorgtop nog steeds zulke hoge salarissen verdiend worden.
Ook blijkt uit het onderzoek van de FNV dat er steeds grotere financiële reserves zijn bij zorginstellingen. De vakbond is een volkspetitie gestart: ‘Red de zorg’. Doel is dat geld voor zorg ook daadwerkelijk aan de zorg wordt besteed.
RTEmagicC_zorgrenske400_253.jpeg
Cc-foto: Roel Wijnants

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.