Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

Zo smerig zien badeendjes er aan de binnenkant uit

  •  
25-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
150 keer bekeken
  •  
badeend4
Aan de binnenkant van badeendjes groeit zwarte schimmel. Dat ontdekte een moeder die benieuwd was hoe het vrolijke speelgoed er van binnen uit ziet en besloot de badeendjes van haar kinderen open te snijden. “Ik ga ze allemaal weggooien en nooit nieuwe kopen”, schrijft ze een in een Facebook-post waarover verscheidene media berichten.
De moeder was benieuwd geraakt naar de binnenkant van het speelgoed na een bericht over een Amerikaans jongetje dat bijna zijn oog was kwijtgeraakt nadat hij met een badeend water in zijn oog had gespoten. Door het vervuilde water kreeg het jongetje een bacteriële infectie.
badeend1
badeend2

Meer over:

schimmel, kijk nou, hygiëne,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (19)

Martin108
Martin10825 okt. 2020 - 21:29

Ik mis de info over hoe oud die badeendjes zijn, hoe lang ze un gebruik zijn.

Tom7
Tom725 okt. 2020 - 17:55

Heb naar aanleiding van dit verhaal het al zeker 25 oude cursusboek van `Creatief met Kurk´ er nog ééns op na geslagen. Min herinnering klopte, er staat een nuttig hoofdstuk in waarin uitgelegd wordt hoe je bad eendjes kan maken. Daarnaast andere figuren zoals een poes, dat kan een blote poes zijn of een aangeklede poes. Vond de instructie video met Peter en Ellen terug op Youtube, Anlies de vriendin van Peter poseert hierbij in bad, dit om het één en ander zoals de milieu technische voordelen te verduidelijken. Kreatief met Kurk, Les 8: Natuur https://www.youtube.com/watch?v=p3FV6nu6gv4

Jan Diederik
Jan Diederik25 okt. 2020 - 16:14

Interessant dit. Ik ga mijn zondagavond wijden aan het bestuderen van mijn badeendjes! Vivisectie!

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij25 okt. 2020 - 15:43

Gebruikt er iemand nog een spons bij het douchen of badderen? Wat zou daar allemaal in blijven steken, buiten de zichtbare (schaam-) haren dan... Heb je wel eens alle (onzichtbare) holtes/randjes van je douchecabine onderzocht? Die grote glimmende deksel boven het putje losgemaakt en omgedraaid?

5 Reacties
jantje
jantje25 okt. 2020 - 16:37

Ja, dat doen wij regelmatig en we gebruiken elke dag ieder ons eigen washandje en handdoek. De hoekjes en gaatjes in de doucheruimte zelf wordt ook elke week flink schoongemaakt.

Karingin
Karingin25 okt. 2020 - 21:26

Ik heb nooit begrepen waarom je een spons of washand nodig hebt onder de douche. Wat ik helemaal vies vind zijn mensen die dan zo'n kletsnatte washand gewoon in 't zeepbakje laten liggen en die de volgende keer weer gebruiken, gatver! Mijn badkamer is net als bij Jannie gewoon schoon, behalve onder en achter de wasmachine. Maar goed, van een vieze douchebak of glazen wandje krijg je niet zo snel een infectie natuurlijk, tenzij je eraan gaat likken of zo

adriek
adriek26 okt. 2020 - 15:08

Die (schaam)haren in je badspons zijn in elk geval goed schoon, dus objectief gezien is er niets mis mee. Ik mag met enige regelmaar dat putje uitbaggeren. Inderdaad niet mijn favoriete klusje, maar zolang je geen wondjes hebt is de kans dat er akelige bacterieen naar binnen wandelen niet zo groot. Na de klus handjes wassen en op naar de lunch.

Minoes&tuin
Minoes&tuin27 okt. 2020 - 6:39

Ik weet niet of het goed is maar ik gooi buiten het schoonmaken van de afvoer wel regelmatig wat chloor erdoor. Voor het tussendoortje.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij27 okt. 2020 - 17:29

[ elke dag ieder ons eigen washandje ] Elke dag een vers washandje of een die al dagenlang huidschilfers heeft verzameld die lekker broeien in het warm-vochtige klimaat in een douche? [ Die (schaam)haren in je badspons ] ... gaan na verloop van tijd lekker rotten... [ met enige regelmaat dat putje uitbaggeren. ] Als je die deksel met die gaatjes erin eens zou losschroeven dan zie je daaronder hetzelfde beeld als in die badeendjes.

Berend5
Berend525 okt. 2020 - 14:46

Valt nog mee, moet je eens een mens open snijden dan kom je pas troep tegen.

JasDon
JasDon25 okt. 2020 - 14:17

Het grootste maatschappelijke kwaad is niet de bad eend, maar de moeder die denkt dat ze door bidden de ogen van haar kind kon redden en na ingrijpen haar god hiervoor bedankt.

8 Reacties
RechtdoorZee93
RechtdoorZee9325 okt. 2020 - 15:34

ach ach. Als religie mensen wat houvast en comfort geeft in het leven dan is daar toch niks mis mee?

ton14024
ton1402425 okt. 2020 - 15:37

Na ingrijpen? Ik zou direct van mijn ongeloof vallen.

LaBou
LaBou 25 okt. 2020 - 15:42

Waar haal je dat allemaal vandaan uit dit artikel? Of ga je bouwman achterna?

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij25 okt. 2020 - 17:26

[ Als religie mensen wat houvast en comfort geeft ] Omdat het zo uiterst onlogisch en hypocriet is. Diezelfde god heeft jouw kind die infectie gegeven, of minimaal verzuimd te voorkomen dat jouw geheel onschuldige kind die levensgevaarlijke en zeer pijnlijk infectie überhaupt kreeg. En dan wel "thank the Lord" voor iets wat de dokters voor elkaar kregen? Als diezelfde god de infectie direct met onzichtbare hand had weggenomen had het kind niet zo lang pijn geleden.

JasDon
JasDon25 okt. 2020 - 19:20

LaBou, Volg de link in het artikel maar eens. "ach ach. Als religie mensen wat houvast en comfort geeft in het leven dan is daar toch niks mis mee?" Als dat nou alles was RdZ.

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9325 okt. 2020 - 19:55

@Fransss en Vrij, Ben zelf niet religeus, maar kan genoeg emphatie opbrengen om te begrijpen waarom veel mensen er wel baat bij hebben. Leef en laat leven. Religie is niet logisch, klopt, maar dat is het leven zelf de facto ook niet.

adriek
adriek26 okt. 2020 - 15:10

"Als religie mensen wat houvast en comfort geeft in het leven dan is daar toch niks mis mee?" Niet zolang ze mij en anderen niet proberen in te lijven of wetten en regels naar hun hand te zetten. En ook niet zolang ze hun kinderen vrij laten tot ze volwassen zijn en in staat zijn zelfstandig te beslissen. Kortom: er is een heleboel mis met georganiseerde religie.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij27 okt. 2020 - 17:34

[ Religie is niet logisch ] Maar ook nog eens schadelijk. God is groot en almachtig maar als je doodziek wordt is het dus straf van god of minimaal ongeïnteresseerdheid van god, dan wel blijkbaar toch onmacht. Maar bij genezing zijn ze die god hoe dan ook altijd dankbaar. Je gelovigen, en vooral kinderen, opvoeden met deze ongerijmdheden kan bv tot inactiviteit en niet-vaccineren leiden. Dat is ongezond en gevaarlijk, ook voor anderen om je heen.