Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zo klinkt racisme uit de mond van kinderen

  •  
19-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
87 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-03-19 om 19.36.27
‘Spleetogen’, ‘rijstvreters’, ‘bruine aap’, ‘makaken’; een bloemlezing van racistische beledigingen die niet-witte mensen naar hun hoofd geslingerd kunnen krijgen. Wanneer ze volwassen zijn, maar ook als kind. Het racisme waar kinderen mee te maken krijgen, glijdt niet zomaar van ze af, erkent ook de Gentse wethouder Jeugdzaken Elke Decruynaere (Groenen). Om te laten zien wat racisme met kinderen doet poste ze een video op haar Facebook waarin de kinderen boodschappen van internettrollen voorlezen.
“Ik maak me zorgen over de impact van racisme op kinderen”, vertelt ze aan de Vlaamse zender VTM. “Kinderen zien geen kleur, racisme wordt er bij hen beetje bij beetje ingeslepen.”
De video wordt veel gedeeld, al zijn de reacties lang niet altijd even positief. “Wereldvreemde opportunistisch idiote geit ! Stop met dergelijke huichelachtige politieke statements”, schrijft de een, een ander meent dat Decruynaere juist polariseert door te proberen racisme de wereld uit te helpen om zo een fijnere samenleving voor álle kinderen voor elkaar te krijgen. “Kinderen misbruiken om een politieke boodschap uit te dragen, mevrouw, is dat niet polariserend?” schrijft hij.
 

Meer over:

leven, racisme, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.