Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Yeşilgöz heeft dezelfde neiging tot het verdraaien en ontkennen van de feiten als Rutte en Henk Kamp’

  •  
25-09-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4833 keer bekeken
  •  
ellendeckwitz

Druktemaker Ellen Deckwitz keek naar Dilan Yeşilgöz bij College Tour. En haar viel op dat de VVD-leider sprookjes zat te vertellen. “Zelfs toen Twan Huys haar daarop wees, bleef ze volhouden dat hij ongelijk had. Deze gaslight staat niet op zichzelf. Enkele weken geleden was Yeşilgöz te gast bij OP1 en vertelde daar opeens doodleuk dat het kabinet helemaal niet op nareizigers was gevallen. Je zag presentator Tijs van den Brink verbijsterd naar haar kijken, zelfs even aan zichzelf twijfelen, terwijl hij net als Twan Huys altijd echt goed voorbereid is. En dit zijn slechts twee voorbeelden. Yeşilgöz heeft dezelfde neiging tot het verdraaien en ontkennen van de feiten als Rutte en Henk Kamp. En zij heeft er ook geen enkel probleem mee om dat voor de camera te doen.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (35)

a.doorgeest
a.doorgeest26 sep. 2023 - 9:46

Mevrouw Hütsefluts dreigt toch een beetje de Elco Brinkman van de VVD te worden: nu nog behept met de arrogantie van een gedoodverfde nieuwe minister-president, maar of dat na 22 november allemaal ook waar zal worden, mag worden betwijfeld. Het mens is een machtsbelust type puur sang, erg manipulatief, inhoudelijk gezien ronduit zwak. Ze doet in babbeltjes, maar weet nauwelijks waar ze het over heeft. De VVD had geen beroerdere opvolger van Rutte kunnen vinden en aanwijzen. Extreem rechts 2 is in de maak. Haar uitgesproken voorliefde voor een dictatoriale éénmansclub die nooit in de Tweede Kamer had mogen zitten mag een ieder aan haar intenties en democratisch gehalte doen twijfelen. Foute dame van een partij die de opvolging van Rutte buitengewoon beroerd heeft geregeld.

Norsemen
Norsemen26 sep. 2023 - 7:09

Het zal de VVD stemmer allemaal een rotzorg zijn dat er leugens worden verteld, of dat mensen door overheidsoptreden de vernieling in worden geholpen, of dat er vluchteling creperen. Zolang ze zelf maar in hun Audi leasebak op skivakantie kunnen gaat het allemaal prima in de wereld.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt27 sep. 2023 - 10:12

Daarom is de auto, het blije rijden, ook het allerhoogste goed bij de VVD. Niets beangrijker dan de auto.

Olav Meijer
Olav Meijer25 sep. 2023 - 22:47

Afgelopen avond zat Yeşilgöz ook weer onwaarheden uit te kramen in het TV-programma Khalid en Sophie. Ze loog aanvankelijk dat de wetgeving in Nederland soepeler zou zijn dan in andere landen, en daarom (relatief) zo veel asielzoekers naar Nederland zouden komen. Nederland zou "aantrekkelijk" zijn. Dat is natuurlijk onzin: de wetgeving is al jarenlang in principe hetzelfde -na de modernisering van voormalig staatssecretaris Cohen- en in lijn met het VN-Vluchtelingenverdrag. Hooguit de toepassing van de wetgeving, nl. het beleid, kan verschil maken. Daarover zei zij, dat Nederland "geen keuzes zou durven maken" en "geen onderscheid maken" (tussen kans hebbende en kansloze asielzoekers). "Het begint bij het inperken van de instroom". (Dat is dus een a priori, in plaats van inhoudelijke beoordeling van asielverzoeken. Want het alternatief zou volgens haar zijn: "kom allemaal maar"). Verder ontkende ze -duidelijk tegen beter weten in, en in strijd met wat de interviewer tevoren had uitgezocht- dat WODC-onderzoek zou uitwijzen dat "aanzuigende werking" van Nederland helemaal niet klopt. Verder zat ze weer krom te oreren over het niet bij voorbaat uitsluiten van de PVV. Ze praat formalistisch en glad. Ze kent wel de formele regels, maar toont geen enkele diepgang over de werkelijke sociale en politieke achtergronden van de kwesties waarom het gaat.

4 Reacties
gerryj
gerryj26 sep. 2023 - 1:18

https://youtu.be/q2LH0YcjQek?si=dSf43JKwijwOn99v

gerryj
gerryj26 sep. 2023 - 1:19

Deze reactie is verwijderd

Volrin
Volrin26 sep. 2023 - 10:12

Bovendien maakt NL wel degelijk keuzes/onderscheid met het achterlijke concept 'veilige landen' waar van sommige landen helemaal niet zo veilig zijn.

Norsemen
Norsemen26 sep. 2023 - 10:19

Mensen die zelf te bang zijn om door de Bijlmer te lopen vinden Ethiopië een veilig land.

Paul_Spijkers
Paul_Spijkers25 sep. 2023 - 21:51

Het is gevallen op dat de partijen weer niet tot een akkoord konnen komen. Narijzigers was daar een element in, maar niet het hele akkoord. Dat is geen verdraaing. Maar het was natuurlijk wel een belangrijk moment.

Thuiszitter
Thuiszitter25 sep. 2023 - 21:50

Zit in het dna van de vvd’ers , als ze fluiten liegen ze al. Zij was ook erg op de hoogte van een bijstandsuitkering, niet dus, ze zat er maar 600 euro naast.

PVDB2
PVDB225 sep. 2023 - 17:25

Je hebt natuurlijk sowieso dat voor de verkiezingen er beloftes worden gedaan die vaak niet waar kunnen worden. Deels omdat het juridisch niet kan, grondwettelijk niet kan (artikel 1, artikel 6), het economisch schadelijk is of iets niet laat berekenen en (wijze van) financiering aandraagt. Oftewel gratis bier. Veel kan, alleen waarmeefinancier je het en waar ga je dat vandaan halen. Bijna iedere partij heeft wel een stokpaardje waar hij voor staat, sommige hebben een selling point. Wilders met de Marokkaanse Nederlanders, moslims, migratie en de Nexit, Baudet met het kartel, WEF etc., de VVD met criminaliteit en migratie. Ook al zou je die kunnen oplossen is het de vraag of men dat zou doen; Het is de beeldvorming. Electoraal belang. Als je het maar geloofwaardig brengt kom je ver. Yesilgoz besschuldigde in Staphorst juist de demonstranten; want die lokt het geweld uit. Door misbruik te maken van demonstratierecht. Het enige geweld dat gebruikt werd was door de Staphorster bevolking. Een leugen dus, terwijl de politie stond toe te kijken. Ook in talkshow kan Yesilgoz een mooi verhaal houden. Tot dat een deskundige aan de andere kant van de tafel er gehakt van maakt. Voorstellen van wetgeving die er al is, stukken die ze niet gelezen heeft maar wel een mening over de inhoud. En daar de excuses dan die ridiculer worden en weerlegt worden. Onze mogelijke volgende premier dames en heren. Dus denk aan 22 november.

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout25 sep. 2023 - 17:19

Als ze als partijhopster bij de SP was gebleven had ze betere sier kunnen maken. Weliswaar met wat minder kleedgeld vanwege de afdracht, maar toch nog als parel in de klassenstrijd. Thans, bij de VVD, heeft ze haar politieke geloofwaardigheid grotelijks verkwanseld aan het woekerrenteliberalisme. Zoals bij de US Republikeinen: Condoleeza Rice en Nicky Haley, die als knuffelallochtonen rechtser zijn dan de paus. Plus onze eigen Ayaan daarginds: uitheemse dames op het schild gehesen door de reactionaire witte rechtsmens, om ons ervan te overtúigen dat het interrabiaat réchts front déugt!

guy yacobi
guy yacobi25 sep. 2023 - 16:20

Deze reactie is verwijderd

TheBigLebowski
TheBigLebowski25 sep. 2023 - 15:56

Net als die leugen van Rutte recht in het gezicht van Emile Roemer destijds. "We verhogen het eigen risico niet" hahaha, kijk hoe hoog het nu is.

Martin van der Linde
Martin van der Linde25 sep. 2023 - 15:27

Rutte deed het vaak, het meest schrijnende voorbeeld is de leugen tegen Roemer. Het idiote is dat hij er niet alleen mee weg kwam, maar dat het Roemer een groot aantal zetels kostte. Göz lukt dat ook. Hoewel de interviewers haar met de feiten confronteert houdt ze vast aan haar leugens. Overtroeven heet dat. Sommige mensen vinden dat stoer. Het andere deel van de aanhang wrijft die dissonantie weg met de geruststelling dat de publieke omroep links is en er op uit is haar als een leugenaar weg te zetten. Begin maar eens iets tegen zoveel zelfingenomenheid.

Nicolay2
Nicolay225 sep. 2023 - 13:47

“Yeşilgöz heeft dezelfde neiging tot het verdraaien en ontkennen van de feiten als Rutte en Henk Kamp.” Er is een oud gezegde: Waar je mee omgaat, daar word je door besmet.

1 Reactie
EricDonkaew
EricDonkaew26 sep. 2023 - 3:30

@Nicolay: Waar je mee omgaat, daar word je door besmet. ----------------------------- Er is maar één persoon die Yeşilgöz heeft veranderd, en dat is haar man. Relaties kunnen mensen compleet veranderen als het om politiek gedachtegoed gaat. Den Uyl werd pas links nadat hij Liesbeth ontmoet had. Mitterand werd pas links toen hij een relatie kreeg met een zeer linkse actrice. Buiten de wereld van de politici zie je het ook bij Peter Breedveld, Anne-Fleur Dekker en vele, vele anderen. Het geeft verder ook niet hoor, maar is het wel goed om het te constateren.

vdbemt
vdbemt25 sep. 2023 - 13:46

In die zin is ze dus echt een goede vertegenwoordiger van de VVD. Maar goed voor het land en de menswaardigheid is het niet. Dat hebben o.a. Rutte en Kamp wel bewezen.

Vuurrood
Vuurrood25 sep. 2023 - 13:32

Verdraaien en ontkennen van de feiten? Dat heet bij ons moeder thuis gewoon liegen!

Volrin
Volrin25 sep. 2023 - 12:49

Vrucht van dezelfde boom, dus niet zo verwonderlijk.

BrotherV
BrotherV25 sep. 2023 - 12:20

Glashard kunnen liegen is bij rechts over het algemeen een aanbeveling.

10 Reacties
Adaestuo
Adaestuo25 sep. 2023 - 13:30

@BrotherV 25 sep. 2023 - 14:20 Het fabriceren van definities die hun goed uitkomen trouwens ook.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk25 sep. 2023 - 13:44

"Glashard kunnen liegen is bij rechts over het algemeen een aanbeveling." Heb je daar een bewijs van? En waaruit blijkt dat links die eigenschap niet zou hebben?

hgroen2
hgroen225 sep. 2023 - 17:50

IkHebAltijdGelijk Nou het staat op band bij College tour en Op1. ze loog over reden van val van het kabinet. Terwijl Rutte duidelijk had gemaakt dat migratie / asiel het struikelblok was. En Dilan ontkent. Dus hoeveel bewijs wil je?

BrotherV
BrotherV25 sep. 2023 - 18:02

IHAG: omdat de bananen krom zijn.

Sonic2
Sonic225 sep. 2023 - 19:25

@ Ikhebaltijdgelijk Dat is het unique selling point van "rechts". Trump is dan wel een crimineel, maar kijk eens naar Hunter Biden. Wilders is wel een ordinaire onbeschofte vlegel, maar keek eens naar Tjeerd de Groot. Diep in hun hart weten ze ook wel dat wat ze steunen en stemmen zo fout is als de neten. En dat ze zich diep moeten schamen. En wat is het dan lekker om met de vinger naar links te wijzen. Zelfs al jat Timmermans miljoenen. Dan nog zijn Wilders en Baudet erger. Met hun racisme, hun grondwet schendingen. Het weg pesten van bevolkingsgroepen. Het is dus een achterhoede gevecht. En het is een nutteloze vergelijking. Nu weet ik wel dat u niet meer te redden bent in politiek opzicht. Maar ik hoop dat u dat ook eens eindelijk inziet.

itsme3
itsme325 sep. 2023 - 19:44

@hgroen Het kabinet viel omdat het niet levensvatbaar meer was. Als het niet over asiel was gevallen dan was het ergens anders over gevallen.

LaBou
LaBou 25 sep. 2023 - 20:44

"Het kabinet viel omdat het niet levensvatbaar meer was. Als het niet over asiel was gevallen dan was het ergens anders over gevallen. " Op zich heeft deze reaguurder daar natuurlijk gelijk in: dat had van alles kunnen zijn. Helaas voor hem was de echter niet het geval: zelfs Rutte zegt dat asiel de reden was en niets ander

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk26 sep. 2023 - 4:09

Diep in mijn hart weet ik dat ik links nooit zal vertrouwen dat ze mijn belangen ook willen dienen. Dan stem ik liever op een niet-linkse partij. En als je stelt dat wanneer Timmermans geld achterover drukt nog altijd beter is als het alternatief, dan zeg je eigenlijk dat de ene fout minder erg is dan de andere. Het kunnen ook beiden verkeerd of goed zijn.

BrotherV
BrotherV26 sep. 2023 - 12:24

IHAG heeft liever leugenaars aan de macht dan links. Duidelijk.

Sonic2
Sonic226 sep. 2023 - 16:26

@ Ikhebaltijdgelijk Het punt is niet eens dat u een naar persoon bent. Dat bent u absoluut niet. Uw bent niet een monster of een pestkop. En dat maakt u bijzonder in die kringen. Het punt is dat uw volslagen verkeerde aannames heeft. Maar u zult daar zelf achter moeten komen denk ik. U gelooft in frames en de opvattingen waarvan u denkt dat "rechts" uw belangen dient. En dat is dus niet zo. Ze dienen de belangen van ondernemers niet. Ook niet van arbeiders. Ze dienen hun eigen belangen. Als ze voor die tijd al niet intern ruzie hebben gemaakt. Of zijn afgesplitst. Het begint met het besef dat "rechts" uw belangen niet dient. En nooit zal dienen. U heeft er niets aan. En met u andere "rechtse" mensen niet. Dat is het eerste punt. Dat het besef tot u doordringt. Want u bent niet dom.

Proletarier
Proletarier25 sep. 2023 - 11:57

Joepie nog een pathalogische leugenaar. Lijkt me prima voor rechts NL die kickt daarop.

5 Reacties
SpijkerMaarten
SpijkerMaarten25 sep. 2023 - 13:54

Er is iets pathologisch aan, maar niet dat ze liegt. Ze liegt volkomen bewust. Het pathologische is de gebrekkige gewetensontwikkeling.

Sonic2
Sonic225 sep. 2023 - 19:31

Yesilgoz weet net als Wilders en Baudet( en ook van der Plas en van Haga) dat ze er toch wel mee weg komen. Hun kiezers maken zich druk over woke, het uitlaten van de golden retriever of over de gestaakte klassieker. Maar niet over dat hun "leiders" uit hun nek lopen te zwetsen. Rick Nieman raakt niet uitgepraat over hoe Rutte in 2012 zo "strategisch" Roemer "aftroefde" in het debat. En dan weet je ook hoe een groot deel van de media er over denkt. Wilders, Baudet, Yesilgoz, Van Haga en van der Plas waren gemarginaliseerd als ze links waren geweest. Daarom zijn ze het ook niet. Op links krijg je namelijk wel op je lazer als je er een zootje van maakt. Zie Samsom en in mindere mate Kaag. Die zich allebei als links voordeden

Proletarier
Proletarier26 sep. 2023 - 6:57

@ Sonic Dat komt omdat linkse mensen een geweten hebben, kan je van rechts niet zeggen.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk26 sep. 2023 - 9:30

"omdat linkse mensen een geweten hebben," Waaruit blijkt dat ten opzichte van mensen die niet-links zijn?

vdbemt
vdbemt28 sep. 2023 - 9:28

@IHAG. ""omdat linkse mensen een geweten hebben," Waaruit blijkt dat ten opzichte van mensen die niet-links zijn?". Uit de vragen die ze stellen.