Joop

Zijlstra blaast borstvergrotingen op

  •  
10-10-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
86 keer bekeken
  •  
zijlstra2_300.jpg
VVD-fractievoorzitter opnieuw niet bekend met bestaande regelgeving rond vluchtelingen
Het vuurtje onder het toch al geregeld feitenvrije gevoerde vluchtelingendebat kan nog wel wat verder worden opgestookt. Zo dacht waarschijnlijk VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra. In een interview met het AD laat hij weten dat asielzoekers wat hem betreft voortaan niet meer in aanmerking komen voor borstvergrotingen.
Nederland is wat Zijlstra betreft nog altijd veel te aantrekkelijk voor vluchtelingen. Daarom stelt hij voor de leefomstandigheden nog wat verder te versoberen. Zo laat hij weten dat in bepaalde omstandigheden medische hulp mag worden ontzegd: ‘Als mensen aandoeningen hebben of er is spoedeisende hulp, dan helpen we hen gewoon. Maar plastische chirurgie, ooglidcorrecties, borstverkleiningen of –vergrotingen, een complete tandrenovatie, nee. Dat soort zaken: echt niet.’ 
Zijlstra denkt dat er de laatste tijd een ‘run op Nederland’ is ontstaan door de relatief goede voorzieningen. Maar, zo gelooft Zijlstra, door het massaal gebruik maken van de medische zorg in Nederland door vluchtelingen, lopen de zorgkosten op. Volgens de VVD’er is het beschermen van het eigen welvaartsniveau ‘zijn dure plicht als politicus.’
Dat asielzoekers de ingrepen die Zijlstra noemt helemaal niet vergoed krijgen, deert de VVD-fractievoorzitter niet. De Regeling Zorg Asielzoekers (RZA) kent maar een beperkte lijst aan ingrepen. Zo worden ooglidcorrecties alleen gedaan bij hoge medische noodzaak en komen borstverkleiningen of –vergrotingen totaal niet in het pakket voor. Voor mondzorg geldt een vergoeding van maximaal 250 euro per jaar.
Mensen zonder verblijfsvergunning komen overigens ook niet in aanmerking voor een zorgverzekering. Hierover zegt de RZA: ‘Is er nog geen beslissing over uw verblijfsaanvraag, dan kunt u geen Nederlandse zorgverzekering afsluiten. Ook niet als u een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv) heeft.’
Het is niet de eerste keer dat Zijlstra zich uitspreekt over de regelgeving rondom asielzoekers, waarbij blijkt dat hij onbekend is met de daadwerkelijke inhoud van de wetten. Zo wilde hij eerder al de Vreemdelingenwet aanvullen met maatregelen die daar al lang in vermeld staan. 
Hoofd voorlichting van de VVD-fractie Kees Berghuis heeft de uitspraken over het beperken van medische ingrepen inmiddels genuanceerd na een storm van kritiek. ‘Dit voorbeeld klopte niet, dank voor alerte reacties,’ schrijft hij op Twitter. Excuses voor de feitenvrije beschuldigingen bleven uit. 

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (85)

Chan156
Chan15610 okt. 2015 - 7:52

"De waarheid doet er niet toe, Mijn recht op heersen door het old boys netwerk' is wat telt" Iedere VVD bobo

Zjenny
Zjenny10 okt. 2015 - 7:52

Een afschrikwekkend botte zielloze man is die Zijlstra.

HenkWillems2
HenkWillems210 okt. 2015 - 7:52

Iedere vrouw heeft het recht op een borstvergroting. Waar ze woont mag er niet toe doen.

Jonas DeRidder
Jonas DeRidder10 okt. 2015 - 7:52

Zijlstra en Wilders zijn weer bedriegelijk bezig. Ze willen vluchtelingen ontmoedigen maar doen dat wel door de fabel te blijven herhalen dat we zulke fantastische voorzieningen voor ze hebben. Een goede aanleiding voor ze om nu de sociale voorzieningen maar weer eens extra te verlagen. Oorzaak asielzoekers natuurlijk. Maar minder asielzoekers krijg niet als je ze steeds maar weer een worst voor blijft houden. Het is weer een knap staaltje parlementair bedrog van Zijlstra en Wilders. Ze blijven vluchtelingen aanmoedigen te komen om sociale voorzieningen af te kunnen breken. En de schuldige zijn...

BertF2
BertF210 okt. 2015 - 7:52

Bestaande wetgeving is bij Zijlstra bekend, maar niet relevant. Er zijn voor deze neoliberale hogere doelen. Desnoods worden omwille daarvan bestaande wetten geschonden. Gangbaar in Noord-Korea, de voormalige Sovjet-Unie, Nazi-Duitsland en Zuid-Amerikaanse dictaturen. Geliefd instrument van allen die geen boodschap hebben aan mensenrechten omdat dat even niet uitkomt. Roemer verwijten dat die politiek bedrijft over de rug van asielzoekers (Sjuul Paradijs bij Pauw) en het liberale manipuleren van de media over de rug van asielzoekers verzwijgen. Rechts is in alles even sjiek.

Ryder
Ryder10 okt. 2015 - 7:52

Rutte zegt: laten we de rust bewaren. Zijn partijgenoot Zijlstra heeft dat blijkbaar niet willen horen.

Sardar2
Sardar210 okt. 2015 - 7:52

Is die hetzelfde Zijlstra die voor eerst in Nederland de aanval opende op de Nederlandse kunst passen deze uitspraken op zijn niveau; niveauloos, smaakloos en plat. Jammer dat Nederland wordt gestuurd door dit soort mensen!

Minoes2
Minoes210 okt. 2015 - 7:52

Doen alsof je neus bloed door Wilderiaanse oneliners te debiteren en de macht van de suggestie te gebruiken. Dat alles krijgen de meeste bewoners van Nederland niet vergoed! De waarheid niet vertellen is hem verdraaien. Hier wordt politiek bedreven van het ergste soort. Daarnaast doen alsof de gezondheidszorg voor asielzoekers al van hoogstaand niveau was! Zo kennen we de VVD-er weer; Wel de lusten ( goed opgeleide asielzoekers die de economie kunnen stimuleren) maar niet de lasten. Had de SP misschien toch nog gelijk? Het klimaat rijp maken voor deze onzin over de rug van anderen inwoners en asielzoekers.

Pietersen2
Pietersen210 okt. 2015 - 7:52

Zijlstra, de VVD, neemt vast stelling voor de volgende ronde bezuinigingen. Zijn we al 20 miljard kwijt bij Rutte II tbv Griekenland (lees: de instandhouding van de banken), kunnen we ons nu gaan opmaken tot een grondige afbraak van de sociale voorzieningen. Want minder vluchtelingen wil Brussel niet en ook D66 en PvdA (of wat er straks nog van over is) niet. Dat is nl. goed voor het drukken van de salarissen. Gevolg is dat dit allemaal pocherij voor de buehne zal blijken te zijn. 7000 per dag komen er alleen al aan in Griekenland momenteel (nu vanwege het mooie weer en straks vanwege het feit dat wat er nog achterblijft helemaal geen economie meer kan opzetten en pure armoede resteert), dat zijn er 2,5 mio per jaar + gezinshereniging in een later stadium. In dat kader lijkt het me realistischer als we in de EU, en dan vnl in landen als Dld/ Zweden, NL 10 mio moeten gaan huisvesten. Op korte termijn. Succes met je 10.000 containerwoningen in NL. Dat is nog niet eens genoeg om de huidige achterstand hier weg te werken. Scenario: Binnenkort zijn alle vakantieparken/ tweede woningen/ lege kantoren, etc. aan de beurt. De ECB staat verhoging v/h begrotingstekort 'tijdelijk' toe om dit te bekostigen, zo raken ze ook die 1140+ miljard nog kwijt. De economie groeit vanwege al die bedrijvigheid, meer inflatie en verder uitholling (lees extra belasting) op uw spaartegoed en/of pensioen). En ach, die sociale onrust slaan we gewoon de grond in, met al dat noodzakelijke extra blauw...

harryo2
harryo210 okt. 2015 - 7:52

"Domheid is onwrikbaar: niets valt haar aan zonder ertegen te pletter te lopen." -- Gustave Flaubert

joke1975
joke197510 okt. 2015 - 7:52

Even voor de goede orde. Heel veel mensen zeggen nu dus dat hij dom is. Dat weet ik nog niet zo zeker. Dit is stemmingmakerij. Natuurlijk is het belachelijk om te geloven dat vluchtelingen gratis plastische chirurgie krijgen. Zijlstra gelooft dat ook echt niet. Maar hij weet wel iets anders; dat best veel kiezer het wél zullen geloven. Hoevelen geloofden niet oprecht het belachelijke verhaal dat Asielzoekers 4000 euro netto leefgeld kregen? Op dat soort mensen mikt hij. Hij zegt iets belachelijks. Mensen gaan dat geloven. En dan gaat hij dat "probleem" oplossen. En zelfs bij de mensen die het niet geloven brengt hij toch weer dat gevoel van "vluchtelingen krijgen alles gratis" naar boven. Zo van; "dit misschien niet, maar de rest wel".

meijerlahn
meijerlahn10 okt. 2015 - 7:52

Boer Koekoek-niveau. Beetje eng als je bedenkt dat dit de fractievoorzitter van de grootste partij in de 2e Kamer is.

cormol
cormol10 okt. 2015 - 7:52

Zijlstra: "we moeten vluchtelingen niet laten wennen aan ons welvaartsniveau" Na al die jaren Rutte I en Rutte II beginnen de Nederlandsers overigens ook ontwenningsverschijnselen te vertonen.

Buzzer
Buzzer10 okt. 2015 - 7:52

Zijstra is een populisctische leugenaar, gespeend van enige kennis van zaken. Triest geval.

vriest
vriest10 okt. 2015 - 7:52

Halve ZOOL ZIJKSTRA ,heeft de gehele week de mond vol met verkiezingsretoriek het ene na het andere in navolging van WILDERS .De angst van peilingen speelt hierbij de voornaamsterol ,terwijl zijn achterban al lobbyt voor verlaging van het MINIMUM LOON om asielzoekers werk te verschaffen .En dat dan die verlaging voor een ieder gaat gelden is voor hun weer mooi meegenomen .Ook het versoberen van uitkeringen leeft al langer bij de VVD ,en nu begint men in BRUSSEL al over een belastingheffing om de kosten van asielopvang en de latere kosten van te betalen zij noemen het een solidariteitsbelasting en moet gelden voor alle lidstaten .De genen die geen asielzoekers opvangen moeten extra betalen en de lidstaten die hun wel opvangen krijgen het geld verdeeld .Nu het belasting systeem kennende van BRUSSEL zal er links en rechts wel iets verdwijnen in de bodemloze put daar in BRUSSEL Maar het houd wel in dat wij wederom het geld uit de zak geklopt word . Maar ja dat valt onder participeren en het geld gaat naar zij die profiteren .

vriest
vriest10 okt. 2015 - 7:52

Deze retoriek staat haaks op hetgeen zijn partij genoot de staatsecretaris in zijn orderboek heeft staan .Volgend jaar zeker minimaal 10 .000 woningen voor asielzoekers meer opvang plaatsen ,indien niet goedschiks dan onder dwang . Hoe angstig is de VVD voor de komende peilingen ,een zelfde neergang als coalitiegenoot de PVDA of probeert men het tij te keren .Zelfs onze MP weet niet wat te doen ondanks zijn om het uur contact met zijn regering deze week .Verder als loze woorden en visie loze vergezichten komt dit kabinet niet ,eerst het sluiten en beter controleren van de buitengrenzen ,een betere controle bij binnenkomst en noem maar op betere opvang in de regio meer geld daarvoor .Zo dat zij in de winter geen honger hebben , en de genen die van armoede naar de voedselbank moeten lijden zeker geen honger om maar te zwijgen van duizenden ander NEDERLANDERS die amper rond kunnen komen lijden die geen honger nee voor dit grandioze kabinet niet .Indien men al de plannen ten uitvoer brengen wil wat vermoedelijk niet gaat lukken gaat de NEDERLANDSE BELASTING BETALER nog meer inleveren .Extra solidariteitsbelasting wil BRUSSEL voor de asielopvang buiten het geen de lidstaten nog in de hoed hebben om ons uit te wringen aangaande het asiel gebeuren .

Armagaddon
Armagaddon10 okt. 2015 - 7:52

>>> Citaten: Zijlstra blaast borstvergrotingen op.....VD-fractievoorzitter opnieuw niet bekend met bestaande regelgeving rond vluchtelingen >>> Ha....ha....da tzijn wij onderhand al een beetje gewend, van het lage politieke maatschappelijk democratie vermogen, nog maar niet te praten over voldoend IQ en EQ in evenwicht of voldoende visie en inhoudelijke inzichten... >>> Facit: VVD Muppets hebben de klok horen luiden, maar.....weten net waar Abraham zijn klokkenspel heeft hangen....mean smile...

Sardar2
Sardar210 okt. 2015 - 7:52

VVD heeft gekozen om PVV (populisme) definitief op te nemen in haar politieke constructie en Wilders overbodig maken. Maar of dat zal Zijlstra lukken, twijfel ik enorm. Zijlstra is te dom om Wilders na te apen, een oude vos. Maar dat VVD moet een gewichtige versie van PVV worden, valt ook niet uit de lucht. VVD voert la vier jaar een beleid die niet van liberalen is, een neoliberale beleid gevormd in de bastion van multinationals in VS en Duitsland. Er is bijna niks meer over van VVD voor verkiezingen van 2012. VVD draagt net zoals PvdA bijna niks van haar verleden mee. Inzake vluchtelingen en asielzoekers ventileert Zijlstra, en eerder Azmani, populistische ideeën die geen kans op realisatie hebben. Het idee van ‘onaantrekkelijk maken van Nederland’ voor migranten en nu voor vluchtelingen is een holle belofte. Wie beslist niet naar Nederland te komen gaat naar Duitsland of elders. Men kan het een succes noemen als het aantal van binnenkomers beperkt zijn. In het geval van de huidige stroom van vluchtelingen, zelfs als geen een vluchteling naar Nederland komt, in het verdelen van vluchtelingen toch krijgt Nederland haar aandeel van deze stroom. Daarom dit soort losse woorden van Zijlstra zijn enkel om de vreemdelingen haat binnen VVD kracht bij te zetten. De enige zinvolle voorstel van Zijlstra was het beperken van vergunningsduur tot een jaar. Maar dat zal ook in praktijk botsen met integratieprogramma van de regering zelf. Man moet niet op nieuwkomers gaan investeren die na een jaar misschien moeten vertrekken. Daarom ook dit voorstel van Zijlstra blijkt een holle voorstel et zijn.

Armagaddon
Armagaddon10 okt. 2015 - 7:52

>>> in dit kader is het interessant op te merken, dat dit weer een typisch praktisch onweerlegbaar en stuitend voorbeeld is, hoe de politiek bij de VVD wordt ingevuld.. >>> Namelijk dat in eerste instantie uitgegaan wordt hetgeen de onderbuikgevoelens en het natte vinger werk van bezuinigingen z.s.m. geïmplementeerd kunnen worden. >> Dit geeft weer het onweerlegbare bewijs hiervoor, om met de aanwezige minimale visie en inzichten toch gestalte te geven met het te verwachten gevolg van, merkbare en calculeerbare contraproductiviteit...insightful smile

longlivemokum
longlivemokum10 okt. 2015 - 7:52

Een mooie reportage (wat betreft een familie vanuit Syrië) net gezien bij Nieuwsuur. Beste meneer Halbe Zijstra, oorlogsvluchten vanuit Syrië vluchten, in eerste instantie, juist voor hun leven, letterlijk, op zoek naar rust, vrede en veiligheid.

msj_meijerink
msj_meijerink10 okt. 2015 - 7:52

Als meneer Zijlstra zo euforisch is over het Anglo-Saksische denken en doen qua overheidsbemoeienissen, moet hij gewoon daar gaan wonen. Maar val ons (de Rijnlanders) er niet mee lastig!

icarus73
icarus7310 okt. 2015 - 7:52

Zo`n beladen onderwerp en dan weer zo onzorgvuldig. Met dit soort knoeiers vind ik het niet eens gek meer dat Wilders het in de peilingen zo "geweldig"doet.

malou3
malou310 okt. 2015 - 7:52

En maar bazelen en gorgelen die Zijlstra, zorgelijk! Worden brein-correcties ook vergoed?

vriest
vriest10 okt. 2015 - 7:52

Toch is het lachwekkend indien de problematiek rond het asiel gebeuren niet zo ergerlijk is .Eerder verklaarde de VVD dat de aanzuigende werking niet zo groot was ,en nu men ziet dat juist de aanzuigende werking steeds groter is en men de hete adem van een WILDERS voelt .Begint men na steeds eerder visieloos wegkijkend de schade te beperken ,maar evengoed met overgenomen gedachtegoed en eerder geuite uitlatingen van politieke kopstukken uit de ons omringende landen ,BELGIE en DUITSLAND .Al waren die uitlatingen niet afkomstig van MOETTI MERKEL of van de BELGIESE MP ,maar van politiekers die zich werkelijk zorgen maakten en zoals in BELGIE ook daadwerkelijk maatregelen genomen hebben .Door via de ambassades in de landen waar de asielzoekers uit vertrokken te ;laten weten dat BELGIE hun niets te bieden heeft en ook meteen paal en perk stelt aan bepaalde tegemoetkomingen voor asielzoekers .Ook DENEMARKEN en ZWEDEN zijn begonnen met versoberingen en dat schijnt al zijn uitwerking te hebben op de instroom zelfs in BELGIE is dat het geval daar is de instroom minder sinds het kenbaar maken en het treffen van maatregelen .Vandaar dat zij nu naar NEDERLAND doorstromen , de politiek moet zich nu eens gaan bedenken hoe het verder moet maar dan met daadkracht en niet met knuffelen .En zich ook niet afkeren van zijn eigen bevolking die een steeds grotere weerstand krijgt door hun wegkijk gedrag en het steeds weer de nadelen waar zij mee geconfronteerd worden en moeten slikken .

Freeman2
Freeman210 okt. 2015 - 7:52

Enkel een psychopaat zou in deze omstandigheden aan borstvergrotingen voor de asielzoekers gaan denken.

longlivemokum
longlivemokum10 okt. 2015 - 7:52

Na deze grote blunder, is hij vast al op zoek naar een goede baan bij zijn *Old Boys Network* in het bedrijfsleven, neem ik aan!. Ik denk niet hij in de Tweede Kamer zal terugkeren, na de volgende Tweede Kamerverkiezingen, in maart 2017.

joopxxx
joopxxx10 okt. 2015 - 7:52

Als Nederland te aantrekkelijk is. Nou dan beveel ik het vertrek van Zijlstra aan.

richarrd
richarrd10 okt. 2015 - 7:52

We gaan dus banlieue's creeeren in Nederland, laat dat nou net hetgeen zijn wat we nodig zijn, en daarom stemmen we ook op de VVD. Van dat soort banlieuesituaties kunnen we er niet genoeg hebben in Europa.

Opinius
Opinius10 okt. 2015 - 7:52

Zijlstra ,.is weerzinwekkend. dat zoiets onder de pet van politici wordt geholpen op dergl. post kabinet ..vvd aanhang . moge voor zich spreken ,wie dat deed .(allemaal)

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai10 okt. 2015 - 7:52

Paniek voetbal, een spagaat tussen Brussel de kiezers en de PVV ik kan er niets mee. Wens ze succes. Maar niet heus.

HenkDaalder2
HenkDaalder210 okt. 2015 - 7:52

Trist fioguur, Zet hem op een rubber bootje op de Noordzee. telkens als hij bij de kust komt, slepen we hem weer de zee op, tot hij weg blijft. Dat is de VVD aanpak van foute mensen.

Quibus2
Quibus210 okt. 2015 - 7:52

Wie wil er nou de ongetwijfeld ook fact-free excuses van Halbe Zijlstra? Laat hem gewoon vertrekken naar een land met een groot tekort aan Halbe Zijlstras. Is Paaseiland niet wat voor hem?

johannn2
johannn210 okt. 2015 - 7:52

Het is eerder regel dan uitzondering, dat VVD prominenten van toeten nog blazen weten. En dat zij en hun partij daar geen enkel probleem in zien. Historisch is 'onze' minister van ontwikkelingssamenwerking Eegje Schoo. Na een vergadering bij een organisatie van de VN zei ze tegen de haar begeleidende hoge ambtenaren, dat ze het een heel interessante vergadering had gevonden, maar wat betekenden toch die letters IMF waar het zo vaak over ging. .

peterh2
peterh210 okt. 2015 - 7:52

Als dit de kern van het interview is dan heeft de schrijver het echt niet begrepen: het gaat over ons sociale stelsel in de toekomst: Willen we iedereen die er nu is en straks binnenkomt hetzelfde blijven bieden dan zal dit voor iedereen inschikken worden, minder en schraler. Of je kiest ervoor nieuwkomers uit te sluiten van onze verzorgingsstaat zodat de mensen die nu al daar gebruik van maken dit kunnen blijven houden op hetzelfde niveau. Of je nu voor het een of het ander bent, dit debat moet gevoerd worden. Anders zal het defacto de eerste optie worden ten koste van onze eigen onderklasse.

2 Reacties
hugo bergveen
hugo bergveen10 okt. 2015 - 7:52

De kern van het interview is in dit geval niet van belang. Een prominent volksvertegenwoordiger, fractieleider van een van de regeringspartijen, doet bij herhaling uitspraken die feitelijk onjuist zijn, maar die wel een hoog gehalte stemmingmakerij hebben. En dat alles alleen maar om een groep kiezers te gerieven die hun oren laten hangen naar iemand die nog onjuistere en opruiender kreten slaakt. Hoe wanhopig kun je zijn? Bovendien: het helpt niet. Zijlstra is nu eenmaal een neppopulist die tevergeefs probeert de meester van de boosaardige frames op diens eigen speelveld te verslaan. Misschien zou hij eens een nieuwe taktiek moeten toepassen.

Pietersen2
Pietersen210 okt. 2015 - 7:52

Vooral de andere kant op blijven kijken is het devies. Hang een l*lverhaal op dat de mensen graag willen horen en geef Brussel (en de vluchtelingen) straks de schuld. Deze tactiek werkt al vele jaren en daar gaan ze gewoon mee door. Nu keuzes maken? Visie? Laat me niet lachen

JohnVKR
JohnVKR10 okt. 2015 - 7:52

Zijlstra kan zich beter bij de PVV aansluiten. En de PVV dan vervolgens wel graag verbannen uit onze democratie. Die borstvergroting-uitspraak is echt geen vergissing. Daar heeft hij van te voren goed over nagedacht. Net als over de gelijkstelling van uitgeprocedeerde asielzoekers met Holleeder. Haatzaaiers Zijlstra en Wilders gaan tegenwoordig hand in hand.

2 Reacties
JStokx
JStokx10 okt. 2015 - 7:52

'En de PVV dan vervolgens wel graag verbannen uit onze democratie' "Democratie" dan, tussen aanhalingstekens.

Nico de Mus
Nico de Mus10 okt. 2015 - 7:52

@En de PVV dan vervolgens wel graag verbannen uit onze democratie. @ Het gevaar voor de democratie hier komt niet van buiten uit ,maar door figuren zoals jij.

[verwijderd]
[verwijderd]10 okt. 2015 - 7:52

Je lacht je barsten, Dat soort zaken wordt nu al voor niemand vergoed, behalve in uiterste medische noodzaak Bah, wat een enge manier om popiejopie te spelen.

1 Reactie
Pietersen2
Pietersen210 okt. 2015 - 7:52

Het werkt want ook op Joop.nl krijgt Zijlstra een podium.

pietdeg2
pietdeg210 okt. 2015 - 7:52

"Zijlstra blaast borstvergrotingen op" Ik krijg er meteen een beeld bij dat me niet meteen onsympathiek voorkomt. Dat kan toch de bedoeling niet zijn?

2 Reacties
zweistein
zweistein10 okt. 2015 - 7:52

Het is een pleonasme, of een contaminatie, of een zg "proteron husteron" http://www.encyclo.nl/begrip/proteron%20husteron

Pietersen2
Pietersen210 okt. 2015 - 7:52

Hé, Piet is een GT-man!

HenkWillems2
HenkWillems210 okt. 2015 - 7:52

Waarom mag een vrouw uit NL wel een borstvergroting en een vrouw uit Syrie niet?

2 Reacties
Nuanimo
Nuanimo10 okt. 2015 - 7:52

Verkeerde vraag. Beiden mogen even veel; van belang is slechts wie dat betaalt.

WendyB2
WendyB210 okt. 2015 - 7:52

Een Nederlandse vrouw krijgt ook geen borstvergroting meer vergoed. Ook transgendervrouwen niet (meer). Dat heeft het conservatief-christelijke kabinet Balkenende destijds al afgeschaft.

[verwijderd]
[verwijderd]10 okt. 2015 - 7:52

--- Dit bericht is verwijderd —

4 Reacties
joke1975
joke197510 okt. 2015 - 7:52

De SP kijkt dus naar de oorzaak van het probleem. Je kunt zeiken over statushouders die huizen afpakken van anderen. Maar je kunt ook naar de oorzaak wijzen; dat er namelijk te weinig huizen; zowel voor de Nederlandse woningzoekenden als voor de statushouders. Geen tweedeling dus maar samen in hetzelfde schuitje zitten. En daar dan vervolgens een oplossing voor bedenken. Lijkt mij voor beide partijen een stuk eerlijker. Roepen dat vluchtelingen "onze" huizen afpakken is idd iets dat de SP niet doet.

joke1975
joke197510 okt. 2015 - 7:52

Het systeem is; we verzinnen een probleem en komen daarna zelf aanrennen met een oplossing. Nog een tip voor de VVD; De vluchtelingen eten alle chocoladeletters op. Regel; een quota op het aantal chocoladeletters dat naar vluchtelingen gaat. Opgelost. Iedereen gerust. Onze letters zijn veilig. Dat ze dat al die tijd al waren? Doet niet terzake.

peterh2
peterh210 okt. 2015 - 7:52

Misschien is het je opgevallen dat de partijen die jij noemt tegenwoordig in de peilingen minder dan 30% van de stemmen krijgen?

JodeJo
JodeJo10 okt. 2015 - 7:52

Deze reactie geeft niets van de politieke, maar alles van de innerlijke wereld van de reageerder weer.

dino_radja
dino_radja10 okt. 2015 - 7:52

Zijlstra kan zich zo aansluiten bij de woerdense nazi's. Geef niet toe aan racisten, juist nu moet het vluchtelingenbeleid ruimhartiger.

1 Reactie
peterh2
peterh210 okt. 2015 - 7:52

Zoals Merkel zeker? Kom allemaal hierheen: gratis geld, gratis huis, gratis zorg! Verrassing... Ze komen met honderdduizenden tegelijk. En de Nederlandse bijstandsmoeders mogen de rekening betalen zeker?

MarkHuisman
MarkHuisman10 okt. 2015 - 7:52

Heeft hij z’n eigen penisvergroting eigenlijk wel vergoed gekregen?

1 Reactie
Zjenny
Zjenny10 okt. 2015 - 7:52

Voorlopig wordt Viagra vergoedt en bij hem thuis afgeleverd.

longlivemokum
longlivemokum10 okt. 2015 - 7:52

Geert Wilders profiteert enorm van zijn haatzaaierij en zijn aanwakkeren van angst wat betreft oorlogsvluchtelingen (en zijn uitdelen van *Grenzen dicht!* flyers, notabene) en de VVD is blijkbaar helemaal in paniek!.

1 Reactie
PocoPoco
PocoPoco10 okt. 2015 - 7:52

Wilders hoeft eigenlijk niets te doen, de PVVDA doet alles voor hem...

Machielse93
Machielse9310 okt. 2015 - 7:52

Zijlstra die zegt dat de asielzoekers een berdreiging zijn voor onze welvaart. Ik ben dat wel met hem eens, maar ik kan het de asielzoekers zelf niet verwijten. Zij maken gebruik van regels niet Nederland hanteert. Dat het Nederlandse asielsysteem van vlak na de oorlog is, is de schuld aan de politiek. Zij hebben verzaakt de definitie van asielzoekers te herdefiniëren waardoor er nu onbeheersbare aantallen binnenkomen die allemaal 'recht' hebben op bepaalde voorzieningen. In Oost-Europa blijven de vluchtelingen niet, ze willen duidelijk de voorzieningen van West-Europa. Maak dan nieuwe wetten en regels met versoberde voorzieningen. Herdefinieer wie recht heeft op asielaanvraag en wie niet. We niet het bevolkingsoverschot van elk arm land opnemen. Want dat is mijn ogen wat er nu voornamelijk gebeurd. +- 1/5 komt daadwerkelijk uit Syrië. Nota bene nadat ze door vele veilige landen heen zijn gegaan. We zijn geen mensen aan het opvangen die in acuut levensgevaar zitten.

2 Reacties
clara51
clara5110 okt. 2015 - 7:52

["Zijlstra die zegt dat de asielzoekers een berdreiging zijn voor onze welvaart. Ik ben dat wel met hem eens, maar ik kan het de asielzoekers zelf niet verwijten. Zij maken gebruik van regels niet Nederland hanteert."] Daar ga je al. Zij maken gebruik van de regels die de internationale verdragen die Nederland heeft getekend, hanteren. Het Nederlandse toelatingsbeleid is gebaseerd op de gedachte: Nee, tenzij het moet volgens internationale verdragen. Nederland laat alleen mensen toe als er een Nederlands belang is, of als er verplichtingen zijn volgens de verdragen die Nederland mede heeft ondertekend (Rechten van de Mens, Vluchtelingenverdrag Genève, Verdrag van Maastricht), of om humanitaire redenen, bijvoorbeeld als mensen op de vlucht zijn voor oorlog of natuurrampen. ["Dat het Nederlandse asielsysteem van vlak na de oorlog is, is de schuld aan de politiek."] Ik weet niet wat jij onder "asielsysteem" verstaat, maar in 2001 is de Vreemdelingenwet nog uitgebreid op de schop gegaan. ["Zij hebben verzaakt de definitie van asielzoekers te herdefiniëren waardoor er nu onbeheersbare aantallen binnenkomen die allemaal 'recht' hebben op bepaalde voorzieningen."] De definitie van asielzoekers (ik spreek zelf liever van asielverzoekers) ligt vast in de internationale verdragen die Nederland heeft ondertekend. Dat zijn rechten waaraan Nederland zich heeft gecommitteerd, dus jouw aanhalingstekentjes bij het woord 'recht' kunnen weer weg. Wil Nederland daar iets aan veranderen, dan zit er maar één ding op: de handtekening onder die verdragen weer intrekken. ["In Oost-Europa blijven de vluchtelingen niet, ze willen duidelijk de voorzieningen van West-Europa. Maak dan nieuwe wetten en regels met versoberde voorzieningen. Herdefinieer wie recht heeft op asielaanvraag en wie niet."] Asielverzoekers willen niet in Oost-Europa blijven. Dat heeft maar één reden: dat Europa niet overal hetzelfde asielbeleid voert. In sommige landen krijg je wel een tolk, in andere niet. In sommige landen landen verblijf je in overvolle detentiekampen, in andere niet. Enzovoorts. Europa heeft ruim de tijd gehad dat defect te repareren, maar heeft dat nagelaten. Lees voor meer info: 'Not There Yet': an NGO perspective on challenges to a fair and effective common European asylum system', waarin de situatie voor 14 landen in de EU uit de doeken wordt gedaan. http://www.asylumineurope.org/annual-report-20122013 ["We niet het bevolkingsoverschot van elk arm land opnemen. Want dat is mijn ogen wat er nu voornamelijk gebeurd. +- 1/5 komt daadwerkelijk uit Syrië. Nota bene nadat ze door vele veilige landen heen zijn gegaan."] Misschien moet je de Hoax-wijzer voor Vluchtelingen even lezen: https://sites.google.com/site/dehoaxwijzer/artikels/geruchten-over-asielzoekers Of lees anders even 'Vijftien vragen waarmee je bij bent over vluchtelingen' http://static1.volkskrant.nl/static/nmc/red/frameset/2015/VK151009VAasielzoekers/index.html ["We zijn geen mensen aan het opvangen die in acuut levensgevaar zitten."] Daarvan wil ik graag hard bewijs. En als je met de argumentatie van Patrick van Schie van de VVD aan komt zetten ("Ze vluchten niet van iets weg, maar worden door iets aangetrokken") dan wil ik je er al op voorhand op wijzen dat ook hij daarvoor geen bewijs kan leveren. Pure speculatie, dus. En stemmingmakerij. http://politiek.eenvandaag.nl/tv-items/62471/vvd_denktank_scherpt_partijkoers_aan

bEngel2
bEngel210 okt. 2015 - 7:52

Het zijn vrijwel allemaal economische vluchtelingen. Immers komen ze voor 99% vanuit Turkije en Libanon Weliswaar vanuit een belazerde opvang, maar waar er geen sprake is van een oorlog waar hun leven gevaar loopt. Op grond daarvan zouden al deze vluchtelingen geen recht op asiel hebben. Daar hoeft geen enkele wetgeving voor aangepast te worden.

Machielse93
Machielse9310 okt. 2015 - 7:52

Mijn hemel, De reactie van de Pvda op het plan van de VVD om asielzoekers niet meer in sociale huurwoningen te plaatsen: ""We staan open voor andere suggesties en zullen die serieus bekijken, maar een strategie van ontmoediging via ongelijke behandeling wijzen we af. Mensen vluchten uit nood, niet voor een ooglidcorrectie", aldus Kuiken. De PvdA wil "vluchtelingen netjes opvangen zoals we dat in Nederland altijd hebben gedaan". Kuiken kan wel leven met versobering van sommige voorzieningen in tijden van grote instroom zoals het kabinet vrijdag heeft voorgesteld. "Voor ons is het meest dringend dat we erin slagen de vluchtelingen goed en veilig op te vangen en dat we dat op zo'n manier doen dat wij het als samenleving ook kunnen dragen", aldus Kuiken." Wat zijn die lui ver van het padje. Ik kan me niet voorstellen dat er nog echte minima en arbeiders / werknemers die op deze club van salonsocialisten stemmen.

1 Reactie
dino_radja
dino_radja10 okt. 2015 - 7:52

u bent volledig de weg kwijt. Vluchtelingen zijn welkom in nederland, xenofoben hebben lang genoeg hun zin gehad: op naar echt open grenzen en een minder restrictief asielbeleid. Xenofoben moeten maar eens terug hun hok in.

AnnaCronisMe
AnnaCronisMe10 okt. 2015 - 7:52

Het wordt tijd dat politici de cursus volgen: 'Hoe word ik een resultaatgerichte bruggenbouwer'. (red. voor wie het vergeten is: De Brug = symbool Rutte II). Voor VVD'ers een speciale behandeling: verplichte cursus met korting van 50% en boete bij afwezigheid. Bij niet slagen op het exam volgt uitzetting. Planeet Mars is in beraad iov NASA. Voor onze MP is een cursus communiceren en inspireren in voorbereiding.

1 Reactie
bEngel2
bEngel210 okt. 2015 - 7:52

[...Voor onze MP is een cursus communiceren en inspireren in voorbereiding....] ...en de rekentoets op VMBO niveau lijkt mij ook geen slecht idee.

peterh2
peterh210 okt. 2015 - 7:52

Zeilstra is een enge rechtse bal en de borsten vergelijking is onzinnig, maar wat is onze visie hier dan? Kunnen we gewoon 1x proberen op de inhoud in te gaan? Hoe zien wij hier dan de toekomst van onze samenleving, woningmarkt en sociale zekerheid? Geen wollige wegkijkende algemeenheden, gewoon eerlijke harde pijnlijke keuzes. Kom maar op zou ik zeggen!

1 Reactie
Zjenny
Zjenny10 okt. 2015 - 7:52

ik denk dat de eerlijk pijnlijk keuzes gemaakt dienen te worden door de 1% . Sorry...die moeten gedwongen worden..was ik effe vergeten.. Revolutie dus.

joop69amsterdam
joop69amsterdam10 okt. 2015 - 7:52

Hoe stuur je sentimenten. Gevaarlijke demagogie. Een regeringspartij onwaardig.

1 Reactie
longlivemokum
longlivemokum10 okt. 2015 - 7:52

De VVD is gewoon in paniek geraakt, na een flink verlies van virtuele zetels in voordeel van haar grote concurrent, de PVV. Voorlopig, profiteert de PVV blijkbaar nog van haar aanwakkeren van angst, bijvoorbeeld met sowieso haar nep *mannen vol met testorenon* verhalen!

rbakels
rbakels10 okt. 2015 - 7:52

Zijkstra is in de war. Hij noemt ook ooglidcorrecties. Die worden niet eens aan autochtonen vergoed, zelfs niet als ze op doktersadvies gebeuren. Borstvergrotingen evenmin. Borstverkleining alleen indien om medische redenen, bijv. om rugklachten te voorkomen. Zware borsten kunnen een enorme belasting zijn door "hefboomwerking". Wat ik ook wel apart vind is dat Wilders eerst waarschuwde dat er bijna alleen mannen komen, die als "testosteronbommen" een gevaar zijn voor onze vrouwen, en dat nu typisch vrouwelijke cosmetische ingrepen worden genoemd. Al lees ik zonet dat in een enkel geval ook mannen een borstverkleining kunnen ondergaan. Zulk populisme betekent dat de kiezer voor de gek wordt gehouden. Terwijl PVV-achtigen ongetwijfeld vinden dat staatssecretaris Dijkhoff volkomen verkeerd bezig is door honderdduizenden jihadistische terroristen binnen te halen, zijn de rollen zo verdeeld dat de VVD fractie PVV-achtige taal uitslaat, die - net als echte PVV-taal - wel dreigen klinkt maar tot niets leidt. Het laatste bericht is dat de PVV de kachel uit wil zetten in de asielzoekerscentra. Als ze het koud hebben vertrekken de asielzoekers vanzelf, zo is de gedachte.

1 Reactie
longlivemokum
longlivemokum10 okt. 2015 - 7:52

Dat idee komt zeker van Geert Wilders sidekick, Fleur Agema, die toen ook de kachel in alle gevangenissen wou lager zetten. :) Griezelig hé, sowieso, al die PVV typetjes.

JoopSchouten2014
JoopSchouten201410 okt. 2015 - 7:52

Halve Zoolstra vliegt weer uit de bocht. Dit zegt veel over het laag intellectueel gehalte en asociaal darwinistische gedachtegoed van de VVD. Griezels.

1 Reactie
joke1975
joke197510 okt. 2015 - 7:52

Hij vloog niet uit de bocht. Dit was exact de route die hij wilde volgen.

[verwijderd]
[verwijderd]10 okt. 2015 - 7:52

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
rechtselul
rechtselul10 okt. 2015 - 7:52

Ook maar goed dat hij daar een uitglijder maakt, dan hoeven we gelukkig niet in te gaan op de daadwerkelijke, ongemakkelijker boodschap dat de hele opvang een flink stuk versoberd zou moeten worden. Dus geen recht meer op een bijstandsuitkering maar gewoon leefgeld, dat soort dingen. Lijkt mij overigens een prima idee, die versobering.

JanB2
JanB210 okt. 2015 - 7:52

Tijd voor deze duivenmelker om zelf eens een corrigerende operatie uit te laten voeren. Een groter piemeltje zou namelijk het haantjesgedrag wat in kunnen dammen. Of gewoon een Alfa Romeo kopen (dan betalen wij er tenminste niet aan mee).

1 Reactie
Zjenny
Zjenny10 okt. 2015 - 7:52

Om dit op te lossen heb jij geen groter piemeltje nodig maar chemische castratie.

[verwijderd]
[verwijderd]10 okt. 2015 - 7:52

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
bendelft
bendelft10 okt. 2015 - 7:52

Wilders is ook een linkse jongen. Linkser dan Roemer. Het verschil met de SP is dat Wilders luid en duidelijk voor zijn afkeer van moslims en buitenlandse werknemers uitkomt terwijl de SP dat vanwege electorale redenen even op een laag pitje heeft gezet. Maar Tiny Kox, nog aktief voor de SP in de eerste kamer, was eind jaren 80 heel wat duidelijker en extremer dan de populist Wilders vandaag.

Sardar2
Sardar210 okt. 2015 - 7:52

Mag van Zijlstra een penis- of vaginacorrectie dan wel? Hoe denkt Wilders hierover?

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen10 okt. 2015 - 7:52

Als Zijlstra zijn penisverlenging zou moeten inleveren, zou er dan helemaal niks overblijven van die man?

bendelft
bendelft10 okt. 2015 - 7:52

Zijlstra heeft een prima betoog gehouden in het AD. Hij stelt daarin dat asielzoekers geen recht hebben op plastische chirugie zoals...,.... borstvergrotingen, verkleiningen en compleet nieuwe gebitten bestaande uit implantaten en opbouwelementen. Kennelijk hebben ze dat al niet ( en terecht) dus is dit ene regeltje uit de twee paginas met waardevolle en zinvolle opmerkingen misschien overbodig. Grappig is dat mensen zonder verblijfsvergunning geen zorgverzekering mogen aanschaffen. Die mensen krijgen dus terecht geen enkele medische zorg. Ze hebben ongetwijfeld en prima verzekering in Syrie. We hebben al 400.000 tokkies die weigeren hun zorgverzekering te betalen, ( en wel zorg krijgen !!) Even voor de goede orde: van mij mag iedereen , zwart, bruin of lichtgetint ons land binnenkomen mits hij in eigen onderhoud kan voorzien. Dus geen huur/zorg/kinder subsidie. Of hij heeft geld of hij heeft een goede baan. Zoals de mensen bij ASML en ASMI. De ingenieurs daar komen voor 70% uit het buitenland, bij ons studeren ze liever vrijetijds wetenschap of communicatie wetenschap. Nuttelozen dus. En die mensen uit Taiwan, India , China hoeven echt geen inburgeringscursus te doen...Ik zet wel een vraagteken bij Moslims, die heb ik liever niet in mijn land, hoogopgeleid of niet.

3 Reacties
denmol
denmol10 okt. 2015 - 7:52

" Hij stelt daarin dat asielzoekers geen recht hebben op plastische chirugie zoals...,.... borstvergrotingen, verkleiningen en compleet nieuwe gebitten bestaande uit implantaten en opbouwelementen" Iemand die vlucht op zoek naar een veilig bestaan koppelen aan deze medische ingrepen is op z'n minst vreemd te noemen als je het mij vraagt. Verder is dit recht voor niemand weggelegd want als je het niet kunt vergoeden en je verzekering dekt dat niet dan heb je als individu vluchteling of niet gewon pech in onze neoliberale samenleving dus wat is er nou zo briljant aan dat Zijlstra deze mijns inziens irrelevante en domme verdacht makende opmerkingen maakt.

Sol Invictus
Sol Invictus10 okt. 2015 - 7:52

"die heb ik liever niet in mijn land" ah, het is jouw land.

Sol Invictus
Sol Invictus10 okt. 2015 - 7:52

"bij ons studeren ze liever vrijetijds wetenschap of communicatie wetenschap." of sociologie, zoals Halbe Zijlstra.