Ik zou best wel zonnepanelen willen aanschaffen maar ben al blij zat dat ik iedere maand netjes rondkom
In Nederland loopt het ook goed. Zo'n oude kerncentrale op MOX hebben we nu al niet nodig. Waarom 20 jaar door produceren van Zwaarradioactief afval? Lees alles en vooral de zienswijze op laka.org "if you think you are too small to be effective, you have never slept with a mosquito" ( geknipt van van tegenstroom.nl ) GEEF HET DOOR even printen en opsturen. Help mee......................... Op de www.laka.org site of op www.tegenstroom.nl staat nu een voorbeeld van een 'zienswijze' die voor pakjesavond bij het ministerie ingediend moeten worden. Kosten € 0.50 postzegel, een koopje .
"homeplugs" van Devolo en krachtstroom ? Druiven vergelijken met tomaten ? Als je genoeg geld hebt, kun je thuis het zo inrichten dat je volledig self-supporting kunt bereiken. Zelfs, de verwarming en het drinkwater. Op laboratorium-niveau. Energie gaat niet verloren. Kun je allemaal opvangen. Maar dan hebben wij nog de industrie die o.a. enorme hoeveelheden krachtstroom nodig hebben, plus de ziekenhuizen, verkeerslichten, etc., die forse hoeveelheden stroom verlangen. Dat is geen laboratorium-niveau meer. Olie kunnen wij door pijpen pompen en opslaan. Stroom wereldwijd als constante factor over een netwerk verplaatsen, dat zou heel mooi zijn, maar dan wordt de stroom wel onbetaalbaar, als het al mogelijk is. Helaas kunnen wij stroom niet opslaan. Duitsland heeft fors geïnvesteerd in windmolens en zonnepanelen en heeft nu ontdekt dat zij in de problemen gaan komen, doordat de constante factor ontbreekt. Zij krijgen forse piek-problemen. Wij leven met de gedachten dat bijvoorbeeld in geheel Spanje altijd de zon schijnt. Vergeet het maar. Ook daar bestaan bewolkte en koudere perioden, ofwel behoorlijke verschillen in zon = lichtpieken = stroompieken In feite moeten wij zonnepanelen, lichtpanelen noemen, dat geeft meer een beter eigen gevoel over de werkelijkheid. Was het maar zo simpel.
Protesteer tegen 'bedrijfsduurverlenging' kerncentrale Borssele Eind oktober is de procedure rond de 'bedrijfsduurverlenging' tot 2034 van de kerncentrale in Borssele begonnen. Inspraak is mogelijk tot 5 december. (Toen nog) Minister Verhagen vindt een milieueffect rapportage (mer) niet nodig, want (ondanks 20 jaar meer radioactief afval, 20 jaar meer uraniumwinning en 20 jaar meer lozingen, om maar wat te noemen) zijn er 'geen milieu-effecten te verwachten'. Deze procedure is de wettelijke uitwerking van het convenant dat in 2006 is afgesloten tussen EPZ en staat en waarin de verlenging van de bedrijfsduur van KCB tot 2034 is geregeld. De kerncentrale in Borssele is van oktober 1973 en nu dus al 39 jaar oud. De 7 oude kerncentrales die Duitsland na Fukushima om veiligheidsredenen uit bedrijf nam, waren allemaal minder oud dan die in Borssele. Sterker, de Duitse kerncentrales die nog tot uiterlijk 2022 mogen draaien, zullen dan maximaal 34 jaar oud zijn. Dit terwijl de ook Duitse kerncentrale in Borssele (immers gebouwd door KWU Siemens) toestemming vraagt om 60 jaar in bedrijf te blijven! Het twintig jaar langer in bedrijf zijn van een afgeschreven kerncentrale zal de urgentie om te investeren in duurzaam vermogen wegnemen en de transitie vertragen. Stichting Laka heeft een voorbeeld zienswijze gemaakt, die je naar believen kunt aanpassen. De zienswijzen moeten voor 5 december bij het ministerie ingediend zijn. Meer info op: www.laka.org/nieuws/2012/11-zienswijze_KCB.doc
Hier zijn wij (3xgroenlicht) ook mee bezig. Wij kunnen straks 18% méér zonenergieopbrengst leveren dan hier gangbaar is en tegen de laagste prijs. Deze goed renderende zonnepanelen wordem MVO geproduceerd, worden CO2-neutraal vervoerd (d.m.v. De Maxi) en zijn dik onder de prijs. De verkooprechten van dit nieuwe type zonnepanelen worden nu besproken. Nog ff afwachten. Straks wordt het concreet en kan ik ik alle info geven. Fuck de subsidies, kolencentrales en politiek.
'... en zijn dik onder de prijs.' Nou ja, ik dacht, laat het nóg een keer te benadrukken. ; ) Centennneukers houden er wel van (...).
Hawaii : de dagtemperaturen in de zomer zijn gemiddeld 29,4 °C. In de winter is de gemiddelde temperatuur 26,6 °C. De graaddagen, hier als energie rekenwaarden, overdag zijn bijna een constante factor en 's-nachts zijn deze 50%. Met die uitgangspunten kun je een energie-balans creëren, die bijna constant is ofwel gewoon stuurbaar is, bij een goede economische verbruiksplanning. Nederland over het jaar gemeten, zonne- en windenergie, zal variabel blijven tussen 10% en 40% en dat is zeer moeilijk, zo niet onmogelijk regelbaar. Die variabele factor is ons probleem voor een goede economische verbruiksplanning van de stroom. Netbelasting, bijsturing bypass-centrales, etc.. Maar gelukkig hebben wij weer regelmatig regen. Land- en tuinbouw. Dus elk vergelijk loopt mank, tussen Hawaii en Nederland.
Zonnepanelen komen soms over als rommelige graffiti. Als je met de trein door het landschap rijdt zie je een hoop afgeknutslede daken. Als de panelen onder streng toezicht nou eens adequaat en met smaak zouden worden geplaats dan is het ok. Maar vergeet niet dat het met mate moet, tenzij bovenop een torenflat waar niemand op uit kijkt. En laat die bakken aub. verzinken in de dakpannen ipv. erbovenop. Dat is zo rommelig, en als je pannen stukvriezen dan moeten die panelen eraf, hoeveel gaat dat kosten? Statige gebouwen en kosmopolen, paleizen komen wat betreft de esthetiek wel ver af te staan van rommelige woonkernen, terwijl we nu nog maar aan het begin staan van deze ontwikkeling.
Waarom moet alles mooi zijn? Die dingen zijn functioneel, als ze niet op monumenten liggen zie ik niet in wat het uit maakt. En zo lelijk zijn ze tocj niet? Daarnaast lijkt het me onwaarschijnlijk dat er onder zonnepanelen pannen kapot vriezen, er komt namelijk geen water meer bij. En waarschijnlijk is het niet eens zo heel duur om ze er eventjes af te halen, die systemen zijn volledig modulair.