Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Ziek, zwak en misselijk? Zo word je weer beter

  •  
13-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Het beste wat je kunt doen voor je gezondheid
Heb je een hoge bloeddruk, een slechte hart of een overgewicht? Op een vrij simpele manier kun je iets aan je levensverwachting doen, en tegelijkertijd ook je levenskwaliteit verbeteren. Jezelf naar de sportschool slepen hoeft niet, maar neem de volgende keer wel de trap in plaats van de roltrap. Een half uur beweging per dag werkt wonderen.

Meer over:

kijk nou, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

Rabbit2
Rabbit213 dec. 2011 - 16:04

Tuurlijk en succes is een keuze!

Sekken
Sekken13 dec. 2011 - 16:04

De titel van dit bericht bagatelliseert de boel wel heel erg. Diabetes, hartkwalen, artritis, et cetera zijn serieuze gezondheidsproblemen. Ik snap niet dat er dan zo'n titel boven word gezet. (Ik had dit bericht al eerder verstuurd, maar zag 'm niet verschijnen in de wachtrij, dus was bang dat er iets was fout gegaan.)

1 Reactie
Florian2
Florian213 dec. 2011 - 16:04

Dit is geen medisch advies...dit is een youtube filmpje met tips om je gezondheid te verbeteren. Wilt u nu echt OVERAL een disclaimer bij hebben?

Florian2
Florian213 dec. 2011 - 16:04

Zeer boeiend en leerzaam.... 30 minuten per dag bewegen werkt dus zeer zeker preventief v.w.b een heleboel kwalen! Aanrader dus......nu alleen zien te regelen dat je dat ook daadwerkelijk DOET.... -zucht-

1 Reactie
Dehnus
Dehnus13 dec. 2011 - 16:04

Vooral op het werk voor sommige moeilijk. Ik heb een hele leuke baas maar ik hoor van sommige van mijn oud studenten collegas dat als ze ook maar eventjes buiten de Pauze achter hun scherm weg gaan ze al ellende krijgen met "Waarom werk je niet? Lanterfanten doe je thuis maar". Ik heb het geluk dat ik elk uur eventjes 10 tot 5 minuten de benen strek, en dat mijn baas dat ook goed vind. Ook omdat hij begrijpt dat als je uren naar een probleem zit te staren je ook niks verder komt en je je hoofd even leeg moet maken. Hij begrijpt dit soort problemen en denkt niet dat zitten rusten is en begrijpt ook dat je soms je hoofd eventjes leeg moet maken. Alleen voor velen is dit gewoon niet zo makkelijk. Zeker voor een zittend beroep is 5 a 10 minuten per uur eventjes de benen streken helemaal niet raar. Maar soms heb je die luxe niet, door Baas, tijdsdruk, eigen bedrijf (vrachtwagenchaufeurs bijvoorbeeld), etc. Maar het zou eigenlijk wel moeten.