Joop

Zondag met Lubach sloopt Herstel NL

  •  
22-02-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
417 keer bekeken
  •  
Vorige week lanceerde Herstel NL een plan om Nederland weer open te kunnen gooien. Dan kunnen we weer massaal naar het café, naar school en naar de winkels. Gewoon een kwestie van alle 4 miljoen kwetsbare Nederlanders even een paar maanden opsluiten. De mensen achter Herstel NL zijn geen virologen of epidemiologen, maar vooral economen. Voor Zondag met Lubach is het dan ook een koud kunstje om de voorstellen met de grond gelijk te maken.
Herstel NL blijkt de feiten en cijfers niet goed op orde te hebben. Zo is mede-initiatiefnemer Coen Teulings er ten onrechte van overtuigd dat corona een soort griepje is. “Dat weten niet veel mensen, maar als je stopt als CPB-directeur, dan pakken ze al je rekenmachines af”, smaalt Lubach. “Wat hij zegt is onzin: er zijn veel meer doden, en dat is mét lockdown. Zonder maatregelen was het nog veel erger geweest.”
Video niet zichtbaar? Pas je cookie-instellingen aan of klik hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (63)

Mark Huysman
Mark Huysman23 feb. 2021 - 12:58

Baarsma en Teulings hebben zich alweer teruggetrokken. Wat een volk. Eerst de discussie een zet geven in de richting van onverantwoordelijke versoepelingen. En dan -als meer mensen doorkrijgen dat hun plan zo lek is als een vergiet- snel weer de benen nemen.

2 Reacties
ton14024
ton1402423 feb. 2021 - 13:39

En dan roepen dat ze door de regering worden tegengewerkt, maar geen namen kunnen noemen, aldus de complotdenkers ook nog eens in de kaart spelend.

Minoes&tuin
Minoes&tuin24 feb. 2021 - 7:48

Ze zijn zelfs de initiatiefnemers geweest.

Robert Follon
Robert Follon23 feb. 2021 - 9:46

Het meest jammer aan herstel nl is dat een dergelijk dom plan weer de discussie doodslaat over de proportionaliteit/timing van de maatregelen. Waar deze 'top economen' o.a. aan voorbijgaan is dat, wanneer dit geniale plan ten uitvoer zou worden gebracht, Nederland op de coronakaart diepzwart kleurt. Geen ander land staat nog toe dat mensen Nederland in- of uitreizen. Daar zullen Schiphol, KLM, Corendon, de Rotterdamse haven, logistieke branche e.d. heel blij mee zijn.... Al die 'bevrijde' jongeren kunnen ook enkel in Nederland met vakantie, alleen niet naar een vakantiepark of camping, want daar zijn al die lastige kwetsbaren dan al opgehokt volgens het plan van herstel nl....

1 Reactie
Jozias2
Jozias223 feb. 2021 - 13:08

Want Zweden mogen nergens naar toe reizen?

Minoes&tuin
Minoes&tuin23 feb. 2021 - 2:46

"De wetenschappers stelden onder meer vast dat mensen die gevoelig zijn voor extremistische denkbeelden, meer moeite moeten doen om bij een testje vast te stellen of stippen naar links of naar rechts bewegen."

Zapata
Zapata22 feb. 2021 - 22:26

Kan nu eindelijk eens iemand die Baarsma daar plaatsen op die plek waar mevrouw thuis hoort? Een neoliberale wappie die gaarne mensen opoffert voor de economie. Die is totaal van het padje af, en dat is mevrouw al jaren.

Martinel
Martinel22 feb. 2021 - 16:13

Rutte speelt empathie, Rutte veinst mededogen, Rutte heeft geen gevoel. Hij speelt gevoel. Hij speelt overigens alles wat met burgers te maken heeft. De vezels die hij voelt, diep van binnen, was voor de multinationals. De vezels die hij nu tentoonspreidt als 'staatsman' hebben alles te maken met dat torentje waar hij de alleenheerser van de Rutte-doctrine is. De rest kan door de stront zakken, zie zijn pleur-ups en zijn tuig en anderzinds uitlatingen. Rutte is berutterd tot in zijn vezels. Hij alleen mag gevoelloos acteren. En de parlementariers, onkundig als zij zijn, staan erbij en kijken ernaar. Doen een halfslachtige poging en kunnen gelukkig weer snel naar huis.

Jonathan2
Jonathan222 feb. 2021 - 13:09

Lubach legt de waanwereld van de gestoord zelfzuchtige bloot. Is niet zo moelijk. Hun model bestaat niet in de werkelijkheid. Ik ken niet 1 land waar dat succesvol in de praktijk is gebracht. Hun model is gebaseerd op gevoelloze hebzuchtigheid waarin geen plaats voor medeleven is met de vele mensen die de dood in worden gejaagd of chronisch ziek worden. Ze moeten echter allerlei drogredenaties verzinnen om dit te verstoppen. Vaak voor het eerst in hun leven proberen ze empathie te veinzen met mensen die werkloos worden of financieel in de problemen komen, maar in werkelijkheid hebben ze daar net zo veel empathie voor als wat vele kwetsbare mensen in hun 'beschermingsmodel' gaat overkomen, namelijk helemaal niets. Dat verklaart waarom het model zo goed is doorgedacht.

1 Reactie
adriek
adriek22 feb. 2021 - 14:54

In de herstelnl egonomie maakt het niks uit hoeveel mensen het slecht hebben, ziek worden of dood gaan zolang het in jouw kringetje maar goed gaat en jullie gewoon carnaval kunnen vieren, of apres-skiien. Anderen mogen de hete kolen uit het vuur halen.

Ellen Schoof
Ellen Schoof22 feb. 2021 - 12:20

Dank aan Zondag met Lubach! Het allerergste vind ik nog dat De Volkskrant HerstelNL lijkt te willen steunen. https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/juist-omdat-corona-zich-tot-endemie-ontwikkelt-moet-de-samenleving-van-het-slot~bc7b4062/

10 Reacties
The Apple
The Apple22 feb. 2021 - 13:38

Correctie: in een eerdere versie stond dat de plannen van Herstel NL een ‘welwillend’ onthaal verdienen. Om misverstanden te voorkomen - de Volkskrant staat niet achter de plannen van Herstel NL - is de formulering aangepast.

Ellen Schoof
Ellen Schoof22 feb. 2021 - 14:07

Ik heb inmiddels iets gezien, ja. Hier mijn reactie daarop: https://twitter.com/esnorsk/status/1363838041404698630 . En als er weer iets verandert aan het stuk in De Volkskrant, verwijs ik voor mijn reactie naar mijn Twitteraccount.

Jozias2
Jozias222 feb. 2021 - 14:09

Wat is er op tegen om de ideeën van een groep als herstel.nl in overweging te nemen? Het zogenaamde 'Red Team' een vergelijkbare club maar met oplossing die exact tegenovergesteld is wordt ook her en der geluisterd. Of het helemaal uitvoerbaar is dat weet ik niet maar er zitten wel goede aspecten in.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout22 feb. 2021 - 14:22

Nou,Jozias. Het verschil is dat het Red Team overal gelijk in heeft gekregen van meet af aan en dat Herstel.nl mensen electoraal maar pas wijs probeert te maken. Zo zit dat.

ton14024
ton1402422 feb. 2021 - 14:46

J, noem eens wat van die goede aspecten. Welke moeten we in overweging nemen? Ik luister ook naar Engel, en de Ezel, en talloze andere mafklappers hier in Nederland. Groepen opsluiten, uitsluiten, want wij zijn oh zo tolerant ????

adriek
adriek22 feb. 2021 - 14:56

"Wat is er op tegen om de ideeën van een groep als herstel.nl in overweging te nemen?" Niks. Dat is wat Lubach in het filmpje heeft gedaan. Na drie minuten kun je concluderen dat het slecht of niet uitvoerbare of gewoon onzinnige ideeen zijn en kan herstelnl in het ronde archief.

Jozias2
Jozias222 feb. 2021 - 22:22

@arjen dat het red team overal gelijk in heeft gekregen is een persoonlijke opvatting en afhankelijk welk doel je stelt. Het red team heeft een ander doel dan het regeringsbeleid en wat herstel.nl nastreeft. @ton Een goed aspect zijn bijvoorbeeld de initiatieven om de zorg capaciteit te vergroten of bijvoorbeeld als de restaurants weer open mogen een verschil maken tussen mensen die kwetsbaar zijn op de ene avond met veel lagere bezettingsgraad en afstand tussen tafels en bij een avond voor gevaccineerden of evt minder kwetsbaren met een hogere bezettingsgraad. @eirda Dat is wel makkelijk met een selectief en eenzijdige berichtgeving door lubach. ik denk dat het invoeren nu geen zin meer heeft voor een paar maanden maar je had vorig jaar zomer dit wel kunnen onderzoeken.

ton14024
ton1402423 feb. 2021 - 13:37

J, die ´´initiatieven om zorgcapaciteit te vergroten´´ Is niets meer dan oplaten van luchtballonnen, geen daden.

Jozias2
Jozias223 feb. 2021 - 15:07

@Ton, Volgens mij was het doel ook om ballonnetjes op te laten in de vorm van alternatieve oplossingsrichtingen. Een groep die daarin wil meedenken kan toch geen daden uitvoeren. Persoonlijk denk ik dat de overheid en de zorginstellingen daar een grote slag hebben gemist.

Ellen Schoof
Ellen Schoof28 feb. 2021 - 12:10

Ik zal hier zelf nog even bij zetten dat De Volkskrant inderdaad volgens artikelen nadien geen aanhanger blijkt te zijn van de ideeën van HerstelNL.

Markzelluf
Markzelluf22 feb. 2021 - 12:09

Voor al die mensen die naar België verwijzen omdat daar de winkels wel weer open zijn: de besmettingen nemen daar weer toe. (https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/02/22/liveblog-22-februari-2021/ ) Ik begrijp best de teleurstelling van velen dat we in een lockdown zitten. Maar de omstandigheden vereisen het nu eenmaal, dus probeer jezelf daaraan aan te passen. Een beetje meebewegen kost heel wat minder energie dat zeuren. Of ga naar België...

1 Reactie
adriek
adriek22 feb. 2021 - 15:01

Belgie is al vaker als voorbeeld aangehaald. Worldometer.org laat zien dat Belgie op de derde plaats van de wereldranglijst staat voor wat betreft het aantal doden per miljoen inwoners (1885). Ruim meer dan Italie en het VK en meer dan het dubbele van Nederland (881).

RaymondenJoop
RaymondenJoop22 feb. 2021 - 10:34

Je moet het ene uiterste niet met het andere uiterste vergelijken. Waarom kunnen de winkels in België wel open, waarom is de horeca op terrassen potje dicht terwijl je buiten zit? Waarom wordt heel de horeca en cultuur op 1 hoop gegooid? Waarom nog geen eigen productie van wel functionerende medische mondkapjes. Etc Herstel.nl zal best verkeerde inschattingen maken maar dat doet het polderende omt ook. Om over die app en ggz organisatie nog maar niet te spreken.

3 Reacties
vdbemt
vdbemt22 feb. 2021 - 13:24

"Herstel.nl zal best verkeerde inschattingen maken maar dat doet het polderende omt ook. Om over die app en ggz organisatie nog maar niet te spreken." Geen reden dus om herstel.nl hun gang te laten gaan.

HappyBuddha
HappyBuddha22 feb. 2021 - 17:37

@vdbemt 22 februari 2021 at 14:24 Doe eens wat ruimte laten als je antwoord met bv eerst een enter en dan je antwoord. Maakt het wat overzichtelijker

vdbemt
vdbemt24 feb. 2021 - 18:47

@HappyBuddha. Thx voor de tip. Ik probeer er aan te denken.

JasDon
JasDon22 feb. 2021 - 9:54

Lubach doet wel erg zijn best om Herstel-nl aan te pakken, zoals de vormgeving van de website en dat de initiatiefnemers wit zijn... zoals bij zoveel (ook progressieve) clubs het geval is. En er zijn inderdaad 10-20k meer doden door oversterfte, maar hoeveel gezonde levensjaren zijn hier hierdoor weggenomen? Iedere maand maatregelen kosten immers (17 miljoen mensen * 1/12 jaar) bijna anderhalf miljoen door maatregelen beperkte gezonde jaren. Als je dan vooral ziet dat sterfte plaats vindt bij risicogroepen en mensen die dus al ouder zijn en geen tot nauwelijks gezonde jaren voor zich hebben vindt ik het redelijk dat er een afweging gemaakt wordt. Helemaal nu de vaccinatie goed op gang komt. En natuurlijk moet daarin ook long covid en andere zaken worden meegenomen, zoals hoe het virus zich standhoud in de menselijke populatie en wat gezien de bestrijding van (de symptomen van) het virus de beste strategie is. Ik erger me ook aan de mensen die zich niet aan de maatregelen houden, wetenschap tegenspreken en feiten verzinnen. Maar of herstel-nl nu in die groep valt, wat mij betreft nee.

1 Reactie
adriek
adriek22 feb. 2021 - 15:12

"... wetenschap tegenspreken en feiten verzinnen. Maar of herstel-nl nu in die groep valt, wat mij betreft nee." Ze verzinnen geen feiten maar onderbouwen hun ideeen uitzonderlijk slecht, vrij vertaald: ze verkopen klinkklare onzin. Als je trouwens op mij stemt hoeft niemand meer belasting te betalen, gaat de ziektekostenpremie naar honderd euro per jaar en ik verdubbel de minimumlonen. Iedereen mag weer met 60 jaar met pensioen. Ik financier dat doordat Shell en Facebook belasting gaan betalen.

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen22 feb. 2021 - 9:28

Dus Lubach doet ook al mee met de angstzaaierij. Maar goed, laat de hele boel dan maar naar de tering gaan, laat de GGZ maar ontploffen, stop maar met onderwijs, laat de kroegen en restaurants maar falliet gaan, dan maar geen klimaatmaatregelen. Tabak mag gewoon verkocht worden , die 22000 doden jaarlijks insteresseert niemand ene reet, maar o wee als er iemand aan corona doodgaat.

18 Reacties
vdbemt
vdbemt22 feb. 2021 - 10:12

Dus jij hebt liever dat de maatregelen worden opgeheven en dat ziekenhuizen en IC's ontploffen. En de oversterfte fors toeneemt. Het is een keuze.

vdbemt
vdbemt22 feb. 2021 - 10:15

En wat de tabak betreft, let je toch niet erg op. Tegen de tabaksindustrie wordt voortdurend gestreden. maar dat wordt moeilijk gemaakt door politieke tabakslobbies van m.n. CDA en VVD - lieden. Het is sowieso een raar argument: omdat we door het roken onnodig veel mensen laten sterven, kunnen we dat met corona ook wel doen.

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen22 feb. 2021 - 10:27

"Dus jij hebt liever dat de maatregelen worden opgeheven en dat ziekenhuizen en IC’s ontploffen." Het is een keuze, vdbemt, of je sluit 4 miljoen kwetsbare mensen op of je sluit, zoals nu, 17 miljoen mensen waaronder 4 miljoen kwetsbaren op.

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen22 feb. 2021 - 10:34

" Het is sowieso een raar argument: omdat we door het roken onnodig veel mensen laten sterven, kunnen we dat met corona ook wel doen.' Het argument van de lockdowners is dat we 15.000 onnodige doden aan corona hebben. Dat vinden ze zo belangrijk dat alles ervoor moet wijken. Echter, de 22.000 rokers die jaarlijks sterven, dat interessert ze dan weer geen reet. Ik heb nog geen enkel wetsvoorstel gezien, van welke partij dan ook, om de verkoop van tabak per heden te verbieden.

poeslief
poeslief22 feb. 2021 - 10:34

Ik vind dat er wel meer krom is wat dat betreft Dick. Ik ging me al niet laten vaccineren en ook niet laten beperken; ik neem verder wel alle andere maatregelen zoals afstand houden en het dragen van een mondkapje serieus maar niemand krijgt het aan mij verkocht dat ik het risico moet nemen om te laten inenten met een vroegtijdig in de markt gezet medicijn met alle mogelijke bijwerkingen op termijn van dien omdat anders anderen een risico lopen. Deze keuze had ik reeds gemaakt en de mutaties vormen een extra argument voor mijn keuze voor mijn gezondheid.

Paul Spijkers
Paul Spijkers22 feb. 2021 - 10:39

Onzin aantonen en logica gebruiken is niet 'angstzaaierij'

poeslief
poeslief22 feb. 2021 - 10:51

@vdbemt Niet meteen in een kramp schieten svp: Wat is een mensenleven waard volgens jou? Ik hang aan de mensheid een waarde en deel dit door de nu bijna 7,6 miljard van onze soort = de waarde van ieder individu; wel zo eerlijk t.o.v. al het andere levende op deze planeet Y : 7,6 miljard of Y x 7,6 miljard? Welke keuze maak jij en waarom?

HappyBuddha
HappyBuddha22 feb. 2021 - 10:54

@Dick Roelofsen 22 februari 2021 at 10:28 Dus Lubach doet ook al mee met de angstzaaierij Neeen, Lubach laat zien hoe wankel de argumentatie van herstel NL is. Of beter hoe feitenloos de argumentatie is van Herstel NL

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen22 feb. 2021 - 11:01

"Onzin aantonen en logica gebruiken is niet ‘angstzaaierij’ Lubach doet geen van beide, er moet paniek gezaaid worden anders gaan mensen de regels massaal aan de laars lappen.

Jaap8
Jaap822 feb. 2021 - 12:00

-"Tabak mag gewoon verkocht worden , die 22000 doden jaarlijks insteresseert niemand ene reet" Wat gezondheid betreft: Jongeren willen weer graag vrijheid en de horeca open, weer naar festivals etc. Denk het niet om een glaasje melk te drinken. -Wat die jongeren betreft, vallen daar ook 30 plussers onder? Hoor van diverse dat het een ramp zou zijn als ouderen afgezonderd worden. Hoe dan met de oppas. Dan toch maar liever geen versoepelingen. -Jongeren zijn toch zo voor het klimaat. Al die lockdowns. Het klimaat vaart er wel bij. -"Angstzaaierij" Ga maar is mee naar de IC. Beloofd, laten we je alleen de 50 minners zien.

vdbemt
vdbemt22 feb. 2021 - 13:29

@Dik Roelofsen. Bij je keuze van 11.27 uur,, vergeet je de oversterfte van 15.000, en nog toenemend, te noemen.. Je reactie van 11.34. Deze regering interesseert de doden door roken inderdaad weinig. Vanwege de goede relatie met de tabaksindustrie. Maar nogmaals, dat is geen reden om het nog veel dreigender gevaar van het virus ook maar te negeren.

vdbemt
vdbemt22 feb. 2021 - 13:32

@poeslief. Ik hang aan een mensenleven geen waarde met dollar- of euro-tekens. Dat jij dat doet verbaast me niet. Een leven, elk leven, is meer waard dan alles wat in geld is uit te drukken.

poeslief
poeslief22 feb. 2021 - 14:20

vdbemt wat een heerlijke reactie van je!! LOL Jij vertaald "waarde"' direct als geldwaarde en niet ik, en dan die (opmerkelijke) reflex van jou aan mij toeschrijven is giga brutaal beste en daarna als klap op de vuurpijl jouw keuze om voor geldwaarde te kiezen aan mijn persoonlijkheid koppelen......hoe ziek kan het worden? Twee vormen van verkrachting door vdbemt voor de prijs van 1. Ga je schamen. Een volledig door jou opgezet frame mij in de schoenen willen schuiven LOL. ps. toch last van krampjes.

vdbemt
vdbemt22 feb. 2021 - 15:46

@Poeslief. Ik moet toegeven. Ik had je reactie niet goed uitgelezen. Je spreekt niet over geldwaarde. Dat is aan mij. Dat gezegd, mag duidelijk zijn dat ik geld, cq economie ondergeschikt acht aan levens. Van wie dan ook. De economie blijft, zolang er mensen zijn, doorgaan. Het zijn de vele extra eindigende levens, en het voorkomen van die extra doden (van iedere leeftijd) waar we nu mee te dealen hebben.

poeslief
poeslief22 feb. 2021 - 15:59

vdbemt dat kan de beste overkomen weet ik van mezelf. Maar "waarde" hoeft geen geld of spullen te zijn - kapitalistisch trekje van je ;) - eigen waarde, waardevolle kennis, eigen haard goud waard. Toch vraag ik je nog een keer of de mensheid 1 constante waarde heeft of dat deze groeit/afneemt per mens? De 1e vind ik logischer en ecologisch verantwoordelijker dan de 2e. En jij?

Jozias2
Jozias223 feb. 2021 - 13:17

@vd bemt Het punt is nu net dat jij je enkel en alleen richt op het 'redden' van levens op de korte termijn. En omdat dat vaak mensen zijn die al erg oud waren en veel andere levensbedreigende klachten is het aantal levenjaren wat je er mee wint beperkt. Het punt van herstel.nl is dat de maatregelen die gericht zijn op het voorkomen van sterfte op de korte termijn heel veel nadeel hebben op de levensverwachting op de langere termijn. Het is dus geen keuze tussen een mensenleven of de economie maar op de levensverwachting voor een relatief beperkt aantal 86 jarigen met onderliggend leiden of de afname in levensverwachting van heel veel mensen die nu jonger is. Iemand die in de bijstand leeft heeft een levensverwachting die 10 jaar korter is tov iemand met een modaal inkomens. Een slechte economie en alle andere schade kan leiden tot meer mensen in de bijstand. Een slechtere economie zal leiden tot minder belastinginkomsten en dus minder geld voor onderzoek naar bijvoorbeeld kanker of dementie etc. Het gaat er om dat je verder kijkt dan het hier en nu.

vdbemt
vdbemt24 feb. 2021 - 18:53

@Jozias. "En omdat dat vaak mensen zijn die al erg oud waren en veel andere levensbedreigende klachten is het aantal levenjaren wat je er mee wint beperkt." En daar kleun je nog altijd, na ruim een jaar, hartstikke mis. Het gaat niet alleen maar om 'toch al oude of zieke mensen die anders over een half jaar toch wel gestorven waren'. Let wat beter op. En lees en/of kijk naar de eerlijke journalistiek. Daar horen De Telegraaf, Jort Kelder, Van Haga, FvD-journaal, RTL bijvoorbeeld (er is meer) niet bij.

vdbemt
vdbemt24 feb. 2021 - 19:03

@Poeslief. Of de mensheid een constante waarde heeft?? Als ik kijk naar de waarde van de invloed van de mens op de planeet en het klimaat, dan wordt die groter. En dat betekent: slechter, want destructiever. Het zou fantastisch zijn als we die waarde groter konden maken met een positief, herstellend effect. In die zin is de waarde van de mensheid niet constant. Het is ook weer niet vanzelfsprekend dat de ecologische invloed van de mensheid toe- of afneemt bij meer of minder mensen. Je kunt doen aan geboortebeperking, maar als de mensheid haar gedrag niet verandert, zal dat weinig positief ecologisch effect hebben . Ik zie gedragsverandering toch veel wezenlijker dan wat minder mensen op de planeet. Is dat een antwoord?

korheiden2
korheiden222 feb. 2021 - 8:37

Sterke uitzending van Lubach. Vooral ook door wat er na kwam over de WOB. Nederland is wereldkampioen weglakken, zo blijkt. We moeten een voorbeeld nemen aan de Skandinavische landen. Denk trouwens dat die Barbara Baarsma zo langzamerhand wel uitgepraat is op tv. Hoewel, ze is van D66.

1 Reactie
harmmeijer
harmmeijer22 feb. 2021 - 9:26

“Nederland is wereldkampioen weglakken,” Onderderdeel van de Rutte-doctrine: informatie over het reilen en zeilen van regering en overheid hou je binnen gesloten deuren.

west012
west01222 feb. 2021 - 8:30

Hier blijkt maar weer eens dat ook mensen met een academische titel idiote voorstellen kunnen doen. Schoenmaker blijf bij je leest.

Tom Lucassen
Tom Lucassen22 feb. 2021 - 8:27

Ze gaan nog net niet zo ver om alle kwetsbaren een gele (corona)ster op te plakken. Zodat ze goed zichtbaar zijn voor alle (blonde) sterke mensen.

1 Reactie
HappyBuddha
HappyBuddha22 feb. 2021 - 10:56

Die veilige zones waar die mensen met die ster kunnen vertoeven zullen er denk ik dan ook in grote lijnen uit gaan zien als de KZ's

Peter Stans
Peter Stans22 feb. 2021 - 8:26

Mooi zo. Lubach heeft iets meer effect op wat velen, ook ik, al zeiden vorige week. Herstel.nl herstelt vrij weinig, is niet realistisch ingesteld. En komt dan met vage plannen die anderen (kabinet) dan ook nog eens al per 1 maart zouden moeten gaan uitvoeren. Ik heb, van toch serieus geachte mensen door mij, zelden zo'n broddelwerk gezien. Nog los van het immorele aspect ervan.

WeesGeenKees
WeesGeenKees22 feb. 2021 - 8:22

Ha, ha alsof de cijfers van onze overheid kloppen, man, man ga toch fietsen Arjen. In België en Frankrijk zijn de winkels wel gewoon open, nog even en alles gaat failliet en de corona is er nog steeds want die gaat nooit meer weg simpel zat. Ik snap echt helemaal niets van al die angsthazerij rondom corona.

4 Reacties
LBNB
LBNB22 feb. 2021 - 9:05

@Weesgeenkees Tegenvaller he van Arjen, hij gaat totaal niet in op hoe de overheid en hun experts , al dan niet bewust, ons manipuleren met cijfers en doemscenario's.

Haz
Haz22 feb. 2021 - 9:46

@WeesGeenKees Die van de overheid zullen ook niet kloppen. Maar dat neemt toch niet weg dat 'Herstel NL' een boel domme dingen zegt? Dus waarom 'ga toch fietsen Arjen'?

LaBou
LaBou 22 feb. 2021 - 11:35

Waarom zou Lubach op onzinverhalen en complottheorien in moeten gaan?

ton14024
ton1402422 feb. 2021 - 14:06

Herstel NL roepen tijdens een pandemie. Hersenloze wappies. Zag je die Teulings? Eigenlijk ziet die hele club eruit als doorgesnoven Zonnedaelers.

Left is not right
Left is not right22 feb. 2021 - 8:21

Ik vind Lubach altijd erg leuk, ook deze keer. Maar het tekent ook wel hoe in NL het publieke debat plaatsvindt, of het nu gaat om corona, vluchtelingen, milieu etc. Je zet de andere kant neer als een stel wappies, presenteert een paar makkelijk te onthouden oneliners en het frame is compleet. En ach, mensen die zo ridicuul zijn hoef je ook niet van inhoudelijk commentaar te voorzien. Dus we kloppen elkaar in onze bubbel bevestigend op de schouders en gaan weer door. Maar de realiteit is toch dat het regeringsbeleid rondom corona vooral door artsen en niet door economen, sociologen etc wordt bepaald? Zou het niet mooi zijn als die groepen elkaar zouden vinden ipv elkaar weg te zetten als melaats?

1 Reactie
ton14024
ton1402422 feb. 2021 - 13:59

Melaats? Jij legt de schuld wel erg makkelijk bij de medici.

Tom Lucassen
Tom Lucassen22 feb. 2021 - 8:21

Allemaal in dienst van de VVD, zo langzaam voor de verkiezingen versoepelen (kappers bv) en dan de burger blij maken en op de VVD laten stemmen. Zo doorzichtig allemaal.

1 Reactie
HappyBuddha
HappyBuddha22 feb. 2021 - 11:03

In dienst van de VVD. Zou zomaar kunnen als je naar de overheersende kleur van de VVD verkiezingsposters kijkt. Bijna allemaal overheerst het oranje net zoals op die poster van Herstel NL https://tinyurl.com/fcx9acwr Toeval?