Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zegt Muppet Grover hier echt 'fucking' of denk je dat maar?

  •  
29-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
grover
Gebruikt Grover van de Muppet Show een schunnig woord of is het de toehoorder zelf die dat er van maakt? Internet heeft na de blauwe jurk die ook goudkleurig is en het debat of een naam als Laurel of Yanny klinkt weer een nieuwe variant van Schrödingers kat.
In de video zegt de blauwe Muppet tegen zijn collega Rosita terwijl ze een video opnemen: “Yes, yes, that sounds like an excellent idea!” Tenminste dat is een manier om het te horen. Want anderen die er naar luisteren horen Grover overtuigend zeggen “Yes, yes that’s a fucking excellent idea!” Dat zou een unicum zijn voor het kinderprogramma, dat er schuttingtaal in wordt gebruikt.
Het opvallende is dat je het allebei kunt horen, maar niet tegelijk.
Op Reddit waar de vondst werd door ontdekker Thomas Schroder werd gepost, is de conclusie min of meer dat je hoort wat je wilt horen. Als je wilt dat hij het nietjes houdt zegt hij sounds en als je verlangt naar de tegendraadse variant zegt hij fucking. In die zin is het fenomeen een extreem helder voorbeeld van een praktijk die zich in vele varianten voordoet.
Het wachten is op een Muppet genaamd Laurel die in een blauwe jurk fucking zegt, of Yanny in een gouden jurk die wat anders zegt.

Meer over:

muppets, kijk nou
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.