Joop

Zijlstra loog over gesprek met Poetin

  •  
12-02-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
253 keer bekeken
  •  
zijlstragrootspraak

© DEN HAAG - VVD leider Halbe Zijlstra en Alexander Pechtold van D66 tijdens het Tweede Kamerdebat over de instroom van asielzoekers. ANP VALERIE KUYPERS

Het was een van de redenen waarom hij volgens de VVD zo geschikt was als minister van Buitenlandse Zaken, zijn ruime buitenlandervaring als Shell-werknemer en de ontmoeting die Halbe Zijlstra in die rol gehad zou hebben met de Russische president Poetin. Maar wat blijkt? De VVD-minister heeft al die tijd gelogen. Hij was er helemaal niet bij.
Voormalig Shell-topman Jeroen van der Veer bleef maar volhouden dat Zijlstra er niet bij was tijdens zijn ontmoetingen met de Russische president Vladimir Poetin in 2006. Tot groot ongemak van de VVD. Nu geeft Zijlstra in een interview met de Volkskrant eindelijk toe: ‘Het is vrij simpel: ik was daar niet bij.’
Het waarheidsgehalte van Halbe Zijlstra’s ontmoeting met Poetin was van meet af aan twijfelachtig, omdat Poetin slechts bij hoge uitzondering Nederlanders ontmoet en dan alleen als zij zeer hooggeplaatst zijn, zoals de koning. De Volkskrant schrijft:
‘De twijfel groeide omdat ook andere oud-Shell-collega’s die zich meldden niet konden geloven dat Zijlstra destijds bij Poetin was beland. ‘Zijlstra had de positie daar totaal niet voor’, zegt een voormalige Shell-collega die tot 2005 de afdeling leidde waarvoor Zijlstra ging werken. ‘Hij was toen maar een simpele ingehuurde kracht. Hij was betrokken bij het opzetten van een creditcardsysteem voor Shell-managers. Zijlstra moest de software daarvoor uitrollen. We zaten met een man of zes op een afdelinkje boven Den Haag Centraal. Wij kwamen niet in de búúrt van Van der Veer, laat staan bij Poetin.’ Hij noemde het idee dat Zijlstra samen met de Shell-topman en Poetin in een kamer zat ‘volstrekt belachelijk’ en ‘lachwekkend’.
Zijlstra’s stellige claims over Poetin’s uitspraken komen dus uit de tweede hand:
‘Daar was iemand anders bij. Die heeft mij dat persoonlijk verteld. Op de vraag wat Poetins definitie was van Groot Rusland, antwoordde hij: ‘Dat is Rusland, Wit-Rusland, Oekraïne en de Baltische Staten.’ Ik vond het van groot belang om dat geopolitieke verhaal te vertellen. Ik heb daar toen in één-op-ééngesprekken met anderen weleens aan gerefereerd. Ik heb het verhaal toen naar mijzelf getrokken om te zorgen dat de persoon die bij het gesprek aanwezig was niet de onthullende factor zou zijn. Omdat dat ook implicaties voor hem of zijn bedrijf kon inhouden.’
De Volkskrant vraagt Zijlstra vervolgens op de man af waarom hij heeft gelogen en of hij zichzelf misschien iets belangrijker heeft willen voordoen dan hij was, maar dat ontkent de minister ten stelligste. Hij ziet ook niet in dat hij Nederland in een lastig parket heeft gebracht en zichzelf, als minister van Buitenlandse Zaken die komende week op staatsbezoek gaat naar Moskou:
Als zij hier een discussie over willen, ga ik die graag aan. Maar wel op de inhoud. Ik praat graag met hen over wat er gebeurt in Oost-Oekraïne en op de Krim. Als het goed is weten ze donders goed wat er in het hoofd van Poetin omgaat, dus ze zullen ook niet heel verrast zijn. Het is geen desinformatie. De inhoud is gewoon waar…
Update 10.00 uur: Coalitiepartner D66 komt de VVD te hulp. Alexander Pechtold laat aan de NOS weten:
Ik waardeer zijn openhartigheid. Ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet.
De PvdA heeft echter grote moeite met de leugen van Zijlstra en vraagt bij monde van Kamerlid Lilianne Ploumen snel tekst en uitleg van Zijlstra en premier Mark Rutte. Ze vertelt op BNR :
Deze kwestie is op zijn minst buitengewoon zorgelijk. Hij is wel de hoogste vertegenwoordiger van Nederland in het buitenland. Zijn geloofwaardigheid lijdt hier ernstig onder. Hij staat echt te kijk. Het gesprek met Rusland is belangrijk en dat moet je niet vertroebelen met leugentjes. Echt slecht dat hij dat gedaan heeft. Zijlstra heeft ook al eens ten onrechte beweerd heeft dat asielzoekers voor borstvergrotingen naar Nederland komen. Hij moet er echt mee ophouden een loopje met de waarheid te nemen. Aangezien premier Rutte al enkele weken op de hoogte was lijkt me dat ook hij daar wel uitleg en toelichting over moet geven.
Lees het hele interview hier.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (203)

Tante Nel
Tante Nel13 feb. 2018 - 9:35

“Ik moet de eerste Marrokaan, Duitser, Fin, Groninger etc etc nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet”. Hoe lijkt dit? Dat is pure discriminatie en verachting voor anderen. En Pechtold komt er mee weg?

1 Reactie
ratio2
ratio213 feb. 2018 - 11:57

Er is al aangifte gedaan hoor ik. Ben benieuwd wat daarmee gebeurt.

chwiedijk
chwiedijk13 feb. 2018 - 9:34

"Een VVD'er en een leugenaar, dat is van het goede te veel." (vrij naar Konrad Adenauer)

1 Reactie
marq
marq16 feb. 2018 - 10:12

"Het zijn de corrupte politici die de andere tien procent in een kwaad daglicht zetten." - Kissinger.

vdbemt
vdbemt13 feb. 2018 - 9:11

De coalitiegenoten willen nog even in het zadel blijven. Dat wordt lastig als ze zouden roepen, wat ze hier waarschijnlijk wel zouden willen roepen. Ik schat in, dat ze erop vertrouwen, dat Halbe na het debat vandaag opstapt. Dan is hij weg, zonder dat zij er ruzie over hebben hoeven maken.

ratio2
ratio213 feb. 2018 - 8:42

Die opmerking van Pechtold is natuurlijk een lulverhaal. Zelf rechtzetten? Dank je de koekoek. Geconfronteerd worden met je eigen leugens en dan maar de vlucht naar voren nemen en opbiechten is wat er gebeurd is. Niks fouten zelf rechtzetten. Zelf rechtzetten zou het zijn geweest als hij helemaal zelf met het verhaal was gekomen terwijl er niemand actief bezig was het al uit te zoeken.

H.Witte
H.Witte13 feb. 2018 - 8:25

Waarom in hemelsnaam moet elke minister een vertegenwoordiger zijn van één van de regeringspartijen. Haal verdorie Bert Koenders terug naar die post. Het gaat om kwaliteit op de verschillende posten, niet om 'vriendjes'. Haal dan ook meteen Ploumen terug.

HarryD2
HarryD213 feb. 2018 - 7:50

Pechtold: ‘Ik waardeer zijn openhartigheid. Ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet.’ Was dit niet de man die in het afgelopen landelijke lijsttrekkersdebat over Amsterdam samenwerking met FvD uitsloot vanwege racistische en discriminerende uitspraken? Ik vraag me af wat Pechtolds reacties waren geweest als Wilders vandaag zou twitteren: ‘ik moet de eerste Marokkaan nog tegenkomen die zijn eigen geld eerlijk verdient’. Of is racisme en discriminatie (en nepnieuws) alleen voorbehouden aan PVV en FvD?

Rechtse   Bal
Rechtse Bal13 feb. 2018 - 7:10

en dan te bedenken dat het een haar gescheeld heeft of D66-er Pechtold had de functie van Min BuZa gehad.... dan had hij bij iedere ontmoeting kunnen pleiten :'' ik moet de eerste xxxx nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet....''' die had er dus -evenals Halbe - ook niet meer geweest

Andreas J
Andreas J13 feb. 2018 - 6:47

Ik snap niet wat hier grappig aan is hoor. Halbe Zijlstra heeft met deze leugens het conflict alleen maar erger gemaakt alsof hij bewust wilde aansturen op gewapende conflicten met Rusland. Dit is niets minder dan verraad en het in gevaar brengen van de vrede en Nederland. Dat zo'n @!$%! als Pechtold dit nog even probeert goed te praten door alle Russen voor leugenaar uit te maken, maakt het alleen maar erger. We moeten echt heel erg snel van dit soort leugenaars af voordat de ons de afgrond in leiden.

Hiltermann
Hiltermann13 feb. 2018 - 3:27

Jullie zijn wel erg hard voor Zijlstra, de man heeft de beste bedoelingen gehad met zijn leugens. Daar kon met wat geluk een stevige politieke crisis uit ontstaan. Zijn sprookjes hadden Shell grote schade kunnen berokkenen. Verder is er niets aan de hand. Niemand vraagt zich af of er nog meer verzinsels zijn van Zijlstra die Nederland een blamage kunnen opleveren. Het zal heus niet bij een leugentje gebleven zijn. In Nederland wordt je minister van BuZa als beloning voor bewezen diensten aan de VVD. Of de kandidaat geschikt is speelt geen rol. Zie de toenmalige benoeming van Uri Rosenthal, een roemruchte voorganger van Zijlstra. De ambtenaren op BuZa denken met afgrijzen terug aan deze olifant in de porcelijnkast. Vriendjes zijn met Rutte cs biedt onbegrensde mogelijkheden.

1 Reactie
punt2
punt213 feb. 2018 - 8:27

Beste bedoelingen tellen niet, het feit van de leugen is de hele wereld over gegaan en daarmee de geloofwaardigheid van de Minister verspeeld. Na het debat zal hij aftreden. Het is onmogelijk dat hij aanblijft.

[verwijderd]
[verwijderd]13 feb. 2018 - 0:17

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
Zandb
Zandb13 feb. 2018 - 7:29

gerrit De kiezer heeft de keuze en dat is iets anders dan wat u bedoelt.

ratio2
ratio213 feb. 2018 - 8:44

Elke gedachte dat FvD wel een minister van BuZa zou kunnen leveren die zich met enig decorum in het buitenland zou kunnen presenteren is een illusie. Je kunt van Zijlstra vinden wat je wil, en er zullen zeker meer geschikte kandidaten rondlopen in Nederland, maar bij de FvD? LOL.

Nick the Stripper
Nick the Stripper12 feb. 2018 - 23:55

Als-ie er voor zorgt dat al zijn onbekookte kunstbezuinigingen worden teruggedraaid mag Halbe wat mij betreft met leugen en al aan het pluchte blijven plakken.

Tweernbudel
Tweernbudel12 feb. 2018 - 22:28

Pechthold zegt: "Ik waardeer zijn openhartigheid. Ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet."Ja is die nog goed bij elkaar? Hij generaliseert alle Russen hier als leugenaars. Terwijl zijn buitenlandse minister juist als leugenaar is eruit gekomen. Verplaats het woord "Rus" maar met "Jood", dan begrijpt denk ik iedereen wat Pechthold hier eigentlijk zegt. Terwijl ik hier nog graag een zitat van the very V. Putin van 16 Apr. 2015 wil plaatsen (in het engels): "After WWII we tried to impose our model of development on many Eastern European countries and did it by force, We have to admit this. And there's nothing good about it." http://www.dailystar.com.lb/News/World/2015/Apr-16/294677-putin-admits-russia-forcibly-imposed-soviet-model-on-eeurope.ashx . Zoveel over Russen en fouten rechtzetten.

1 Reactie
spoorsloper
spoorsloper13 feb. 2018 - 9:28

Ondertussen zijn de eerste aangiftes tegen Pechtold gedaan. De zaak Wilders heeft een fraai precedent geschapen.

Cliff Clavin
Cliff Clavin12 feb. 2018 - 21:54

Dank voor alle intelligente, humoristische, ironische, sarcastische, en ronduit cynische commentaren op het wangedrag van Zijlstra, zijn beschermers, en hun politieke 'visie' in het algemeen - en ook dank aan de redactie van Joop dat ze mijn inzendingen plaatste, met al die verwijzingen naar de buitenlandse pers. Wie zoekt naar het artikel in Die Zeit Online, en dan speciaal naar de reacties daarop, die zal heel onaangename observaties vinden over Zijlstra's haat jegens, en zijn bezuinigingen op de gebieden van kunst & cultuur. Duitsers kennen de cultuurhaters uit hun eigen verleden deksels goed. Namen hoef ik niet te noemen. Deze reageerders weten naar wie de daden van Zijlstra in hun eigen verleden te herleiden zijn.

2 Reacties
henk-alexander
henk-alexander12 feb. 2018 - 22:46

Ik probeer me te verplaatsen in wat Zijlstra bewoog om te bluffen (en te liegen). Hij is zo geobsedeerd door de vijand van het Westen, i.c. Rusland - en dan vooral door Poetin (vgl. Gog en Magog), dat hij op elke prikkel van deze vijand met een geconditioneerde reflex reageert. Uiteraard met de instemming van het militair industrieel complex dat nu eenmaal een vijand nodig heeft. Zijlstra vervult de aan hem opgedragen taak in de huidige propagandaoorlog met veel toewijding, waarbij gemakshalve desinformatie gemaskeerd wordt en onpartijdige informatie niet aanbod komt. Overigens geeft de timing van het demasqué van Zijlstra vlak voor het bezoek aan Moskou te denken.

Andreas Cappen
Andreas Cappen13 feb. 2018 - 5:09

@ Cliff Howel ik je het genoegen gun om je frustraties bot te vieren op Zijlstra, haal je er allerlei zaken bij die volstrekt irrelevant zijn in de discussie. Je haalt zelfs WO2 erbij, wat tamelijk bizar is in deze context. Bovendien geef je Nederland en Zijlstra te veel eer. Nederland is een volstrekt onbelangrijk land voor land op politiek gebied en het buitenalnd zal het verder echt worst wezen wat Zijlstra an dan niet heeft gezegd. Overigens vind ik ook dat Zijlstra moet aftreden. Hij heeft zich met de leugen chantabel gemaakt.

Poezenmens
Poezenmens12 feb. 2018 - 21:52

Slaan we nu met onze zwaar bevochten tijdelijke zetel per 1 januari in de VN Veiligheidsraad niet een ongelooflijke pleefiguur als Zijlstra minister blijft of vergis ik me.

1 Reactie
Cliff Clavin
Cliff Clavin12 feb. 2018 - 22:00

@ Merel - Zijlstra zal morgen aftreden. Als ik de internationale stemming goed inschat, dan is er geen andere weg mogelijk. Zie hiervoor mijn verwijzing naar het artikel van Glenn Greenwald, in The Intercept. Onze Liar-In-Chief, Mark Rutte, zag en ziet de olifant in de kamer niet, omdat hij trots erop is geen visie te hebben. Alle anderen zien dat (lieve) dier wél. Ik zie het einde van Rutte-III als een reële mogelijkheid met rasse schreden naderen. Dit ellendige kabinet van het einde van de wereld zou heel goed door die geweldige olifant van de menselijke werkelijkheid totaal vertrappeld kunnen worden, en nog wel in het jaar 2018 A.D. Wat ik je brom.

Georg Groenegaard
Georg Groenegaard12 feb. 2018 - 21:31

De directeur van Shell komt morgen in de Tweede Kamer persoonlijk onder ede verklaren wat hij Poetin heeft horen zeggen. En met welke woorden hij dat aan Zijlstra over heeft gebracht. Het was een explosieve zaak met wereldwijde implicaties dus hij moet zich dat zeker correct kunnen herinneren. . Als hij durft. . Maar het kapitaal en de aandeelhouders zijn natuurlijk belangrijker - en hij wil bij Poetin niet als mijneedpleger te boek komen staan. Dus zal zijn geheugen hem morgen plotseling in de steek laten. .

4 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus12 feb. 2018 - 23:45

"De directeur van Shell komt morgen in de Tweede Kamer persoonlijk onder ede verklaren wat hij Poetin heeft horen zeggen." Want die mogelijkheid is er natuurlijk bij iedere willekeurige vergadering van het parlement...

Hiltermann
Hiltermann13 feb. 2018 - 3:01

Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat Jeroen van der Veer met Zijlstra gesproken heeft. Zijlstra werkte als ITer bij Shell aan een administratief project. De kans dat Zijlstra van der Veer persoonlijk ontmoet heeft is nihil.

Piet de Geus
Piet de Geus13 feb. 2018 - 7:57

"De kans dat Zijlstra van der Veer persoonlijk ontmoet heeft is nihil." Van der Veer heeft gezegd dat hij Zijlstra wel degelijk een aantal malen over deze kwestie heeft gesproken, dus dat gespeculeer kun je achterwege laten.

ratio2
ratio213 feb. 2018 - 12:45

@PietdeGeus van der Veer heeft hem gesproken in 2014, toen Zijlstra fractievoorzitter van de VVD was. Het gaat nu over gesprekken in 2006. In 2006 was Zijlstra IT-er, toen heeft hij van der Veer niet gesproken.

OlavM
OlavM12 feb. 2018 - 21:30

Halbe's zwanenzang: Dag vader en dag moeder, dag zuster Ursula. Ik zie het hier niet zitten, ik ga naar de datsja. Dag lieve rest van Nederland, dag lieve allemaal. Blijf maar rustig zitten in het Land van Maas en Waal. Ik kan alleen maar lachen, ik stap eruit, ik ga, mijn rugzak en mijn tentje mee, de vlinders achterna. Dag vader en dag moeder, dag zuster Ursula. Ik zie het hier niet zitten, ik ga naar de datsja.

Molly Veenstra
Molly Veenstra12 feb. 2018 - 21:01

Dat Mark Rutte zijn partijgenoot verdedigd is misschien niet verstandig, nogal dom zelfs. Iedere nuchter denkende politicus had Halbe zo snel mogelijk geloosd. Mark, alsjeblieft! Distantieer je nou van deze jokkende ijdeltuit voor het te laat is! Het pleit echter voor Mark en voor de VVD dat ze dit niet gaan doen. Bij welke andere partij zou een bokkeschieter als Halbe Zeilstra nog worden verdedigd? Niet bij de PvdA in ieder geval, daar stonden ze al klaar met geslepen messen om hun partijgenoot Moorlag een kopje kleiner te maken die iets had gedaan dat eigenlijk helemaal niet zo verkeerd bleek te zijn, achteraf gezien. En dat mevrouw Barth met haar villa in Wassenaar met pek en veren overladen werd uitgebannen naar de buitenste duisternis waar slechts geween is en knersinge der tanden is uiteraard volkomen terecht. Had ze maar lid moeten worden van de VVD. Mark had haar gesteund. Door dik en door dun. De VVD zal haar leden nooit afvallen vanwege dit soort marginale uitglijdertjes. Van Mark mag je blijven, of je nou bonnetjes hebt laten verdwijnen, of je nou de wetenschap chanteert, en natuurlijk mag je ook best een beetje jokken over ontmoetingen met wereldleiders die nooit hebben plaatsgevonden. Mark ziet het allemaal door de vingers. Maar hoe is de milde houding te verklaren van Alexander Pechtold? Geen partijgenoot van Zeilstra tenslotte. Pechtold had er eenvoudig het zwijgen toe kunnen doen en zijn coalitiegenoten hadden hem niets kwalijk genomen. Toch verdedigd Alexander de opzichtig liegende minister van buitenlandse zaken als ware het zijn eigen broeder. Waarom, Alexander? Waarom toch? De volgende Machiavelli-prijs is voor Alexander Pechtold wat mij betreft. Wat een gluiperige, geraffineerde smiecht is dat mannetje toch! Van zo'n politieke vuilak kan ik enorm genieten! Voor de buitenwacht lijkt er niets aan het handje. Pechtold verdedigd een minister uit zijn coalitie. Dus? Mis. Pechtold verdedigd het onverdedigbare. Een politicus van een concurrerende partij heeft iets onverdedigbaars gedaan. En dit gaat de liegende politicus en zijn partij nog lang achtervolgen. Minstens nog tot de gemeenteraadsverkiezingen van over een maand. Dit akkefietje gaat de VVD heel veel stemmen kosten. En hoe langer Zijlstra blijft bungelen, hoe groter de schade voor de VVD en misschien wel: hoe groter de winst voor D66 van onze sluwe machiavellist Alexander Pechtold. In een vorige reactie vergeleek iemand Zijlstra met Judas. Judas verraadde Jezus met een kus. De Judas in dit verhaal is niet Zijlstra. Het is Pechtold. Pechtold heeft zijn coalitiepartner, de VVD, verraden. Met een kus.

CUTTHECRAP2
CUTTHECRAP212 feb. 2018 - 21:00

Het is ongelooflijk. Dat heel Nederland hier meer als een dag over discussieert of die man moet aftreden of niet. Daarbij zet hij niet alleen zijn eigen geloofwaardigheid op het spel. Hij is zo dom, dat hij zich niet realiseert, dat hij de geloofwaardigheid van een van de laatste (4 of 5) ware democratien in deze wereld te kak zet. Mer dan 400 jaar geloofwaardigheid worden door deze idioot bezoedeldelt, onteerd, ja teniet gedaan als deze man niet omgaand zich in een hoek verkruipt, nadat hij zijn aftreden heeft bekend gemaakt.

CUTTHECRAP2
CUTTHECRAP212 feb. 2018 - 20:59

Het is ongelooflijk. Dat heel Nederland hier meer als een dag over discussieert of die man moet aftreden of niet. Daarbij zet hij niet alleen zijn eigen geloofwaardigheid op het spel. Hij is zo dom, dat hij zich niet realiseert, dat hij de geloofwaardigheid van een van de laatste (4 of 5) ware democratien in deze wereld te kak zet. Mer dan 400 jaar geloofwaardigheid worden door deze idioot bezoedeldelt, onteerd, ja teniet gedaan als deze man niet omgaand zich in een hoek verkruipt, nadat hij zijn aftreden heeft bekend gemaakt. Het is te gek voor woorden.

Bobby de Bouwer
Bobby de Bouwer12 feb. 2018 - 20:24

Deze VVD-fantast maakt Nederland zwakker. Wat kunnen we nog zeggen tegen Rusland over MH-17? Wat kunnen we zeggen over nep-nieuws? Wat kunnen we zeggen over Ruslands buitenlandse ambities? Niets. We worden uitgelachen en belachelijk gemaakt met Halbes strapatsen.

1 Reactie
JanB2
JanB213 feb. 2018 - 0:00

Ja, zo is het.

Paul250371
Paul25037112 feb. 2018 - 19:52

Geen traan laat ik om die leugenaar die verschoppelingen bad, bed en brood niet gunt. Geen traan om de voorvechter van het paasfeest, de xenofobe cultuurnekomdraaier. De enige waar ik nu mee zit is het zoontje van Halbe. Halbe vertelde eens dat de transformatie van ZP naar roetpiet met een duizelingwekkende snelheid ging dat hij niet meer wist hoe hij dit moest verklaren tegen zijn spruit. (Wellicht een pedagogisch probleem maar de kans is ook vrij aannemelijk dat de moeilijkheid lag bij het feit dat roetpiet moeilijker als knecht te verkopen was naar zoontje Halbe. "Zwarte Piet was cool en pappa waarom doen ze het zo snel, vorig jaar zag ik allemaal zwarte pieten en nu roetveegpieten, pappa wat gebeurt er?" Vreselijk voor Halbe maar dit terzijde.) Vervelend maar deze kwestie lijkt me wat lastiger voor Halbe. Buiten het feit dat, als hij nu loog, waar is de garantie dat die VVD leugenaar niet liegt over zijn zogenaamde bron. Met welk doel loog Zijlstra? Putin praat zijn mond voorbij volgens Zijlstra? Raar verhaal. Wie had er baat bij dat gelieg van Zijlstra? Wellicht dat de de weinige onderzoekjournalisten die ons land nog rijk is een andere politici weer ontmaskeren zodat de aandacht verlegd wordt. (Zal wel weer een VVD'er zijn.) Maar het lijkt mij duidelijk dat de Friese fantast moet oprotten. Hij wordt ook niet gemist.

1 Reactie
Paul250371
Paul25037112 feb. 2018 - 19:54

politicus

bob b.
bob b.12 feb. 2018 - 19:51

Ik lees nu dat er nu ook getwijfeld wordt aan de inhoud van het verhaal van Zijlstra. Van der Veer zou dat helemaal niet hebben gezegd. Maar misschien wil van der Veer helemaal niet dat wij weten wat hij heeft gezegd. Hij zal Zijlstra opofferen om Shells enorme belangen in Rusland veilig te stellen.

3 Reacties
Audiomind
Audiomind12 feb. 2018 - 21:52

Daar kun je weleens gelijk in hebben.

Johan eldert
Johan eldert12 feb. 2018 - 23:12

je verhaal is inmiddels achterhaald. Remarque heeft op jinek uit te doeken gedaan dat zijlsta de facto het hele verhaal heeft opgeblazen en van der veer info heeft verdraaid op een agressieve wijze. en van der veer heeft verklaard dat hij zich niet kan vinden in de 'interpretatie' van zijlstra. kortom bob, ook deze vvd'er kan je niet de hand boven het hoofd houden. de zoveelste pathologische leugenaar

bob b.
bob b.13 feb. 2018 - 12:25

Johan, hoe kom je erbij dat ik Zijlstra de hand boven het hoofd houdt? Ik zeg alleen dat van der Veer een groter belang heeft dan Zijlstra in het zadel te houden. Maar eerlijk gezegd geloof ik niet dat Poetin zo'n verhaal gaat vertellen. Waarom zou hij? Wil hij indruk maken op Shell? Ik denk dat Shell helemaal niet blij zou zijn met het vooruitzicht dat Rusland een onbetrouwbaar land is dat nog vele oorlogen gaat voeren om groot te worden. Zaken doen vereist stabiliteit en rust geen avontuurtjes.

OlavM
OlavM12 feb. 2018 - 19:34

Misschien kan Halbe Zijlstra aan het werk als professional bij de EU om nepnieuws te bestrijden? Tenslotte zijn (ex-)hackers ook de beste beveiligers…..

2 Reacties
OlavM
OlavM12 feb. 2018 - 20:30

En natuurlijk is Zijlstra nu ongeloofwaardig geworden als persoon die de Russen eventjes de les zal gaan lezen over nepnieuws en MH17. Ze zien hem al aankomen! Het enige wat hij fatsoenshalve nog kan doen is de eer aan zichzelf houden en aftreden. (Ach ja, een VVD-er, hè).

Tweernbudel
Tweernbudel12 feb. 2018 - 23:05

En wat zegt eigenlijk nu mevrouw Ollogren over nep-nieuws? Er zijn nep-nieuws over Rusland maar helaas komen die van de nederlander Zijltra.

itsme3
itsme312 feb. 2018 - 19:32

Als ik het goed begrijp zou Zijlstra moeten aftreden vanwege liegen (tegen zijn eigen VVD congres, niet tegen de kamer) omdat hij anders Poetin niet meer onder ogen zou kunnen komen. Integendeel, Poetin zal in een deuk liggen van het lachen over de politiek in het land, hem als een broeder welkom heten en hem de kneepjes van het liegen proberen bij te brengen.

Cliff Clavin
Cliff Clavin12 feb. 2018 - 19:13

Ondertussen begint Zijne Excellentie Halbe Z. warempel Carlijn Achtereekte en Sven Kramer qua 'exposure' naar de kroon te steken - https://theintercept.com/2018/02/12/dutch-official-admits-lying-about-meeting-with-putin-is-fake-news-used-by-russia-or-about-russia/ https://www.politico.eu/article/dutch-foreign-minister-halbe-zijlstra-admits-to-lying-about-meeting-vladimir-putin/ https://www.irishtimes.com/news/world/europe/dutch-foreign-minister-admits-lying-about-putin-comments-1.3389807 https://www.independent.ie/world-news/dutch-foreign-minister-admits-lying-about-meeting-with-vladimir-putin-36593497.html https://www.nytimes.com/aponline/2018/02/12/world/europe/ap-eu-netherlands-foreign-minister.html https://www.reuters.com/article/us-netherlands-russia/dutch-foreign-minister-admits-lying-about-putin-comments-idUSKBN1FW19S https://www.rt.com/news/418556-dutch-minister-lie-putin/ http://www.straitstimes.com/world/europe/dutch-foreign-minister-in-hot-water-after-lying-about-putin-meeting https://www.yenisafak.com/en/world/dutch-foreign-minister-admits-lying-about-meeting-putin-in-2006-3104530 https://www.eveningexpress.co.uk/news/world/dutch-foreign-minister-admits-lying-about-meeting-with-vladimir-putin/ ------- Vijf minuten zoeken.

2 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin12 feb. 2018 - 19:17

...and the hits just keep on coming, folks! - https://www.welt.de/politik/ausland/article173462680/Niederlande-Vor-seinem-Russland-Besuch-gesteht-der-Aussenminister-eine-Luege.html http://www.spiegel.de/politik/ausland/niederlande-aussenminister-halbe-zijlstra-log-ueber-treffen-mit-wladimir-putin-a-1193063.html http://www.zeit.de/politik/ausland/2018-02/niederlande-aussenminister-halbe-zijlstra-treffen-wladimir-putin http://www.handelsblatt.com/politik/international/niederlande-aussenminister-zijlstra-raeumt-luege-ueber-treffen-mit-putin-ein/20952970.html http://www.rtl.lu/international/die-welt/1134839.html ------- We staan er gekleurd op, is mijn diagnose. Een schaatscommentator zou zeggen: "ja ja dames en heren, deze beelden gaan de wereld rond!"

OlavM
OlavM13 feb. 2018 - 0:09

@ Cliff Clavin: Dit zijn pas Zijlstra's werkelijke moments of fame!

H.Witte
H.Witte12 feb. 2018 - 19:13

Als Zijlstra aanblijft dan stel ik een massademonstratie over de ongeloofwaardigheid van de politiek voor. Van mij mag Moorlach dan ook zijn consequenties trekken. Het wordt hoog tijd dat het volk eens massaal duidelijk maakt dat ze het gerotzooi meer dan zat is. Spandoekje: Wij eisen serieuze en wijze politici, zeg maar. En anders is wellicht massaal wegblijven bij de raadsverkiezingen een mooie protestvorm. Dit is een oproep.

2 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin12 feb. 2018 - 22:43

Het mag je verrassen, Henk - maar ook ik heb uiteenlopende gedachten over die GR-verkiezingen. Tot een maand of wat geleden dacht ik te weten dat ik zeker op de SP zou gaan stemmen. Ik heb herhaaldelijk hier, op Joop, de PvdA uitgedaagd om standpunten in te nemen, en als er enige beweging te zien zou zijn geweest, zou ik warempel zomaar, vanuit ongefundeerde hoop, op die partij gestemd kunnen hebben. Niet stemmen was ook een overweging, zeg ik eerlijk, terwijl ik dat een brevet van onvermogen vind, in een normale tijd. Maar onze tijd is abnormaal. Wat te doen? Mijn beslissing zal van de gebeurtenissen in de komende week afhangen. Zijlstra is gezien, dat is een feit, al zal hij zelf daar anders over denken, in zijn wanen. De opstelling van de PvdA, de SP, en vooral de coalitiepartners zal dan de doorslag geven. Alleen een radicale afwijzing van elke vorm van neoliberale politiek, of zelfs maar iedere poging om die 'bij te sturen', daarmee kan ik instemmen. De PvdA heeft nog een extreem kleine kans. Als ze die niet benut, dan is het afgelopen met haar. (Ik zeg het nog maar eens: Zijlstra mag dan drie jaar lang gedacht hebben dat hij met praatjes en verzinsels over zijn omgang met de Groten In De Wereld iets kon klaarmaken - gister en vandaag hebben zijn utopieën gelogenstraft. Daat is niets meer van over. Ik verwijs naar het artikel van Glenn Greenwald, in The Intercept: https://theintercept.com/2018/02/12/dutch-official-admits-lying-about-meeting-with-putin-is-fake-news-used-by-russia-or-about-russia/ Dat liegt er niet om. Zo denken de belangrijkste, en meest betrouwbare commentatoren vandaag de dag over de lintwormen, die zich uitgeven als 'invloedrijke Nederlandse politici' ( en Mark Rutte is ook een van hen).

OlavM
OlavM13 feb. 2018 - 0:07

@ Henk Witte: Bespaar je de moeite. Het is politiek volkomen ondenkbaar dat Zijlstra niet zal aftreden. Geen enkel land kan zich permitteren een minister op buitenlandse te handhaven wiens geloofwaardigheid totaal naar de filistijnen is gegaan.

RaymondenJoop
RaymondenJoop12 feb. 2018 - 18:55

Het geheel doet me erg denken aan de massavernietigingswapens van Irak, met een aan zekerheid grenzende waarheid werd dit voor waar aangenomen. Toen was de vijand Irak, nu Rusland. Nadien bleek het gewoon lulkoek. Ondertussen wordt nu de corruptie weggemoffeld in Ukraine, hebben we een nietszeggend inlegvelletje en zijn ze gewoon op weg naar EU lidmaatschap. Wat moet je ermee? Echt, de geloofwaardigheid is 0,0. Dat de rest vh kabinet achter hem gaat staan, zegt genoeg. Of het waar is of niet, Rusland is de vijand, Ukraine is geweldig en u moet goedgelovig zijn. Rutte gelooft tenslotte ook in God en Christenen die liegen niet, of zoiets...

Rick Hofland
Rick Hofland12 feb. 2018 - 18:49

Het leek misschien klein leugentje gebaseerd op "gehoord hebben van" en mogelijk zelfs in werkelijkheid door een bron van Halbe rechtstreeks van Poetin gehoord, maar helaas voor Halbe heeft dit onvoorziene grote gevolgen binnen zijn positie als minister van BZ. Zijn positie is volgens mij ook onhoudbaar, want hij kan nu nooit meer Rusland aanspreken op onwaarheden. Erg dom van de VVD om Halbe op buitenlandse zaken te zetten, Halbe is een straatvechter die een veel te beschadigd blazoen heeft om internationaal diplomatiek te kunnen bedrijven.

JanB2
JanB212 feb. 2018 - 18:35

Weg met die man. Een minister die je niet op zijn woord kunt geloven en die hele verhalen zelf verzint is niet langer inzetbaar in het internationaal politieke verkeer. Ongeschikt voor deze functie. Overigens, waar is Rutte? Slap lullen is geen olympische discipline dus Rutte heeft niets te zoeken in Pyongyang. Er lopen toch ook geen andere regeringsleiders op kosten van hun belastingbetalers een beetje te lanterfanten tussen de topsporters! Bovendien, een beetje feestvieren in den vreemde terwijl je weet dat thuis het spek aan het aanbranden is getuigt van een gebrek aan verantwoordelijkheid. Want Rutte wist ervan. Al weken geleden. Kwalijk allemaal.

2 Reacties
LaBou
LaBou 13 feb. 2018 - 7:21

PyongyanG??? Wat moet Rutte in Noord-Korea? Waar hij nu zit hoort hij inderdaad ook niet maar dat heet Pyeongchang en dat ligt in Zuid-Korea.

JanB2
JanB214 feb. 2018 - 0:01

Transcripties van karakterschriften zijn altijd een probleem.

MarjoleinS2
MarjoleinS212 feb. 2018 - 18:02

Rusland kreeg economische sancties aan zijn broek vanwege de annexatie van de Krim en de vrees voor de expansiedrift van Poetin. Nu heeft Halbe Zijlstra gelogen dat hij Poetin heeft horen zeggen dat hij van Rusland een groot Rusland wilt maken. Weinigen vertrouwen Poetin, maar met dit soort nepnieuws kan het niet anders dan dat Halbe Zijlstra aftreedt omdat hij de rest van zijn collega ministers van Buitenlandse Zaken dreigt mee te trekken in de zaak tegen Rusland. Dit is zo ontzettend kwalijk, en kei stom!

7 Reacties
bob b.
bob b.12 feb. 2018 - 19:25

Het is algemeen bekend dat Poetin Rusland terug op de kaart wil zetten. Dat weten we niet van Zijlstra. Dat weten door de inval in Transnistrië, het uitlokken van een oorlog met Tsjetsjenië, de annexatie van de Krim, de inval in Georgië, de bemoeienis met Oekraïne door Janoekovytsj onder zware fysieke en mentale druk en zeer tegen zijn eigen zin en die van het Oekraïense volk te laten af zien van het handelsakkoord met de EU, het militair steunen van de opstandelingen in Oost Oekraïne, de Russische steun aan Assad, aan Iran, het leveren van militair materieel aan Noord Korea, etc. Of dat hetzelfde is als een groot Rusland creëren is een kwestie van interpretatie. Je kunt het gedrag van Poetin ook zien als een reactie op het uitbreiden van de invloedssfeer van het Westen. Ik denk dat Poetin geen invallen in westerse landen zal doen, daar heeft hij het geld en de mankracht niet voor. Ook zou hij zich politiek compleet isoleren.

JanB2
JanB213 feb. 2018 - 0:00

@ Bob De oorlog in Tsjetsjenië is overigens een relict uit het Jetsin-tijdperk. En ja, de politiek van Putin is een reactie op de uitbreiding van de westerse invloedsfeer. Een terechte reactie overigens. Met name de VS zijn uit op de rijkdommen van Rusland. Putin haalde die rijkdommen uit de handen van de oligarchen, tot grote verbazing en woede van zowel die oligarchen als het Westen. Men had gehoopt, of liever gezegd men ging er vanuit, dat Poetin de totale uitverkoop van Rusland, die rampzalige gevolgen voor het land had, na Jeltsin voort zou zetten. De "problemen" met de Russen begonnen toen duidelijk werd dat dit niet het geval was. Vanaf dat moment was Poetin een "potentaat" met verderfelijke en angstaanjagende ambitie's. Nu is het in de ogen van 's wereld grootste kleptocratie (de VS) ook inderdaad verderfelijk wanneer iemand de spreekwoordelijke 1% probeert te dwarsbomen, maar dat is een wel erg subjectief oordeel. Beangstigend is het ook voor de protagonisten van het neoliberalisme om te zien dat er nog overheden zijn die de economische touwtjes in handen proberen te houden. Maar bij dat laatste gaat het om niet meer dan een ideologische neurose. Objectief gezien is er niets mis met wat Poetin heeft gedaan op dit vlak. Nederland geeft zijn aardgasbaten per slot van rekening ook niet (volledig) weg aan het grootkapitaal.

MarjoleinS2
MarjoleinS213 feb. 2018 - 5:51

Bob, met het nepnieuws doelde ik op Halbe Zijlstra’s vrije versie van zijn aanwezigheid in dezelfde ruimte met Poetin. Ik betwijfel niet de expansiedrift van Poetin. Sorry, ik was daar denk ik niet helemaal duidelijk in.

ratio2
ratio213 feb. 2018 - 12:47

Rusland is volgens mij Transnistrië niet binnengevallen. Bedoelt u Zuid-Ossetië?

bob b.
bob b.13 feb. 2018 - 18:13

Ratio, er is hetzelfde gebeurd als in het oosten van Oekraïne en op de Krim. Ze stuurde er troepen heen stuurde om er een Russisch gezinde regering te installeren. Zogenaamd om de Russische bevolking te beschermen. Sinds die tijd wil het land aansluiting bij Rusland. Maar inderdaad in Zuid-Ossetië gebeurde het ook.

JanB2
JanB214 feb. 2018 - 0:04

Sinds die tijd wil het land aansluiting bij Rusland. Dat noemen we democratie. Échte democratie. En dat is iets anders dan die door de VS afgedwongen puinzooi in Irak.

bob b.
bob b.14 feb. 2018 - 14:43

Ja, dat wilden de Krimbewoners ook. Tenminste dat is het verhaal. In werkelijkheid lag dat toch iets genuanceerder. In Transnistrie is er nauwelijks sprake van democratie. En met 30% Russen kun je ook niet spreken over het overgrote deel van de bevolking.

Piet de Geus
Piet de Geus12 feb. 2018 - 17:36

Natuurlijk moet Zijlstra aftreden. De Russen hebben al die tijd geweten van zijn leugen, want je komt echt niet onopgemerkt bij Poetin op bezoek in zijn datsja. Zijlstra heeft zich dus chantabel gemaakt met zijn leugen en zeker voor een minister van Buitenlandse Zaken is dat een doodzonde.

3 Reacties
RaymondenJoop
RaymondenJoop12 feb. 2018 - 18:57

Die Putin lacht zich een scheur in zijn onderbroek. En dat dan zo’n beetje gedaan door zo’n beetje het meest betalende cq onderdanige EU land van De EU

Piet de Geus
Piet de Geus12 feb. 2018 - 21:48

"Die Putin lacht zich een scheur in zijn onderbroek." Hij lachte nog veel harder toen het een geheimpje van Zijlstra was waarvan hij op de hoogte was.

frankie48
frankie4813 feb. 2018 - 13:55

Van hoeveel geheimpjes waar wij als Nederlandse bevolking niks van afweten zou Poetin wel op de hoogte kunnen zijn, als neoliberalen politici zoals onze Minister-President M. Rutte en A. Pechthold elkaar zo de hand boven het hoofd blijven houden. Want je ziet dat de wetenschap van een leugen bij hun, niet automatisch leidt tot bekendmaking en de logische vervolgstappen, lijkt mij een zeer gevaarlijke ontwikkeling die wij ook meteen de kop moeten gaan lopen indrukken!

johanversomeren
johanversomeren12 feb. 2018 - 17:27

Deze leugenaar is eind van de week weg. Dat is onvermijdelijk

[verwijderd]
[verwijderd]12 feb. 2018 - 17:20

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
Johan eldert
Johan eldert12 feb. 2018 - 23:16

ik snap sowieso niet dat mensen nog op die partij stemmen na al jaren van integriteitsproblemen, leugens, oplichtingspraktijken. we klagen wel over het niveau van pvv maar vvd is weinig beter

JanB2
JanB213 feb. 2018 - 0:03

Dat snap ik nu al niet. En ik wil het ook niet snappen. Want als je iets dergelijks "snapt" dan ben je psychisch ver heen. Heel ver zelfs.

Rechtse   Bal
Rechtse Bal12 feb. 2018 - 17:08

zelfs in het kneuterlijstje van Bot , Rosenthal en Verhagen staat hij onderaan het lulletjespodium. eenmaal met de broek op de knieen betrapt, kun je inderdaad niet meer terugkomen. Bliksemcarriere van Sigrid Kaag hoop ik.

2 Reacties
bob b.
bob b.12 feb. 2018 - 19:28

'Bliksemcarriere van Sigrid Kaag hoop ik.' Dat zou heel mooi zijn. De juiste vrouw op de juiste plek.

Joe Speedboot
Joe Speedboot12 feb. 2018 - 21:09

'Bliksemcarriere van Sigrid Kaag hoop ik.' Goed plan want die staat internationaal wel in hoog aanzien.

MarjoleinS2
MarjoleinS212 feb. 2018 - 17:04

Bizarre ondersteuning door Aleksander Pechthold van Halbe Zijlstra. Hij zegt met zoveel woorden dat het eigenlijk niet uitmaakt wat je als politicus zegt, want mocht achteraf blijken dat het niet waar is, en je biecht het keurig netjes op dan kan je gewoon je functie uit blijven voeren, ongeacht de gevolgen. Halbe Zijstra vertegenwoordigt Nederland en de nabestaanden van de slachtoffers van de ramp met de MH17 tegen de ontkenning van de betrokkenheid van Rusland. Die lachen zich rot als Halbe Zijlstra aanblijft. Of Erdogan, die toch al graag hoog van de toren blaast tegenover diegenen die zijn wijze van het leiden van Turkije bekritiseert. Halbe Zijlstra hoeft hem niet meer aan te spreken op het ondermijnen van mensenrechten. Halbe Zijlstra die het bestuur van St. Eustatius of St. Maarten aanspreekt op oneerlijk bestuur. Ze lachen hem in zijn gezicht uit. Hij is zijn geloofwaardigheid kwijt. Nederland slaat Internationaal een modderfiguur!

2 Reacties
Sonic2
Sonic212 feb. 2018 - 19:28

Ik pik jouw reactie er maar uit. Had ook genoeg anderen er bij kunnen pakken. Als Pechtold had gezegd dat Zijlstra weg had gemoeten, was hij weer een rug in de mes steker. Het is bij al die Pechtold haters niet meer als emotioneel schreeuwen. Met dat modderfiguur valt het wel mee. Denk je dat ze in Duitsland, Frankrijk en Engeland echt in zitten over Halbe Zijlstra. Kijk maar naar internationale kranten en sites. Zijlstra is heel erg fout geweest, maar mensen haten hier vooral om het haten. Daar is niets inhoudelijks aan.

MarjoleinS2
MarjoleinS213 feb. 2018 - 6:07

Sonic, haten is een groot woord. Ik haat niet zo snel. Maar heb wel m’n voorkeuren inderdaad. En Pechthold vind ik teveel een opportunist om hem een betrouwbare politicus te vinden. Zijn hand boven het hoofd van Halbe Zijlstra is ook niet bepaald uit loyaliteit aan hem, die is ingegeven door hetzelfde soort opportunisme, die van de politiek. Het is echter naïef van Pechthold te denken dat Halbe Zijlstra in zijn functie als minister van Buitenlandse Zaken kan blijven aanschuiven bij bv een VN of aan tafel met Lavrov en de laatste aanspreken op de leugens over de MH17 om onder aansprakelijkheid uit te komen. En dat is nog maar 1 voorbeeld. Nu inmiddels bekend is dat Halbe Zijlstra inhoudelijk een eigen interpretatie heeft gegeven aan de woorden van Jeroen van de Veer, die als vertegenwoordiger van Shell in Rusland veel te verliezen heeft, zal Pechthold zijn discutabele loyaliteit wel in twijfel moeten trekken wil hij zelf nog enigszins serieus genomen willen worden. Met haten heeft het (wat mij betreft) niets te maken, met geloofwaardigheid des te meer.

Spamaccount
Spamaccount12 feb. 2018 - 16:55

En de politici zich maar met een eigengereide kop blijven afvragen hoe het toch komt dat men door het electoraat wordt uitgekotst.

Poezenmens
Poezenmens12 feb. 2018 - 16:53

Teeven, Opstelten, Van Rey, Van de Steur, Van Miltenburg, Keizer, Weekers. Zo een paar VVD-coryfeeën die me te binnen schieten die niet vies waren van een forse leugen of een malversatie van formaat in de afgelopen paar jaar. En nu dus weer Zijlstra. En in de peilingen veruit de grootste partij. Onbegrijpelijk! In wat voor bananenrepubliek ben ik verzeild geraakt?

2 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin12 feb. 2018 - 18:51

@ Merel (17:53u) - ja, dat vragen inmiddels alle normale Nederlanders zich af. Het is jammer dat de naam 'Bananastan' al vergeven is (aan een platenlabel van een door mij hoog gewaardeerd musicus). Zouden alle VVD-stemmers zelf ook boter op hun hoofd hebben? Zouden die ook een liefde voor liegen, belastingontduiking, en fraude in het algemeen koesteren? Ik denk dat dat wetenschappelijk de best denkbare hypothese is.

MarjoleinS2
MarjoleinS212 feb. 2018 - 18:55

En onlangs bij Een Vandaag in de peiling op 31 zetels. Dat is toch net min geloofwaardig? Het gebeurd net wel weer voor de verkiezingen. Schippers zou zeggen dat de VVD opnieuw in het verkeerde daglicht wordt gezet. Ze moeten de VVD wel weer hebben hoor!

marq
marq12 feb. 2018 - 16:42

"Deze kwestie is op zijn minst buitengewoon zorgelijk. Hij is wel de hoogste vertegenwoordiger van Nederland in het buitenland. Zijn geloofwaardigheid lijdt hier ernstig onder. Hij staat echt te kijk." Dan ga je er toch onbewust van uit dat iemand hem of zijn land bij het begin van zijn ambtstermijn serieus heeft genomen.

Joop Schouten
Joop Schouten12 feb. 2018 - 16:29

Halve Zoolstra. Als een ander naast de pot pist gaat zijn kop eraf maar deze sijsjeslijmer wordt verdedigd door zijn minister-compaenen.

Pieter Jacobus Civilis
Pieter Jacobus Civilis12 feb. 2018 - 16:18

Nou Halbe, Trek je schoenen maar aan. We lopen met je mee tot het ravijn.

2 Reacties
H.Witte
H.Witte12 feb. 2018 - 17:26

En dan? Een duwtje?

Cliff Clavin
Cliff Clavin12 feb. 2018 - 17:53

Haha, Pieter - raak citaat! Intelligente keuze, en heerlijk vilein. Pet af voor je rake greep uit het recente verleden.

Onruststoker
Onruststoker12 feb. 2018 - 16:18

Ik merk dat de preoccupatie hier met Pechtold erg groot is, nog groter dan met de persoon die eigenlijk de hoofdrol speelt. De naam Pechtold wordt bijna dertig keer in de reacties genoemd.

8 Reacties
Jan Willem de Boer3
Jan Willem de Boer312 feb. 2018 - 17:05

Daar waar Zijlstra de integriteit van de Nederlandse politiek internationaal te grabbel gooit, schoffeert Pechtold even het hele Russische volk.

west012
west01212 feb. 2018 - 17:37

Hier blijkt Pechtold toch een enorme opportunist te zijn. Niet zo vreemd dat zo velen hem een irritant mannetje zijn gaan vinden.

Bobby de Bouwer
Bobby de Bouwer12 feb. 2018 - 17:52

Ik kan alleen voor mezelf spreken. De VVD zei er niets van toen D66-leider Pechtold een gekregen appartement niet opgaf. De D66-leider zegt er niets van toen Halbe Zijlstra loog over de ontmoeting met Poetin. Het is deze combinatie van elkaar de hand boven het hoofd houden, semi-corruptie en liegen die me tegenstaat.

Molly Veenstra
Molly Veenstra12 feb. 2018 - 18:09

Dat komt omdat die uitspraak van Pechtold heel moeilijk te plaatsen is. Waarom zou Pechtold het onverdedigbare gedrag van de minister van een andere partij verdedigen? Misschien om hem een kunstje te flikken? 'Laat maar lekker een tijdje bungelen die Zijlstra. Pas na de gemeenteraadsverkiezingen moet hij ophoepelen', lijkt Pechtold te denken. Best wel slim vindt ik, maar niet in het landsbelang.

Pieter Jacobus Civilis
Pieter Jacobus Civilis12 feb. 2018 - 18:52

Vind je het gek ?Halbe heeft Poetin ontmoet in een dacha van Pechtold dat gesitueerd is op de Malediven, alwaar Kroon de bewaking op zich heeft genomen.

RaymondenJoop
RaymondenJoop12 feb. 2018 - 18:59

Dat komt omdat De heer Pechtold een nog discutabeler verleden heeft dan vriend Zijlstra. En ja, hij zit er ook nog steeds

bob b.
bob b.12 feb. 2018 - 19:36

Molly, misschien wil hij niet al te gretig lijken want de kans is groot dat Zijlstra wordt opgevolgd door een D66 minister. Ik kan anders zijn idiote opmerking niet plaatsen.

stokkickhuysen
stokkickhuysen12 feb. 2018 - 22:17

@Molly voorsorteren: middels goed meedenken Sigrid beter positioneren (anders mag VVD gewoon de verloren minister vervangen).

Martinel
Martinel12 feb. 2018 - 15:53

Wat ik totaal niet begrijp van Pechtold is die reactie van 'moet de eerste Rus nog tegenkomen etc...'.., deze Pechtold is Tweede Kamerlid en behoort zijn en mijn en onze regering te controleren. NIET de Russen, maar deze Nederlandse regering. Dus ook deze Minister van BZ, die gewoon liegt en bedriegt en zijn baas, die weer eens voor zijn beurt spreekt. De Kamer is nu aan zet en hoop werkelijk dat dit gevolgen heeft voor én Zijlstra én Rutte. Dit kan natuurlijk niet.

3 Reacties
Martinel
Martinel12 feb. 2018 - 15:56

En dan die 'bron'.....heeft die wel de waarheid gesproken? Wie kan dat controleren? En wie heeft er belang bij?

Martinel
Martinel12 feb. 2018 - 16:17

En weer een connectie met 'Koninklijke' Shell....

Bobby de Bouwer
Bobby de Bouwer12 feb. 2018 - 19:42

Ja, die vrijstelling van Dividend-belasting voor Shell hebben de VVD-ers wel mooi naar binnen gefietst. Het stond in geen een verkiezingsprogramma, dus de kiezer wist er niets van, maar zo gaat dat in Nederland: na de verkiezingen komt de aap uit de mouw en worden de kadootjes aan de vrindjes in het bedrijfsleven gegeven.

JohnVKR
JohnVKR12 feb. 2018 - 15:52

Ik zou ook weleens met het zoontje van Halbe Zijlstra willen praten. Uit eerste hand horen of hij nu werkelijk zo in verwarring raakt als Piet opeens roetvegen heeft.

Georg Groenegaard
Georg Groenegaard12 feb. 2018 - 15:49

Hennis zou Zijlstra moeten opvolgen. Nadat ze er eerst op defensie als onverantwoordelijk minister een potje van had gemaakt, adviezen in de wind had geslagen en de zaken verkeerd had voorgesteld, is dat precies wat je verwacht van iemand die Holland Sjoemelland moet gaan vertegenwoordigen. Poetin doet het nu al in zijn broek. .

2 Reacties
Klaas Punt
Klaas Punt12 feb. 2018 - 16:08

Ik begrijp dat jouw advies je ingegeven is door de goede staat van dienst van onze oud minister-president Piet de Jong. Maar hoewel de rang van Hennis suggereert dat ze zeer veel ervaring heeft zou ze als zeeofficier nog geen schip kunnen varen (ja wel op z'n Amerikaans). Dus ik zou het niet direct een verbetering vinden.

Onruststoker
Onruststoker12 feb. 2018 - 16:10

Ik denk dat Putin wel zijn luier aan heeft. Daar wordt wel aan gedacht door zijn staf.

MomentInFocus2
MomentInFocus212 feb. 2018 - 15:41

"Ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet.” Pechthold u demoniseert of discrimineert alle Russen. Neen Pechtold: de Nederlandse regering en het parlement moeten "het eerlijke verhaal vertellen" en wanneer u dat niet geloofd dan vraag het aan Samson.

1 Reactie
Onruststoker
Onruststoker12 feb. 2018 - 16:11

Hoe kom je nu bij Pechtold terecht, het verhaal gaat toch over Zijlstra, of is je preoccupatie met Pechtold zo krachtig dat hij steeds in je bewustzijn komt als je nadenkt?

Ryan2
Ryan212 feb. 2018 - 15:32

Kern van de zaak is dat de Navo bezig is met een offensieve attitude richting Rusland, en daar hoort propaganda en desinformatie ook bij. Allemaal leugens, nep nieuws dus. Bekijk het ook eens van de Russische kant! Toen West en Oost Duitsland weer samengevoegd zijn, zijn er met Rusland afspraken gemaakt dat het westen hun invloed niet verder naar het oosten zou uitbreiden. Welaan, die afspraak is daarna vooral van Amerikaanse zijde meerdere malen grof geschonden. Wat is er mis mee, als Putin als antwoord daarop gezegd zou hebben, dat hij er naar streeft dat hij er naar streeft om terug te willen naar de status zoals de grenzen erbij lagen toen de USSR nog niet uit elkaar gevallen was. Dat noemen we een scenario, maar een scenario of streven is nog niet directe politiek. Vanuit de EU en ook de Navo is het zo klaar als een klontje. Men wil stukje bij beetje naar het oosten opdringen. De meestal rechtse regimes, zijn een afspiegeling van de mentaliteit van de bevolking in deze regio's van voor de Tweede Wereldoorlog. En dat komt erg in de buurt van wat de Duitsers ook wilden. Lebensraum. De Russische kant van het verhaal wordt nooit tevoorschijn gehaald. Voorbeeld is, de strijd van de dappere Polen tegen de Russische Communisten in de jaren 20 van de vorige eeuw. Dat de Polen van tevoren agressief tegen Rusland te keer zijn gegaan, dat wordt er nooit bij verteld. Waar er twee vechten hebben er 2 schuld. Rusland is 2 keer massaal aangevallen vanuit het westen. Aan de andere kant heeft Rusland hooguit landen bezet, die voorheen een fascistisch regime hadden. Dat was om Rusland zelf te vrijwaren van aanvallen uit het westen. En ga nu eens kijken hoeveel Navo basis er vlak bij de grenzen van Rusland neer geplant zijn! Natuurlijk is dit niets anders dan een tweede koude oorlog. Want niemand zal zo idioot zijn om Rusland aan te vallen. Maar ondertussen kost ve verkoeling tussen Europa en Rusland wel een hoop banen in bij voorbeeld Nederland. Wat dat betreft zijn we er behoorlijk op achteruit geboerd. Met dank aan de leugens van Mark Rutte en consorten. Van Amerika hoeven we niks te verwachten. Daar valt echt niks te verdienen. Die hebben een tekort waar je U tegen zegt.

8 Reacties
Bobby de Bouwer
Bobby de Bouwer12 feb. 2018 - 15:55

Je hebt volledig gelijk. Mij staat die ophitsende taal tegen Rusland ook tegen. VVD / D66 / CDA: allemaal ophitsende taal tegenover de Russen. Beetje liegen erbij: de burgers trappen er wel in.

Onruststoker
Onruststoker12 feb. 2018 - 16:13

"zoals de grenzen erbij lagen toen de USSR nog niet uit elkaar gevallen was" De USSR was een verzameling van staten, die staten zijn er nog steeds, dus er is niets veranderd, behalve dan dat Rusland de Krim heeft gestolen.

Klaas Punt
Klaas Punt12 feb. 2018 - 17:08

De Krim gestolen? Dat zullen de Russen die in dit stuk wereld wonen beslist niet met je eens zijn. En ze zijn daar ruimschoots in de meerderheid, Denk aan Panama, Barbedos en natuurlijk Guantanamo....

Klaas Punt
Klaas Punt12 feb. 2018 - 17:43

Sorry, foutje, Barbedos moet Grenada zijn. Ach dat oude hoofd....

bob b.
bob b.12 feb. 2018 - 19:34

Klaas, maakt niet uit, het is gestolen. Bovendien wilden de Russen op de Krim helemaal niet geannexeerd worden. Die wilden gewoon bij Oekraïne blijven. Het was een een tweetje tussen een paar oligarchen - zeg maar Russische maffia - en de Russische geheime dienst. Veel Russische journalisten twijfelen er ook aan of Poetin zelf wel op de hoogte was en dus gewoon voor een voldongen feit werd geplaatst.

Paul250371
Paul25037112 feb. 2018 - 20:05

Mooie post. Specifiek over dat Polen stukje (1919-1921)

Klaas Punt
Klaas Punt12 feb. 2018 - 21:51

Bob, ik denk dat je jouw eigen versie van de waarheid verkondigt, tegenwoordig nepnieuws geheten.

bob b.
bob b.13 feb. 2018 - 13:12

Klaas, Er was door Konstantinov, de Russische parlementsvoorzitter op de Krim, samen met Leonid Grach en de zakenman Sergei Aksyonov alias de Kabouter, een referendum gepland voor een autonome Krim. Wel binnen de staat Oekraïne maar meer op afstand. De bevolking was daar voor. Maar Janoekovitsj, de toenmalige president wilde dat niet. Hij had een deal klaar liggen waarin de lease van de haven van Sebastopol voor vele tientallen jaren geregeld was en die zou veel geld opleveren. Een autonome Krim zou die deal in gevaar brengen. Omdat de huidige lease van Sebastopol te weinig opleverde om als autonome staat zelfvoorzienend te zijn, bleek het referendum dus een schot in de eigen voet. Het Kremlin was helemaal niet blij met het referendum want door de aanstaande deal met Janoekovitsj hoefden de Russen helemaal niets te annexeren. Hun belangen waren veiliggesteld.

KiD_KRiool
KiD_KRiool12 feb. 2018 - 15:22

jaja de vvd is gewoon een liberale party en ook heel liberaal met waarheidsvinding

Hiltermann
Hiltermann12 feb. 2018 - 15:08

Halbe had een baantje bij Shell en meent dan maar meteen mee te kunnen doen met de grote jongens. Hij is door voormalig Shell topman van der Veer al een paar keer terug gefloten op zijn vermeende aanwezigheid bij de ontmoeting met Putin. Halbe liegt er ongehinderd op los wat zijn aanwezigheid betreft. Wat veel erger is de inhoud van die leugen is op geen enkele manier bevestigd door andere aanwezigen. Op deze manier ben je als minister volstrekt ongeloofwaardig ook al vindt ene Rutte dat het allemaal best kan. Terugtreden na deze ontsporing die internationaal ook veel aandacht krijgt is de enige optie voor Zijlstra. Hij zal het niet doen, daarvoor ontbreekt bij hem de moed en het eergevoel.

Libertain
Libertain12 feb. 2018 - 15:02

Zullen we maar de FBI oproepen om het onderzoek naar de uitlatingen van H. Zijlstra te gaan uitvoeren en tevens op waarheidsgehalte ervan te gaan toetsen? Het zal de grootste reclame voor onze buitenlandse politiek kunnen worden.

Georg Groenegaard
Georg Groenegaard12 feb. 2018 - 14:57

Rutte cs. "Maar dat verhaal staat". Hoezo? Zijlstra bracht het groot-russische nieuws toch juist zo "ongelukkig", omdat het geheim was en de bron niet wilde noemen? Hoe komen Rutte cs dan aan die "zekerheid" als die niet van Zijlstra kan zijn gekomen? .

1 Reactie
Cliff Clavin
Cliff Clavin12 feb. 2018 - 17:57

@ Georg - zeg dat wel. Rutte neemt alweer zo een merkwaardig voorschot. Zulke woorden zijn typische stoplappen van een manager die schriftelijke cursussen crisisbeheersing en spreken in het openbaar gedaan heeft (en niet afgemaakt). Ik ben het met Kruimeltjes eens: Zijlstra en Rutte maken zichzelf volkomen belachelijk.

Kruimeltjes2
Kruimeltjes212 feb. 2018 - 14:46

Rutte, zelf ook niet vies van een leugen, vindt een liegende minister van buitenlandse zaken acceptabel. Het meest vreemde is natuurlijk dat Rutte een niet bevestigd 'ik heb gehoord' verhaal van een onbekende bron direct bestempelt als inhoudelijk correct. Ik heb gehoord verhalen worden door niet een rechtbamk erkend, blijkbaar wel door een minister president van Nederland. Zowel de mp als de min van buza maken zich onsterfelijk belachelijk. Zij verdienen niet beter dan oneervol ontslag, zonder wachtgeld.

1 Reactie
Paul250371
Paul25037112 feb. 2018 - 20:07

100% Eens. En het zou eens tijd worden.

Andrev2
Andrev212 feb. 2018 - 14:38

Tussenstand FakeNewsOlympics: America First The Netherlands Second

2 Reacties
Bobby de Bouwer
Bobby de Bouwer12 feb. 2018 - 15:29

VVD First D66 Second

JohnVKR
JohnVKR12 feb. 2018 - 15:44

Inderdaad. In het Trump-tijdperk is liegen vooral voordelig. In de peilingen zal de VVD wel weer een paar zetels stijgen.

Uilenspiegel
Uilenspiegel12 feb. 2018 - 14:34

"Ik waardeer zijn openhartigheid. Ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet." Spreekt Pechtold hier nu over een ras of over een volk? Waarom zegt mannetje Pechtold niet gewoon dat Zijlstra de fout is in gegaan? Wat een destructieve gedoogpartner!

2 Reacties
Molly Veenstra
Molly Veenstra12 feb. 2018 - 15:01

'Waarom zegt mannetje Pechtold niet gewoon dat Zijlstra de fout is in gegaan?' Je geeft zelf het antwoord. Pechtold is een destructieve coalitie partner. Pechtold hoopt op een bungelende VVD-minister die de VVD langdurig schade zal toebrengen. Pechtold denkt niet aan het belang van de coalitie en al helemaal niet aan het landsbelang. Pechtold denkt aan het belang van D66, met de verkiezingen voor de boeg.

Bobby de Bouwer
Bobby de Bouwer12 feb. 2018 - 15:31

Pechtold generaliseert ontzettend. Valt me tegen van deze goudeerlijke politicus. Ik waardeer ook de openhartigheid van Pechtold over geschenken die hij krijgt uit het buitenland. O wacht... toch niet.

Het zwarte Schaap
Het zwarte Schaap12 feb. 2018 - 14:25

"Leugentjes" noemt Rutte deze na-aperiij van iets waar Rutte zelf ook dik om bekend staat.... Het zijn anders wel de soort "leugentjes" die ervoor zorgen dat een heel volk en een heel land wordt gedemoniseerd en de hele wereld richting de gewenste derde wereldoorlog wordt gedreven. Een oorlog waarbij in Europa slechts verliezers zullen zijn, dat zal Zijlstra er nooit bij vertellen in het belang vam zijn Amerikaanse wapenproducenten die ook in de laatste wereldoorlog en in de koude oorlog flink hebben verdiend aan het spookbeeld van de Russische agressor. Deze bewust en veel herhaalde leugen van Zijlstra moet men niet lichtelijk opvatten. Het is dezelfde soort van leugen waarmee Colin Powell de rest van de wereld probeerde te overtuigen van de Iraakse massavernietigings wapens in de Veiligheidsraad. Het was honderd procent fake. En de gevolgen waren dramatisch met als dieptepunt de opkomst van ISIS. Fde categorie Pechtold komt Zijlstra te hulp.......dit zegt ook alles over D66 en Pechtold. Pechtold is namelijk een Rusland hater van het zuiverste water. Deze politieke criminelen, zo zal ik ze maar noemen, dekken elkaar waar mogelijk.

1 Reactie
west012
west01212 feb. 2018 - 17:27

Correct weergegeven. De coalitie zal dit bagatelliseren maar het is zeer ernstig.

bob b.
bob b.12 feb. 2018 - 14:21

Pechtold doet hier ook aan dik hout zagen. Er is niks mis met Russen. Het is alleen jammer voor ze dat Poetin er een is.

1 Reactie
henk-alexander
henk-alexander12 feb. 2018 - 17:07

Pechtold doet hier aan populisme door met zijn russofobie in de onderbuik te wroeten. Met Russen is net zoveel of net zo weinig mis als met andere mensen. Maar als Russen in grote meerderheid Poetin als hun president willen, is er wel degelijk wat mis met ze volgens de superieure westerse denkwijze. Overigens hebben Russen al grote ellende meegemaakt met een niet-Rus: de Georgiër Josef Dzjoegasjvili alias Stalin.

henk-alexander
henk-alexander12 feb. 2018 - 14:03

De integriteit van politici en bewindspersonen is nooit echt een punt geweest zolang anti-Russische issues en russofobie kunnen worden overgebracht. De ophef over een bluffende en liegende politicus is dus nogal hypocriet.

3 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens12 feb. 2018 - 14:20

@ henk-alexander Jij schrijft: De integriteit van politici en bewindspersonen is nooit echt een punt geweest zolang anti-Russische issues en russofobie kunnen worden overgebracht. Het is in Nederland een aanmerkelijk groter punt dan in Rusland. Die Russische politiek heeft 298 onschuldige slachtoffers als gevolg gehad.

henk-alexander
henk-alexander12 feb. 2018 - 16:20

Al ver voor de aanslag op de MH17 die 298 onschuldige mensen het leven kostte, was er al sprake van anti-Russische sentimenten. Zijlstra vertolkt een vijandbeeld dat bij Nederlanders aanslaat. Zolang zijn boodschap geaccepteerd wordt, is een leugentje meer of minder irrelevant.

Spamaccount
Spamaccount12 feb. 2018 - 16:46

Die Russische politiek heeft 298 onschuldige slachtoffers als gevolg gehad. Dit is nu een typisch voorbeeld van hoe ga je over lijken. Zo dus.

Haastig
Haastig12 feb. 2018 - 13:50

Toch grappig, de ene gaat nat door te beweren geen contact te hebben gehad met Putin, de ander door wel te beweren hem live te horen spreken. Misschien eens de waarheid proberen?

Bobby de Bouwer
Bobby de Bouwer12 feb. 2018 - 13:47

Rutte vindt dat dit moet kunnen.

1 Reactie
Jan Willem de Boer3
Jan Willem de Boer312 feb. 2018 - 17:02

En Pechtold, Seegers, Buma en Ollongren ook. Dit land staat nu in de diplomatieke wereld als bananenrepubliek daar. Als liberaal schaam ik me werkelijk kapot. Zijlstra alleen weg is niet voldoende. Christen Unie trek in godsnaam uit naam van het landsbelang de stekker uit dit kneuzen kabinet.

Georg Groenegaard
Georg Groenegaard12 feb. 2018 - 13:27

Rutte is niet onder de indruk. Halbe heeft zijn Halbe waarheid natuurlijk eerlijk opgebiecht voordat hij als minister van buitenlandse zaken werd aangezocht. En Rutte lachte dat gevalletje luchtig weg - daar komen ze toch niet achter. "Ach weet je nog" vervolgde Rutte "hoe je uit de commissie stiekem lekte? Toen heb ik je toch ook de hand boven het hoofd gehouden? Ach, van die lummelige onbelangrijke feitjes daar doen wij liberalen niet moeilijk over. En Opstelten had gewoon pech. Normaal komen die dingen niet uit". Maar ja, die ellendelingen van links, de Volkskrant, Nieuwsuur,... die zonodig met de waarheid aan moeten komen zetten. Daar kan je als oprecht malafide liberaal niet tegenop. .

punt2
punt212 feb. 2018 - 13:07

Zijlstra moet aftreden, klaar. Heeft gelogen en dat kan nou eenmaal niet als Minister. Welke reden hij ook meent te hebben gehad, deze is niet acceptabel.

3 Reacties
bob b.
bob b.12 feb. 2018 - 14:22

Hij was toen geen minister. Maar het komt zijn geloofwaardigheid niet ten goede.

Peterrr3
Peterrr312 feb. 2018 - 15:10

Bob, hier ben ik het niet mee eens. Ook zonder deze leugen vond ik Zijlstra niet heel erg geloofwaardig ;-)

frankie48
frankie4812 feb. 2018 - 17:55

Beste Bob, Nee, maar hij is wel de zoon van een oud rechercheur, die daarnaast zelf als vader ook het goede voorbeeld aan zijn zoon zou moeten gaan doorgeven. Dat verwachten ze namelijk ook van u en van mij, anders kan je wel eens tot aan de grond toe afgebrand gaan worden door dit soort gluiperige bestuurders.

Rode druppel
Rode druppel12 feb. 2018 - 13:02

Het morele verval in Nederland is groot. Ook de stemmers zijn daar onderdeel van.

Jan Willem de Boer3
Jan Willem de Boer312 feb. 2018 - 13:00

We hebben een compleet nieuwe generatie politici nodig. Rutte, Zijlstra, Ollongren, Buma en Pechtold hebben in de parlementsgebouwen niets meer te zoeken. De Nederlandse politiek staat nationaal en internationaal volledig voor gek.

3 Reacties
WillemdeGroot
WillemdeGroot12 feb. 2018 - 14:36

Heer De Boer. Wilders vergeten zeker?

Spamaccount
Spamaccount12 feb. 2018 - 16:50

@WillemdeGroot 12 februari 2018 at 15:36 Heer De Boer. Wilders vergeten zeker? Die is dus echt op sterven na dood. En Baudet zit al in een terminale fase.

Jan Willem de Boer3
Jan Willem de Boer312 feb. 2018 - 17:29

Shit heb ik gemist dat de PVV in de coalitie zit.

Poezenmens
Poezenmens12 feb. 2018 - 12:56

Een leugenaar, een praatjesmaker en een fantast op Buitenlandse Zaken. Nederland staat er gekleurd op. https://www.washingtonpost.com/world/europe/dutch-foreign-minister-admits-lying-about-meeting-with-putin/2018/02/12/e944cb4e-0fd7-11e8-a68c-e9374188170e_story.html?utm_term=.919ba9743eb7

1 Reactie
Cliff Clavin
Cliff Clavin12 feb. 2018 - 13:47

@ Merel - dank voor de link. Lijkt me PR-kundig wel een grote klap voor Halbe Z., als de Washington Post dit belangrijk vindt. Hij is gezien. Oh, in de Post staan drie verhalen bovenaan: Zijlstra aan kop, goede tweede is Harvey Weinstein, en eervolle derde is Rodrigo Duterte. Onbedoeld is dit wel erg lollig.

korheiden2
korheiden212 feb. 2018 - 12:20

Zelfs de Washington Post schrijft er al over. Ondanks alle pogingen van Pechtold en Rutte om ook dit weer glas te strijken, moet Zijlstra aftreden. Dan zal Sigrid Kaag wel doorschuiven.

2 Reacties
spoorsloper
spoorsloper12 feb. 2018 - 20:40

"Dan zal Sigrid Kaag wel doorschuiven." Ja, daar zijn we mooi klaar mee.

ratio2
ratio213 feb. 2018 - 14:04

Betwijfel ik. Minister van BuZa is een hoofdprijs, Minister ontwikkelingssamenwerking niet. VVD zal niet zomaar BuZa opgeven aan D66.

JanBakker2
JanBakker212 feb. 2018 - 12:09

Zet grote twijfels bij zijn bron dus in mijn ogen heeft hij zeer gevaarlijk nepnieuws verkondigd.

Bouwman2
Bouwman212 feb. 2018 - 12:08

Iedereen liegt wel eens en hoe intelligenter je bent, hoe beter het liegen je afgaat. Het is dus zaak niet naïef te zijn en net als velen te menen dat Jelle Zijlstra liegt en door en door slecht is en Wladimir Putin niet en dus door en door edel. Er is hooguit sprake van een tot voordeel strekkend verschil. in sociale intelligentie. Over de hoogte van sociale intelligentie, handiger zijn dan de meeste anderen, gekoppeld aan objectieve betrouwbaarheid is nooit - bij mijn weten - een onderzoek gedaan. Maar nu we het toch over handigheid gesproken: vind je dat Lenin en Stalin - om er eens twee te noemen-- nou handig en oprecht waren of gewoon brutale schurken die de goegemeente gewoon gruwelijk verneukten? Ik geef Russen die het eerste geloven en over het tweede zwijgen hoe lief en aardig Russen ook zijn niet graag de kost. Het siert de minister dat hij iets doet dat de handige Putin nooit zou doen; namelijk een leugen bekennen terwijl de bewijsbare feiten tegen de president van de Russische federatie zichtbaar op tafel liggen. De annexatie van de Krim kun je nog wel rechtbreien, maar hoe zit het met de aanval op Georgië, de bemoeienis met de Ukraïne of het neerschieten van een burger triple seven? Zijlstra lijkt nu wel groen, maar het groenste mannetje woont -stel ik- in een Russische datsja..Of in the White House. Je zegt het maar.

1 Reactie
Molly Veenstra
Molly Veenstra12 feb. 2018 - 14:52

'Iedereen liegt wel eens en hoe intelligenter je bent, hoe beter het liegen je afgaat.' Zeilstra had van te voren kunnen weten dat zijn leugen nooit stand zou houden. 'Het is dus zaak niet naïef te zijn en net als velen te menen dat Jelle Zijlstra liegt en door en door slecht is en Wladimir Putin niet en dus door en door edel.' Of Zijlstra 'slecht' is, doet er niet zoveel toe. Dat Zijlstra dom is, dat is vele malen erger. Hoe kan deze man, die zich heeft laten betrappen op een doorzichtige leugen nog ooit op een overtuigende manier het belang van Nederland vertegenwoordigen? In het landsbelang moet Zijlstra dan ook zou gauw mogelijk ophoepelen om nog grotere schade te voorkomen. Zijn weinig benijdenswaardige opvolger zal de handen vol gaan hebben aan het gladstrijken van de blunders van brokkenpiloot Zeilstra.

JanBakker2
JanBakker212 feb. 2018 - 11:54

Aftreden wegens bewezen ongeschiktheid.

Dick T.
Dick T.12 feb. 2018 - 11:54

Fijne betrouwbare gesprekspartner voor Rusland, die Zijlstra, al geeft Alexander Pechtold aan dat hij nog geen eerlijke Rus is tegengekomen, wat weer het discrimineren is van een heel volk.

2 Reacties
CM2
CM212 feb. 2018 - 13:37

Precies. Liggen de voorgedrukte aangiftes al klaar op de politiebureaus?

Cliff Clavin
Cliff Clavin12 feb. 2018 - 18:04

@ Dick & CM - haha, klopt. Eigenlijk kunnen we nu wel zeggen dat Rutte-III in de eerste (ruim) honderd dagen een voortvarende start gemaakt heeft - het motorblok werkt naar behoren, maar er moet een ernstig malheur aan het stuurwiel zijn. Ik denk aan een doodlopende straat, of een ravijn.

bob b.
bob b.12 feb. 2018 - 11:44

Dom, dom, dom. En het verbaast me niets van dit mannetje. Zo zijn mannetjes. Niet alle mannen natuurlijk, alleen de mannetjes. Hij wilde een punt maken over Poetin maar koos voor het verkeerde verhaal. Verhaal klopt niet, de boodschap wel.

2 Reacties
Ben Sanders
Ben Sanders12 feb. 2018 - 22:00

Omdat je dat graag wil geloven moet het wel waar zijn, het gaat om de inhoud tenslotte. Die hele rodenjacht begint verstrikt te raken in zijn eigen leugens, hij verzint er nog wat bij om het gezicht te reden en de gelovigen gaan krijsen over annexatie, mh17 en nepnieuws. Hoogste tijd om wat afstand te bemen en eens rustig af te vragen waar voor jouw die russenhaat vandaan komt en wie nu de agressor is.

bob b.
bob b.12 feb. 2018 - 22:49

Ben, de boodschap is dat we de Russen niet op hun blauwe ogen moeten geloven. Net zo min als de verhalen dat zij er op uit zijn hun rijk te vergroten. Was het allemaal maar zo eenvoudig.

Kwee he ook nie
Kwee he ook nie12 feb. 2018 - 11:42

De eeuw oude mop komt gelijk naar boven . Hoe weet je wanneer een minister liegt? Als hij zijn mond open doet. Laten we gewoon aannemen dat 90% wat zij zeggen onwaar is ,9% is rechtstreeks uit de nek gelul en als je geluk hebt 1% waarheid.

Onruststoker
Onruststoker12 feb. 2018 - 11:40

Dat van die borstvergrotingen was in de context van het PVV corvee dat VVD-ers af en toe moeten doen. Zorgen dat de naar extreem neigende VVD-ers binnen de club kunnen worden gehouden. Dat is van een andere orde dan deze kinderachtige leugen. Jammer van Zijlstra, er zijn er wel eens vaker die opscheppen en meestal is het niet zo erg, maar in dit geval, voor de minister van buitenlandse zaken, ik denk dat hij sneuvelt. Ik zal zo even mijn bookmaker bellen. Ik denk dat het kassa is.

msj_meijerink
msj_meijerink12 feb. 2018 - 11:27

binnen de vvd neemt de waarheid vaker een loopje, toch: wegwezen!

Vega !
Vega !12 feb. 2018 - 11:25

''Liegen'' heeft een nieuwe naam: '' het lenen van woorden...'''. alleen daarvoor al verdient Zijlstra een toppositie in de politiek

Tete Momo
Tete Momo12 feb. 2018 - 11:11

De Halbe waarheid een hele leugen.

1 Reactie
Peterrr3
Peterrr312 feb. 2018 - 15:12

:-)

Frank1234
Frank123412 feb. 2018 - 10:59

Tja wat je ook van hem vindt, een leugen is een doodzonde in de politiek. Temeer daar hij zo lang ontkent heeft te liegen hierover. Gelukkig heeft de VVD wel een zelfreinigend vermogen. Eerst een dansje met Rutte waarbij hij zo lang mogelijk de hand boven Halbe's hoofd probeert te houden. En dan Halbe die opstapt omdat zijn positie onhoudbaar is geworden en hij daarmee schade toebrengt aan het kabinet. Kan dus allemaal wel even duren, maar dat hij valt staat eigenlijk nu al vast.

1 Reactie
OlavM
OlavM12 feb. 2018 - 23:15

@ Frank1234: [Gelukkig heeft de VVD wel een zelfreinigend vermogen.] Wat een farce! Wat heb je aan zo'n "zelfreinigend vermogen", als bij de VVD steeds weer dezelfde bagger wordt opgepompt?

Maghetweten
Maghetweten12 feb. 2018 - 10:49

We weten zo ook wel hoe Poetin denkt. Daar was deze overbodige leugen niet voor nodig. Geen slip of the tongue of ergens in een vage tussen zin verkeerd begrepen maar hij zegt dit allemaal in een voorbereide speech. Ai, ai , ai.. Zeer schadelijk. Ik heb altijd al mijn twijfels gehad of hij wel zwaar genoeg is voor deze positie. Dit maakt het er allemaal niet beter op

gravin2
gravin212 feb. 2018 - 10:40

Wat een gigantische afgang, maar wel weer fantastisch taalgebruik: "Ik heb het verhaal toen naar mijzelf getrokken.... "

chwiedijk
chwiedijk12 feb. 2018 - 10:39

Zijlstra is vooral dom.

Martinel
Martinel12 feb. 2018 - 10:39

Was dit een leugen voor bestwil? Misschien een idee voor alle Tweede Kamerleden om eens in het algemeen belang de regering echt te gaan controleren? Want wie is Rutte om te zeggen, dat Zijlstra kan aanblijven? Is dat niet de taak van de Tweede Kamer om daarover te debateren en te beslissen? Of zie ik dit verkeerd....

Kopinhetzand
Kopinhetzand12 feb. 2018 - 10:39

Rutte, Pechtold, Ollongren hebben boter op hun hoofd door Zijlstra te verdedigen. Vooral Pechtold is dat kwalijk te nemen, de man maakt geen deel uit van het kabinet, hij zou een kritische volger zijn. Een authentiek geval van leugen en nepnieuws. Zijlstra gebruikt het argument van "bronbescherming" om zich er uit te kletsen. Is er iemand die hem gelooft? Nee toch.

Erwin3
Erwin312 feb. 2018 - 10:38

Als D66 nog in de oppositie had gezeten, had ik het antwoord van Pechtold wel geweten, laf.

angsthaas2
angsthaas212 feb. 2018 - 10:36

Zijlstra aftreden! En Rutte steunt halbe waarheid, niet gek, mark liegt.net zoveel, en mag ook ook vertrekken. Ongelofelijk dat de Veleverdraaiers zoveel zetels hebben. Grootste criminele organisatie van nl.

frankie48
frankie4812 feb. 2018 - 10:36

Ongelooflijk en onvoorstelbaar toch , dat A. Pechthold van D66 dit leugenachtige gedrag gaat lopen goedpraten door een veronderstelling te gaan lopen deponeren, dat waarschijnlijk nog veel grotere leugenaars dan H. Zijlstra zelf, nooit met de waarheid naar buiten zouden gaan komen. Waar slaat deze reactie in godsnaam op, of je veroordeeld het, of je veroordeeld het niet, het is vlees noch vis zo!

Wappie Kappie
Wappie Kappie12 feb. 2018 - 10:26

Tekenend dat de VVD en D66 genoegen nemen met de verklaring van Zijlstra. Dit is ruim voldoende binnen de bandbreedte van het gedrag wat ze normaal vinden. Functioneel handig worden er ook geen vragen gesteld bij het tweede deel van de uitspraak en of die wel waar zou zijn. De bonnetjesaffaire met Teeven had precies dezelfde route. Leugen, leugen, leugen, maar de persoon in kwestie had het beste voor met alles en het was voor een goed doel, dus de 'onhandige uitspraak' is hem vergeven.

CM2
CM212 feb. 2018 - 10:14

Ollongren hoeft vanaf nu dus niet meer na te denken als haar wordt gevraagd een voorbeeld van nepnieuwsverspreiders te noemen, want hij zit naast haar in de Treveszaal: minister Zijlstra. LOL.

Peterrr3
Peterrr312 feb. 2018 - 10:12

Ik vind de reactie van Pechtold eigenlijk nog erger dan de leugen van Zijlstra zelf. Pechtold weet nu dat Zijlstra hierover gelogen heeft en komt dan met zo'n absurd antwoord. Ik denk dat zo'n antwoord heel veel zegt over de mens Pechtold.

LaBou
LaBou 12 feb. 2018 - 10:09

[Update 10.00 uur: Coalitiepartner D66 komt de VVD te hulp. Alexander Pechtold laat aan de NOS weten: Ik waardeer zijn openhartigheid. Ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet.] Laten een heleboel mensen hier nou net hetzelfde denken over politici: nooit fouten toegeven en/of rechtzetten. En wat betreft openhartigheid: hij heeft er eerst zo'n 10 jaar over gelogen en geeft het nu toe omdat hij niet anders meer kan.

Trump 2020
Trump 202012 feb. 2018 - 10:04

En Alexander Penthouse reageert ijzersterk met een jij-bak. Wat is het toch ook een lege lul.

1 Reactie
Trump 2020
Trump 202012 feb. 2018 - 10:27

"Ik moet de eerste Marokkaan nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet." You see what I did there, Alexander? Vuile huichelaar.

Georg Groenegaard
Georg Groenegaard12 feb. 2018 - 10:00

Het is volgens mij niet de eerste keer dat Zijlstra loog. Ik denk dat we nu ook het lek boven water hebben van wie er uit de commissie Stiekem lekte januari 2016. Ik schreef hier toen: "Overigens zet ik mijn geld op Halbe Zijlstra, die met een rooie kop en vage uitvluchten probeerde te ontsnappen. In deze vvd-dictatuur is het niet verbazingwekkend als juist hij er mee weg kon komen." https://youtu.be/PuSDhN1K3ys Georg Groenegaard, 20 januari 2016 at 13:43 https://joop.bnnvara.nl/nieuws/lek-commissie-stiekem-niet-gevonden#comment-1475248 .

1 Reactie
Georg Groenegaard
Georg Groenegaard12 feb. 2018 - 10:29

...en vooral altijd de Halbe waarheid vertellen !!! Daar kom je in de VVD het verst mee... .

Bluesboy
Bluesboy12 feb. 2018 - 9:45

In diplomatieke kringen wordt Halbe nu al The Lying Dutchman genoemd.

Break on through
Break on through12 feb. 2018 - 9:45

Valt me nog mee dat hij er geen diepgewortelde vriendschap van gemaakt heeft. Als je dan toch eenmaal bezig bent... Kamrad Galbe Weten de coalitiepartners nog wel heel zeker dat ze er goed aan doen om met deze klojo's ons land te besturen? Is het onderhand niet meer dit gave land naar de knoppen helpen? Walgelijke geschiedenis weer natuurlijk maar verwonderd me weinig. Bij de VVD liegen en bedriegen ze allemaal zolang ze dat een paar centen op levert.... Gewoon afhandelen conform de VVD ideologie: Lidmaatschap intrekken en oprotten... En geen wachtgeld!

ikdus2
ikdus212 feb. 2018 - 9:33

Zijlstra deed een fake-newsje. misschien nog een aantal van zijn uitspraken doorlichten.

geronimo3
geronimo312 feb. 2018 - 9:31

HaHaHa Halbe Zijlstra!!!!!

west012
west01212 feb. 2018 - 9:24

De coalitiepartijen zullen er luchtig over doen, maar het is goed beschouwd zeer triest. Het kabinet heeft de mond vol van nepnieuws en wil actie. ik zou zeggen begin te vegen in eigen kring.

2C
2C12 feb. 2018 - 9:16

Ben al erg benieuwd naar de volgende kabinetsvergadering: zal minister Ollongren het verspreiden van 'fake news' door kabinetsleden grondig aan de kaak stellen ?

Bernie2
Bernie212 feb. 2018 - 9:15

Lichtgewicht Zijlstra moet er natuurlijk per meteen uit om zich bij andere gesneefde VVD'ers te vervoegen. Dit is liegen, om zijn cv voor de post van Buitenlandse Zaken destijds wat ballen te geven. Wellicht beperkt zijn enige buitenlandse ervaring zich tot het planten van piketpaaltjes met zijn mede-korpsballen bij Duitse meisjes op Ibiza. Ik vind dit een grove leugen die de onverlaat lang heeft kunnen volhouden, ook ditmaal netjes afgedekt door mede lichtgewicht Rutte. Hij wist er immers van en heeft het laten bestaan, zoals dat bij de VVD staande praktijk is. Geen simpele leugen, maar een die diplomatieke gevolgen kan hebben. Ik zeg: een debat en weg ermee. En zorg verdomme dat met een échte diplomaat de Nederlandse belangen in het buitenland behartigd worden. Een man (v/m) met ballen die respect afdwingt en niet hoeft te liegen en bedriegen.

Bobby de Bouwer
Bobby de Bouwer12 feb. 2018 - 9:12

Dat hele verhaal over "het Russische gevaar" blijkt dus vooral onzin / nepnieuws / gelogen. Mevrouw Ollongren ( D66) bracht het over de nepnieuws-sites van Russische kant, die ons beinvloeden, alleen kende niemand die sites. En het bleek maar een website te zijn die de Nederlandse ambassade was vergeten te verlengen. Toen Kees Verhoeven ( D66) die bij Jinek kwam vertellen hoe gevaarlijk de Russische Facebook-berichten en websites waren, maar geen voorbeelden kon geven. En nu dus Halbe Zijlstra ( VVD) die gewoon glashard zit te liegen dat hij bij Poetin op bezoek was en dat Poetin even zijn geheime plannetjes openbaar maakte.

nico1943
nico194312 feb. 2018 - 8:45

Typisch een VVDer, liegen en bedriegen. En wanneer stapt hij op?

Phil2
Phil212 feb. 2018 - 8:45

Ernstig dom! Zeker nu met het hele klimaat van fake news en virtuele feitjes. En het haalt zijn verhaal helemaal onderuit. En de persoon van Minister van Buza.

2 Reacties
Phil2
Phil212 feb. 2018 - 9:05

Daarbij... het moet eens afgelopen zijn met het scherpslijpen richting Rusland, met name omdat het in de Amerikaanse mentaliteit is om overal een (wed)strijd in te zien. Wat dat betreft zou je willen dat de ene VVD-er (Zijlstra) eens zou luisteren naar de andere VVD-er (Bolkestein) die schreef dat het oostwaarts uitbreiden van de NAVO tegen de afspraken in was met Rusland indertijd. Daarbij het excuus voor Poetin om van zijn kant de verhoudingen op scherp te zetten... waar wij dan weer op ingaan. Zelfs Bush/Cheney schoothond Hoop De Scheffer liet zich onlangs in gelijke bewoordingen uit.

Bobby de Bouwer
Bobby de Bouwer12 feb. 2018 - 14:17

"het moet eens afgelopen zijn met het scherpslijpen richting Rusland" Inderdaad, dat gelieg over Rusland, ik word er moe van. Wie geloofd die leugens van Zijlstra, Rutte, Ollongren en Pechtold nog?

vdbemt
vdbemt12 feb. 2018 - 8:44

Zijlstra wil het hebben over de inhoud. Wel, de inhoud van deze kwestie is dat Zijlstra niet de waarheid heeft verteld. Anders was deze kwestie er niet. Hij toont zich een echte VVDer.

1 Reactie
Cliff Clavin
Cliff Clavin12 feb. 2018 - 18:05

@ Petervdb - gortdroog en messcherp!

WillemdeGroot
WillemdeGroot12 feb. 2018 - 8:42

Lijkt Trump wel.

1 Reactie
WillemdeGroot
WillemdeGroot12 feb. 2018 - 10:21

(Lijkt Trump wel)... of Rutte. Toch?