Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zo rolt Barcelona

  •  
11-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zakkenrollers300.jpg
VIDEO Colombiaanse migrante struint metrostations iedere dag af om zakkenrollers te ontmaskeren
Zakkenrollers zijn geniepig. Ze houden zich op op drukke plaatsen, loeren naar mogelijke prooien en wanneer iemand even niet oplet, slaan ze hun slag. Als je ooit bent gezakkenrold, op een moment dat je even niet waakzaam was, dan herken je ongetwijfeld het gevoel van onmacht. Eliana Guerrero, een Colombiaanse migrant woonachtig in Barcelona wil hier iets aan doen. Aangezien het de bewakers van het metrostelsel niet lukt, neemt ze het heft in eigen handen.
Iedere dag reizen naar schatting zo’n 150 zakkenrollers met de metro in Barcelona. Op zoek naar de volgende onoplettende toerist. Ook Eliana Guerrero neemt de fameuze groene lijn, die naar het vliegveld gaat, waardoor er veel toeristen aan boord zijn. Bewapend met een fluitje, pepperspray en een aantal andere voorwerpen om zich te kunnen verdedigen, maakt ze jacht op zakkenrollers. En passant waarschuwt ze ook toeristen hun tassen toch voor zich te dragen.
Sinds 2009 struint de werkloze Guerrero iedere dag zo’n drie uur lang de metrostations af opzoek naar zakkenrollers. Hierdoor hoopt ze haar geliefde Barcelona een stukje mooier te maken.

Meer over:

kijk nou
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (3)

Bammetje2
Bammetje211 okt. 2013 - 12:12

Ik ben sinds een tijdje in het bezit van een Tinkle Alarm, twee kattebelletjes die je aan je portemonnee bevestigd. http://www.almeloosweekblad.nl/files/2013/week16/belletjes.jpg Hartsikke goedkope zakkenrol preventie.

GerardLauwman
GerardLauwman11 okt. 2013 - 12:12

La linea verde, de groene lijn dus, gaan we altijd mee naar huis. Het is werkelijk een probleem. Ze opereren in groepen, vermomd al toerist etc. Een keer ´s nachts werden er en paar meisjes voor ons op de roltrap gerold door 2 gevaarlijk uitziende speedsnuivers, was helaas onverstandig in te grijpen, had niet goed afgelopen voor me vrees ik. Overdag zie je ze gewoon aan het werk, vooral in de metro. Op deze manier wordt het wel steeds lastiger voor ze, veel inwoners waarschuwen ongevraagd toeristen als ze onvoorzichtig zijn met hun spullen. Je kunt namelijk écht je telefoon niet op tafel leggen als je op een terras zit, en je kunt écht je tas niet op de grond zetten. En zoals deze vrouw tegen toeristen riep, je moet écht je tas vóór je houden als je loopt. Er ontstaat dus een soort massaal verzet tegen die dieven, en daar helpt die vrouw uit het filmpje aan mee. Inmiddels hebben we mijn kinderen zo bang gemaakt dat ze inderdaad hun iphones etc thuislaten en met 20 euro en metrokaart naar het strand gaan :)

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai11 okt. 2013 - 12:12

Wel de dame mag ook eens aan de slag in Amsterdam.