Joop

Zo ontkracht je alle argumenten tegen Black Lives Matter

  •  
19-07-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
578 keer bekeken
  •  
“Waarom is Black Lives Matter niet All Lives Matter? Waarom maken de activisten zich niet druk om ‘black on black crime’?” Franchesca Chescaleigh Ramsey van MTV Debunked legt weer eens haarfijn uit waarom strijden voor gelijkwaardigheid voor de ene groep niet betekent dat de andere groep minder waard is.
Ook het Witte Huis bevestigt de noodzaak van een activistengroep als Black Lives Matter. Tegenstanders hebben een petitie gelanceerd die door 144.000 man ondertekend is. Daarin vragen zij de Obama-regering om de groep – die strijdt voor sociale rechtvaardigheid voor zwarte mensen – als ‘haatgroep’ toe te voegen aan een lijst. Net als de KKK, die zwarten en andere mensen van kleur inferieur vindt, lynchpartijen uitvoerde en geweld jegens minderheden aanmoedigt. Die vergelijking gaat niet echt op, vindt het Witte Huis.
Het verzoek is geweigerd omdat de regering überhaupt geen lijsten zou bijhouden. Wel vraagt de woordvoerder de initiatiefnemers om de dialoog aan te gaan binnen hun gemeenschap. Ook citeren zij Obama:
"Ik weet dat er mensen zijn die kritiek hebben geuit op “Black Lives Matter”, en denken dat andere levens er niet toe doen. En dus krijg je “All Lives Matter” of “Blue Lives Matter.” Ik begrijp het punt dat ze proberen te maken. Ik denk dat het belangrijk voor ons is om te begrijpen dat de term verwijst naar het idee dat er een specifieke kwetsbaarheid voor Afro-Amerikanen is die moet worden aangepakt. Het is niet bedoeld om te suggereren dat andere levens er niet toe doen. Het is bedoeld om duidelijk te maken dat andere mensen dit onrecht in het bijzonder niet ervaren. En dus moeten we niet te zeer verstrikt raken in het idee dat mensen die vragen om een eerlijke behandeling automatisch, anti-politie zijn. Of dat zij alleen maar de waarde van zwarte levens zien. Ik denk dat we voorzichtig moeten zijn als we de discussie aangaan, simpelweg omdat het overduidelijk niet is wat er bedoeld wordt."
Het is niet bedoeld om te suggereren dat andere levens er niet toe doen. Het is bedoeld om duidelijk te maken dat andere mensen dit onrecht in het bijzonder niet ervaren. En dus moeten we niet te zeer verstrikt raken in het idee dat mensen die vragen om een eerlijke behandeling automatisch, anti-politie zijn. Of dat zij alleen maar de waarde van zwarte levens zien.
Ik denk dat we voorzichtig moeten zijn als we de discussie aangaan, simpelweg omdat het overduidelijk niet is wat er bedoeld wordt.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (44)

the don
the don27 jul. 2016 - 20:13

Het '''argument''' dat zwarte op zwarte misdaad niet bestaat probeert ze te ontkrachten doordat blanken ook vaker door blanken worden neergeschoten. Letterlijk een 'maar hun ook' redenatie Ander argument claimt dat zwarte niet meer misdaden plegen dan andere. Uit alle statistieken (over de VS) blijkt dat dit een leugen is. Voor deze claim heeft ze ook geen bronnen klaarstaan, ook niet in de beschrijving. Bronnen die wél in de beschrijving van de youtube video staan zijn o.a. black lives matter zelf. Dat kan ik moeilijk een neutrale bron noemen

Sardar2
Sardar220 jul. 2016 - 10:47

Racisten vinden het fijn als meer mensen en kleuren van racisme kunnen beschuldigd worden. Zij staan zelf in het eerste rij om te beweren dat racisme overal voorkomt, van alle tijden is, en alle “rassen” kunnen racistisch reageren. Ik denk racisme de enige ideologie is die geen ander uitsluit als het op het aannemen van eigen ideeën aankomt, maar of ze de ander dan als eigen beschouwen hoort er niet bij! Alle andere ideologieën sluiten velen pertinent uit zoals ze ook ideologiegenoten en bondgenoten permanent omarmen! Racisme is natuurlijk een ideologie gebaseerd op raciale benadering en kan dus praktisch door iedereen aangenomen worden, ongeacht kleur, uiterlijk, religie, sociale klasse etc. Maar dan komt het vraag wie er baat bij heeft om mensen raciaal te benaderen en benadelen. Racisme die geen discriminatie en uitsluiting van ook “rassen” als gevolg heeft is een mening, een heilige boek die in kast staat! De slachtoffers van racisme zijn gedwongen zich raciaal te identificeren om aan te kunnen geven dat zij raciaal gediscrimineerd en benadeeld worden. Als een geschoten iemand niet kan aangeven er een poging tot dood gepleegd is kan ook niet de dader van moord plegen beschuldigen. Dat is het verhaal achter de van racisme beschuldigen van initiatieven als “Black Lives Matter” en “zwarte piet” racisme, door overwegend blank racisten.

1 Reactie
Eindbaas3
Eindbaas321 jul. 2016 - 8:31

Racisten vinden het fijn als meer mensen en kleuren van racisme kunnen beschuldigd worden. Vandaar dat jij altijd vooraan staat om alle blanke mensen van institutioneel racisme te beschuldigen?

Overdeweg
Overdeweg20 jul. 2016 - 9:17

Rascisme kan zijn wortels hebben in onvergevingsgezindheid, dit gegeven wordt op dit moment optimaal geëxploiteerd binnen BLM, een beweging die door een groot aantal vooraanstaande zwarte leiders daarom terecht als totalitair en rascistisch wordt beschouwd. Eigenlijk is het een totalitaire beweging die opereerd onder een dekmantel. 'Denk' valt ook onder die categorie.

2 Reacties
Ben Joop
Ben Joop20 jul. 2016 - 16:51

"een beweging die door een groot aantal vooraanstaande zwarte leiders daarom terecht als totalitair en rascistisch wordt beschouwd" Ik hoop niet dat u het erg vind dat ik dit leugenachtige haatzaaierij vind totdat u met bewijs voor deze stelling komt?

dirrtydutch68
dirrtydutch6822 jul. 2016 - 17:23

U zegt: Rascisme kan zijn wortels hebben in onvergevingsgezindheid hoeveel vergeving moet er nog worden gegeven terwijl het onterecht behandeld worden nog gewoon aan de orde van de dag is? De Joden vergeven ook niet meer maar vechten terug. Begrijp me goed ik keur geweld af en zwarte amerikanen horen in Amerika en hebben dus het recht om voor zich zelf op te komen vandaar BLM..maar het is niet de KKK die al gemoord heeft en nog steeds bestaat. BLM terecht als totalitair en racistisch? Hoe kom je daar op? Er is niet eens een duidelijke leider of strategie of plan anders dan je stem laten horen en te demonstreren... en daar mag iedereen aan mee doen blank-zwart-geel-bruin-groen... Ik weet zeker dat de KKK of White Supremacy die echt totalitair, racistisch en fascistisch zijn dat beleefd afwijzen.. Maar voor het gemak hebben we het niet over die terecht gezellige padvindersclubs. En dan DENK er voor het gemak ook onder plaatsen terwijl die nog niet eens een zetel hebben of een duidelijke aanhang of stem..gebaseerd op niks..pure haatzaaierij

Donnie D
Donnie D20 jul. 2016 - 7:45

ah dat mtv debunked herinner ik me nog wel. volgens mtv debunked is het alleen mogelijk dat blanke mensen racistisch zijn. anders gekleurde mensen kunnen dat absoluut niet zijn. dat programma en zeker deze dame ga ik niet serieus nemen. BLM trouwens ook niet.

Joopi2
Joopi220 jul. 2016 - 7:05

Over Black Lives Matters gesproken: https://www.youtube.com/watch?v=dAu44wVgb58

Woelly
Woelly20 jul. 2016 - 0:04

Nog eentje: (ik ben het trouwens wel gedeeltelijk met Franchesca eens, maar soms ook oneens. Net zoals met de makers van de video's hierboven en hieronder. Soms zeggen ze dingen die interessant zijn en soms niet! Vandaar een tegengeluid!) https://www.youtube.com/watch?v=Hos7HouJ4DQ

David Ekci
David Ekci19 jul. 2016 - 23:14

Voor een verdere balans hier een zwarte sheriff die het opneemt voor zijn mensen. Duidelijker kan het eigenlijk niet worden verwoord. Oordeel zelf https://youtu.be/NpkCtL6vHw4

willemb2
willemb219 jul. 2016 - 21:31

Ze heeft volkomen gelijk. Het is een open deur en in mijn ogen zelfs nog een heel bescheiden kreet, want ze zeggen niet eens 'All Black Lives Matter'.

spagaat
spagaat19 jul. 2016 - 21:11

Je zegt iets anders dan je bedoelt, en vindt het vervolgens raar dat je boodschap niet overkomt en legt de schuld daarvoor bij de ander en niet bij jezelf als zender. Dan ontbreekt het aan zelfinzicht.

Tom Meijer
Tom Meijer19 jul. 2016 - 19:36

Goede video. En op dit moment reageren de meeste mensen hier nog steeds alsof zij elk onderscheidingsvermogen missen. Beschamend.

RoBru
RoBru19 jul. 2016 - 18:37

Obama doet zijn best de achtergrond van BLM door een roze bril te duiden, maar stellen dat dit 'alle argumenten tegen BLM ontkracht' gaat toch wel ver. Deze discussie is nog niet af.

1 Reactie
Ben Joop
Ben Joop20 jul. 2016 - 0:15

Want?

Jerry3
Jerry319 jul. 2016 - 18:05

Als het dan een exclusief "black feestje" moet zijn, dan heb ik geen belang en dus geen interesse.Als je dat reden vindt militant te worden, dan heb ik er geen bezwaar tegen dat dat militante gedrag de kop wordt ingedrukt. All lives matter, herinnert de ander eraan dat de rollen ook omgedraaid zouden/hadden kunnen zijn, dat er sprake is van een fundamenteel probleem als een groep wordt uitgezonderd. Black lives matter, maakt er een exclusief zwart probleem van, dat de zwarten dan ook zelf mogen oplossen, zolang ze, zoals iedereen, maar binnen de grenzen van de wet blijven. Doen ze dat niet zullen ze met handhaving geconfronteerd worden. Zo blijft de cirkel in stand. Je kunt nog zoveel gelijk (denken te) hebben.. als het mij niet raakt, boeiuh! De bevoordeelde het eigenbelang bij (meer) gelijkheid doen inzien, is nog altijd de beste manier gebleken om achterstanden te beslechten. Als alleen jij een probleem hebt, heb ik geen belang. Als je jouw probleem aan mij opdringt, heb ik er alleen belang bij het probleem bij jou terug te leggen. Als je duidelijk weet te maken dat wij een probleem hebben, heb ik belang bij een oplossing.

1 Reactie
dirrtydutch68
dirrtydutch6820 jul. 2016 - 16:45

Als het dan een exclusief “black feestje” moet zijn..je vergeet even erbij dat je blanke vrienden in Amerika er een exclusief “black feestje van hebben gemaakt! Daar is het mee begonnen..Door de exclusieve onverdeelde negatieve blanke aandacht die de zwarte bevolking al decennia moet ondergaan. Hypothetisch opperen dat de rollen ook omgedraaid zouden/kunnen zijn?.. De werkelijkheid is dat de rollen niet zijn omgedraaid maar dat het helaas ongewild een exclusief “black feestje is om even in jou woorden te blijven. U bent verontwaardigd en wil geen probleem opgedrongen krijgen en lekker naast u neer leggen? Wat zou het heerlijk zijn als de mensen achter BLM dat ook konden doen.. Die zochten ook geen probleem maar kregen dat WEL opgedrongen en ze staan op tegen onrecht! Maar nee, we draaien de rollen om en zijn verontwaardigd dat we niet zijn 'uitgenodigd' en kruipen nu zelf in een slachtofferrol!? Het moet niet gekker worden.

Andy Capp
Andy Capp19 jul. 2016 - 16:52

Prima slogan en al die flauwekul-protesten van die mensen die net doen alsof ze niet begrijpen waar het om gaat, helpen slechts om er de aandacht op te vestigen, terwijl ze bovendien duidelijk maken hoe ontzettend stompzinnig ze eigenlijk zijn.

Michiel Online
Michiel Online19 jul. 2016 - 16:17

All lives matter, black people are black and white people are white. Het witte ras heeft wellicht een voordeel ten opzichte van het zwarte ras omdat we zijn opgegroeid in een gunstiger leefklimaat? Waarom vertellen we dat niet wat vaker? Dan weten mensen weer waar het om gaat en krijgen racisten geen kans?

1 Reactie
ton14024
ton1402420 jul. 2016 - 19:30

Goed punt, dat gunstige klimaat.

Mark Gh
Mark Gh19 jul. 2016 - 15:10

Er is inderdaad weinig racistisch aan Black Lives Matter. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Black Panthers.

Ben Joop
Ben Joop19 jul. 2016 - 15:05

Haters zijn niet gevoelig voor argumenten, ze willen haten en liegen bv. dat BLM racistisch zou zijn. Logica is ook niet hun sterke punt.

gommer
gommer19 jul. 2016 - 14:52

Citaat: "Ik denk dat we voorzichtig moeten zijn als we de discussie aangaan, simpelweg omdat het overduidelijk niet is wat er bedoeld wordt." Dat lijkt me duidelijk een kwestie van zeggen wat je werkelijk bedoelt!

2 Reacties
ton14024
ton1402419 jul. 2016 - 17:47

Ja, dat doet er toe. Eigenlijk moet ik zeggen ´Ja, dat doet er ook toe.´ En de dieren dan? Ja, die doen er ook toe, maar mag ik nu even mijn punt maken? Nee, je hebt je beurt voorbij laten gaan. Mensen die nu ´all lives matter´ roepen, roepen om het roepen, zodat anderen niet gehoord worden.

Ben Joop
Ben Joop19 jul. 2016 - 19:57

Dat doen ze de hele tijd maar mensen blijven hun in de racistische hoek duwen. Mensen zeggen gewoon "BLM is racistisch", zonder blikken of blozen. Deze video is gewoon parels voor de zwijnen. Ze luisteren toch niet, ze zoeken de haat en verdedigen die met leugens als argumenten: "BLM is racistisch want ze vinden zwarte levens belangrijker dan onze levens". Pure bullshit, voor iedereen te zien.

[verwijderd]
[verwijderd]19 jul. 2016 - 14:45

--- Dit bericht is verwijderd —

9 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen19 jul. 2016 - 16:01

Hoe verklaart u dan dat bij eenzelfde soort aanhoudingen en zelfs bij onschuldigen 8 x zoveel gekleurden om het leven komen? Het is altijd makkelijk om maar wat te roepen over wat "ze" zelf moeten doen, waarmee u de segregaties benadrukt en aanmoedigt. Bij iedere stelling over criminaliteit behoort u ook de sociaal-economische component mee te wegen. Daarbij hoort u mee te wegen wat de positie van de "verdachte" is. Overigens vind ik cd's verkopen en een kapot achterlichtje geen reden tot het afknallen van de staande gehoudene. Dat hebben we door de filmbeelden wel kunnen meebeleven. Dan past het niet om te roepen..... dan hadden die andere Afro Amerikanen maar niet in de criminaliteit moeten gaan zitten. Daar hebben de ouders, echtgenoten, kinderen en andere familieleden niets aan dat soort feitenvrij geleuter. Misschien kunt u hier ook even aan zelfreflectie doen. Is dit wel de toon waarmee u de nabestaanden van de onschuldige slachtoffers van politiegeweld troost moet bieden. En onschuldige slachtoffers zijn er inmiddels in 100-tallen. Steeds vaker zien we de beelden. Alleen daar hadden die jokkende politiejongens niet op gerekend. Ik ben benieuwd hoe u het vindt als een familielid van u om een kapot achterlichtje wordt doodgeschoten. Kijken of u ook denkt van ...ja ...... hadden die witte bankrovers op de Zuidas maar niet de kredietcrisis moeten veroorzaken.... Had de Neus maar geen collega's in crime moeten laten liquideren. Hadden die witte mannen maar niet al die grote drugsdeals moeten sluiten, Hadden die forse blanke mannen maar niet bij de criminele motorbendes moeten gaan zitten. Het is vanzelfsprekend onze eigen schuld dat "ons blankes" altijd met een getrokken revolver worden benaderd. Veruit de meeste criminelen zijn tenslotte gewoon blanke Hollanders. Ik ben benieuwd of u dan ook er zo gemakkelijk overheen fietst.

OOF
OOF19 jul. 2016 - 17:04

Klinkt erg logisch wat je beweert. Echter historisch onjuist. De Amerikaanse politie in met name de zuidelijke staten is ontstaan uit de slave patrols, die tijdens het slavernij tijdperk de gevluchte slaven moesten opsporen en slavenopstanden moesten voorkomen. Deze cultuur en het feit dat in die staten beroepen vaak van vader op zoon overgingen heeft zorgt voor deze cultuur in de korpsen lang is blijven bestaan. De grote misdaadgolf onder zwarten is pas ontstaan na de Vietnamoorlog, door toenemende drugsproblematiek en een escalatie in de jaren 80 en 90 met de introductie van crack. Echter de mishandeling van zwarten door de Amerikaanse politie stamt van ver voor de hoge misdaadcijfers. Verder waarschuwt de FBI al jaren dat de "local police" verregaand is geinfiltreerd door KKK en aanverwante groeperingen. Verder weet de zwarte bevolking als geen ander wat de problemen met misdaad zijn. Ze zij nl in 90% van de gevallen tevens ook het slachtoffer, dus het niet willen inzien slaat dus nergens op. Verder volg ik dagelijks meerdere Amerikaanse kranten maar heb nog nooit een artikel gelezen over zwarte agenten die worden bedreigd omdat ze als verraders worden gezien.

GeachteLezer
GeachteLezer19 jul. 2016 - 17:55

En inderdaad, maar dat geldt ook voor andere "rassen". Omdat er dus zo'n sterke segregatie is. Dus is dat een logisch gevolg.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen19 jul. 2016 - 19:26

[Nou, prima, laten ze maar vechten tegen de groepering die het meest verantwoordelijk is voor het vermoorden van Afro-Americans.] Ja hè hè, mensen worden vermoord door mensen met wie ze kontakt hebben. Zie deze statistiek; https://www.fbi.gov/about-us/cjis/ucr/crime-in-the-u.s/2013/crime-in-the-u.s.-2013/offenses-known-to-law-enforcement/expanded-homicide/expanded_homicide_data_table_6_murder_race_and_sex_of_vicitm_by_race_and_sex_of_offender_2013.xls Van de 2491 zwarte slachtoffers 2245 door zwarte daders gepleegd Voor blanken geldt overigens exact hetzelfde van de 3005 blanke slachtoffers 2509 door blanke daders. Maar dat is voor jou dan weer geen reden om blanke zelfreflectie te vragen, vermoedelijk ben je zelf namelijk blank en daar te lui voor. Dat is echter allemaal compleet off topic. Waar het om gaat is dat je als blanke bewapende arrestant normaal gesproken ontwapend wordt (soms heb je pech) Terwijl je als zwarte arrestant normaal gesproken doodgeknald wordt, ook als je ongewapend bent (soms heb je geluk). En dan maakt het niet uit of de politieman zelf blank of zwart is, en het maakt ook niet uit of je gearresteerd wordt voor een bankoverval of voor het niet aangeven van richting.

Ben Joop
Ben Joop20 jul. 2016 - 0:18

Alfred: "Hoe verklaart u dan dat" Daar houden ze niet van!

Haastig
Haastig20 jul. 2016 - 14:08

Jansen & Jansen 19 juli 2016 at 21:26 "Ja hè hè, mensen worden vermoord door mensen met wie ze kontakt hebben (..) Van de 2491 zwarte slachtoffers 2245 door zwarte daders gepleegd Voor blanken geldt overigens exact hetzelfde van de 3005 blanke slachtoffers 2509 door blanke daders." Inderdaad, 83% van de blanke slachtoffers werd gedood door blanke daders, en ruim 16% door niet-blanke daders; een beperkt verschil met de 90% zwarte slachtoffers die gedood werden door zwarte daders. Ik denk dat dat niet het punt is, maar ook daar de verhoudingsgetallen: er vanuit gaande dat 62% van de bevolking blank (non latino/hispanic) is en 13% zwart (voor zover wiki dat goed heeft), zou je tegenover de 3005 blanke slachtoffers 775 zwarte slachtoffers verwachten en niet 2491, ruim 3x zo veel. Nu wordt dat verschil natuurlijk ook veroorzaakt door in sociaal economische verschillen met geweldsspiralen in sommige wijken, maar ook daar een probleem: grotere kans gedood te worden.

Haastig
Haastig20 jul. 2016 - 15:58

Alfred Blokhuizen 19 juli 2016 at 18:01 "Hoe verklaart u dan dat bij eenzelfde soort aanhoudingen en zelfs bij onschuldigen 8 x zoveel gekleurden om het leven komen? " Kan je me die rekensom, met achterliggende bronnen, tonen? Er worden inderdaad verhoudingsgewijs meer afro-amerikanen gedood dan blanken. Er vanuit gaande dat de blanke-door de politie gedode-doden de "norm" zijn, zouden er ongeveer 127 afro-Amerikaanse doden te verwachten zijn ((494/62)×16). Het zijn er echter 258, dus ruim 2x zoveel. Als je kijkt naar het aantal personen zonder wapen zijn er ook aanmerkelijk meer afro-amerikanen die de dood vonden: 38 afro-amerikanen tegen 32 blanken, maar dan kom ik op ong. 4.75x zoveel. Ik ben dus wel benieuwd naar je bron voor de 8x zoveel.

nondeju
nondeju20 jul. 2016 - 17:43

Beste Alfred Waarschijnlijk omdat gekleurden relatief ook de meeste misdrijven begaan in de VS? Nee niet gelijk roepen racist ,want ik snap ook wel waar het uit voort komt en dat niet de huidskleur hiervoor verantwoordelijk is . Maar ik snap ook heel goed dat als een politie agent in een slechte buurt iemand moet aanhouden die verdacht word van een geweldsmisdrijf zeer gestrest is. En dat deze dan zeer snel gebruik zal maken van een vuurwapen. En ben toch echt nog steeds van mening dat welke kleur jij ook hebt voor een ieder de behandeling gelijk is.

Van der Wal
Van der Wal20 jul. 2016 - 21:10

@Alfred Blokhuizen Lees eens wat zwarte politie agenten schrijven over waarom zij agent zijn geworden en wat zij in de zwarte ghetto's meemaken. En leg eens uit waarom het voor de familieleden van door zwarten gedode zwarten geen ramp is dat hun zoon is vermoord.

Macavity2
Macavity219 jul. 2016 - 14:43

All Lives Matter Zo ontkracht je alle argumenten van het hoe dan ook discriminerende Black Lives Matter of Blue Lives Matter omdat specifieke kwetsbaarheden van bepaalde groepen met All Lives Matter geïncorporeerd worden. De vraag is alleen of de meer activistische behoefte aan het aanwijzen van daders groter is dan de behoefte uit bekommernis aan beschermen van slachtoffers.

3 Reacties
GeachteLezer
GeachteLezer19 jul. 2016 - 17:52

Nou... dat legt deze dame dus net uit in de video he. Waarom All Lives Matter minder relevant is.

Appi Mohamud
Appi Mohamud19 jul. 2016 - 18:53

All life mather. Dan neem ik aan dat je vanavond je biefstuk in de prullenbak gooit en op elke stap let wat je zet om geen insecten te doden. De term all life mather slaat nergens op zeg dan all humans life mather.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen19 jul. 2016 - 19:40

[All Lives Matter ] Dat is een open deur. Die opmerking hoeft niet gemaakt te worden, iedereen met een IQ groter dan de schoenmaat begrijpt dat. De praktijk in de VS laat zien dat niet iedereen met een IQ groter dan de schoenmaat begrijpt dat "Black lives matter", en dat is de reden dat het wel zin heeft om die opmerking te maken.

Flipje Tiel
Flipje Tiel19 jul. 2016 - 14:42

Zolang problemen vanuit raciale tegenstellingen beschouwd worden, zal ras een probleem blijven.

3 Reacties
GeachteLezer
GeachteLezer19 jul. 2016 - 17:53

Ras IS een probleem in Amerika. Alhoewel het eerder sociale klasse is dan ras, maar onderin is zwart nu eenmaal iets meer vertegenwoordigd dan wit. Vandaar. Het ligt echt niet aan de huidskleur namelijk.

Appi Mohamud
Appi Mohamud19 jul. 2016 - 18:57

Jij hebt zeker de discussie over wieder meeste uitvinding gedaan hebben gemist vandaag? Lees even door de comment en vergelijk dat met de zelfde mensen die hier "all life mather" lopen te roepen. Je kan het niet aan ontkomen omdat de de eene kant in rassen denkt war door de andre kant ook gedwongen word in rassen te denken.

Flipje Tiel
Flipje Tiel20 jul. 2016 - 7:08

@Appi Mohamud 19 juli 2016 at 20:57 Ik heb inderdaad geen behoefte aan zo'n discussie vol halve waarheden, hele leugens, propaganda, en de belachelijke aanname dat de kleur van de uitvinder er toe doet. En je wordt helemaal nergens toe gedwongen. Zowel Steve King als Franchesca Chescaleigh Ramsey doen nutteloze provocerende uitspraken om aandacht te trekken. Dat is belangrijk om succes te hebben voor het werk dat ze doen.

Arvidos
Arvidos19 jul. 2016 - 14:40

Eigenlijk hadden ze de movement beter black lives matter too moeten noemen.