Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.
Met de methode van o.a. Gordon Ramsey ben je meteen die bittere witte ribben van de paprika kwijt, die Dave Hax doodleuk meesnijdt: https://www.youtube.com/watch?v=o28yI1XTQQU
Heb ik weer. Heb ik jarenlang gewone gekocht, maar sinds kort over op puntpaprika's omdat die lekkerder zijn....
Voor knoflook gebruik ik een siliconendingetje: https://www.youtube.com/watch?v=YvemG91NrzI
Dan heb je toch even een probleempje wanneer je gevulde paprika's wilt maken.
Kapje eraf, even rondgaan in de vrucht met een scherp mesje om die witte vliesjes weg te halen en klaar... Knoflook in knoflookpers met schil Uitpersen, ding openmaken en de velletjes van de teen eruit vissen.
Voor knoflook is het volgens mij veel handiger om het gewoon met een glas of een groot mes plat te slaan, dat staat ook een stuk minder idioot.
Zo heb ik het ook geleerd. Teentje gewoon pletten met de platte kant van het mes door er met je hand op te drukken.
Beetje onconventioneel van die knoflook, maar wel snel.
Maar daarna moet je nog je aanrecht/plank schoonmaken waar je die knoflook op stuk sloeg, en die twee grote schalen. Daar gaat je tijdwinst.
bestaan er ook truuks voor het schillen van piepers met veel pitten ? en mango's waar de pit niet los wil komen ... en een trechterje om zoutvaatjes te vullen , want met die kleine gaatjes schiet t ook al niet op
Mango's ja, daar heb ik ook nog geen oplossing voor. Zowiezo een lastige vrucht. Mijn sapcentrifuge doet er ook al niks mee.
Alles moet tegenwoordig maar sneller en efficiënter..... Le petit prince zou zich afvragen: wat ga je doen met die extra vrije tijd die je hebt gewonnen door heel snel je paprika en knoflook schoon te maken? De kleine prins zou waarschijnlijk extra langzaam de paprika hebben ontpit en de knoflook hebben schoongemaakt.......onder het motto "dan kun je je tijdens het schoonmaken al verheugen op de maaltijd..."
Hij is erg leuk, Florian. :) Overigens snijd ik altijd zelf alle groenten voor een wokmaaltijd, of een stoommaaltijd. Gebruik geen machines ervoor. En dan ben je even bezig. Voor mij zijn bepaalde technieken dan tijdsbesparend, hoewel ik dat eigenlijk niet nodig heb. Verder vind ik ze leuk om te proberen. Neem het systeem van Jamie Oliver: hij drukt met kracht de steel van de paprika de vrucht IN. Die breekt dan open, zodat je de pitjes en de witte vliesjes kunt verwijderen met de hand, waarna je de vrucht kunt snijden. Vergeleken met mijn manier is het geen tijdwinst en dus houd ik me liever bij mijn eigen snijmethode. :)
Dat zie ik anders. Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar die paprika pitjes kleven in mijn huis overal aan. En knoflookvellen maken al snel van je aanrecht een rommelige bedoening. Toevallig heb ik ook twee van die schalen. Dus!