Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zonder uitnodiging bij staatsdiner Obama

  •  
26-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
uninvited-guests-obama.jpg
Stel omzeilt bewakers en plaatst foto's met Joe Biden op Facebook
Veel ophef in de VS over een stel ‘party crashers’ dat erin is geslaagd binnen te dringen in het Witte Huis terwijl president Obama er een staatsdiner hield.
Zonder uitnodiging kwamen ze moeiteloos door dezelfde screening als de 300 andere gasten die het etentje ter ere van de premier van India mochten bijwonen, zo onthult The Washington Post.
Pas de volgende ochtend kregen de veiligheidsdiensten van het Witte Huis iets in de gaten. Door de uitlatingen van het koppel op internet begon de pers vragen te stellen aan het Witte Huis. Zo publiceerde de vrouw van het stel, Michaele Salahi, foto’s op haar Facebook-profiel waarop ze samen poseren met onder meer de bewakers en vice-premier Joe Biden. Salahi schrijft op Facebook:
I was honored to be invited to attend the First State Dinner hosted by President Obama & the First Lady to honor India.
Op de bijgaande video zie je hoe gasten bij dit diner werden voorgesteld aan de pers. Al deze mensen, waaronder oud-minister Powell, hadden wel een uitnodiging. Hoe het onbekende tweetal er tussendoor kon glippen, zal spoedig worden onderzocht.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.