Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zelensky roept op tot olie-embargo, Greenpeace blokkeert Russische tanker

  •  
10-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
680 keer bekeken
  •  
greenpeace

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft dit weekend opnieuw opgeroepen tot een boycot van Russische olie. Olie en gas vormen belangrijke inkomstenbronnen voor Rusland. Een olie-embargo zal dan ook de kans vergroten dat Poetin een einde zal maken aan de oorlog, verwacht Zelensky.

Activisten van Greenpeace hebben de oproep van Zelensky in de nacht van zaterdag op zondag gesteund met een actie in de Antwerpse haven. Zij ketenden zich vast aan de Zandvlietsluis en verhinderden zo zes uur dat een tanker met Russische olie de haven kon binnenvaren.

“Met deze actie wilden de actievoerders het signaal geven dat onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen vandaag letterlijk Poetins oorlog financiert”, aldus een woordvoerder van de milieuorganisatie. “Daarnaast versterkt onze afhankelijkheid van olie en gas de klimaatcrisis en zorgt die voor hoge energiefacturen.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.