Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zoon Trump krijgt vergunning om grizzlybeer dood te schieten in Alaska

  •  
22-02-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
108 keer bekeken
  •  
150729-stern-Eric-trump-Kudu-tease_bnblpg
Donald Trump junior is dol op het doodmaken van dieren. Nu wordt hem de gelegenheid geboden om een grizzlybeer dood te schieten in het noordwesten van Alaska. Normaal gesproken wordt er vanwege de grote belangstelling geloot bij de uitgifte van dergelijke vergunningen maar in dit geval zijn er volgens de natuurbeheerder weinig aanmeldingen geweest en kreeg Trump de toestemming rechtstreeks. De zoon moest wel 1000 dollar inschrijfgeld betalen voor de loting en 160 dollar voor de vergunning. Later dit jaar gaat hij in dezelfde staat voor de lol nog herten en eenden doodschieten.
In Alaska leven naar schatting zo’n 30.000 grizzlyberen. President Trump wil het mogelijk maken dat de dieren ook in reservaten bejaagd kunnen worden. Volgens voorstanders van de jacht is dat nodig omdat daarmee ook ruimte komt om op andere dieren te jagen.
In het verleden schoot de jonge Donald de meest uiteenlopende dieren dood, van een olifant waarvan hj als trofee de staart afsneed tot een jachtluipaard en krokodil.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.