Joop

Zo denkt Baudet echt: geheime opname onthult gescheld op 'die kutboeren'

  •  
26-06-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
22676 keer bekeken
  •  
ANP-433514766

Senator Henk Otten heeft de hand weten te leggen op een audio-opname waarop Baudet tekeer gaat tegen de boerenstand. De mede-oprichter van de FvD, die door Baudet aan de kant gezet is na kritiek op de extreemrechtse koers van de partij, publiceert het onthullende fragment op Twitter. "Voor de boeren die nog denken dat Thierry Baudet, Gideon van Meijeren en Forum voor Democratie echt betrokken zijn bij onze boeren, luister alstublieft even naar deze opname van een mislukt interview met Boerderij.nl (een vakblad voor agrariërs, red) waar Baudet z'n ware aard toont: "Wat moet ik met in godsnaam zeggen over die kutboeren.""

Baudet is te horen terwijl hij in een rijdende auto een telefonisch interview geeft aan het vakblad. De verbinding valt weg omdat de auto een tunnel inrijdt. Terwijl het gesprek is verbroken zegt een hoorbaar gefrustreerde Baudet 'wat moet ik in godsnaam zeggen over die kutboeren.'

Het fragment is op Twitter binnen een dag al meer dan een kwart miljoen keer beluisterd. In commentaren wordt opgemerkt dat het gaat om een interview uit 2021 nadat Baudet was geweigerd als spreker op een manifestatie van boze boeren. 

In een nadere toelichting zegt Otten dat hij het fragment publiceert omdat Baudet eerder op de avond twitterde dat BBB, een partij die in de peilingen fors groeit ten koste van het zieltogende FvD, behoort tot de 'controlled opposition'. Dat laatste is een in kringen van complotaanhangers populair concept en bestaat in dit geval uit de fantasie dat oppositiepartijen als BBB stiekem geleid worden door geheim agenten van de regering.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (35)

onyxcumulus
onyxcumulus28 jun. 2022 - 10:06

Die snor!! Back to the seventies met de YMCA.... 😂

Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen27 jun. 2022 - 11:56

Hehe, het doet een beetje denken aan Gordon Brown: https://www.youtube.com/watch?v=SwPiyXNPidQ Maar goed, bij BBB zullen ze wel blij zijn met dit nieuws. Otten heeft natuurlijk zijn eigen redenen om dit in de publiciteit te brengen. En dan dat idee van 'controlled opposition', tja, Baudet hangt zo'n beetje aan elkaar van de complottheorieën. Bovendien zal het hem wel pijn doen dat BBB zo stijgt in de peilingen.

4 Reacties
Sonic2
Sonic227 jun. 2022 - 12:37

Als Baudet geen narcist was had hij gewoon kunnen erkennen dat het "succes" van Forum door Otten en door Hiddema kwam. Baudet brabbelde maar wat en is altijd maar een blok aan het been geweest. Ik kan me heel goed voorstellen dat Otten boos is op Baudet. Volledig realistisch lijkt me

Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen27 jun. 2022 - 13:39

Sonic, Tussen Baudet en Otten is het natuurlijk al veel langer hommeles. Er was gedoe over geld dat Otten zichzelf onterecht uit de partijkas zou hebben betaald, maar dat kan ook gewoon een gezocht excuus voor een afrekening geweest zijn. Ik weet het niet, ik heb zoiezo niets met beide heren, maar Otten heeft in ieder geval nog wel enigszins het contact met de werkelijkheid behouden. Baudet is echt compleet losgeslagen. Maar je hebt gelijk, Hiddema was belangrijk voor het aanvankelijke succes van het FvD (kreeg ook aardig wat voorkeursstemmen), en Otten schijnt verantwoordelijk geweest te zijn voor de organisatie van de partij. Wat er nu nog overblijft voor Baudet zijn de echte complotgekkies. Daar zal je ook nog wel een keer of vijf de kiesdeler mee kunnen halen, maar dat is het dan ook wel denk ik.

Sonic2
Sonic227 jun. 2022 - 17:21

@ Kees van Bemmelen Nu acht ik u een realist, maar Baudet is niet losgeslagen. Ik zie weinig inhoudelijke verschillen tussen Eerdmans, Baudet, Wilders en van der Plas. Wilders was in 2004 al zeer, zeer rabiaat rechts. Toen ging het eigenlijk al over een bevolkingsgroep uit Nederland verdrijven. Baudet sprak 5 jaar geleden al met Jared Taylor. Een erkende racist. De signalen waren duidelijk, maar Baudet werd door sommige als die knappe verfrissende jongen gezien. De "arbeiders" op deze site zette hem op een voetstuk, want links is echt erg ofzo. Eerdmans is al sinds 2002 een door en door rechtse nationalist. Die in tegenstelling tot de eerste 2 genoemde een wat realistischere aanpak heeft. Zonder andere bereik je niets. Van der Plas wordt door sommige als midden gezien. Ze is een zeer rechtse CDA'er die er niet zoveel problemen mee heeft om van Haga te prijzen. https://twitter.com/lientje1967/status/1392763293421424641 Van der Plas zal straks ook wel als losgeslagen worden betiteld. Ik weet dat u links bent en geen belang er bij hebt, maar heel veel hier simuleren dat Baudet losgeslagen is om hun eigen totale stupiditeit te verhullen. Want ze zaten fout en als je helemaal fout zit dan doe je liever of je half fout zit. De Baudet van 2017 is niets anders als die van 2022. Hij is niet losgeslagen. Hij is nog gekker misschien geworden, maar hij is nooit normaal geweest. Een "rechtse" fantasie

Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen27 jun. 2022 - 20:43

Sonic, Ik ben op cultureel vlak licht conservatief en ik maak me zorgen over het immigratie/integratie vraagstuk, voor het overige ben ik inderdaad wel links. Al de mensen die u noemt zijn zeer tot extreem rechts en nationalistisch, hoewel ik nog steeds een uitzondering voor van der Plas wil maken, ik heb haar zien fungeren als een soort lobbyist van de agro-industrie, maar ik heb haar nooit iets extreemrechts horen zeggen (die tweet waar u naar linkt gaat over de persoonlijke omgang met van Haga en is voor mij niet genoeg om haar als zodanig te kwalificeren; zodra ik dat soort geluiden wel van haar hoor zal ik uiteraard mijn mening heroverwegen). Maar we praten een beetje langs elkaar heen denk ik, want u heeft het over zijn ideologie en zijn racisme dat inderdaad al lang en breed bekend was, maar met losgeslagen bedoelde ik specifiek zijn geloof in complottheorieën. Baudet is voor zover ik weet de enige in het rijtje dat u noemt die gelooft dat vaccins niet over volksgezondheid gaan maar een manier zijn van de regering om controle over de lichamen van haar burgers te krijgen, dat Poetin extreem mild is en de oorlog in Oekraïne de schuld is van het westen, en dat 9/11 een complot was. Dat bedoelde ik met losgeslagen, en dat zijn toch wel dingen die hij in 2017 nog niet beweerde. Aan de andere kant klopt het weldat hij toen ook al in een soort omvolkingstheorie geloofde, dus vatbaar voor complotten was hij altijd al. In uw 'nog gekker geworden' kan ik me dan ook wel vinden.

een andere naam
een andere naam27 jun. 2022 - 11:20

Lekker bezich die gasten Hoe werkt zo iets nou eigenlijk? Is die opname in de auto gemaakt door henk otte of een andere medewerker. En die houdt dan de opname vast voor eventuel later om het lekker in de rug van Baudet te steken.

Minoes&tuin
Minoes&tuin27 jun. 2022 - 11:01

Daar zal het CDA wel blij mee zijn. Verder wil ik geen energie meer steken in Baudet en consorten. Nog een ding dan. Als ik de naam Gideon van Meijeren hoor moet ik iedere keer een bakje erbij pakken. Daar kun je niets goeds aan overhouden, enkel slokdarmkanker.

Sonic2
Sonic227 jun. 2022 - 10:45

Hahaha. Ik begin het inmiddels een hilarische vorm van leedvermaak te vinden. En dat er hier ook nog figuren zijn die hem nu nog uit de wind houden. Wat moet Baudet eigenlijk doen voordat laffe mensen stoppen met het voor hem opnemen? En je ziet en hoort ze niet meer. Al die "rechtse" schreeuwers van jaren geleden. Die al droomde over de zege bij de EP verkiezingen 2019. En premier Baudet in 2021. Ze missen elke vorm van fatsoen om hun grote wangedrag te erkennen tegen anders denkenden. En ze missen het fatsoen om hun ongelijk te erkennen. Het is goed dat de media elke faal van Baudet in beeld brengt. Helaas zijn er nog steeds fantasten die denken dat dit "fakenews" is en er zijn nog steeds lafaards( want dat zijn het ) die naar GL en D66 verwijzen. Baudet is van zijn voetstuk gevallen. Wilders is op een doodlopende weg beland. Nu nog Eerdmans en van der Plas. Ook daar voorspel ik de ondergang. Het is heerlijk om op zo manier gelijk te krijgen.

vdbemt
vdbemt27 jun. 2022 - 9:01

Maar mensen, snap dat toch. Zien jullie dat niet? Dat is een grapje. Al het misselijke, onzalige, discriminerende wat Baudet brengt, zijn grapjes. Baudet is 1 grote grap.

1 Reactie
Olav Meijer
Olav Meijer27 jun. 2022 - 23:14

@ vdbemt: [Baudet is 1 grote grap.] Maar wel een heel slechte.

Phantom3
Phantom327 jun. 2022 - 6:18

Hij denkt er dus net zo over als GL en D66. Zo rechts is hij dus ook weer niet. Fijn!

Jan Man
Jan Man27 jun. 2022 - 5:59

Niet heel bijzonder dit, zo zijn veel politici. Caroline van der Plas woont ook gewoon midden in de stad omdat ze het platteland een ongezellige en ongezonde omgeving vindt. En als ze met de media praat vindt ze de boeren ineens geweldig en wonen de leukste mensen op het platteland.

Wie o Wie
Wie o Wie27 jun. 2022 - 5:51

Beging baudet een rob oudkerkje? https://www.nu.nl/algemeen/32160/pvda-voorman-rob-oudkerk-spreekt-van-kut-marokkanen.html Je ziet het wel vaker dag politici ongepaste woorden zeggen als ze denken dat de microfoon weg is.

4 Reacties
Mohawk2
Mohawk227 jun. 2022 - 7:28

Maar Rob Oudkerk ging daarvoor wel door het stof en bood zijn verontschuldigingen aan. Maar eens zien of Baudet dat ook over zijn lippen kan krijgen. Ik zou daar geen gif op durven innemen. Zijn trackrecord is er eentje van ontkennen, zeggen dat hij uit de context geciteerd is of beweren dat het slechts een grapje was. Als een echte vent die verantwoordelijkheid neemt voor wat hij gezegd heeft heeft Baudet zich nog nooit getoond in ieder geval...

Wie o Wie
Wie o Wie27 jun. 2022 - 10:44

Oudkerk deed dat alleen omdat hij er achter kwam dat hij was gefilmd. Anders had hij nooit excuses aangeboden. Vermoedelijk blijft baudet achter zijn woorden staan. Daar kan je wat van vinden, maar snel Excuses aanbieden als je bent gefilmt is niet sterk.

Zandb
Zandb27 jun. 2022 - 14:56

Wie o Wie U ziet weer kans om appels met peren te vergelijken. Inderdaad zeggen politici wel eens 'andere dingen' als de microfoons weg zijn. Baudet is er een van. Maar die doet dat wel een op een heel wat kwalijker manier dan Rob Oudkerk deed.

Wie o Wie
Wie o Wie27 jun. 2022 - 16:46

Want wat Oudkerk deed was dikke prima? Een hele bevolkingsgroep discrimineren en stigmatiseren?

PGS
PGS27 jun. 2022 - 5:51

De gemiddelde Joop-lezer zullen nu wel blij met Baudet zijn aangezien zij ook vinden dat het kutboeren zijn die de natuur vernietigen.

2 Reacties
Sonic2
Sonic227 jun. 2022 - 10:47

De gemiddelde Joop reageerder hier is over het algemeen een nationalist die zich hier komt opdringen om zijn of haar "gelijk" te claimen dat het op links zo slecht is. Het is volledig onjuist wat je brabbelt. Niemand hier heeft het over kut boeren. En zeker links niet. Het gaat er omdat de landbouwsector hervormd is. Als je je ergens in verdiept had dan had je kunnen lezen dat GL boeren wil uitkopen en dat ze de transitie willen maken naar kringloop landbouw. Maar dan moet je uit je ultra rechtse bubbel stappen. Ik begrijp dat zoiets heel moeilijk voor je is

Zandb
Zandb27 jun. 2022 - 15:01

PGS Hoe komt u er in vredesnaam bij dat "de gemiddelde Joop reageerder" vindt dat 'kutboeren de natuur vernietigen". Hebt u daar dan uitgebreid onderzoek naar gedaan? Dan ben ik heel benieuwd naar dat onderzoek.

drs. H.C. Queyncken Tollaert
drs. H.C. Queyncken Tollaert27 jun. 2022 - 5:40

(Off-topic of niet, dat is aan de redactie) Net heb ik enkele berichten in de ochtendkrant gezien: - vanaf 12:00u vandaag gaan de boeren onder de FDF-vlag ongecoördineerde, spontane acties voeren. Morgen schijnt alweer een 'beslissende dag' in dit drama te zijn. - vrijdag is er op het Malieveld een grote demonstratie van de huisartsen. De praktijken van de deelnemers zijn dan heel beperkt geopend. Ik meen al geruime tijd dat onze samenleving aan het overkoken is. Dat er rare en gevaarlijke dingen op til zijn. Dat de crises in steeds hoger tempo over elkaar heen buitelen, en dat de boel onbeheersbaar zal worden. Voor dit laatste zijn er al sterke aanwijzingen. Eén hiervan is de passieve opstelling van de politie bij de trekkertocht naar Stroe. Zijn er hier anderen die dit ook voelen aankomen?

8 Reacties
Mag ik even?
Mag ik even?27 jun. 2022 - 7:19

Jazeker, hier is er één. Het (neo) liberalisme, een filosofie gebaseerd op hebzucht en egoïsme, leidt tot een uit elkaar vallen van de maatschappij. Het onvermogen van de huidige premier het land te leiden en de vele crisissituaties die daardoor veroorzaakt zijn niet te onderschatten factoren in de versnelling hiervan. Dit alles is een voedingsbodem voor de rechtsextremen onder ons, die dit met genoegen zien gebeuren. Denk daarbij vooral aan groeperingen rondom Baudet, Haga en JA21. De knokploegen van het FDF, een uitwas hier van, doen mij denken aan de jaren 30. De onrust in de maatschappij zijn wij al voorbij. We zijn een minuscuul stapje verwijderd van geweld.

Gimli1955
Gimli195527 jun. 2022 - 7:39

@ drs. H.C. Queyncken Tollaert Ja, het huidige systeem loopt op de laatste benen, tot voor kort durfde Rutte niet uit komen dat hij een belangrijk onderdeel is van de WEF. Sinds een paar weken weten we anders, er is iets veranderd in de machtsstructuur in de wereld of de EU dat hij dat kan doen. Gezien de peilingen zijn veel mensen deze regering zat, maar met een totalitair systeem maakt het niet uit wie er boven staat. Die is uitwisselbaar, zoals Kok en Balkenende uitwisselbaar waren zonder verandering van beleid. Het systeem regeert al 40 jaar en de poppetjes zijn alleen in de media belangrijk. Wie wel en wie niet, en dat zorgt voor reuring alsof er naar de burger of kiezer geluisterd wordt. Dezelfde partijen regeren al 40 jaar in verschillende samenstelling en grootte zonder fundamenteel andere beleid. De infra structuur kraakt bij de politie, zorg, onderwijs, OV, COA, horeca en winkels. Er zal een grotere stap worden genomen in de globalisering, waardoor grote stromen met goedkope werknemers op gang komen. De groep immigranten is veel groter dan het aantal vluchtelingen, en daar is amper aandacht voor. Ik ben op zoek naar een alternatief, misschien heeft hr. de Wit de oplossing voor een alternatieve samenleving, echter zal het heersende narratief met een eenzijdige blik blijven overheersen. Het behoud van macht en de status quo is leidend voor de repressieve overheid. Dit kabinet kan verdwijnen, maar dat betekent niet dat het systeem daarmee verdwijnt.

Gimli1955
Gimli195527 jun. 2022 - 7:51

Vervolg: Daarvoor is veel meer nodig en zolang er een meerderheid is, die profiteert van het systeem, zal de democratie zorgen voor een voortzetting van het falende systeem. Ik ben 100% voor democratie, maar daar zitten we al lang niet meer in. Het TINA systeem gebruikt de democratie om aan de macht te blijven en alle schandalen en affaires zijn een bewijs voor de machtsmisbruik van het huidige systeem. Ik hoef ze niet opnieuw op te noemen, en ook de weigering om die op te lossen, zit in het falende systeeem. De aanhangers blijven voorspelbaar de andersdenkenden cancellen of beschuldigen en vergelijken met gebeurtenissen uit het verleden. Oplossingen worden niet geboden, alleen voortzetting en verdere uitbouw van een destructief politiek systeem, waar mensen commodity's zijn. Het zijn nummers in de statistieken van de machthebbers en hou ze onzeker in hun bestaan. Dan werkt de verdeel en heers tactiek optimaal. Koppel daar een social credit systeem aan vast, zoals in China, en zo kun je hele groepen elimineren. Dat is de toekomst droom van het WEF. Zeg het ene en voer in het geheim het andere in. De laatste 2 jaar hebben ze al kunnen oefenen en nu is het tijd om het uit te rollen. Dat voelen veel mensen en vandaar de protesten. De politiek staat buiten spel, ons gas is in beslag genomen door de EU. Daar schrijf ik later nog wel over.

Norsemen
Norsemen27 jun. 2022 - 10:30

@Mag ik even "liberalisme, een filosofie gebaseerd op hebzucht en egoïsme" Dat jij de vrijheid hebt om dit te zeggen heb je aan die liberale stroming te danken. Verreweg het belangrijkste uitgangspunt van de liberale stroming is de gelijkheid en vrijheid van burgers.

drs. H.C. Queyncken Tollaert
drs. H.C. Queyncken Tollaert27 jun. 2022 - 12:27

@ Norsemen - je ‘historisch gefundeerde’ gevolgtrekking is klinkklare nonsens. (Hee... onzin die klaar klinkt? Alla, voor deze keer dan.) Het liberalisme als enige doctrine die de vrijheid van denken, schrijven, en spreken propageert? Kom nou, zo zout heb ik het zelden gegeten. Koop eens een boek, man. "Filosofie Voor Dummies", dat lijkt me wel wat. Dan nog zo iets: menig serieus denker heeft een verband gelegd tussen de nutsfilosofie die liberalisme heet en leven & werken van de Markies de Sade; en dat is terecht. De een zijn gelijkheid en vrijheid is nu eenmaal niet die van de ander. Nog een serieuze leestip voor Norsemen: "Misdaad En Straf" van Fyodor Dostoevsky. Speciaal de passages waarin Raskolnikov, al liberaal toeredenerend naar zijn eigen recht om een moord te begaan (want: daarmee is werkelijk iedereen zoveel beter af!), kunnen educatieve waarde voor je hebben. Trefwoorden: nut, utilitarisme, doen waar je zin in hebt, helemaal jezelf zijn, centen tellen, krenten wegen, het leven als casino, andere mensen zijn alleen om te gebruiken, en liberalisme als doodscultuur.

vdbemt
vdbemt27 jun. 2022 - 14:52

@Norseman. Dat mag het uitgangspunt zijn. Dat is echter de laatste, zeker 12 jaar, steeds verder losgelaten. Het is de praktijk niet ( meer) met het neo-liberalisme.

Norsemen
Norsemen28 jun. 2022 - 14:59

Allemachtig Tolleart, wat kraam je toch allemaal uit.

Norsemen
Norsemen28 jun. 2022 - 18:31

@vdbemt Voor jou staat de (doorgeslagen) marktwerking wellicht symbool voor het liberale gedachtegoed. Voor mij zijn dat zaken als euthanasie, abortus en homohuwelijk.

a.doorgeest
a.doorgeest26 jun. 2022 - 21:43

Thierry maakt slechts herrie. Een politiek dwaallicht dat in iedere zinssnede die hij uitspreekt, tegenvalt, en niet zo'n beetje ook...

Erik20
Erik2026 jun. 2022 - 21:39

Dit doet hem niets bij de aanhang die Baudet nog heeft. Ik was wel benieuwd hoe ze hier op zouden reageren en hoe ze dit goed zouden praten, ik las al "fake news" en "hij maakt maar een geintje."... die groep blijft altijd wel achter hem staan. Niet heel verrassend, dit is nog heel mild vergeleken met zijn eerdere uitspraken.

Olav Meijer
Olav Meijer26 jun. 2022 - 20:50

[.....het gaat om een interview nadat Baudet was geweigerd als spreker op een manifestatie van boze boeren.] Tja, maar elk kind ziet toch meteen dat Baudet een opportunistische narcist is? Wie kan dit dus nog verbazen? Baudet zelf is een vorm van “uncontrolled contradistinction”.

HenryHansen
HenryHansen26 jun. 2022 - 20:32

Haha heerlijk dit. Zie je nu wel dat een 'cordon sanitaire' of het 'verbieden' van onwelgevallige meningen helemaal niet nodig is (en contraproductief is) - hoe meer er in de openbaarheid komt, hoe beter. Geldt voor alles, ook voor deze clown.

1 Reactie
Zandb
Zandb27 jun. 2022 - 5:13

HenryHansen "Onwelgevalligheid" is in Nederland geen reden om meningen te verbieden. Wie dat wil, heeft binnen onze rechtsstaat, geen poot om op te staan.

Mirzas
Mirzas26 jun. 2022 - 20:02

Geinig. Maar toch weer gratis publiciteit voor de clown die zelf juist zo lekker bezig is om zichzelf naar de uitgang te begeleiden.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt27 jun. 2022 - 9:05

Er is natuurlijk een harde kern van gelovigen. Maar ik denk dat hiermee toch heel wat boeren de volgende keer anders gaan stemmen.