Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Nooit eerder waren er zoveel bosbranden in Europa

Branden breiden zich uit naar steeds meer landen
Joop

Zij weten niet wat zij doen

  •  
27-03-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
RP-P-OB-216

© De Farizeeërs in de tempel, Rembrandt Harmensz. van Rijn, 1648. Collectie Rijksmuseum

De Farizeeën zetten de moslimkinderen van het land weer een kroon van doornen op
Het was bijna Pasen, toen de Farizeeën en Schriftgeleerden aan de moslims vroegen: ‘Veroordelen jullie deze aanslag, die jullie geloofsgenoten gepleegd hebben?’ De moslims antwoordden: ‘Ja, zo’n aanslag is in strijd met ons geloof.’ Toen zei één van de Farizeeën met overslaande stem: ‘Horen jullie hoe zij zeggen dat de aanslag in strijd is met hun geloof (en dus niet: de wet)? Zien jullie nu hoe zij hun geloof boven de wet plaatsen?’
Daarna gingen de Farizeeën op zoek naar getuigen, zodat ze de moslims zouden kunnen veroordelen voor medeverantwoordelijkheid of op zijn minst sympathie voor de aanslag, maar ze vonden niemand die wilde getuigen. Tenslotte vonden zij een kind , dat beweerde dat moslimkinderen in haar schoolklas hadden gejuicht na de aanslag: ‘Hoor ze alleen maar lachen en hopen dat er veel mensen dood gaan.’ De Farizeeën zeiden: ‘Zij hebben voor de aanslag gejuicht! Wat hebben we verder nog voor getuigenissen nodig? Gooi ze uit in de buitenste duisternis, waar het geween is en het tandengeknars!’
De volgende ochtend gingen de Farizeeën naar Lodovicus Asscherus , de prefect. Die aarzelde geen moment en noemde het ‘afgrijselijk’ wat de moslimkinderen gezegd hadden. De buitenste duisternis ging hem wat ver, want je moest zulke leerlingen niet opgeven, maar vol in debat gaan met hun verfoeilijke uitspraken. ‘Kinderen moet geleerd worden kritisch te denken en niet maar wat na te papegaaien.’ Senator Marcus , die net bezig was met een redevoering over discriminatie, plakte er snel een stevige zin in over schooljongens die ‘fout zaten’. Niemand die hem zou kunnen betichten van wegkijken of theedrinken.
Daags nadien werd steeds duidelijker dat de beschuldigingen ongefundeerd waren geweest. Leerlingen van de school, de schoolleiding zelf in een verklaring en een moeder verwierpen het beeld van juichende moslimkinderen. De leerlingen waren boos, omdat ze door gewetenloze verslaggevers tot onderdeel van een politiek debat waren gemaakt.
Ondertussen hadden de Farizeeën de moslimkinderen van het land weer een kroon van doornen opgezet, terwijl de prefect zijn handen in onschuld waste. Net als die keer dat hij moslims had zwartgemaakt met een onbetrouwbaar, stigmatiserend rapport. En die keer dat hij, ook weer op basis van één berichtje, valse beschuldigingen had geuit aan het adres van ene Petrus. Helemaal schoon werd hij niet meer, ook omdat hij de vlekken bij anderen makkelijker zag dan de meeuwenpoep in zijn eigen ogen. Op dat moment kraaide een papegaai driemaal. De moslims haalden hun schouders op en zeiden: ‘Allah, vergeef hem, want zijn linkse hart weet niet meer wat zijn rechtse hoofd zegt.’

Meer over:

politiek, brussel, opinie,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (111)

Zandb
Zandb29 mrt. 2016 - 9:26

Mensen kunnen god niet anders dan als een projectie van zichzelf zien; omdat ze namelijk onvolmaakt mens zijn. Er zijn mensen die daarom begrijpen dat ze niet voor god kunnen spelen en mensen die dat niet begrijpen. M.n. deze laatste groep mensen meent, dat die mag oordelen over leven en dood omdat ze zich als instrument van god beschouwen en omdat ze zich in staat achten om zijn woord - als het al zijn woord is en dat noemen we dan vreemd genoeg nog "geloven" ook! - op de enig juister manier te verstaan. Terwijl ze kunnen/moeten weten dat dat de letterlijk onmogelijk is. Ik heb moeite om de ene gelovige die snapt dat hij verantwoordelijk is voor wat hij gelooft en voor hoe hij dat in de praktijk brengt en dat hij zich niet achter een god kan verstoppen* te onderscheiden van de andere, die god misbruikt. Ik kan daar niet zo makkelijk in generaliseren, zonder mij - als ongelovige zonder god - al snel te bezondigen aan dat wat de gelovige doet die voor god speelt. Dit verhaal van Joris, getuigt van een juiste opvatting van geloven. * Het is opvallend, dat juist deze groep "geloven" ook bijna nooit als voorrecht ziet maar als "onmogelijke opdracht"; je hebt het toch een stuk moeilijker als je weet wat je moet doen en als je weet dat dat onmogelijk is. Dat hemden nader zijn dan rokken. Dat vrienden zich meer kunnen veroorloven dan vijanden. Dat je de een makkelijker gelooft dan de ander. Dat je niet volmaakt bent en je daar maar mee moet te zien redden.

Zandb
Zandb29 mrt. 2016 - 9:01

Een stuk om ter harte te nemen. Omdat situaties telkens weer anders lijken te zijn, herhaalt de geschiedenis zich eindeloos.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen28 mrt. 2016 - 21:50

[Waarom schildert Verheijen farizeeën af als schoften?] Dat heeft ie afgekeken van de vermeende figuur Jezus Christus.

3 Reacties
Doppernia
Doppernia29 mrt. 2016 - 6:53

Hoezo 'vermeend'? Gelovig of niet, de figuur Jezus heeft bestaan. Zelfs in de koran wordt hij genoemd: http://www.welt.de/kultur/literarischewelt/article153734726/Das-Jesus-Geheimnis-im-Buch-der-Muslime.html

badgast
badgast29 mrt. 2016 - 11:37

@doppernia: Huh? Gaan we hier nu aanvoeren dat wat in de Koran staat absolute waarheid is?

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen30 mrt. 2016 - 19:24

[Gelovig of niet, de figuur Jezus heeft bestaan] Dat is mogelijk, maar zeer onwaarschijnlijk. Buiten het grote sprookjesboek bestaat er geen enkel bewijs voor. En dat terwijl er al tweeduizend jaar fanatiek naar bewijs wordt gezocht, en dat wetend dat de lokale heersers aldaar tweeduizend jaar geleden alles documenteerden over personen die ertoe deden. En naar verluid was de vermeende figuur Jezus Christus belangrijk voor hen, een bedreiging namelijk.

Patrick Faas
Patrick Faas28 mrt. 2016 - 12:24

Waarom schildert Verheijen farizeeën af als schoften? Daarmee speelt hij in op antisemitische laster aan hun adres. Verheijen zou beter moeten weten. Romeinse (en later de roomse) christenen wilden liever het Joodse volk de schuld geven van de dood van Jezus dan de Romeinen, maar Jezus is niet gestenigd. Hij is gekruisigd, een Romeinse straf. Het waren ook Romeinen die Jezus een doornenkroon gaven en niet farizeeërs, zoals Verheijen beweert. Als de oude Romeinen ergens ten onrechte van beschuldigd worden zal ik protesteren, maar als de Romeinen ten onrechte een hand boven het hoofd gehouden wordt eveneens. Werk niet mee aan zulke propaganda, rehabiliteer de farizeeën.

2 Reacties
panterarosso65
panterarosso6528 mrt. 2016 - 16:43

op zich deden die niets anders dan een opstandeling uitschakelen, de manier is ruw maar romeins recht was niet subtiel als er al een dader is dan is het de schrijver, recent onderzoek blijkt bv ook dat het judas karakter nogal een slechte deal kreeg

Patrick Faas
Patrick Faas28 mrt. 2016 - 17:43

@panterarosso65 “Een opstandeling uitschakelen” Inderdaad, dat zal het doel geweest zijn, maar u begrijpt dat een anti-Romeinse opstandeling minder kans maakte als een Romeinse god erkend te worden, dus werd het opstandige aspect van Jezus verdoezeld, toen Petrus en Paulus Romeinen gingen bekeren. Vervolgens probeerde men ook nog de schuld aan de marteldood van Jezus af te schuiven op het Joodse volk, opdat Romeinen hun handen konden wassen in onschuld. Sloot handig aan bij (sinds de Carthaagse oorlogen) reeds bestaand Romeins antisemitisme.

slopsma
slopsma28 mrt. 2016 - 11:26

Leuk hoe u sprookjesverhaaltjes weet te mengen met hedendaagse sprookjes.

1 Reactie
Zandb
Zandb29 mrt. 2016 - 8:58

U bent nog veel creatiever, omdat niet eens andere sprookjes benodigt om die van u te verzinnen.

Doppernia
Doppernia28 mrt. 2016 - 10:00

Wat ik van deze theoloog en filosoof graag zou willen lezen, is een uiteenzetting over de (niet-)bestaande link tussen islam en terrorisme, in plaats van dit soort schmierende verhaaltjes. Hoe komt het dat met name deze godsdienst dergelijk gewelddadige acties mogelijk maakt? Ik las onlangs nog dat de Boston Bombers voor hun aanslag al geruime tijd heel vrome moslims waren geworden. Hetzelfde las ik over de jongen uit Maastricht (?) die zich ergens in het M-O had opgeblazen, en ook bij de aanslagen in Parijs meende ik gelezen te hebben dat de aanslagplegers 'vromer' hadden geleefd. Als de islam het geloof van de liefde/vrede is, hoe kan dan een vrome moslim aanslagen plegen, het tegendeel zou dan toch het geval moeten zijn? Na bestudering van zo'n liefdevol geloof zou juist de balans richting vergevingsgezind en pacifisme moeten doorslaan, toch? Overigens, over het begrip 'farizeeër' lees ik het volgende op wikipedia (excuses, ben ondanks mijn (voormalige) gereformeerde achtergrond geen theoloog, of schriftgeleerde en grijp terug naar een gemakkelijk te interpreteren bron): "Hoewel aanhangers van de voorzienigheid Gods, geloofden zij wel in de vrije keuzes die de mens in zijn/haar leven moest maken. Hun leer was consequent, hun opvattingen voor die tijd progressief en zeker niet conservatief." Nu staat de aanduiding "farizeeër" voor huichelaar en zo is hij in bovenstaand paasverhaal ook bedoeld, maar opvallend is wel de oorspronkelijk veel positievere duiding van 'farizeeën'.

8 Reacties
Doppernia
Doppernia28 mrt. 2016 - 10:14

Dit (Der Selbstmordattentäter der Taliban war wohl muslimischer Religionslehrer – sein Ziel: Christen. ) sluit m.i. goed aan bij mijn vraag over de vrome volgers van de Islam, het geloof van de vrede: een godsdienstleraar die zich opblaast, hoe is dat in godesnaam mogelijk? Hoe meer men de religie van de vrede bestudeert, hoe minder geweld dat zou moeten opleveren.

Arie Roos
Arie Roos28 mrt. 2016 - 11:25

[Wat ik van deze theoloog en filosoof graag zou willen lezen, is een uiteenzetting over de (niet-)bestaande link tussen islam en terrorisme, in plaats van dit soort schmierende verhaaltjes.] . Waarom, eigenlijk ? Verhalen over links tussen Islam en terrorisme heb je al genoeg; wat zou een extra verhaaltje hierover nog toevoegen ? . En waarom vindt je dit verhaaltje zo schmierend ? Vind je het niet leuk om gewezen te worden op de hypocrisie van sommige Nederlanders ? . [Hoe komt het dat met name deze godsdienst dergelijk gewelddadige acties mogelijk maakt?] . Dat is helemaal niet waar ... . [Ik las onlangs nog dat de Boston Bombers voor hun aanslag al geruime tijd heel vrome moslims waren geworden.] . Tsja. Ik las dit weekend, dat veel terroristen eigenlijk eerst terrorist worden, en zich daarna pas bekeren tot de Islam. Ik weet niet over de Boston Bombers bij al dat wetenschappelijke onderzoek zijn meegenomen. . [Als de islam het geloof van de liefde/vrede is ...] . A(l)s is verbrande turf. Ik raad je trouwens aan om niet zoveel Rechtse media te volgen. Dat hele verhaaltje "Islam is vrede" zie je elke keer weer terugkomen in Rechtse kringen, maar het is volslagen onzin.

Doppernia
Doppernia28 mrt. 2016 - 12:41

@ A Roos: A(l)s is verbrande turf. Ik raad je trouwens aan om niet zoveel Rechtse media te volgen. Dat hele verhaaltje “Islam is vrede” zie je elke keer weer terugkomen in Rechtse kringen, maar het is volslagen onzin." http://www.moslimsvoorvrede.nl/ en http://www.vraagislam.nl/moedigt-de-islam-terrorisme-aan/ - zien er niet uit als rechtse sites. Dat 'rechtse'-argument is natuurlijk gewoon flauwekul. Als iets niet bevalt is het rechts, zo werkt het natuurlijk niet. Verhalen over links tussen Islam en terrorisme heb je al genoeg; wat zou een extra verhaaltje hierover nog toevoegen ? Ik heb het niet over een verhaaltje. Schmierend in de trant van 'moslims zijn de nieuwe joden'. "Tsja. Ik las dit weekend, dat veel terroristen eigenlijk eerst terrorist worden, en zich daarna pas bekeren tot de Islam." Interessant, waar kan ik dat lezen? Heb je daar een link van?

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon28 mrt. 2016 - 13:22

@ Arie Roos Wat bedoelt u precies met " de hypocrisie van sommige Nederlanders" ?

jellevwal
jellevwal28 mrt. 2016 - 16:55

Van de anderhalf miljard Moslims in deze wereld, hebben alleen de Moslims in Iran iets te vertellen. Als je dan ook nog te horen krijgt, dat je verzet tegen onderdrukking, terreur, landroof en discriminatie de schuld is van je godsdienst, dat wordt je heel gewelddadig, lijkt me. Boston Bombers, je weet toch dat een VS veteraan die in Vietnam beide benen kwijt raakte bij bewustzijn in de rolstoel zat ? Medici en verplegers weten dat je iemand met dergelijke wonden zo niet kunt vervoeren. Verwonderlijk wat je mensen kunt wijsmaken, nu in Brussel verloren heel wat mensen de benen, zag je nu een beeld van zo iemand overeind in een rolstoel ?

Arie Roos
Arie Roos29 mrt. 2016 - 5:51

[Schmierend in de trant van ‘moslims zijn de nieuwe joden’. ] . Zoals je weet hebben we een politieke partij in Nederland die nogal hoog in de peilingen staat, en die er geen geheim van maakt dat ze Moslims willen onderdrukken. Het lijkt me wel goed dat hier voor gewaarschuwd wordt. Maar ik begrijp, dat jij onderdrukking eigenlijk helemaal niet zo erg vindt ?

Doppernia
Doppernia29 mrt. 2016 - 6:59

@ Arie Roos: Moslims onderdrukken? Dat is iets nieuws. Ik heb daar nog geen enkele politieke partij over gehoord en die staan altijd te popelen om dit soort feiten bekend te maken over de PVV. Overigens, had je die link al gevonden ("Tsja. Ik las dit weekend, dat veel terroristen eigenlijk eerst terrorist worden, en zich daarna pas bekeren tot de Islam.")? Ik vind het een heel vreemde 'route': eerst terrorist worden en dan bekeren tot de islam. Ik zou graag willen weten hoe zoiets in z'n werk gaat en wat de achterliggende gedachten zijn.

Arie Roos
Arie Roos29 mrt. 2016 - 15:33

[Moslims onderdrukken? Dat is iets nieuws. Ik heb daar nog geen enkele politieke partij over gehoord en die staan altijd te popelen om dit soort feiten bekend te maken over de PVV.] . Koranverbod, Kopvoddentaks, Islamitische scholen, en laatsts zelfs ook nog moskeeen dicht. Maar blijf je kop maar in het zand steken, hoor.

Dale S
Dale S28 mrt. 2016 - 9:33

Het is een verhaal met meerdere facetten. Het betreft jongeren die veelal Turkse roots hebben en van mening waren dat er te weinig aandacht werd besteed aan de aanslagen in Ankara en te veel aandacht aan die van Brussel. Tel hierbij op dat het ook pubers betreft en we weten allemaal dat pubers zich willen afzetten en willen choqueren. Het legt natuurlijk wel bloot dat hoewel Brussel om de hoek ligt en voor veel Nederlanders uiteraard een stuk dichterbij huis is er meer affiniteit is met hun Turkse moederland. Dit terwijl d meeste van hen Turkije alleen kennen van tv en vakanties. Ondanks dit gegeven isNederland is niet hun thuisland en ook niet dat van hun ouders. Dit baart mij uiteraard wel zorgen. Zo veel generaties al op Nederlandse bodem en nog steeds geen banden met ons land. Ik zeg 'ons' terwijl ik zelf Welsh ben, ik heb nog steeds een Brits paspoort maar voel mij op en top Nederlander, Amsterdammer om precies te zijn. Mijn vrouw is op de Antillen geboren, ook zij is 100% Nederlands (ik bedoel in cultureel opzicht natuurlijk want zij is onder de NL vlag geboren) en mijn kinderen dus ook. Maar deze Turks/Marokkaanse kinderen juichen in klassen en uiten openlijk hun afkeer tegen het Westen. Nu zal het overgrote deel hun plek wel weten te vinden, maar een deel ook niet. Dit betreft een gebrek aan opvoeding en zal in combinatie met het zwart wit denken dat wordt gevoed door hun geloof problemen gaan geven voor deze generatie. De problemen zijn begonnen bij het opdringen van de multicultuur en het wegcijferen van de Nederlandse cultuur. Ik begrijp niet waarom zo veel mensen dit niet willen inzien en maar blijven hameren op hun sociale achterstand en hun religie maar blijft verschonen van schuld. De dag na Brussel buitelden de 'experts' over elkaar heen om vooral de schuld bij de maatschappij te leggen maar er werd met geen woord gerept over de opvoeding en het geloof dat men aanhangt. Het is hierom dat mensen zoals Wilders hun electoraat zien groeien. Het wordt eens tijd voor wat realiteitszin bij de gevestigde orde. Voordat het echt te laat is.

2 Reacties
Arie Roos
Arie Roos28 mrt. 2016 - 11:35

[Ik begrijp niet waarom zo veel mensen dit niet willen inzien en maar blijven hameren op hun sociale achterstand en hun religie maar blijft verschonen van schuld. ] . Dat is heel simpel. Mensen willen vooral de situatie verbeteren, en kijken dus vooral naar wat er aan de hand is, en wat de oorzaken van problemen zijn.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon28 mrt. 2016 - 13:42

@ Niels sss Ik ben het met je eens. Niet de kinderen waarvan wordt vermoed dat zij zich weinig empatisch hebben gedragen na de aanslagen zijn slachtoffer maar juist het meisje dat dit naar buiten heeft gebracht. "Karaktermoord" is een stevige kwalificatie maar duidelijk is dat de auteur van de bijbelesque parabel weinig oog heeft voor positie van meisje dat dit destijds uit pure verontwaardiging met anderen wilde delen.

MarinusCalamari
MarinusCalamari28 mrt. 2016 - 8:58

[[[De moslims antwoordden: ‘Ja, zo’n aanslag is in strijd met ons geloof.’]]] De koran is op verschillende manieren uit te leggen, maar als je een boek nodig hebt om, ik noem maar iets, een wagonlading dode ongelovigen mee te rechtvaardigen, dan hoef je niet echt zaken uit het verband te rukken hoor. En ja, een hele hoop moslims interpreteren e.e.a. op vreedzamere manieren, maar zelfs de meest prettige varianten van de islam prediken dat brandende ongelovigen uiteindelijk de bedoeling zijn. Ik vind het altijd verbazingwekkend dat mensen zoveel moeite hebben met de link te leggen tussen brandende ongelovigen in de hel, en brandende ongelovigen in de metro of op het vliegveld.

pietdezwart
pietdezwart28 mrt. 2016 - 8:56

Vreemde Joodse analogie over de Joodse farizeeërs , de moordenaars van de Joodse Jezus met alleen maar lijdende islamitische kinderen. Erg Katholiek allemaal.

Paddy3
Paddy328 mrt. 2016 - 7:45

Ach ja, blijf lekker wegkijken. Natuurlijk ligt het probleem niet bij de moslim. http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/4270827/2016/03/26/Brussel-is-het-werk-van-de-duivel.dhtml

Buzzer
Buzzer28 mrt. 2016 - 6:30

Zoals Bram Emanuel al aangeeft staat nergens dat dit gejuich niet gebeurt is. De school schaamt zich rot en probeert het te ontkennen.

3 Reacties
johannn2
johannn228 mrt. 2016 - 8:46

Buzzer, Als die school zich gedraagt zoals ze zich behoort te gedragen, dan houdt ze de pers domweg buiten de deur en "probeert ze niet te ontkennen" noch te bevestigen. Een school is een vorm van privacy, waarin ieder kind veilig moet kunnen zijn. Die geldt ook voor zowel een kind dat aanvalt als een kind dat aangevallen wordt en ook voor onaanvaardbaar gedrag. Daar hebben buitenstaanders geen enkele rol in. .

Arie Roos
Arie Roos28 mrt. 2016 - 11:44

Waarom blijft rechts toch zo krampachtig aan deze tweet vasthouden, terwijl het inmiddels overduidelijk is dat er niets van klopt ?

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon28 mrt. 2016 - 13:18

@ Arie Roos, "Overduidelijk is dat er niets van klopt" Oh, ja. Dan weet u meer dan ik. Leg mij eens uit wat er niet van klopt.

Buzzer
Buzzer28 mrt. 2016 - 6:27

De simpele zieltjes die gejuicht zouden hebben vergeten date bommen geen onderscheid in religie maken.

robvaniren
robvaniren28 mrt. 2016 - 6:13

"Want iedere apostel zei: “zo had Pim het gewild”"Dus, had ik m zelf graag gehoord over die JSF, waar ie tegen was maar volgens Matt Herben voor. Maar helaas, zeg ik. Jammer, dat anderen daar anders over denken.

robvaniren
robvaniren28 mrt. 2016 - 5:56

"In het tweede geval gaat het om een aanpassing aan economisch slechtere tijden die m.i. ook anders kan worden aangepakt (bijv. door bedrijve, hogeropgeleiden en rijken meer belasting te laten betalen). "Helaas voor de schrijver, is gebleken dat dat economisch nog slechtere tijden betekent; hogeropgeleiden en verdrijven vluchten naar lagelonenlanden, waardoor je je genoodzaakt ziet, je linkse ideologie aan Alle landen op te leggen. Zo ging het akthans 60-70 jaar geleden.

robvaniren
robvaniren28 mrt. 2016 - 5:53

"Ze zien hun broeders op grote schaal vermoord worden -"en slaan dan maar de hand aan hun eigen broeders.

robvaniren
robvaniren28 mrt. 2016 - 5:50

"het is niet de taak van de journalistiek om het nieuws te maken, noch te bepalen welk nieuws acceptabel is. het is de taak van het nieuw om het nieuwe weer te geven zoals het gebeurd is - "Dat mag jouw opvatting zijn, de pers zelf is onderhavig aan de wetten van de concurrentie, wat betekent: vuur zien waar rook is.

1 Reactie
panterarosso65
panterarosso6528 mrt. 2016 - 10:30

dit had niets met concurrentie te maken, immers hoe kan je concurreren door niets te zeggen?

trotsopnederland
trotsopnederland27 mrt. 2016 - 23:10

Het was bijna Pasen, toen de Farizeeën en Schriftgeleerden aan de moslims vroegen: ‘Veroordelen jullie deze aanslag, die jullie geloofsgenoten gepleegd hebben?’ De moslims antwoordden: ‘Ja, zo’n aanslag is in strijd met ons geloof.’ Maar dat zeggen ze nou net niet hier. Ze roepen slechts beledigd hoe we het in ons hoofd halen om er naar te vragen.

1 Reactie
Mark Huysman
Mark Huysman28 mrt. 2016 - 8:22

De werkelijkheid deed er niet meer toe voor de Farizeeën: http://www.hln.be/hln/nl/32616/Terreurdreiging-in-Belgie/article/detail/2654362/2016/03/22/Moslimexecutieve-Wij-veroordelen-aanslagen-met-klem-en-zonder-voorbehoud.dhtml http://www.nu.nl/terreur-in-europa/4164810/nederlandse-moslims-veroordelen-aanslagen.html

Paul250371
Paul25037127 mrt. 2016 - 22:34

Briljante opinie

Doppernia
Doppernia27 mrt. 2016 - 20:22

Hier worden geen doornenkronen opgezet, maar gewoon kinderen en vrouwen uit naam van de Islam gedood: http://www.welt.de/politik/ausland/article153724951/Dutzende-Tote-bei-Selbstmordanschlag-in-Pakistan.html. Christenen natuurlijk, want niets verderfelijker dan een gristenhond?

1 Reactie
Doppernia
Doppernia28 mrt. 2016 - 10:03

Het antwoord is duidelijk: http://www.welt.de/politik/ausland/article153728058/Wir-haben-das-Attentat-begangen-weil-Christen-unser-Ziel-sind.html

Hanvander Horst
Hanvander Horst27 mrt. 2016 - 19:50

Mijn complimenten. Geweldig, dit stuk.

9 Reacties
Phoenix van Milete
Phoenix van Milete28 mrt. 2016 - 7:31

Ja het is een geweldig stuk, voor de linkse parochie. Niet gelovigen zien er toch voornamelijk de drog redenaties, verdraaiingen en regelrechte leugens in. Het verhaal van het meisje over lachende leerlingen is door meerdere bevestigt. Verbaasd ook niet; gebeurd regelmatig met dit soort zaken; waarom dat ontkennen? Waarom neemt links religieus fascisme in bescherming? Volgens mij puur en alleen omdat bij de linkse kerk afvalligen (overlopers naar rechts) en niet gelovigen nog meer worden gehaat dan anders gelovigen. Het is niet meer dan ideologische navelstaarderij. En als straks er dan toch voorzichtig even wordt opgekeken bezien ze een wereld die niet heeft voldaan aan de linkse dogma's; volstrekt onbegrijpelijk voor ze. Kunnen ze weer mopperend terug naar het toetsenbord om met een flauw parabel tegenstanders met farizeeërs te vergelijken. Bij links zijn het zolangzamerhand alleen nog maar polariserende roeptoeters de dienst uit maken die steeds minder geinteresseert lijken in het algemene welzijn of enige waarheids bevinding.

Mark Huysman
Mark Huysman28 mrt. 2016 - 9:23

@ Phoenix Wel grappig, je beschuldigt moslimleerlingen van ‘religieus fascisme’ n.a.v. een incident op een school waarvan niemand (buiten de scholieren zelf) precies weet wat er gebeurd is. Terwijl je zelf -verifieerbaar- geschreven hebt: “De bottom line is: Liever een nazi dictatuur van eigen makelij dan een infiltratie van een gewelddadige en intolerante woestijncultuur die niet de onze is.”

Phoenix van Milete
Phoenix van Milete28 mrt. 2016 - 10:53

@ Mark GH U begrijpt de stijlvorm: "Liever nog A dan B" niet? Kent u het gezegde: " Tussen twee kwaden kiezen." ? Mijn stelling probeerde duidelijk te maken dat veel mensen die PVV stemmen dit doen uit wanhoop: erg weinig mensen - ik ook niet- willen een nazi dictatuur, maar als we met onze rug tegen de muur staan en er zijn maar twee keuzes dan kiezen mensen liever iets van eigen makelij (nazi dictatuur) dan een cultuur vreemde dictatuur.

Phoenix van Milete
Phoenix van Milete28 mrt. 2016 - 10:54

Ondertussen blijft de vraag waarom links religieus fascisme niet meer bestrijd onbeantwoord........

Arie Roos
Arie Roos28 mrt. 2016 - 11:33

[Het verhaal van het meisje over lachende leerlingen is door meerdere bevestigt.] . Nee, sorry ... dat verhaal is door niemand bevestigd. Het is wel ontzenuwd, door de school zelf. . [Waarom neemt links religieus fascisme in bescherming?] . Wie bedoel je eigenlijk precies met "links" ? En wie wordt door dat "links" van jou precies in bescherming genomen ?

slopsma
slopsma28 mrt. 2016 - 11:46

Phoenix van Milete 28 maart 2016 at 12:54 Ondertussen blijft de vraag waarom links religieus fascisme niet meer bestrijd onbeantwoord Zo blijven er wel meer vragen door links onbeantwoord: Waarom vroeger wel de kerk aanvallen, en nu kruipen voor de islam? Waarom hebben de mensen die u uitscheld voor racist/facist/xenofoob nooit een hekel aan bijv. Aziaten. Waarom geven zij nooit een grens aan de aantallen migranten die hier binnen mogen komen, terwijl iedereen weet dat er ergens een grens is. Waarom komen ze niet verder dan files, als het over het sluiten van grenzen gaat. Zo zijn er nog veel meer.

Ben Joop
Ben Joop28 mrt. 2016 - 12:17

@phoenix: "Bij links zijn het zolangzamerhand alleen nog maar polariserende roeptoeters de dienst uit maken die steeds minder geinteresseert lijken in het algemene welzijn of enige waarheids bevinding. " Grappig en tegelijk triest hoe u perceptie recht tegenoverover de werkelijkheid staat. Noemt u eens 1 linkse polariserende roeptoeter? De grootste polariserende roeptoeter is toch echt Geert Wilders, en die liegt ook nog eens aan de lopende band. En geinteresseert in het algemeen welzijn of in waarheidsbevinding is die man ook totaal niet.

Mark Huysman
Mark Huysman28 mrt. 2016 - 12:33

Je gebruikte die stijlfiguur niet n.a.v. een terroristische aanslag of toenemende invloed van salafisten maar n.a.v. neonazigeweld tegen overlastgevende pubers met een moslimachtergrond. Je hebt het niet over de ene dictatuur tegenover de andere. Maar over een nazi dictatuur tegenover een ‘woestijncultuur die niet de onze is’. [Ondertussen blijft de vraag waarom links religieus fascisme niet meer bestrijd onbeantwoord…….. ] Als je met ‘religieus fascisme’ aanslagen als die in Brussel bedoelt dan sla je de plank behoorlijk mis. Nota bene op deze site staat een scherp betoog van een PvdA-be parlementariër (de Belgische SP) tegen IS: http://www.joop.nl/kijk-nou/is-rot-op-brussel-is-niet-van-jullie Als je met ‘religieus fascisme’ onbewezen uitlatingen van een paar scholieren bedoelt dan ben je de weg behoorlijk kwijt lijkt me. Feit is dat rechts de opkomst van ‘religieus fascisme’ (beter gezegd moslimfundamentalisme en jihadisme) gefaciliteerd heeft door consequente ondermijning van seculier-progressieve nationalistische stromingen, partijen en landen in het MO: -1953 coup tegen democratisch gekozen progressieve regering in Iran -permanente ondermijning van Nasser’s Pan-Arabisme, o.a. door steun aan de moslimbroederschap -steun aan de Mujahedin en Bin Laden tegen een seculier progressief bewind in Afganistan -hulp bij oprichting Hamas om progressief-nationalistische PLO te ondermijnen -illegale aanval gebaseerd op leugens tegen soevereine staat Irak, aanmoediging van sektarische tegenstellingen en steun aan sektarische moordcommando’s. -militaire, diplomatieke en politieke steun aan Saoudi-Arabie dat de belangrijkste exporteur is van salafistisch gedachtegoed en een aanjager van het gewelddadig jihadisme. Beetje belachelijk om vervolgens 'links' van alles voor de voeten te werpen.

Arie Roos
Arie Roos29 mrt. 2016 - 5:57

[Het verhaal van het meisje over lachende leerlingen is door meerdere bevestigt.] . O ? Dat heb ik volledig gemist. Heb je een linkje ? . [Verbaasd ook niet; gebeurd regelmatig met dit soort zaken; waarom dat ontkennen? ] . Misschien omdat het niet waar is, net als vrijwel alle andere "incidenten" waar Rechts mee komt ? . [Waarom neemt links religieus fascisme in bescherming?] . Wanneer en waar heeft "links" dat dan gedaan ? Sowieso, wie bedoel je eigenlijk met "links" ?

johannn2
johannn227 mrt. 2016 - 19:33

Dat is wat sommige pers graag wil horen: moslimkinderen die juichen op school vanwege de aanslag in Brussel, of Syrische vluchtelingen die massaal vrouwen aanranden bij een Duits station. En die andere pers, die het niet publiceerde omdat de journalistieke bronnen niet betrouwbaar waren, en omdat zij de journalistiek als een hoogstaand vak beschouwen, die pers werd breed aangevallen omdat ze De Waarheid zou verdoezelen, moslims en vluchtelingen de hand boven het hoofd zou houden. Want iedereen ként De Waarheid immers, daar zijn toch geen deugdelijke bronnen voor nodig, geen bewijs meer ? Dan blijkt later, dat de waarheid van de feiten en de bronnen toch echt even anders ligt dan De Waarheid die geen bewijs nodig heeft, eigenlijk heel erg anders zelfs. Maar om dat breed te publiceren is natuurlijk niet zo leuk, helemaal al niet omdat zijzelf het eerst tot die enorme proporties hadden opgeblazen; proporties die nu leeg lopen als een lekke luchtballon. Blijft natuurlijk De Waarheid, die zich niet door de feiten van publicatie laat afhouden. Ook de volgende keren niet. En daarnaast de waarheid van de geverifieerde feiten en bronnen, die op zo'n irritante wijze De Waarheid steeds weer verstoort. Maar die is politiek correct, hoort tot een linkse kerk en is elitair en dat is natuurlijk niet best. Die is wereldvreemd, want iederéen wéet toch hoe het wérkelijk zit. En dus zal de vluchtelingen- en moslimvijandige Waarheid er altijd sneller zijn de waarheid, ook als die waarheid De Waarheid nog zo vaak achterhaalt. Maar dan is het altijd weer te laat om de schade te voorkomen. .

2 Reacties
panterarosso65
panterarosso6527 mrt. 2016 - 20:44

de woede was niet omdat ze "de waarheid" niet publiceerden de woede was omdat zowel de politici als de pers eerst beweerde dat er helemaal niets gebeurd was. Feit is dat wel degelijk heel veel gebeurd is, het is niet de taak van de journalistiek om het nieuws te maken, noch te bepalen welk nieuws acceptabel is. het is de taak van het nieuw om het nieuwe weer te geven zoals het gebeurd is

johannn2
johannn228 mrt. 2016 - 8:54

pantera, Je hebt de pers en de pers, pantera. Van het NRC weet ik, dat ze niet verder gingen dan te melden dat ze (nog) niets te melden hadden. Wat een correcte weergave was. Toen ze wel genoeg hadden om te melden, hebben ze dat ook gedaan. Ondertussen hebben ze wel hun journalistieke werk gedaan en naar de feiten over de toedracht gezocht. De krant behoort inderdaad niet te bepalen welk nieuws acceptabel is, maar duidelijk wél, wat nieuws ís. .

Van der Wal
Van der Wal27 mrt. 2016 - 19:09

errrr, moslims geloven niet dat Jezus de Zoon van God is, als deel van de Heilige Drieëenheid. Ze dan gelijk stellen met God is blasfemie van de allerergste soort.

KnorretjeBig
KnorretjeBig27 mrt. 2016 - 18:29

Heeft u al leentjebuur gespeeld met de koran? Of durft u dat niet mijnheer Verheijen?

Ratelaar2
Ratelaar227 mrt. 2016 - 18:20

Het is verdomde effectief wat de facisten doen in naam van de islam. En nog steeds wordt er om de hete brij heengedraait. Wat is er mis met de moslims in Europa dat uit deze groep terroristen voort komen. Of wat is er fundamenteel mis met de islam dat er altijd stromingen binnen deze religie zinnen op wraak voor de vermeende discriminatie en inderdrukking die zij moeten ondergaan? In veel moslim landen wordt het etablissement regelmatig geteisterd door islamitische sekten die claimen de absolute waarheid te kennen. En beschuldigen de macht van afvalligheid. Terwijl het nazisme te vuur en zwaard wordt bestreden wordt het islamofacisme goed gepraat. Wat begrijp ik niet? Het feit dat het een politieke ideologie is en de ander een politieke theologie is. Is dat werkelijk het verschil? Misschien is vrijheid van religie dan toch achterhaald.

4 Reacties
GerritHoltland
GerritHoltland27 mrt. 2016 - 21:01

"Terwijl het nazisme te vuur en zwaard wordt bestreden wordt het islamofacisme goed gepraat. Wat begrijp ik niet? Het feit dat het een politieke ideologie is en de ander een politieke theologie is. Is dat werkelijk het verschil?". Ik zou islamofacisme niet goed willen praten. Wel zoek ik de oorzaken van de terreur in onrecht en achterstelling van moslism op geo-politiek vlak en in de westerse maatschappij. Ze zien hun broeders op grote schaal vermoord worden en zien maar moelijjk een toekomst voor zichzelf. Ik ken niemand die nazisme goed praat. Wel zoek ik de oorzaak in de teruglopende welvaart voor grote groepen lager opgeleiden die onder dreigen te gaan in een golf van globalisering. Ze dreigen hun baan te verliezen en andere zekerheden. Ze voelen dat hun regering (en het westen in het algemeen) niet meer de baas is in de wereld en niet meer alle problemen kan exporteren. Ze zoeken en vinden een zonderbok. Ik kan beide kanten dus goed begrijpen. Waarbij het mij wel lijkt dat moslims meer onrecht is aangedaan dan de westerse 'wutburger'. In het eerste geval gaat het om leven en dood en om basis (mensen) rechten (democratie etc.). In het tweede geval gaat het om een aanpassing aan economisch slechtere tijden die m.i. ook anders kan worden aangepakt (bijv. door bedrijve, hogeropgeleiden en rijken meer belasting te laten betalen).

Albert Einstein
Albert Einstein28 mrt. 2016 - 8:05

GerritHoltland, Voor de westerse ‘wutburger’ zijn niet de moslims de zondebok, maar de regeringen die de armoede hebben geimporteerd. Dat is totaal geschift, en ook typisch Westers. De Chinezen, de Russen, de landen van Zuid Amerika, en de Golfstaten doen dat soort idiote dingen niet. Die houden rekening met de belangen van de achterban.

KnorretjeBig
KnorretjeBig28 mrt. 2016 - 8:34

@GerritHoltland "Ze zien hun broeders op grote schaal vermoord worden." En wie vermoord hun broeders? Meestal islamieten.

Arie Roos
Arie Roos28 mrt. 2016 - 11:43

[Het is verdomde effectief wat de facisten doen in naam van de islam.] . Dat valt reuze mee, hoor. De PVV heeft eigenlijk niets voor elkaar gekregen; zelfs de Animal Cops zijn weer afgeschaft. . [Wat is er mis met de moslims in Europa dat uit deze groep terroristen voort komen. Of wat is er fundamenteel mis met de islam dat er altijd stromingen binnen deze religie zinnen op wraak voor de vermeende discriminatie en inderdrukking die zij moeten ondergaan?] . Well, wat dacht je van discriminatie en onderdrukking ? Misschien is het je nooit uitgelegd, maar de Westerse landen en Rusland hebben de afgelopen eeuw nogal huisgehouden in het Midden-Oosten en nog enkele andere landen ... . [Terwijl het nazisme te vuur en zwaard wordt bestreden wordt het islamofacisme goed gepraat.] . O ? Wie doet dat dan ?

Brave Hendrik2
Brave Hendrik227 mrt. 2016 - 17:39

De geschiedenis blijft zichzelf maar herhalen, tegen beter weten in. Ascher ontpopt zich meer en meer tot hogepriester van de Sanhedrin en lijkt compleet in de war. Met hem in de gelederen kun je eigenlijk niet met goed fatsoen op de Partij van de Angstzaaiers stemmen.

kapitanlaipose
kapitanlaipose27 mrt. 2016 - 15:41

Briljant gevonden!!!! "De Farizeeën zeiden: ‘Zij hebben voor de aanslag gejuicht! Wat hebben we verder nog voor getuigenissen nodig? Gooi ze uit in de buitenste duisternis, waar het geween is en het tandengeknars" "Prefect Lodovicus Asscherus" Stuk!!! Ik lig dubbel hier.

Savanne Rotsmoel
Savanne Rotsmoel27 mrt. 2016 - 15:28

In de koran staan tientallen verzen die expliciet oproepen tot oorlog tegen de ongelovigen, en waar islam-deskundigen en een paar emmers cognitieve dissonantie aan te pas moet komen om de boel goed te praten. Daar zit het probleem - niet bij een minderjarige die iets roept of een of ander rapportje dat je niet aanstaat.

4 Reacties
Hell You
Hell You27 mrt. 2016 - 16:08

Het probleem zit in de angst die haat veroorzaakt en vervolgens mensen die hun onvermogen opdringen aan anderen die grotere harten en intelligentie hebben. DAT is het probleem. Denk je niet ook?

Buzzer
Buzzer27 mrt. 2016 - 19:13

Ik zou iedereen aanraden de documentaire van ITV "exposure Saudi Arabia"aan willen raden. Dat geeft een aardige inkijk van de haatexport van het Wahabisme van Saudie Arabie. http://www.itv.com/hub/exposure-saudi-arabia-uncovered/2a4227a0001 We hoeven de schuld van de haat echt niet bij onszelf te zoeken, wat we onszelf wel kwalijk moeten nemen is het zakendoen met dit land.

Savanne Rotsmoel
Savanne Rotsmoel27 mrt. 2016 - 19:34

@Hell You Ja, het geloof in een onzichtbare, intolerante dictator veroorzaakt angst bij de aanhangers, en de heilige geschriften veroorzaken haat jegens anders- en ongelovigen.

Hell You
Hell You28 mrt. 2016 - 9:25

rotsmoel; dat is wat JIJ gelooft en dat is behoorlijk eng mag ik wel zeggen.

Hell You
Hell You27 mrt. 2016 - 15:23

Intussen escorteert de politie een paar honderd extremisten het Beursplein op waar een wake gehouden wordt..Er ontstaat een geduw gemep en geschuif..waterkanonnen.. de overheid weet niet wat ze doet.

Bram Emanuel
Bram Emanuel27 mrt. 2016 - 15:08

Ik heb deze kwestie nu aan paar dagen zijdelings gevolgd zonder opmerkingen te maken maar nu het zelfs een docent is die de aanval voortzet moet het me van het hart: ik vindt het vrij onsmakelijk vind om een 15-jarig meisje dag-in-dag-uit zo te behandelen, of de tweet nu op waarheid berust of niet. Dit meisje kan niet meer over straat, waarschijnlijk ook niet meer naar die school, en is voor vele jaren getekend door deze aanhoudende karakteraanvallen. Nogmaals, het is een 15-jarig meisje, geen volwassene, en ze kan/mag zich niet verweren. Hoogst onsmakelijk.

11 Reacties
kapitanlaipose
kapitanlaipose27 mrt. 2016 - 16:19

De naam van het meisje wordt in DIT STUK niet genoemd. Ik heb er verder dan ook niet echt een probleem mee dat haar actie (dus niet zij als persoon) wordt aangekaart. Haar persoon wordt niet ter discussie gesteld maar wel de verstrekkende gevolgen van haar actie, maar vooral de politici en media die met zo'n bericht aan de haal gaan. Haar zogenaamd onschuldige tweet heeft weer onherstelbare schade gebracht voor voor vele aankomende jaren. Het is niet meer eens belangrijk dat ze glashard stond te liegen. De schade is al aangericht. Het beeld staat al vast dat moslims staan te juichen bij zoveel dode blanke Europeanen. Dan kunnen tien Marokkanen excuses aanbieden, honderd vluchtelingen sorry zeggen en duizend moslims roepen dat de aanslagen niet hun islam is. De tweet van het meisje is de norm en beeldbepalend. Daar kan geen enkele Marokkaan tegenop, hoe vaak die op zijn blote knietjes sorry zegt.

Kees Apollo
Kees Apollo27 mrt. 2016 - 18:14

Hoe kom je er bij Laipose om te beweren dat ''Het is niet meer eens belangrijk dat ze glashard stond te liegen'' Deze zeer zware beschuldiging van jouw kant heb ik mogelijk gemist in de berichtgeving?

Bram Emanuel
Bram Emanuel27 mrt. 2016 - 19:27

@ kapitanlaiposse Iedereen al wie dat meisje is dus een naam noemen hoeft niet meer. Verder is het duidelijk dat ze van haar ouders (en waarschijnlijk de school) met niemand meer mag praten, en ze kan zich dus niet verdedigen. En als iemand zich niet meer kan verdedigen is aanvallen laf, zeker als het een minderjarige betreft. Verder geloof ik niet niet dat bekend is of de tweet gelogen is. Misschien heb ik iets gemist en kunt u me even een linkje geven. Het enige wat ik gelezen heb (in het Parool) is dat geen van de leerlingen zich kon "herkennen" in de tweet, en dat de rector Annette Sloan melde dat "de bijeenkomst met de leerlingen indringend en vruchtbaar was, Op de vraag of hiermee wordt bedoeld dat de tweet van de leerling is gelogen, wil de rector geen antwoord geven." Nou wordt "herkennen" tegenwoordig nogal eufemistisch gebruikt en ook kan ik me nog herinneren dat op mijn middelbare school bij dit soort bijeenkomsten echt nooit iemand ooit drugs had gebruikt, of ooit onveilig gevreeen had, of ooit iemand pestte. Natuurlijk gaat niemand dat zitten toegeven, ze zijn niet gek. Maar vertel eens, als het nou wel waar was geweest van dat juichen, had ze dan van u die tweet ook niet mogen versturen?

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon27 mrt. 2016 - 19:32

@kapitanlaipose Hoe weet u dat het meisje glashard stond te liegen? Wel eerst even research doen voordat u zo iets beweert.

Frans Akkermans
Frans Akkermans27 mrt. 2016 - 19:34

@kapitanlaipose "Het is niet meer eens belangrijk dat ze glashard stond te liegen." Het punt is dat we dat niet weten. We hebben slechts de verklaring van de school dat geen enkele leerling zich herkent in haar tweet maar geen bevestiging dat ze maar wat verzonnen had.

Bram Emanuel
Bram Emanuel27 mrt. 2016 - 20:18

@ kapitan Na je beschuldigingen ben ik er eventjes op ingedoken en er zijn veel meer leerlingen van het Berlage Lyceum die bevestigen dat er gelachen werd. Dat 15-jarige meisje heeft dus duidelijk niet gelogen in haar tweet. Dan maakt het helemaal onsmakelijk dat zo'n kind wordt uitgemaakt voor leugenaar. Google maar eens op "scholieren boos om tweet". In die reportage wordt duidelijk meerder malen bevestigd dat er op het schoolplein om de Brusselse aanslagen werd gelachen. Hopelijk ben je zo sjiek om nog even te reageren.

rosarosa
rosarosa27 mrt. 2016 - 22:02

Tja ik vind het ook heel erg voor dit meisje en ik denk niet dat ze loog, maar wie oh wie heeft haar dit aangedaan? Wie heeft dat in de media gegooid om een punt te maken. Ze zal vast wel "iets" gehoord/gezien hebben, laten er eens een paar pubers zich emapathieloos of zelfs radicaal hebben uitlaten, sinds wanneer is dit nieuws? Degenen die met dat verhaal aan de haal gegaan zijn , hebben, zijnde volwassen, even weinig emapathie en zijn even radicaal en destructief en totaal abject.

Haastig
Haastig27 mrt. 2016 - 23:16

kapitanlaipose 27 maart 2016 at 18:19 "Ik heb er verder dan ook niet echt een probleem mee dat haar actie (dus niet zij als persoon) wordt aangekaart. Haar persoon wordt niet ter discussie gesteld maar wel de verstrekkende gevolgen van haar actie," Het hangt er een beetje vanaf of ze wel of niet de waarheid sprak/tweette. De filosoof filosofeert hier dat ze liegt, geeft een link naar de verklaring van school waar kinderen zeggen "zich niet te herkennen" in haar tweet, maar er wordt ook niet gezegd dat ze gelogen heeft "Op de vraag of hiermee wordt bedoeld dat de tweet van de leerling is gelogen, wil de rector geen antwoord geven.", ook leuk dat een moeder een analyse doet van TV-interviews met scholieren, boosheid over negatieve publiciteit ed, maar laten we wel wezen: die zat niet in de klas en zegt zelfs niet dat het niet waar is, dus haar Facebook reactie is zo veelzeggend als niets. Het is heel goed mogelijk dat 2 knullen naast het meisje zaten te grappen -wat overigens iets anders is dan juichen- zonder dat anderen het hoorden of zagen: dat geeft dus een ander perspectief. Misschien heeft ze het verzonnen. Maar ook dat weet de filosoof die dit 15jarig kind voor zijn doel gebruikt niet.

kapitanlaipose
kapitanlaipose27 mrt. 2016 - 23:36

@Kees Apollo Binnen de school herkent men zich niet in haar uitspraken. Ze is de enige die iets gehoord heeft. Maar het is niet meer belangrijk want de schade is al aangericht en het beeld is al gevestigd dat jonge moslims blij zijn als er Europeanen gedood worden door bomaanslagen. @ Bram Emanuel De naam van het meisje is al bekend. Maar dat betekent toch niet meer dat er niet meer over gesproken mag worden. Dat is nogal een vreemde censuur die je jezelf oplegt. Ik begrijp je bezorgdheid om het meisje want we hebben het hier wel over een minderjarig individu. Echter is heeft dit zelfde meisje al eerder getweet over een moslim die Allah Akbar zei bij het houden van een minuut stilte. Daar staat ze vrij in om daarover te tweeten maar de consequenties zijn dan ook voor haar als ze blijkbaar dit gedrag blijft herhalen. Tot nu toe hebben we één meisje die beweert iets te hebben waargenomen. De rest van de school herkent zich daar niet in. Er is op de hele school (honderden mensen???) niemand die haar verhaal kan staven. Je houdt een leuk verhaaltje dat niemand iets toe zal geven. Dat argument geldt natuurlijk ook voor het tweetende meisje. Zij zal nooit toegeven dat ze het verhaal heeft verzonnen of heeft aangedikt. Maar de voordeel van de twijfel krijgt zij natuurlijk want we hebben weer een stok om moslims mee te slaan. Het maakt ook niet meer uit of het nou wel of niet heeft plaats gevonden. Het beeld is gevestigd dat jonge moslims juichen bij de dood van vele blanke Europeanen. Geen enkele Marokkaan, vluchteling of moslim kan hier tegen opboksen.... al zouden ze duizend keer sorry zeggen. De naratief van enge moslims die het westen haten is weer eens extra bevestigd. Verder heb jij mijn reactie niet begrepen. Het gaat mij niet totaal niet of dit 15 jarige meisje nou wel of niet mag tweeten wat ze wilt. Al zou ze de hele wereld al liegend bij elkaar tweeten dan moet ze dat zelf weten. Het gaat om de maatschappelijke schade die teweeg wordt gebracht als iemand iets tweet over moslims. Maar vertel eens mag jonge moslim van jou tweeten "Boontje komt om zijn loontje #Brussel" @Frans Akkermans We zullen het niet weten of ze heeft gelogen. Haar verhaal wordt in ieder geval op een school van honderden mensen in ieder geval niet gestaafd. Een hele school herkent zich er niet in maar het woord van 1 meisje is wel betrouwbaar. Het gaat immers om moslims. Het maakt ook niet meer uit of het wel of niet waar is. Het beeld is al neergezet. Moslims zijn eng. Is het waar dan trekken we dat door naar de hele moslimgemeenschap. Is het niet waar dan zal er wel een kern van waarheid in zitten. Het meisje heeft het namelijk zelf gehoord en daarover getweet toch.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon28 mrt. 2016 - 8:35

@ rosarosa "Wie heeft dit in de media gegooid" Meisje heeft zelf een tweet verstuurd. Vervolgens is deze tweet vele malen geretweet en uiteindelijk onder de aandacht van de media gekomen. Zoals twitteraars weten is dit een autonoom proces en is hier geen sprake van "in de media gooien".

Haastig
Haastig28 mrt. 2016 - 16:12

kapitanlaipose 28 maart 2016 at 01:36 "Binnen de school herkent men zich niet in haar uitspraken" Ik heb de tip van Bram Emanuel gevolgd en eens gekeken wat de kinderen zelf zeggen: https://www.youtube.com/watch?v=3YCjXMznmqo Ten minste 2 andere kinderen geven hier aan dat ze uitspraken hebben gehoord vergelijkbaar met de tweet. Ze is dus ZEKER NIET de enige. "Op het schoolplein gezien" "Kanker maar op met die doden" Maar ja, vuile was, hè, niet wenselijk dat die op straat ligt.... Dan maar de boodschapper van 15 kruisigen omdat zij boos werd en niet zei "Vader vergeef hen, ze weten niet wat ze doen". De prioriteiten zijn weer helder gemaakt: het is niet erg om te lachen om onschuldige slachtoffers, te zeggen dat die doden kunnen opkankeren, het wel erg om je daar boos om te maken. Helder. Mag ik een teiltje?

taylor
taylor27 mrt. 2016 - 14:52

Hoop bla,bla en er een beetje op los bagataliseren, hoop dat je er over pak hem beet een jaar of 10 nog zo overdenkt. Of dat je je zit te schamen in een hoekje.

3 Reacties
kapitanlaipose
kapitanlaipose27 mrt. 2016 - 17:16

Ach het Fortuyn syndroom. 15 jaar geleden werd er gezegd dat we over 15 jaar allemaal gedwongen bekeerd zouden zijn tot de islam. Vrouwen zouden verplicht worden tot het dragen van een hoofddoek. De moslims zouden in de meerderheid zijn en de Sharia zou worden ingevoerd. En nu begin jij weer dat over 10 jaar het allemaal heel erg zou zijn.

taylor
taylor28 mrt. 2016 - 6:25

Vind je het dan nog niet erg genoeg??? En niks Fortuyn syndroom, we hebben ook nog zoiets als het wegkijken.

johannn2
johannn228 mrt. 2016 - 8:32

Ger, En we hebben ook nog zoiets als verkeerd opvatten. Het anders zijn als een aanval op het eigen zijn bijvoorbeeld. En ook zoiets als niet anders wíllen opvatten. .

Hans Beek
Hans Beek27 mrt. 2016 - 14:42

Succes Joris: "Kinderen uit moslimgezinnen hebben op steeds jongere leeftijd radicale ideeën. Dat zeggen betrokkenen uit het onderwijs en de moslimgemeenschap tegen Omroep West. De Haagse onderwijswethouder Ingrid van Engelshoven (D66) herkent de signalen en spreekt van een ‘potentieel groot gevaar voor de samenleving’. Volgens haar zijn er in Den Haag ‘tientallen’ moslimjongeren met radicale ideeën." en Pedagoog Mirte Loeffen van het onderwijsadviesbureau Seinpost geeft trainingen aan leerkrachten in het basisonderwijs. Zij hoort regelmatig verhalen over radicale opvattingen van jonge leerlingen. ‘Maandagochtend in het kringgesprek vertelt een kind dan bijvoorbeeld dat de V-hals van de juf haram is, dus onrein volgens de islam. Of dat ze geen broodje ham mag eten.’ bron: http://www.omroepwest.nl/ ... -ze-juichen-aanslagen-toe Ik ben altijd verbaasd dat moslims zelf verbaasd zijn over de uitkomsten van hun religie. Als geen andere religie creëert de Islam een soort vijandsbeeld van ongelovigen (lees: alles wat niet moslim is). Is het dan raar dat kinderen van Islamitische ouders deze gedachten dan overnemen? Ik bedoel: als Islam zo'n vredelievende godsdienst is, waarom zijn haar aanhangers da

6 Reacties
kapitanlaipose
kapitanlaipose27 mrt. 2016 - 16:22

Hetzelfde verhaal geldt voor westerse democratieën en kapitalisme. We vinden ons zelf zo vredelievend. Helemaal in vergelijking met die zogenaamde barbaren uit het Midden Oosten. Maar het geweld dat wij andere volkeren en onze natuurlijke omgeving aandoen kent zijn gelijke niet. Ik bedoel: als westerse democratie en de vrije markt zo vredelievend is waarom richt het dan zoveel leed aan in de wereld.

KnorretjeBig
KnorretjeBig27 mrt. 2016 - 17:41

@kapitanlapoise "Helemaal in vergelijking met die zogenaamde barbaren uit het Midden Oosten. Maar het geweld dat wij andere volkeren en onze natuurlijke omgeving aandoen kent zijn gelijke niet." Ooit van Bangladesh gehoord Kapitan. In de onafhankelijkheidsoorlog zijn er 3 miljoen slachtoffers gevallen waarvan 80% Hindoe. Ooit van Darfoer gehoord? 300.000 doden. Hoeveel doden zijn er ook al weer in de Gaza strook gevallen sinds de Israëlische terugtrekking?

Hans Beek
Hans Beek27 mrt. 2016 - 17:48

@ kapitanlaipose: Ik beweer nergens dat het westen zo vredelievend is maar u probeert de aandacht af te leiden van de kwestie begrijp ik?

Moeder Pietje
Moeder Pietje27 mrt. 2016 - 18:18

Laipose Waarom willen ze dan toch allemaal naar hier komen? Zijn het masochisten?

kapitanlaipose
kapitanlaipose28 mrt. 2016 - 0:06

@KnorretjeBig En jij hebt natuurlijk nooit gehoord over al die landen waar Amerika democratie komt brengen. Natuurlijk goedschiks en anders kwaadschiks. In het tweede geval worden volkeren gewoon naar de democratie gebombardeerd. Korea, Vietnam, Japan, Somalie, Joegoslavie, Libanon, Irak, Panama, Syrie en Afghanistan. Laten we er geen wedstrijdje van maken. Ik wilde alleen een spiegel voorhouden als mensen de islam willen bestempelen als oorlogszuchtig. Zelf is onze westerse democratie en vrije marktwerking verre van vrij van zucht naar oorlog. @Hans Beek Ik probeerde niet de aandacht af te leiden maar een spiegel voor te houden. We zouden voorzichtig moeten zijn met het bestempelen van de islam als oorlogszuchtig. Onze westerse democratie en vrije marktwerking heeft op dat gebied een minstens gelijke trackrecord. Maar misschien is zelfreflectie niet jouw ding. In dat geval was mijn reactie niet aan jou besteed. @MoederPiet Ze willen in eerste instantie helemaal niet hierheen komen. Dat gebeurde pas op grotere schaal toen wij het nodig vonden om daar burgers te bombarderen. Nog een eye opener voor jouw superioriteitsdenken: - De meeste syrische vluchtelingen willen helemaal niet naar het westen. De meesten zijn gevlucht binnen Syrie zelf. - Verder zitten de meeste vluchtelingen die naar het buitenland zijn gegaan in Libanon en Turkije. Ze zijn niet naar het westen gegaan maar willen zodra het kan naar huis toe gaan. Valt dat tegen he? Ze willen helemaal niet zo graag naar Nederland toe. Maar ik begrijp dat als Nederland plat gebombardeerd wordt jij niet naar het buitenland vlucht. Held

KnorretjeBig
KnorretjeBig30 mrt. 2016 - 15:44

"En jij hebt natuurlijk nooit gehoord over al die landen waar Amerika democratie komt brengen." Zeker wel. Duitsland, Zuid-Korea, Japan. Kost soms tientallen jaren maar als de bewoners er zich voor inzetten dan lukt het wel. Maar ja, als ze elkaar in de naam van Allah elkaar gaan zitten afmaken moeten ze dat niet in de schoenen van de V.S. schuiven.

Bertus4
Bertus427 mrt. 2016 - 14:40

Samenvatting van dit verhaal is volgens mij dit: ga vooral geen dialoog aan en waag het niet om het idee te geven dat de groep mensen die begrip heeft voor de aanslagen groter is dan gedacht. Ik begrijp dat mensen geen tweedracht willen zaaien, maar het is toch jammer dat is op deze manier dus gewoon niks veranderd. Zelfs sommige gematigde imams durven openlijk te pleiten om een verlichting te creeeren voor de islam. Ik begrijp dus ook niet waar die neiging vandaan komt om altijd onvoorwaardelijk die vooruitgang tegen te houden bij sommige gutmensen. Sharia wetten om maar een voorbeeld te noemen, die willen we toch niet?

Acid Prune
Acid Prune27 mrt. 2016 - 14:39

Lodovicus Asscherus heeft natuurlijk een reputatie hoog te houden qua meeuwenpoep . Bij de PvdA doen ze echt een wedstrijd wie de grootste hufter is . Ik heb het ook moeilijk hoor Asscherus, Florus Carduus, Fortis Urinam allemaal zwaargewichten .

Harba Lorifa
Harba Lorifa27 mrt. 2016 - 14:32

Goh, de linkse kerk die geloof gebruikt om n punt te maken. Wie had dat 30 jaar geleden verwacht. In ieder geval niemand van de linkse kerk. Progressie as we speak.

3 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus27 mrt. 2016 - 17:34

"de linkse kerk die geloof gebruikt om n punt te maken" Ik zie werkelijk niet wat hier links aan zou moeten zijn.

trotsopnederland
trotsopnederland27 mrt. 2016 - 17:44

Links is het oude rechts en rechts is het nieuwe links!

Harba Lorifa
Harba Lorifa28 mrt. 2016 - 6:38

PdG. Dat verbaast mij helemaal niets. Jij bent wel meer selectief blind.

Hell You
Hell You27 mrt. 2016 - 14:24

Triest dat dit de werkelijkheid zo goed representeert. Echt heel verdrietig.

Cees Groninger
Cees Groninger27 mrt. 2016 - 14:20

Intellectueel hoogstandje.

joan2
joan227 mrt. 2016 - 14:20

De farizeeën wezen Pim Fortuyn aan, wij hebben schuld gevonden in deze, hij is een fascist en een racist.Hij noemt zich de koning der Nederlanders, hij zegt ik ben de weg en de waarheid en ik heb de goede boodschap voor Nederland. Hij is een gevaar en de dood schuldig. Toen werd het donker in Nederland en de samenleving scheurde in tweeën. Zijn electoraat werd verdobbeld en verdeeld, en zijn volgelingen stonden met lege handen. De farizeeën probeerde zich te wassen, maar de schuld is er niet van af te wassen. Die blijft, zijn boodschap blijft en zal verspreid worden. Dan zullen ze zien wie ze doorstoken hebben, dan zullen ze zien dat ze de Messias doorstoken hebben. Blijft een mooi verhaal

3 Reacties
kapitanlaipose
kapitanlaipose27 mrt. 2016 - 16:10

Het beest dat uit Venlo komt. Openbaring 13:11-18 Het was Pim de Verlosser. Na drie dagen niet meer opgestaan. Zijn apostelen zijn kibbelend uit elkaar gegaan. De boodschap van de Verlosser bleef tijden lang onduidelijk. Want iedere apostel zei: "zo had Pim het gewild" In dat gekrakeel stond een beest op uit de Venlose aarde, het had geperoxideerd haar en het sprak als de Fortuynistische draak uit Rotterdam. En het doet grote tekenen op Twitter zodat het ook vuur uit den hemel doet afkomen op de aarden, voor de mensen. En verleidt degenen, die in Nederland wonen, door de Twitter tekenen, die aan hetzelve doen gegeven zijn in de tegenwoordigheid van het beest, zeggende tot degenen , die in Nederland wonen, dat zij het beest, dat de wond des zwaards had, en weder leefde, een beeld zouden maken. En hetzelve werd macht gegeven om het beeld van het beest een geest te geven, opdat het beeld van het beest ook zou spreken, en maken, dat allen, die het beeld van het beest niet zouden aanbidden, gedood zouden worden. En het maakt, dat het aan allen , kleinen en groten, en rijken en armen, en vrijen en dienstknechten, merkteken aan hun rechterhand of aan hun voorhoofden En dat niemand mag kopen of verkopen, dan die dat merkteken heeft, of den naam van het beest of de woorden zijns naams. Hier is de wijsheid: die het verstand heeft, redenerende de naam van het beest, want het is een woord des mensen en zijn woord is "bezorgde burger"

Paul250371
Paul25037127 mrt. 2016 - 22:41

@ kapitanlaipose 27 maart 2016 at 18:10 - Prachtige reactie

robvaniren
robvaniren28 mrt. 2016 - 6:05

Ook klasse!

Contramine
Contramine27 mrt. 2016 - 13:41

Allemaal leuk en aardig gevonden, maar gaat voorbij aan een belangrijke waarheid: de omgeving van geradicaliseerde islamisten heeft invloed op hen. Geen allesbepalende invloed, maar wel serieuze invloed. En afstand nemen van geweld helpt dan. En of ze dat nu doen vanwege hun geloof of vanwege de wet, dat vind ik van ondergeschikt belang.

4 Reacties
hugo bergveen
hugo bergveen27 mrt. 2016 - 15:41

Waarde Contra, lees deze bijdrage nu eens gewoon zoals hij is bedoeld: om het hysterische, eenzijdige en slecht geïnformeerde klimaat ten aanzien van de moslims in ons land aan de kaak te stellen. Daarna kunnen we elkaar weer op de inhoud te lijf gaan.

Contramine
Contramine27 mrt. 2016 - 15:55

@bergveen En dan wil die andere kant weer het eenzijdige van dit verhaal aan de kaak stellen. Zo kun je elkaar lekker bezig houden. Dan beter wat compleet te zijn. Overigens, hoe weet jij hoe dit verhaal bedoeld is? Ben jij de auteur?

Hans Beek
Hans Beek27 mrt. 2016 - 16:20

Waarde hugo, inhoud is prima: "Kinderen uit moslimgezinnen hebben op steeds jongere leeftijd radicale ideeën. Dat zeggen betrokkenen uit het onderwijs en de moslimgemeenschap tegen Omroep West. De Haagse onderwijswethouder Ingrid van Engelshoven (D66) herkent de signalen en spreekt van een ‘potentieel groot gevaar voor de samenleving’. Volgens haar zijn er in Den Haag ‘tientallen’ moslimjongeren met radicale ideeën." en Pedagoog Mirte Loeffen van het onderwijsadviesbureau Seinpost geeft trainingen aan leerkrachten in het basisonderwijs. Zij hoort regelmatig verhalen over radicale opvattingen van jonge leerlingen. ‘Maandagochtend in het kringgesprek vertelt een kind dan bijvoorbeeld dat de V-hals van de juf haram is, dus onrein volgens de islam. Of dat ze geen broodje ham mag eten.’ bron: http://www.omroepwest.nl/ ... -ze-juichen-aanslagen-toe Ik ben altijd verbaasd dat moslims zelf verbaasd zijn over de uitkomsten van hun religie. Als geen andere religie creëert de Islam een soort vijandsbeeld van ongelovigen (lees: alles wat niet moslim is). Is het dan raar dat kinderen van Islamitische ouders deze gedachten dan overnemen? Ik bedoel: als Islam zo'n vredelievende godsdienst is, waarom zijn haar aanhangers da

hugo bergveen
hugo bergveen27 mrt. 2016 - 17:08

Dom van me! Ik zou zo langzamerhand moeten weten dat ironie aan sommige kringen niet is besteed.

voxpopuli2
voxpopuli227 mrt. 2016 - 13:20

Farizeeër , dat zijn toch Semieten ? Net als vrijwel alle volkeren in het midden oosten ? Wat een vreemde vergelijking daarmee. Er is geen collectieve schuldige in de vorm van religie. Het zijn juist de farizeeërs van de islam die fanatici wijsmaken dat het westen in en in slecht is , daar begint het , en daar moet het stoppen. Net als junks zijn de terroristen slechts gebruikers , stop de productie en leg de handel stil..

robvaniren
robvaniren27 mrt. 2016 - 13:08

Subliem!