Joop

Zo is het om als vrouw auditie te moeten doen in een mannenwereld

  •    •  
11-08-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Schermafbeelding 2018-08-11 om 13.02.43
‘Zo moeilijk is het allemaal niet. We willen gewoon dat je dun bent, curvy , sexy én onschuldig!’
De BBC heeft een indrukwekkende groep getalenteerde actrices samengebracht in een korte komedie genaamd Lady Parts , die het vaak seksistische – en soms openlijk racistische – auditieproces in de filmindustrie laat zien.
De film, geschreven en geregisseerd door Jessica Swale, maakt deel uit van de Hear Her -campagne van de BBC, die ‘normaal gesproken ongehoorde vrouwen uit het hele land de kans biedt hun verhalen te vertellen en hun mening te geven over allerhande vrouw-gerelateerde zaken.
In de film zien we een drietal casting-agents, van wie er twee worden gespeeld door actrices Catherine Tate (The Office) en voormalig Bond-girl Gemma Arterton. Vervolgens passeert een aantal van de meest getalenteerde actrices van het Verenigd Koninkrijk de revue om auditie te doen.
We zien Game of Thrones-sterren Emilia Clarke en Lena Headey om auditie te doen voor de rol van sterke, complexe arts, samen met Felicity Jones (Star Wars: Rogue One) en Gemma Chan (Humans).
“Kun je het meer ‘lacherig’ doen?” vraagt ​​Tate Clarke over een scène die ze opvoert. Clarke benadrukt dat de rol ‘tragisch’ is, en dat ze kan proberen te huilen. “Niet lelijk huilen,” zegt Arterton. “Sexy huilen, zoals onder de douche.”
Heady wordt zonder meer weggestuurd omdat ze “als een moeder” kijkt, terwijl Katie Leung wordt weggestuurd omdat ze Aziatisch is. Op dezelfde manier wordt Chan, die ook van Aziatische afkomst is, gevraagd of ze ‘meer wit’ zou kunnen zijn.
Jones, die bescheiden gekleed is, wordt gevraagd “de trui weg te doen”, met de casting-agents die zeggen dat ze haar kleren moet uitdoen omdat het ziekenhuis waarin ze werkt “heet” is.
“Heet?” Vraagt ​​Jones behoedzaam. “In Zuid-Londen?”
Op het einde komt ster van meerdere grote Marvel-films Tom Hiddleston tevoorschijn om auditie te doen voor de vrouwelijke hoofdrol. En, nou ja, kijk zelf:

Meer over:

vrouwen, kijk nou, media
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

Hiltermann
Hiltermann12 aug. 2018 - 21:21

Je moet als actrice die rol wel heel erg graag willen hebben om je deze behandeling te laten welgevallen. Onvoorstelbaar dat dit soort morons nog steeds de dienst uitmaakt in de televisie en film industrie. Onbegrijpelijk dat er ondanks die morons nu en dan nog steeds succesvolle series en films gemaakt worden.

1 Reactie
Kwee he ook nie
Kwee he ook nie13 aug. 2018 - 6:20

Er word gewoon gepold wat populair is en wat het publiek wil zien . Dus bij de zogenoemde morons moet u toch echt naar uw medemens kijken .

Frans_Cobben_Halsteren
Frans_Cobben_Halsteren11 aug. 2018 - 15:34

Helaas blijven de hoogmoedige verwaande directie-leden van de machtige film-ondernemingen buiten beeld voor het grote publiek.