Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zo win je een rechtszaak tegen Ryanair vanwege té dure tickets

  •  
02-02-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
ryanair
De Brit Lucas Marshall uit Chapel-en-le-Frith klaagde Ryanair aan omdat hij 420 euro extra moest betalen voor het niet uitprinten van zijn tickets. Hij kreeg een schadevergoeding van 800 euro en er werden deurwaarders op de luchtvaartmaatschappij afgestuurd. Dat meldt het AD dinsdag.
Marshall kwam in februari terug van een vakantie op de Canarische eilanden met zijn familie. Door problemen met het boekingsnummer kon hij de tickets niet uitprinten. Het gezin – bestaande uit ouders en vier kinderen – werd gedwongen om 420 euro extra te betalen. Daarbovenop konden ze niet naast elkaar zitten en werd de zesjarige alleen tussen onbekenden geplaatst.
Eenmaal thuis aangekomen stuurde Marshall boze brieven naar het kantoor in Engeland en Ierland. Hij kreeg geen antwoord en stapte naar de rechter, waar Ryanair ook niet kwam opdagen. De luchtvaartmaatschappij werd veroordeeld tot het betalen van 800 euro aan schadevergoeding en er werden deurwaarders ingeschakeld.
Het geld stelt voor zo’n grote luchtvaartmaatschappij misschien niet veel voor maar voor Marshall is het een principiële overwinning.
"Dit was toch gewoon belachelijk? Sommige mensen zullen daar misschien niets op zeggen, maar ik laat niet graag over me heen lopen. Ze pakken je 420 euro af voor een stuk papier, terwijl alles al betaald is. Het ging mij om het principe. Tien minuten kreeg ik om dat geld bij elkaar te krijgen. Op het eind van een vakantie houd je natuurlijk niet zo veel meer over, maar ik ‘mocht’ ook met kredietkaart betalen. Ze blijven je pesten tot ze hun geld hebben. Ik voelde mij met de rug tegen de muur gezet en daar houd ik niet van. Ze zijn me al die tijd ook gewoon blijven negeren. Kun je nagaan hoeveel deugd het dan doet als je toch beloond wordt voor je strijd. Het was me echt niet om het geld te doen, maar ik had wel eens hun gezichten willen zien toen die deurwaarders daar binnenstapten. "
 

Meer over:

kijk nou
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.