Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zangeres Lakshmi hekelt seksistische vooroordelen Ronald Molendijk

  •  
27-12-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
155 keer bekeken
  •  
35214320432_9131660220_z
House-DJ Ronald Molendijk beweerde op Eerste Kerstdag in RTL Boulevard dat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn in de Top 2000 omdat ze minder goede muziek maken dan mannen. Vrouwen zouden zich niet op hun gemak voelen in de studio en niet de ‘lange adem’ hebben die nodig is om het te maken in de muziekindustrie, aldus de DJ, die daarmee aansluit in een lange rij oudere mannelijke DJ’s die zonder gêne seksistische vooroordelen als feit verkopen. De Haarlemse zangeres Lakshmi reageerde in een open brief op Instagram op de uitspraken van Molendijk:
"Ik weet dat je als vrouw in de muziekindustrie harder moet werken om dezelfde plek te krijgen als een mannelijke artiest. Ik dacht dat het kwam door ongelijke kansen, vooroordelen, maatschappelijke verwachtingen. Maar gisteren heb je dat allemaal van de baan geveegd en was je conclusie: ’Vrouwen maken gewoon minder snel goede muziek, zijn niet zo kekkie in de studioruimte en hebben niet zo’n lange adem.’ Aha! Dus dát is de oorzaak. Als de meneer die wordt ingehuurd door RTL als muziekdeskundige en voormalig jurylid van Idols dat zegt, dan zal dat wel kloppen, zullen veel mensen denken. Ik zit in een toer van 77 shows en werk achttien uur per dag. Als iemand met een piemel zegt dat iemand zonder piemel minderwaardig is, niet kan doen wat hij in potentie wel kan, niet de aanleg heeft om een succesvolle muzikant te zijn, dan zegt dat vervelende mannetje in mijn hoofd: ’Zie je wel, je zal nooit goed genoeg zijn. Dat vervelende mannetje is niet ontstaan door mijn gedachten, maar door mannen zoals jij."
 
 
Een bericht gedeeld door LAKSHMI (@lakshmimusic) op 26 Dec 2018 om 5:03 (PST)
Cc-foto: Bobo Boom
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.