Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zo gaan Finnen om met vluchtelingenhaters

  •  
27-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
loldiers
Niet alleen in Nederland verhardt het debat rondom de vluchtelingenstroom. Daar waar sommigen oproepen om ruimte te maken voor menselijkheid en barmhartigheid, om vluchtelingen uit oorlogsgebieden op te vangen, wordt – soms met wel erg harde hand – aan de andere kant ook gedemonstreerd tegen die opvang.
In Tampere patrouilleert een militant ogende groep ‘bezorgde burgers’, verenigd als ‘The Soldiers of Odin’ door de straten van de stad. De groep heeft zich het afgelopen jaar zo weten uit te breiden dat in ten minste vijf andere Finse steden ook patrouilleergroepen zijn opgericht. Absurd en clownesk, niet om serieus genomen te worden, zo vinden anderen. Dat bracht hen dan ook op het idee om een – net zo absurde – tegenbeweging op te richten: The Loldiers of Odin. Als clowns marcheren (of liever: dansen) ook zij door de straten, om aan te tonen hoe absurd de demonstraties zijn.
Daffodil de clown reageert:
"The night was dark and full of terror, we spread some fun to correct this error! "
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.