De westerse mens is koolhydraad verslaafd. Niet alleen kale suiker, waar zit het niet in, maar denk eens aan brood, aardappelen, alle meelprodukten. Daar word je dik van met soms vervelende gevolgen.
[iet alleen kale suiker, waar zit het niet in,...] Waar staan die C en die H-O in C12-H22-O11 dan voor? Altijd kool en hydraat gedacht....
Wij zijn van suiker afgekickt door tijdelijk stevia te gebruiken. Nu gebruiken nog alleen bij hoge uitzondering stevia om iets te zoeten. Meestal in combinatie met vruchtjes en slagroom of volle yoghurt. De zoete smaak is eigenlijk vrijwel uit ons menu verdwenen. Het kan maar is niet gemakkelijk. Je moet zeer consequent zijn. Een keer iets zoets eten maakt je weer 3 dagen verslaafd. En dat betekend weer 3 dagen afzien. Gewicht verliezen gaat met onsjes, bijkomen met kilo's.
Hey Donald, je verbaast me! Ik ben zelf helemaal geen zoetekauw. De smaak 'bitter' heeft algemeen een negatieve connotatie, toch is 'bitter' heel populair: koffie, thee, bier, sla. Eh, andijvie en spruitjes wat minder, maar ik zelf heb een hekel die zoetigheid die tegenwoordig voor spruitjes verkocht wordt. De ES pizza van AH is echt weerzinwekkend zoet. Het is een smaak die ons meer en meer door de voedselindustrie wordt opgedrongen. Los van kunstmatige zoetstoffen betekent dat toch wel meer suiker, en dan ook, van lieverlede meer obesitas, tandbederf, suikerziekte, ook Alzheimer zit in het verdachtenbankje. En ja, teloorgang van de subtielere smaaksensaties. Alle frisdranken zijn veel te zoet. Zelf een goede tonic of bitter lemon is amper vindbaar. Stevia is interessant, maar niet voor mij. Ik wil bitter!