Joop

Yernaz Ramautarsing stapt op als kandidaat-raadslid FvD

  •  
03-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
yernaz
Yernaz Ramautarising, die de afgelopen weken de gemoederen bezighield met eerder al zijn rassentheorieën en later deze week ook homofobe uitlatingen , trekt zich terug als kandidaat-raadslid voor het Forum voor Democratie in Amsterdam. Dat maakt Ramautarising zelf bekend in een verklaring op de website van het FvD.
De Volkskrant onthulde deze week uitlatingen die de voormalig nummer 2 van de Amsterdamse tak van het FvD in een besloten WhatsApp-groep deed. Daarin schreef Ramautarising onder meer dat homorechten de samenleving dommer hebben gemaakt en dat ‘linkse websites’ LHBT-relaties als ‘het nieuwe normaal proberen te promoten’. Zulke artikelen ‘breken het gezin af’, vond Ramautarsing, die eerder al in opspraak kwam door intelligentie te koppelen aan “ras” en door Adolf Hitler links te noemen. In de WhatsApp-groep schreef Ramautarsing ook dingen als ‘Blanke immigranten zorgen doorgaans voor minder problematiek, kosten de staat minder’ en ‘Zelden een ras meegemaakt met zoveel zelfhaat en weinig behoefte tot zelfbehoud […] White people crazy.’
Advocaat van de duivel spelen, noemt Ramautarsing het nu zelf: ‘Ik verkeerde in de veronderstelling dat het hier een vrije en vrijblijvende uitwisseling van ideeën betrof, maar dat blijkt achteraf een verkeerde inschatting te zijn geweest.’ Ook schrijft hij dat de homofobe uitlatingen, hoewel zelf geuit, niet zijn standpunt zijn. En niet dat van het FvD, vult hij aan. ‘Niettemin neem ik verantwoordelijkheid voor de nu ontstane situatie. Ik wil Forum voor Democratie niet verder belasten met de maatschappelijke commotie over mijn uitlatingen.’
Beeld: Screenshot De Balie
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (64)

Sonic2
Sonic24 mrt. 2018 - 20:24

Er is vanaf de jaarwisseling elke week wel iets. Elke partij met een normale achterban was er op afgerekend, maar niet bij de enorm slaafse en kritiekloze FvD aanhang. Die doen niets anders als als ware gelovigen hun grote leider verdedigen. Je kunt het vergelijken met het aanbidden van leiders in autoritaire regimes. Complete verafgoding. Vervang de namen van al die FvD'ers door D66 en de reacties waren allemaal dictatuur 66 geweest. Leuke bijnamen verzinnen kunnen ze wel bij radicaal rechts. En dan te bedenken dat dit in zetel aantal nog een kleine partij is die maar in 1 gemeente mee doet. Met wel veel leden, maar ook niet een waanzinnige grote partij. En het zijn ook nog allemaal prominente leden.

Joyce Klassen
Joyce Klassen4 mrt. 2018 - 12:23

Dit gaat FvD de vijf zetels in Amsterdam opleveren. De partij was al de underdog die zich opstelde als slachtoffer van de gevestigde politiek, en dat beeld is door de episode Ramautarsing nog versterkt. De stem van het intellectuele verzet zal sterk zijn in Amsterdam. FvD gaat winnen.

8 Reacties
Robbels
Robbels4 mrt. 2018 - 13:43

Nou geweldig hoor. Niemand wil meer met ze samenwerken door wat ze voorstellen en wat ze allemaal uitspoken. Gefeliciteerd met uw pyrrhus overwinning.

H.Witte
H.Witte4 mrt. 2018 - 13:51

FvD intellectueel. Quasi ja, en dat is kennelijk voldoende om kiezers het gevoel te geven bij het intellect te horen. Een vorm van zelfbevrediging. Was het een intellectuele opmerking om het aftreden van Zijlstra in achterkamertjes te regelen? Volgens mij ontzettend dom, niet getuige van de juiste democratische houding, minachting van het publiek. Maar goed, als het u tot een 'orgasme van intelligentie' brengt, wie ben ik dan om dat u te misgunnen.

Daniel Dennett
Daniel Dennett4 mrt. 2018 - 14:13

Wat is nu? De stem van het intellectuele verzet zal sterk zijn in Amsterdam of FvD gaat winnen?

bob b.
bob b.4 mrt. 2018 - 15:47

Joyce, niet in Amsterdam. In Amsterdam lijden ze niet aan kleinheidswaan zoals elders in Nederland. En welk intellectueel verzet? Ik dacht dat inmiddels wel duidelijk was dat Intellectueel en FVD twee zaken zijn die elkaar nooit zullen raken.

Perezoso
Perezoso4 mrt. 2018 - 17:09

Het intellectuele verzet? Hahaha. Is dat hetzelfde als dat Identitair verzet?

Sonic2
Sonic24 mrt. 2018 - 18:52

We zullen u op 21 Maart op dit soort uitspraken afrekenen. En op die van Baudet. Die voorspelde ook ergens heel veel zetels in Amsterdam. http://www.at5.nl/artikelen/177595/baudet-misschein-wel-tien-zetels-in-hoofdkwartier-van-het-kartel 10 zetels. We zullen dat noteren en hopelijk zullen ze dan eindelijk eens op dit soort pocherige voorspellingen worden afgerekend.

Muxjes
Muxjes4 mrt. 2018 - 23:18

"De stem van het intellectuele verzet zal sterk zijn in Amsterdam. FvD gaat winnen." Beste Joyce, voor zover ik intellectuelen ken, zijn ze VVD als ze een topinkomen hebben, D66 als ze een middeninkomen hebben, en GL als ze erg bezorgd zijn om het milieu. FvD is meer een partij voor de mislukte intellectuelen. Mensen die denken dat je een beter mens bent als je latijn kunt spreken. Laat ik een citaat van Hemingway aanhalen: "There is nothing noble in being superior to your fellow men. True nobility lies in being superior to your former self." Die vorm van nodige zelfreflectie en zelfverheffing heb ik bij Baudet niet gezien. Maar misschien komt het als hij wat ouder wordt. Ik wacht het vol interesse af.

Piet de Geus
Piet de Geus4 mrt. 2018 - 23:59

"De stem van het intellectuele verzet" Want de intellectueel vindt wetenschap ook maar een mening...

Bernie2
Bernie24 mrt. 2018 - 8:43

Verdomd jammer, ik had deze vreemde vogel graag een paar maanden langer aan het slopen-van-binnenuit gezien, liefst samen met mede haatzaaier dobbertruus Nanninga. En Baudet ertussenin met homeopathisch verdunde eikeltjeskoffie. Baudet krijgt het allemaal niet meer verdedigd, blijkens het toffe straatfilmpje dat NOS gister uitzond. De zelfverklaarde intellectueel ontbeert daarvoor simpelweg het juiste redenaarsvermogen. Hij gaat veel extremere en racistischer stappen verder dan soortgenoot Wilders, die trouwens tijdens zijn door hemzelf opgeblazen landverraad in Moskou van een hooggeplaatste kleptocraat te horen kreeg dat "...Rusland geen problemen met moslims heeft ..!" Exit kopvoddenrukker. FvD. Wat zou de keurige, nette Baudet-volger vinden van deze elitaire grachtengordelcreeps die een frisse politiek beloofden, maar daarentegen met LPF-taferelen en plat racistisch geleuter komen? Ben benieuwd hoe de nuchtere Amsterdammers in maart afrekenen met Baudet's genomineerde dobbertruus en zijn eventuele tweede handlanger voor de kieslijst.

1 Reactie
Poezenmens
Poezenmens4 mrt. 2018 - 11:26

Heerlijk leesvoer. Het hele rechts-extremistische kolere zooitje op de korrel genomen door Bernie zoals we dat van hem gewend zijn.????

Joop Schouten
Joop Schouten4 mrt. 2018 - 7:32

Prima. Nu de rest nog. Deze jonge man heeft meer vreemde gedachtekronkels. Hij is een groot fan van Ayn Rand´s ´Atlas Shrugged´. Alle die dit aanhangen hebben een ziek wereldbeeld en zijn, eenmaal aan de macht, een gevaar voor samenlevingen.: https://yernaz.wordpress.com/ayn-rand/ Rutte is overigens ook zo´n aanhanger. Je ziet dat in zijn beleid:de armoede, groeiende inkomensongelijkheid en keihard afknijpen van mensen die een beroep doen op de samenleving en de daarmee samenhangende polarisatie. https://joop.bnnvara.nl/kijk-nou/de-onbegrijpelijke-fascinatie-met-ayn-rand

korheiden2
korheiden23 mrt. 2018 - 22:43

Er was sprake van een gesloten Whatsapp-groep, waarop jongeren met elkaar debatteren over van alles en nog wat. Maar er is uit gelekt. Door mensen van D66 en VVD. Kortom : alle ballen op Baudet.

2 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot4 mrt. 2018 - 6:59

Vooral het slachtoffer uit gaan hangen en naar anderen wijzen om uit alle macht proberen de aandacht af te leiden van de de idiote theorieën die binnen de FvD gelederen worden besproken. Zullen we het eens over inhoud gaan hebben? Waarom toch die obsessie met rassen binnen het FvD? Niets geleerd van de geschiedenis?

DaanOuwens
DaanOuwens4 mrt. 2018 - 16:37

@ korheiden Jij schrijft: alle ballen op Baudet. Dat alle ballen op .......... is een uitdrukking uit het voetbal. Een uitdrukking die jij blijkbaar niet kent, maar wel frequent gebruikt op deze site. Vandaar een uitleg, eenmalig. Alle ballen op Hakim Ziyech is bijvoorbeeld een uitdrukking die je bij Ajax hoort. En dat is niet omdat Hakim Ziyech een Marokkaan is. Dat komt natuurlijk als eerste bij iemand met extreem rechtse sympathieën op. Maar dat is dus niet correct. Maar het betekent dat Hakim Ziyech de beste speler van Ajax is en dat hij in balbezit gebracht moet worden omdat er dan iets moois gebeurd. Dus alle ballen op ............. is geen veroordeling maar alle ballen op ..... is een compliment. Ik begrijp ook dat jij Baudet wel een hele goede speler vindt. Maar dan nog gebruik je de uitdrukking totaal verkeerd. Er zijn geen andere politici die Baudet in balbezit willen brengen, en behoudens de harde-Baudet-kern op deze site, ook geen andere reageerders die dat willen. Want hij is nu eenmaal een van de grotere kneuzen op het veld. Die wil je niet aan de bal.

OlavM
OlavM3 mrt. 2018 - 20:41

Een héél verstandig besluit van Ramautarsing. Dat moeten we hem nageven. Hopelijk krijgt hij de tijd om tot betere inzichten te komen en te beseffen waarmee hij bezig is geweest. Intussen kunnen we een nieuwe succesvolle tragi-komische TV-soap "Het LuizenForum" tegemoet zien.....:)

5 Reacties
OlavM
OlavM3 mrt. 2018 - 20:49

(Misschien moet ik maar eens een scenario gaan schrijven). :)

korheiden2
korheiden24 mrt. 2018 - 12:26

@JoeSpeedboot : 'Waarom toch die obsessie met rassen binnen het FvD? Niets geleerd van de geschiedenis?' Bespeur ik hier weer eens een godwin? Als ik de berichten uit de gewraakte Whatsapp-groep lees, acht Ramautarsing homo's intelligenter dan hetero's en daarom jammer dat ze zich dus niet voortplanten. Het bespreken van de gemiddelde IQ's van volkeren alleen al is blijkbaar genoeg om van racisme te spreken. Alle aandacht voor FVD zal waarschijnlijk alleen maar averechts werken.

Onruststoker
Onruststoker4 mrt. 2018 - 16:52

"Het bespreken van de gemiddelde IQ’s van volkeren alleen al is blijkbaar genoeg om van racisme te spreken." Korheiden, volgens mij is aan jou wel vijf keer meegedeeld dat Ramautarsing IQ ook koppelde aan huidskleur. Waarom doe je nu net alsof dat niet zo is? Is het een slecht geheugen? Zit je in de ontkenning? Is het een trucje? Moet iedere keer als Ramautarsing ter sprake komt dit opnieuw aan jou worden gezegd? Ik denk, gelukkig, dat dat niet vaak meer zal zijn. Ik hoop het ook voor hem. Want om je de waarheid te vertellen, ik vind het een stakker. Ik vrees het ergste voor hem. Ik hoop dat Annabel Nanninga hem een tijdje wil opvangen en opbeuren, en misschien begeleiden. Ik bid voor hem.

OlavM
OlavM5 mrt. 2018 - 2:05

@ korheiden en Onruststoker: Heren! U moet beiden een stapje omhoog maken! :)

Joe Speedboot
Joe Speedboot5 mrt. 2018 - 6:53

'Bespeur ik hier weer eens een godwin? Het woord godwin heeft net zoals het woord demoniseren inmiddels iedere waarde verloren omdat het te pas en te onpas wordt gebruikt om de aandacht af te leiden van de inhoud.

koffieleut2
koffieleut23 mrt. 2018 - 20:07

Het is toch best knap van FVD dat je ze weet te vinden. Ik ken heel wat mensen maar geen een met die zo in de maatschappij staat, knap heel knap.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai3 mrt. 2018 - 20:03

Zonde mensen als Yernaz Ramautarsing zijn de krenten in de pap. Of je het nu eens of oneens met hem bent. Waarschijnlijk voor de FvD beter, maar als outsider gewoon jammer..

Bobby de Bouwer
Bobby de Bouwer3 mrt. 2018 - 19:46

Goed dat hij weg is. Het FvD heeft veel talentvolle mensen, en deze man is een wildebras die niet past in de Nederlandse politiek.

Tom3
Tom33 mrt. 2018 - 19:27

Toedelodoki zou ik zeggen. Misschien heel misschien, kan er weer aandacht komen voor de zaken die er wezenlijk veel meer voor een ieder toe doen. De voorgestelde versobering van de WIA door Koolmees bijvoorbeeld, want dat er meer in de WIA terecht zullen komen dat is logisch, op je 63 ste nog verkleumd op een steiger staan, of met kapotte knieën klinkers leggen, of op die leeftijd nog nachtdiensten draaien alleen op een afdeling ergens in de verzorging. Wanneer komt links weer op voor de zwakkere en de arbeider, niet met wat kretologie maar dag in dag uit vel en niet aflatend., en wanneer is er weer een organisatie die opkomt voor deze groep, niet via en met doorzichtige marketingstrucs, maar vanuit het hart. Als alle arbeiders een dag de handen stil zouden houden, staat het land stil, wanneer beseft men dat weer ééns. Een " lijstje " van juni 2017 met mogelijke bezuinigingen en ombuigingen. https://www.hr-kiosk.nl/rubrieken/mogelijke-bezuinigingen-2017-en-later

5 Reacties
Bobby de Bouwer
Bobby de Bouwer3 mrt. 2018 - 19:45

Goede post, dank. Inderdaad, als Links weer gewoon Links wordt hebben we geen last van populisten op rechts. Maar ja: D66 + GL + PvdA is nu lekker bezig met het afschaffen van het referendum waar D66 + GL + PvdA voor waren, Verder laat links de grenzen open wat druk geeft op de onderkant van de arbeidsmarkt, en is nu volkomen pro-Europa.

Muxjes
Muxjes3 mrt. 2018 - 22:04

"Links wordt hebben we geen last van populisten op rechts." Extreem rechts kenmerkt zich door ontlopen van verantwoordelijkheid en het slachtoffer uithangen. Zelfs hun bestaan zijn ze niet verantwoordelijk voor.

Muxjes
Muxjes3 mrt. 2018 - 22:06

"D66 + GL + PvdA is nu lekker bezig met het afschaffen van het referendum " Zitten PvdA en GL ook in de regering, of liet je je door emoties aansturen?

LaBou
LaBou 4 mrt. 2018 - 7:02

@Muxjes, onder Rutte II hebben D66, GL, PvdA en SP een voorstel ingediend voor een correctief referendum. Nu, onder Rutte III verdedigt alleen nog de SP dit voorstel en zijn D66, GL en PvdA tegen.

Robbels
Robbels4 mrt. 2018 - 13:52

@ Tom, Bobby de Bouwer & gerrit grijsveld Laat rechts het maar eens opknappen. Laat rechts maar eens opkomen voor de zwakkere en de arbeider. Of vind u dat dat niet de taak van rechts is? Niet hun verantwoordelijkheid? Ik vind dat we eens af moeten van het links/rechts denken waarbij het geaccepteerd wordt dat de ene kant niets voor de ander hoeft te betekenen. Alsof links de exclusieve verantwoordelijkheid heeft over de belangen van de arbeider en falend beleid hierop dus altijd en per definitie de schuld van links is. Als u als rechtse kiezer de positie van de arbeider ziet afbrokkelen en u vind het belangrijk dat daar iets tegen gedaan word, dan zorgt u er maar voor met uw stem en invloed dat dat ook gebeurt!

Cave Canem
Cave Canem3 mrt. 2018 - 19:25

Eerlijk gezegd zie ik die clown van een Hiddema eerdaags ook nog wel een fatale uitglijder maken. Het FvD is is tot nog toe een natuurlijke vergaarbak van zonderlinge warhoofden gebleken.

johannn2
johannn23 mrt. 2018 - 18:35

Citaat: " Advocaat van de duivel spelen, noemt Ramautarsing het nu zelf " Slechte advocaat dan, want hij neemt de menig van zijn cliënt over. .

JohnVKR
JohnVKR3 mrt. 2018 - 18:12

Yernaz heeft een te laag IQ voor de politiek.

2 Reacties
Muxjes
Muxjes3 mrt. 2018 - 22:07

Hoe weet je dat?

geronimo3
geronimo34 mrt. 2018 - 9:02

@JohnVKR, Deze grap kan ik erg waarderen,LOL, hahahahahaha!!!

Evernesa
Evernesa3 mrt. 2018 - 17:20

Uiteindelijk een wijze beslissing, waardoor het zich belachelijk maken, zijn einde heeft bereikt. Ramautarsing kan zich nu in beslotenheid van zijn werkkamer op een beter strategie voorbereiden.

Rechtse   Bal
Rechtse Bal3 mrt. 2018 - 16:48

beetje (te) kleurrijk figuur dus die al ras zijn spullen pakte. Hoewel D66 hem ongeuanceerd zwart-wit behandelde, ging het mijn verstand te boven hoe hij de corebusiness van zijn Flutrum in Ramocratie partij trachtte te verdedigen. Ongetwijfeld zal hij met zijn kennis tot in detail uitgerekend hebben hoeveel en hoelang wachtgeld te vangen. Jammer voor PVV, die moet op zoek naar een nieuw boegbeeld.

2 Reacties
bob b.
bob b.3 mrt. 2018 - 19:52

Zo zwart wit was het niet. D66 prikte midden in de roos. Zonder hun opzetje was dit nooit aan het licht gekomen.

OlavM
OlavM3 mrt. 2018 - 20:46

@ Ben Liberaal: [Ongetwijfeld zal hij met zijn kennis tot in detail uitgerekend hebben hoeveel en hoelang wachtgeld te vangen.] Onzin, natuurlijk. Hij heeft nog helemaal niet het ambt van volksvertegenwoordiger bekleed.

WillemdeGroot
WillemdeGroot3 mrt. 2018 - 16:22

De geschiedenis herhaalt zich steeds weer, wanneer het van die enge, extreem-rechtse, nationalistische partijtjes betreft. Goed, helder. Maar waarom mensen steeds weer dwepen met deze engerds, wat is dat toch?

korheiden2
korheiden23 mrt. 2018 - 16:22

Tsja Ramautarising was niet meer te handhaven, lijkt me. @Buzzer : er staan op de kieslijst voor Amsterdam - en ook op de landelijke - nog meer dan genoeg zo op het oog bekwame mensen. Ik zeg er bij : zo op het oog, want ik ken ze verder niet. Het wachten is nu op het opstappen van Tom van der Lee van Groen Links. Die wist al jaren van de misstanden bij Oxfam, maar hield al die tijd zijn mond.

2 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus3 mrt. 2018 - 16:46

"Ik zeg er bij : zo op het oog, want ik ken ze verder niet." Nog nooit van Nanninga gehoord?

robert vos
robert vos3 mrt. 2018 - 17:21

Tja, lijkt logisch maar zo werkt het nu eenmaal niet in onze politieke werkelijkheid. Iets met meten met meerdere maten. In ieder geval goed dat er weer een charlatan net zo snel verdwenen is als hij kwam. Op naar de volgende zou ik zeggen. Misschien komt het vertrouwen dan ooit terug in de politiek.

Buzzer
Buzzer3 mrt. 2018 - 16:03

Straks is alleen Baudet nog over, niets aan verloren verder.

1 Reactie
korheiden2
korheiden23 mrt. 2018 - 20:42

@PietdeGeus : Ja, Annabel Nanninga ken ik wel. De overige kandidaten niet.

punt2
punt23 mrt. 2018 - 15:59

Maar wanneer we de uitspraak ontleden in wat werkelijk staat: Homo-stellen zijn boven gemiddeld intelligent, krijgen minder kinderen dan hetero-stellen en wanneer intelligentie genetisch bepaald zou zijn komen er door deze stellen minder intelligente kinderen. iets wat volgens de "logica" van deze persoon van de FvD zou kunnen kloppen. Dat je deze "logica"zou willen gebruiken om tegen de voorstanders van deze wettelijk geregelde vorm van samenleven/ huwelijken te ageren lijkt mij getuigen van een gebrek aan intellect. wat verklaard zou kunnen worden door het simpele feit dat zijn ouders vermoedelijk hetero zijn. De oplossing voor FvD zou kunnen zijn alleen kinderen van homoseksuele ouders als kandidaat opnemen op de kandidatenlijst. Iets zegt mij dat ze dat niet gaan doen ... (onbegrijpelijk eigenlijk )

Joop den Uil
Joop den Uil3 mrt. 2018 - 15:57

dan rest de tegenstanders niets anders meer dan het Platform op de inhoud aan te vallen... teleurstelling voor D66 , die moeten hun scripten gaan herzien

Daniel Dennett
Daniel Dennett3 mrt. 2018 - 15:37

Iemand van FvD blijkt een domme racistische idioot te zijn. Goh wat verrassend.

Cliff Clavin
Cliff Clavin3 mrt. 2018 - 15:25

Is het FvD een satirische reprise van de LPF? Mij dunkt van wel. (Hoewel: als het zo is, dan kun je nog beter van meta-satire spreken.)

5 Reacties
Buzzer
Buzzer3 mrt. 2018 - 16:04

Dat waren gouden tijden, de daarna heb ik nooit meer zo genoten ???? Fantastisch die ruzies tussen de LPF ministers

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon3 mrt. 2018 - 16:57

@ Cliff Die tijd wordt nooit meer overtroffen. Er voltrok zich destijds een doorlopend absurdistisch schouwspel. Mat Herben, Herman Heinsbroek, Winnie de Jong en een kirrende Hilbrand Nawijn. Zo goed gecast, alles klopte.

Cliff Clavin
Cliff Clavin3 mrt. 2018 - 17:27

@ Buzzer - zeg dat wel! Elke avond NOVA kijken (en ook: Barend & van Dorp), om die Soap Deluxe te volgen. Soort van GTST binnen een politieke context.

Andy40
Andy404 mrt. 2018 - 10:03

Ik zou het met u eens willen zijn ware het niet dat een belangrijke oorzaak voor het falen van de LPF minder humoristisch was.

Cliff Clavin
Cliff Clavin4 mrt. 2018 - 13:11

@ Andy40 - je doelt op de moord op Pim Fortuijn? Die was een drama, een tragedie. Dom Rechts maakt(e) er een dagtaak van om sociaal-democraten ervan te beschuldigen dat die deze misdaad goedkeurden. Daarmee liegt Dom Rechts, want liegen is het raison d'être van deze lieden. Ik geloof niet dat Fortuijn geschikt was voor het ambt van politicus. Daarvoor had de man veel te veel te maken met persoonlijke ressentimenten, en dat wat hij presenteerde als zijn gedachtengoed, dat stond bol van de innerlijke tegenspraken. Daarbij komt: persoonlijk geloof ik dat hij chantabel was (door zijn libertijnse levenswandel), en dat is voor een openbaar bestuurder een heel slechte uitgangspositie. Maar ik heb hem niet als de personificatie van het kwaad zelf gezien. Als ik me het goed herinner, dan klaagde Pim zelf al over het niveau van de kandidaten die zijn beweging aantrok. Dat had hij goed gezien. Er is rond Fortuijn een immense persoonlijkheidscultus ontstaan, met bijbehorende mythevorming. Alsof hij de allerbeste minister-president zou zijn geweest, die Nederland nooit gehad heeft. Waarmee Volkert van der G. ons dus van de Verlosser Zelf beroofd zou hebben. En als ook in 2018 nog iemand Thierry Baudet kritiseert, dan komen de gekende websites van Dom Rechts weer met die foto van de dode Fortuijn aankakken, om ons te waarschuwen voor een linkse aanslag op die Nieuwe Verlosser (Geert Wilders' rol als door links bedreigde Interim-Verlosser is inmiddels uitgespeeld). Daarmee maakt Dom Rechts zich dan schuldig aan ordinaire lijkenpikkerij. Want de gewetenloze exploitatie van die foto van Pim, die genereert opwinding, clicks, en geld. En daarom is het uiteindelijk allemaal begonnen. Dom Rechts is totaal onverschillig over de eventuele gevoelens van Pims nabestaanden, over die uitbuiting, voeg ik eraan toe.

Cave Canem
Cave Canem3 mrt. 2018 - 15:18

Jammer, als ongeleid projectiel en afschrikwekkend symbool van ondoordachte priet- en kletspraat had hij voor velen van ons een nuttige electorale afstootfunctie.

1 Reactie
Babette4
Babette44 mrt. 2018 - 8:34

We hebben Annabel altijd nog... ;-)

Aurora01
Aurora013 mrt. 2018 - 15:17

Kijk, dit lucht op. Nu nog Baudet en z'n tovenaarsleerling.

marq
marq3 mrt. 2018 - 15:10

‘Ik verkeerde in de veronderstelling dat het hier een vrije en vrijblijvende uitwisseling van ideeën betrof, maar dat blijkt achteraf een verkeerde inschatting te zijn geweest.’ - Tja, we hebben allemaal op enig moment weleens de illusie gehad in een open democratie met vrijheid van meningsuiting te leven. Je bent iets te enthousiast geweest bij je inschatting van de Nederlandse tolerantie en acceptatie van andere ideeen. Het ga je goed.

bob b.
bob b.3 mrt. 2018 - 15:06

Dit aftreden was te verwachten. Baudet was gewaarschuwd voor de tijdbom die Ramautarsing voor de partij was. Dat hij desondanks zo ver kwam is onbegrijpelijk. Het geeft ook aan hoe dun de bodem van het Forum is. Dat de partij zo populair is zegt niet zoveel, er zijn genoeg mensen met een mening. Kijk naar wat er met de Oostvaardersplassen gebeurt. Het onverstand en het gevoel regeert. Populaire meningen zijn populair omdat ze zo voor de hand liggend zijn. De werkelijkheid is toch net iets ingewikkelder. Helaas is niet voor iedereen oorzaak en gevolg, de onderliggende problematiek of het grotere geheel makkelijk te vatten. Dat is geen verwijt of een verwijzing naar domheid. Iedereen doet wat hij kan en het gebeurt allemaal vanuit de beste intenties. Maar dat is niet genoeg. Dit voorval geeft wel aan, alweer dus, dat FVD al of niet bewust de verkeerde mensen aantrekt. Het vertrek is natuurlijk gedwongen. Het zal verklaard worden als het bewijs van het zelfreinigende effect van de partij. Toch vraag ik me af of dat echt zo is. Was het nieuws niet naar buiten gekomen en beperkt gebleven tot de inner circle dan was Ramautarsing gewoon raadslid geworden. Het is het opportunisme dat de politiek eigen is. Daarin onderscheid het FVD zich echt niet van andere partijen.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon3 mrt. 2018 - 14:47

Wijs besluit, D66 zal het wegvallen van deze munitieleverancier betreuren.

2 Reacties
Henk13
Henk133 mrt. 2018 - 15:31

Inderdaad. Die Yernaz was een heel makkelijk doelwit en denk ik geen stemmentrekker. Als politiek tegenstander had ik hem gekoesterd en vertroeteld. Nu is het maar afwachten wie de ontstane plek gaat invullen. Dat kan wel eens een zwaardere tegenstander zijn die zichzelf niet constant in de voet schiet.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon3 mrt. 2018 - 16:49

@ Henk Klopt. Leek mij geen hoogvlieger, miste een politieke antenne.

JanBakker2
JanBakker23 mrt. 2018 - 14:47

Verstandig besluit.