Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Zijlstra: bezuinigingen kunstsector doorgezet vanwege protesten

  •  
05-07-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
mars300.jpg
Staatssecretaris geeft toe niet naar de argumenten te hebben geluisterd vanwege de Mars der Beschaving
Staatssecretaris Halbe Zijlstra (Cultuur) denkt dat hij minder zou hebben bezuinigd op kunst en cultuur als de cultuurwereld met betere argumenten tegen de bezuinigingen was gekomen. Omdat het heel persoonlijk gespeeld werd, wilde Zijlstra niet meer op de argumenten in gaan. Dat verklaarde de staatssecretaris woensdag zelf na een interview in het VVD-politiek café Libertijn. Als de kunst- en cultuursector geen Mars der Beschaving had georganiseerd, had hij wellicht wel naar ze willen luisteren.
Zijlstra verklaarde:
Er was een gebrek aan inhoudelijke argumenten, het werd heel persoonlijk gespeeld en het begon allemaal met een Mars der Beschaving. Als je zo uit de bocht vliegt, kan ik daar niet meer inhoudelijk op ingaan.
De staatssecretaris suggereert dat als de cultuursector beter zou zijn georganiseerd en er inhoudelijke argumenten tegen bezuinigingen waren aangedragen, er minder bezuinigd had kunnen worden. Dit zou in andere sectoren ook zijn gebeurd, aldus Zijlstra. Hij noemt echter geen voorbeelden. Bovendien zegt hij zelf dat hij niet meer inhoudelijk wilde ingaan op de aangedragen argumenten, vanwege het persoonlijke karakter van het verzet.
CDA-Tweede Kamerlid Marieke van der Werf reageert verontwaardigd op twitter :
Zijlstra noemt cultuurbezuinigingen deels schuld sector. Bizar. Kunst op waarde beoordelen, niet op wijze van verzet.”
De cultuursector heeft overigens tal van argumenten tegen de bezuinigingen ingebracht. Bekijk hier een lijst van al dat erover geschreven is, zoals bijvoorbeeld dit artikel van Robbert van Heuven op Joop.

Meer over:

politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (50)

JoopSchouten
JoopSchouten5 jul. 2012 - 6:28

Zijlstra's tenen zijn lang. Daar past geen hele zool meer onder. 'Halve Zoolstra'.

nautica
nautica5 jul. 2012 - 6:28

Laten we hopen dat dit persoon nooit meer in een van Hare Majesteits regeringen komt. Wat een blaaskaak.

jonh16144
jonh161445 jul. 2012 - 6:28

..., sadistische dictatoren redeneren ook zo. Als ze protesteren pakken we ze nog harder aan. Zie Syrie.

hannogroen
hannogroen5 jul. 2012 - 6:28

Liegen begint de norm te worden bij Zijlstra want er waren zat adviezen, hij nam echter niet eens de moeite ze te bestuderen. Zijlstra heeft bijvoorbeeld ook na herhaaldelijk aandringen geweigerd in te gaan op uitnodigingen van de kunstraad om over hun adviezen te praten, terwijl die kunstraad nb het wettelijk aangewezen adviesorgaan is op dit gebied. Zie: http://tinyurl.com/6e5c3er

mijnmening2
mijnmening25 jul. 2012 - 6:28

Dat is wel wat je krijgt als je onzekere 'mannen',met een hunkering naar waardering & erkenning, zulke posten geeft. Lijkt het bedrijfsleven wel :)

Bernie2
Bernie25 jul. 2012 - 6:28

Wraak. Veel meer inhoud heeft deze klaploper niet en dat verbaast me niets. De blaag past immers met zijn onbezonnen en niet uit te leggen bezuinigingen op een van 's lands belangrijkste (cultuur)pijlers naadloos in de zwaar populistische PVC-combi van Rutte. Deze man zou nooit meer een verantwoordelijke functie mogen bekleden.

Crunchy Frog
Crunchy Frog5 jul. 2012 - 6:28

@"Als je zo uit de bocht vliegt, kan ik daar niet meer inhoudelijk op ingaan. Ofwel: 'ik kon er echt niks aan doen hoor, ze deden zo naar tegen me, toen moest ik er wel met de botte bijl in.' Verantwoordelijkheid nemen voor de eigen keuzes is er bij deze meneer kennelijk niet bij.

ColorHugo949
ColorHugo9495 jul. 2012 - 6:28

Houdt u van kunst, stem dan in september niet op de VVD, CDA en PVV. De kunstdiscussie is al lang en breed gevoerd zie ook de joop.nl link, als deze VVD minister meent dat er geen argumenten zijn dan is hij doof. Het is gewoon makkelijk bezuinigen als er geen zware industrie of bank lobby tegen overstaat. Kunstaanbod is een verrijking van: - binnensteden en horeca -stimuleert de creatieve industrie, investering -zorgt voor " content" op radio, tv, theater en tal van digitale en annaloge beeld en geluidsdragers -reflectie, bezieling en beleving in de samenleving -bewaakt cultureel erfgoed De kunsten zijn door de zelfredzame tijdsgeest al lang bezig met commercialisering en privatisering van hun diensten en producten. De overheid kan niet zomaar de kraan dichtdraaien van de ene op de andere dag. Bezuinigen ok, maar met beleid en dosering, stap voor stap.

Anonimus2
Anonimus25 jul. 2012 - 6:28

Een prototype rechtse bal. Het enige dat belangrijk is, is geld. Als mensen echter bereid zijn je aarsje of je pik te likken dan hoeft er opeens niet meer zoveel bezuinigd te worden. Dan krijgen ze een aalmoes. Dus: Medelanders (m/v): Begin meteen een VVD'er te prijzen wanneer je er een ziet. Wellicht worden ze straks weer de grootse en dan krijgt iedereen die straf verdient weer straf... I LOVE VVD!!

seniorg
seniorg5 jul. 2012 - 6:28

Een van de argumenten tegen ZIjlstra's bezuinigingen, naast de algemene vaststelling dat die wel erg disproportioneel en willekeurig waren, was dat er sprake zou zijn van rancune. Dat blijkt dus inderdaad het geval te zijn. Dat deze man zich niet heel diep schaamt en wegkruipt in een donker gat onder de trap, in plaats van zijn corruptie (want dat is het als je persoonlijke belang je politieke handelen bepaalt) publiekelijk uit te venten.

eeweew
eeweew5 jul. 2012 - 6:28

Je zou toch maar denken dat je zo ver boven de mensen staat.

wvdstraat
wvdstraat5 jul. 2012 - 6:28

Of hoe het gedoogwrak geheel op rancune dreef...

arieroos
arieroos5 jul. 2012 - 6:28

Wacht even ... Dus Zoolstra heeft niet naar de argumenten geluisterd omdat er protesten waren tegen zijn plannen. Die plannen heeft hij vervolgens doorgezet wegens gebrek aan tegenargumenten ? De politiek is duidelijk geen goede sector voor onze Halve. Als hij er niet tegen kan dat mensen tegen zijn plannen protesteren, laat hem dan gewoon onderofficier worden of zoiets dergelijks. Dan hoeft hij zich nooit meer bezig te houden met argumenten, en kan hij iedereen die het niet met hem eens is lekker straffen met 50 push ups. Ik denk dat hij zich daar heel erg goed bij zal thuisvoelen.

ThomasWagenaar
ThomasWagenaar5 jul. 2012 - 6:28

Die man is en blijft het pure kwaad. Zie je hem niet zitten, op z'n troon op de 7e laag van het Inferno? Stef Blok zit nog wat lager, okay, maar als iemand de laag 'afgunst' verdient is het deze AartsVVd'er wel.

clara51
clara515 jul. 2012 - 6:28

De link naar het Parool-artikel klopt niet en moet zijn: http://www.parool.nl/parool/nl/3587/POLITIEK-BINNENLAND/article/detail/3280959/2012/07/03/Bezuinigingen-op-kunst-ten-dele-eigen-schuld.dhtml Blaming the victim heet wat Zijlstra doet. En ook nog eens op onjuiste gronden. Als ik tot de victims behoorde stapte ik nu met z'n allen naar de bestuursrechter en eiste onmiddellijk terugdraaien van de bezuinigingen op kunst en cultuur. Dit is aantoonbaar onbehoorlijkheid van bestuur. Wat denkt die vlerk wel.

wvdstraat
wvdstraat5 jul. 2012 - 6:28

Kosten politie-inzet bij voetbalwedstrijden zeker 30 miljoen per jaar, en daar hoor je de ge-zoolstra-coalitie nooit over, terwijl er toch echt meer theaterkaatsjes per jaar verkocht worden, dan kaartjes voor betaalde sportevenementen....

MG1968-2
MG1968-25 jul. 2012 - 6:28

Bij tegengas de hakken in het zand. Je zou bijna hopen dat ons land mensen die boven het maaiveld uitsteken nog meer het vuur aan de schenen zou leggen... Indien je niet op constructieve wijze met kritiek om kunt gaan dan ben je ongeschikt voor functies waarvan de impact je eigen belang ontstijgt Hoe is deze persoon door de ballotage van de vvd gekomen? Door uitmuntend het eigen belang voorop te stellen? Ongelooflijk triest. Auw. Schelden doet pijn. Ikke niet meer luisteren. Want ikke...ikke..ikke heb dan wel niet de wijsheid maar wel de macht....

a.doorgeest
a.doorgeest5 jul. 2012 - 6:28

Halbe Z. lijkt zich in deze te hebben laten leiden door gevoelens, meninkjes en persoonlijke antipathieën. Gevolg: bestuurlijke willekeur waar een serieus bestuurder zich NOOIT aan schuldig zou hebben gemaakt. Maar Halbe is dan ook geen serieus en fatsoenlijk bestuurder. Een vandaal met een sterk narcistische inslag die er behagen in schept een halve sector te slopen. Verder zit de VVD met haar kortzichtige stompzinnigheid natuurlijk aan de volkomen verkeerde kant van de geschiedenis: Kunst en Cultuur zijn ononderhandelbare grootheden en van vitaal belang voor welke samenleving dan ook. Behalve bij de Taliban en dat soort fundamentalistische hard-liners is dat na 35 eeuwen westerse cultuurgeschiedenis toch wel enigzins bekend. Kunst is het paradepaardje van een geciviliseerde samenleving. Zet de kunstbudgetten van een aantal Europsese landen maar eens op een rijtje en trek je conclusies. Alleen in Nederland begrijpt hersenloos rechts - de PVV - en nagenoeg hersenloos rechts dat allemaal niet. Zijlstra etaleert zonder enige gêne dat i een oliebol is uit het onderstste rekje. Ultra-rechts rapaille dat je eigen samenleving verziekt. Vleeschgeworden arrogantie. kortom: omhooggedwarreld bij gebrek aan enig soortelijk gewicht. Beklagenswaardig de dombo's die op dit soort partijen stemmen. Triest de club die zulk soort onbenullen in haar geledingen heeft...

MG1968-2
MG1968-25 jul. 2012 - 6:28

"Dit zou in andere sectoren ook zijn gebeurd, aldus Zijlstra." Zou het? Pgb? Jfs? Swv? etc.?!

Joeri2
Joeri25 jul. 2012 - 6:28

Zeg zielige Zoolstra, hoe ga je dit bewijzen? Moeten we je op je VVD woord geloven? hahaha... Die is door Finch allang afgewaardeerd naar A--.

wvdstraat
wvdstraat5 jul. 2012 - 6:28

Ondertussen huilt het betaald voetbal krokodillentranen over het - eventueel - doorberekenen van politie-inzet.... Een uiterst commerciële sector, waar meer geld door minder mensen verdeeld wordt en waarvoor aanzienlijk minder kaartjes verkocht worden dan alleen al door de theaters (die verkopen meer toegangsbewijzen dan alle - uiteraard betaalde - sportevenementen bij elkaar). De bezuinigingen hebben gezorgd voor een enorm banenverlies in de cultuursector, waarin meer dan 80% niet-artistiek werkzaam is. (technici, administratief personeel, bedrijven, vervoerders, industrie, facilitair medewerkers, commercieel medewerkers etc, etc).

pjwag
pjwag5 jul. 2012 - 6:28

Zeilstra is een kleine jokkebrok. Er zijn veel inhoudelijke argumenten aangedragen, oa door kunsten 92, de orkesten en museumdirecteuren, filosofen, economen enz. Sla het NRC van het laatste jaar er maar eens op na. Ook de onzinnigheid van zijn megabezuiniging, de grootste sinds het onstaan van cultuursubsidies ooit in Nederland, is aangetoond door het gerenommeerde bureau Berenschot. Uitkomst: het verlies aan inkomsten (en banen!) door de bezuinigingen is in totaal minsten 4 maal de E200 miljoen, die Zeilstra heeft weggehakt. Het zure is, dat er weldegenlijk flinke bezuinigingen in de cultuur mogelijk zijn, die vernieuwing, ruimte, kwaliteitsverhoging en het terugdringen van overaanbod had bewerkstelligd met weinig schade. Maar ja, dat moet je er iets van afweten en met respect de argumenten kunnen wegen, die je worden aangereikt en voor beiden was je bij Zeilstra aan het verkeerde adres. Zeilstra's optreden had nog het meest van een kind van 8 die een kettingzaag in zijn handen gedrukt kreeg om een siertuin bij te houden. Hij kon dit slopersgeweld, waarvan hij de inpact waarschijnlijk nog steeds niet door heeft onbekommend doen, omdat zijn kabinet kon rekenen op 76, deels louce en veroordeelde tweede kamerleden, wier enige taak was om zwijgend ja te stemmen op alles waar de regering mee aankwam. Die mars voor de beschaving was niet voor Zeilstra bestemd, dat was echt te veel eer, maar om ons te verzetten tegen de verloedering van de Nederlandse democratie. Enfin, Zeilstra heeft nu bekend in alle argumenten, die hem zijn aangereikt niets bruikbaars voor zijn enige doelstelling te vinden en dat hij toen maar flink is doorgegaan. Incompetetie en machtswellust, we moeten toegeven dat hij zichzelf trouw blijft

[verwijderd]
[verwijderd]5 jul. 2012 - 6:28

Tjonge, jonge, jonge, jonge, jonge jonge. Wat een onbekwamen. Kinderlijk niveau, maar dan nog lager, want kinderen kunnen er niets aan doen dat ze nog een kinderbrein hebben dat nog vele jaren verder ontwikkelen moet naar volwassenheid.

1 Reactie
marietjejansen
marietjejansen5 jul. 2012 - 6:28

Kinderen zijn nog wel in staat tot sprankelend en creatief denken. Tot het ze verboden of onmogelijk gemaakt wordt. Door figuren als Zijlstra, die ze de leesboeken van de bibliotheek ontneemt.

[verwijderd]
[verwijderd]5 jul. 2012 - 6:28

Joop "Staatssecretaris geeft toe niet naar de argumenten te hebben geluisterd"........ Zijlstra "Er was een gebrek aan inhoudelijke argumenten"......... ?????

1 Reactie
jonh16144
jonh161445 jul. 2012 - 6:28

Als je niet wil luisteren dan kan je inderdaad spreken van een gebrek aan argumenten. Je hoort ze immers niet...

[verwijderd]
[verwijderd]5 jul. 2012 - 6:28

Wat een geniaal concept: bezuinig overal ruim op en ga achterover leunen. Achteraf zeg je dan: de sukkels werden niet alleen persoonlijk maar ze hadden ook geen overtuigende argumenten. Dus ja, dan vraag je er ook om. En in veel gevallen heb je nog een punt ook. Zie maar wat voor gekrakeel hier straks losbarst.

1 Reactie
Sternenstaub
Sternenstaub5 jul. 2012 - 6:28

Als jij het niet roept, is het "gekrakeel"? Hoe grenzeloos pedant toch weer. Verwende ventjes gedrag is ook een goeie.

Sternenstaub
Sternenstaub5 jul. 2012 - 6:28

De bekentenissen van een pathologische narcist. Met zo'n figuur win je geen oorlog en geen vrede. Met zo'n figuur win je niks. Met zo'n figuur verlies je. Beschaving. Het brevet van onvermogen, gepresenteerd door de houder zelf, die niets houdt, niets loslaat, maar altijd al lege handen had, waarmee hij zijn critici onbedoeld juist volkomen in het gelijk stelt. Kennelijk is dit voor Rutte I typerende machtmisbruik, dit usurpatisme, helemaal geen probleem. Kennelijk mag elke hoge functie bekleed worden door een dictator die zijn/haar egomane belangen, zijn/haar sympathieën en antipathieën uitleeft ten koste van de samenleving. Kennelijk zijn beschaving en integriteit voor deze lieden twee bruggen te ver. Maar dat wist ik al. Dat wisten er al velen. En dat weten er steeds meer. Kennis m.b.t. de macht, ís macht. Neem deze machtswellustige lieden op 12 september vanuit het oogpunt van deze kennis de macht weer uit handen, want ze zijn deze niet waardig. Stem sociaal. Stem op herstel. Stem op beschaving.

1 Reactie
Sternenstaub
Sternenstaub5 jul. 2012 - 6:28

Er ontbrak nog een belangrijk woord, een diskwalificatie die het beeld completeert: schaamteloos. Dus: de schaamteloze bekentenissen van een pathologische narcist.

Marc Marc
Marc Marc5 jul. 2012 - 6:28

De reacties zo lezende vindt de gemiddelde reageerder het belachelijk dat een staatssecretaris niet in gaat op ad hominems en inhoudsloze argumenten. Dan vraag ik me toch af, wanneer er zelfreflectie wordt toegepast, of deze reageerders zelf bezwijken onder ad hominems en zwakke argumentatie. Bij mij werkt het in ieder geval averechts. Wat de kunstsector had moeten doen is een goedgeorganiseerde kunstlobby op zetten die op inhoud de strijd aan ging. Maar lobby is waarschijnlijk een vies woord in de kunstsector en daarnaast heb ik toch vernomen dat de kunstsector het eens was dat het kunstbeleid hervormd moest worden. De discussie zou dan gaan over de mate waarin.

1 Reactie
hannogroen
hannogroen5 jul. 2012 - 6:28

'Wat de kunstsector had moeten doen is een goedgeorganiseerde kunstlobby op zetten die op inhoud de strijd aan ging.' Voortaan beter eerst even de feiten checken voordat je fact free gaat lopen roepen. Het officiële adviesorgaan, De raad voor Cultuur o.l.v. Els Swaab, heeft zich uitgebreid bezig gehouden met het maken van alternatieve en goed doordachte plannen om 200 miljoen te bezuinigen. Zijlstra, die qua intelligentie en cv nog niet kan tippen aan Swaab is niet eens op uitnodigingen in gegaan om erover te komen praten.

Heileeuw
Heileeuw5 jul. 2012 - 6:28

In dit geval heeft de staatssecretaris gewoon gelijk. Als er geen inhoudelijke argumenten zijn, dan is de keuze om persoonlijk te worden een geweldig gebrek aan beschaving aan de zijde van de sector. Hetgeen niet hetzelfde is als dat de bezuinigingen worden toegejuicht door ondergetekende.

3 Reacties
arieroos
arieroos5 jul. 2012 - 6:28

Hoe kom je erbij dat er geen argumenten waren ? De media stond bol van de argumenten ...

nautica
nautica5 jul. 2012 - 6:28

U geeft deze man gelijk. Alleen uit zijn geciteerde woorden en gedachten blijkt dat hij nooit voor regeerder geschikt was. Dus ook daar is Rutte in de fout gegaan.

toshiba
toshiba5 jul. 2012 - 6:28

En Halbe heeft wel inhoudelijke argumenten gevoerd? Als er iemand met non argumenten zijn beleid verdedigde, en nu dus ook weer, dan in is het Zijlstra.

[verwijderd]
[verwijderd]5 jul. 2012 - 6:28

Het is gewoon de tering naar de nering zetten en je aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen. Het gaat niet aan de armen en zwakken te verhongeren om de kunst te kunnen blijven financiëren. Als mensen zo graag kunstjes willen vertonen moeten ze dat maar op eigen kosten doen. Nu je alles op je computerscherm kunt krijgen zijn musea e.d. ook helemaal niet meer nodig. Opheffen dus en de inhoud verkopen aan rijke buitenlanders. Alle klassieke muziek is al tig keer opgenomen en te koop en toneel is ook allang verfilmd. Muzikanten en toneelspelers kunnen we derhalve missen als kiespijn.

3 Reacties
arieroos
arieroos5 jul. 2012 - 6:28

[Het is gewoon de tering naar de nering zetten en je aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen.] Uit dit interview blijkt, dat dat juist helemaal niet het geval is. Er is nooit gekeken naar de argumenten die erop zouden wijzen dat de tering naar de nering gezet moet worden. Misschien was het wel economisch vele verstandiger geweest, om niet te bezuinigen. Zijlstra weet dat eenvoudigweg niet, want hij heeft nooit naar enig argument gekeken. Zijn persoonlijke afkeur heeft zijn beslissingen bepaald. Iets, wat door velen al heel lang is vermoed, overigens ...

toshiba
toshiba5 jul. 2012 - 6:28

Kunst en cultuur sector is gunstig voor onze economie en levert gewoon geld op. http://hgroen.wordpress.com/2010/04/20/belang-van-kunst-cultuur/

toshiba
toshiba5 jul. 2012 - 6:28

Trouwens. Als je subsidie zo ongewenst vind, neem ik aan dat je de enorme subsidie stromen richting voetbalsector ook ongewenst vind? Want als er 1 sector is waar zeer veel geld aan besteed wordt, denk aan de enorme kosten van politie inzet, dan is het voetbal. En Zijlstra beknibbelde wel op politieinzet bij K&C evenementen maar voetbalsector werd buiten beschouwing gelaten. Niet echt consequent vind je niet?

neutralist
neutralist5 jul. 2012 - 6:28

Snap ik best, het was ook weerzinwekkend: cultuur en beschaving onder dezelfde noemer scharen. De arrogantie van de onmacht.

1 Reactie
Crunchy Frog
Crunchy Frog5 jul. 2012 - 6:28

@"cultuur en beschaving onder dezelfde noemer scharen" Als zelfs Van Dale dat al doet, moet deze verwerpelijke linkse samenzwering wel heel erg diep in onze maatschappij zijn doorgedrongen, nietwaar? ;-)

[verwijderd]
[verwijderd]5 jul. 2012 - 6:28

"Er was een gebrek aan inhoudelijke argumenten, het werd heel persoonlijk gespeeld en het begon allemaal met een Mars der Beschaving. Als je zo uit de bocht vliegt, kan ik daar niet meer inhoudelijk op ingaan." ___________________________________________________________ Zegt die VVD ert hier nu: Als je iets wilt bereiken en wij luisteren niet, moet je ook niet gaan demonstreren?

1 Reactie
MG1968-2
MG1968-25 jul. 2012 - 6:28

Zie Zjen Zen, do 05 juli 2012 11:17 Resistance Is Futile. We Are The Borg.

RTruth
RTruth5 jul. 2012 - 6:28

Alles en Iedereen moet bezuinigen, en hoe asociaal en egoistisch kan je zijn als pottebakkersclub dat je vind dat dat niet voor jullie zou gelden. Alleen al om deze reden kan er wat mij betreft 50% af! Terechte keus van de minister. Tip voor de pottebakker, maak is kunst wat je kan verkopen en waar mensen op zit te wachten. Schilderen en pottenbakken is in mijn optiek een hobby... en geen baan... (ik zelf schilder ook voordat mensen weer gelijk hun conclusie gaan trekken)

1 Reactie
arieroos
arieroos5 jul. 2012 - 6:28

[Alles en Iedereen moet bezuinigen, en hoe asociaal en egoistisch kan je zijn als pottebakkersclub dat je vind dat dat niet voor jullie zou gelden. Alleen al om deze reden kan er wat mij betreft 50% af!] Kijk, dat bedoelen we nou. Dit is overduidelijk het onderdrukken van mensen die een andere mening hebben, het heeft niets met bezuinigen te maken. Wat hier letterlijk gezegd wordt, is dat het feit dat iemand het niet eens is met Steven Hartkamp rechtvaardigd dat dat deze persoon de helft van zijn inkomen kwijtraakt. En zo is het met al die cultuurbezuinigingen gegaan. Argumenten ? Daar werd niet naar geluisterd, maar wij moesten wel luisteren naar een eeuwigdurende stroom van "pottenbakkersklupjes", "luie, langharig uitslapers". "linkse hobbies", en musea "vol oude potten en pannen". Dat is de reden dat die mars der beschaving er is gekomen; omdat Halve Zoolstra zelf geen enkel argument gebruikte, maar continu de cultuursector afschilderde als een stelletje luie profiteurs. [Tip voor de pottebakker ...] En dat is nog het ergste, de Zoolstra en zijn volgelingen hebben echt geen flauw idee waar ze eigenlijk over praten. Het gaat helemaal niet om pottebakkers. Maar dat wilde rancuneus rechts niet weten. Ze waren blij dat ze eindelijk konden afrekenen met een groep andersdenkenden.

[verwijderd]
[verwijderd]5 jul. 2012 - 6:28

Zo te horen hebben een groot aantal racuneuze mensen hieronder gereageerd. Ik vraag me af hoe het kan dat ze geen enkele zelfreflectie hebben

1 Reactie
Joeri2
Joeri25 jul. 2012 - 6:28

Kan de VVD niet gewoon weer de koelkast in? Ze zijn volledig bestuurs incapabel. Telkens als Rutte van een Euro top terug komt is er sprake van "een misverstand". Dan begrijpen wij het allemaal zogenaamd niet. Vreemd toch, hij is immers diegene die het allemaal uitlegt. Dan is hij weer 18 miljard kwijt, dan gaat er geen geld naar Griekenland, en geen geld naar Spanje, dan heeft ie de banken weer niks beloof, de ene leugen na de andere. Als dit kabinet niet demissionair was zou het al 4 keer zijn gevallen. Bestuurlijke onbehoorlijkheid met volslagen onkunde. Tijd voor een diploma Minister en Staatssecretaris. Ze zouden zakken als een baksteen. Ondertussen worden alle Zoolstra besluiten weer terug gedraaid, en is alles wat de VVD de afgelopen 2 jaar voor elkaar heeft gekregen dat iedereen op sommige stukje 10km harder mag rijden. Wat een flut partij.

BakkerGerard
BakkerGerard5 jul. 2012 - 6:28

Lijkt me inderdaad logisch: als er inhoudelijke argumenten tegen de bezuinigingen waren aangedragen, heb je meer kans dat er naar je geluisterd wordt dan als er op de persoon wordt gespeeld.

1 Reactie
JongLinks
JongLinks5 jul. 2012 - 6:28

Natuurlijk, alleen was het aanbod van argumenten overweldigend en wilde deze meneer die niet gebruiken. Hij was het die de kunstsector persoonlijk aanviel door mensen lui te noemen en artiesten te schofferen . Dan kan je daarna wel gaan huilen, maar dan moet je eerst naar jezelf kijken. Dit is een typische vvd'er die wel altijd aardig wil worden gevonden, maar andere mensen niet accepteert.