Joop

Zonder uitnodiging bij staatsdiner Obama

  •  
26-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
uninvited-guests-obama.jpg
Stel omzeilt bewakers en plaatst foto's met Joe Biden op Facebook
Veel ophef in de VS over een stel ‘party crashers’ dat erin is geslaagd binnen te dringen in het Witte Huis terwijl president Obama er een staatsdiner hield.
Zonder uitnodiging kwamen ze moeiteloos door dezelfde screening als de 300 andere gasten die het etentje ter ere van de premier van India mochten bijwonen, zo onthult The Washington Post.
Pas de volgende ochtend kregen de veiligheidsdiensten van het Witte Huis iets in de gaten. Door de uitlatingen van het koppel op internet begon de pers vragen te stellen aan het Witte Huis. Zo publiceerde de vrouw van het stel, Michaele Salahi, foto’s op haar Facebook-profiel waarop ze samen poseren met onder meer de bewakers en vice-premier Joe Biden. Salahi schrijft op Facebook:
I was honored to be invited to attend the First State Dinner hosted by President Obama & the First Lady to honor India.
Op de bijgaande video zie je hoe gasten bij dit diner werden voorgesteld aan de pers. Al deze mensen, waaronder oud-minister Powell, hadden wel een uitnodiging. Hoe het onbekende tweetal er tussendoor kon glippen, zal spoedig worden onderzocht.

Meer over:

wereld, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Nikos2
Nikos226 nov. 2009 - 7:41

Die foto's ook, prachtig!

RNate
RNate26 nov. 2009 - 7:41

Haha. Wat een eager beaver! Het zou grappig zijn als het zo bedoeld was, maar volgens mij is ze bloedje serieus. Dat maakt het weer een beetje sneu.