Joop

Wouter Bos: 'Ik wil premier worden'

  •    •  
04-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
Wouter_Bos_lachend_300px.jpg
PvdA-leider vindt het logisch bij verkiezingswinst
PvdA-leider Bos is kandidaat-premier van zijn partij. Dat zei hij vanavond in het NOS Journaal. Als lijsttrekker vindt hij het ‘logisch’ dat hij ook premier wordt als de PvdA de verkiezingen wint.
Bos hoopt op een zo links mogelijk kabinet. De PVV is de enige partij waarmee hij op voorhand niet wil regeren, aldus NOS.nl.
RTEmagicC_Wouter_Bos_lachend_300px.jpg
De PvdA verloor gisteren fors bij de gemeenteraadsverkiezingen: van de 1883 raadszetels uit 2006 verloor de PvdA er 663, meer dan een derde. In een peiling voor de Tweede Kamer deed de PvdA het beter dan tot voor kort: de tweede partij met 27 zetels, achter het CDA (29 zetels).

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (46)

ReneeO
ReneeO4 mrt. 2010 - 19:39

Is dit niet een beetje de goden verzoeken, Wouter? Anderzijds ben je er wel eerlijk over, en als je op de vraag ontkennend had geantwoord, had toch niemand je geloofd. :) Hoe dan ook, mijn steun heb je.

Xavio
Xavio4 mrt. 2010 - 19:39

Dit schept in ieder geval duidelijkheid! Ik hoop allen dat hij geen partijleider meer zal zijn. Die hoort m.i in de 2e Kamer

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa4 mrt. 2010 - 19:39

De heer Bos als premier? Dan ga ik zeker weten in het openbaar een halve uur op mijn kop gaan staan, gewoon proberen, in het midden van ons mooie plein hier, ik wil aan iedereer laten zien dat ik de gelukkigste man terwerld ben en niemand anders.

Opinius
Opinius4 mrt. 2010 - 19:39

tuurlijk jongen,..de stemmen krijg je nu uit de hoek van sp,..weet je wel die al die tijd solidair met je was in de debatten en vandaag,..juist ja. heb het even helemaal gehad met de poppetjes net als agnes.

Opinius
Opinius4 mrt. 2010 - 19:39

en trouwens heb ik het ook gehad met halsema,en haar temerige lang gerekte beschouwende zinnen achteraf op de rest..so easy to do,and smile.

a.doorgeest
a.doorgeest4 mrt. 2010 - 19:39

Uitstekend idee van Wouter Bos. De ideale kandidaat, verre te prefereren boven Dracula en Brekebeen. Bos heeft er de ervaring voor, loopt reeds lang in Den Haag rond op hele zware posities; hij heeft er het verstand voor, de flair, de uitstraling. Kortom: de ideale kandidaat voor deze positie. (En dit dan ook nog een keer gemeld door iemand die van huis uit niet direct op de PvdA stemt). Paars 3 Plus - het lijkt wel de naam van een superieure brandstof - lijkt in de maak, en daar kan ons land heel veel plezier aan gaan beleven!

PelanPelan
PelanPelan4 mrt. 2010 - 19:39

Toen enkele maanden geleden bij P & W aan Frits Bolkesteijn werd gevraagd naar zijn mening over de enorme electorale aanwas bij de PVV in de peilingen sprak hij de wijze woorden : " Ik denk dat dat iets is dat eenvoudigweg moet uitzieken ". Ik was en ben het daar volledig mee eens. Wouter Bos hoeft alleen maar zichzelf te blijven en zijn huidige houding en koers aan te houden. Dan dienen zich in Juni vanzelf de volgende opties aan : 1. CDA wordt de grootste en gaat regeren met VVD en PVV, of alleen met VVD met gedoogsteun PVV. Maakt niet uit. In beide gevallen zal Balkenende 5 niet lang stand houden; De PVV zal al blunderend door de mand vallen en electoraal imploderen, analoog aan LPF vertoning in 2002. Eind 2010 /begin 2011 nieuwe verkiezingen na val kabinet Balk 5. Rol Balkenende definitief uitgespeeld. Bos premier van een kabinet PvdA/CDA (zonder JP !) / D66/ Groen Links. Okay, wat tijd verloren. Maar dat heb je met uitzieken

objectivist
objectivist4 mrt. 2010 - 19:39

Lijkt mij ook logisch.

a.doorgeest
a.doorgeest4 mrt. 2010 - 19:39

2 - Mijn enthousiasme voor Bos als kandidaat premier kent niet zo heel veel grenzen. Ten tijden van economische crises, heb je een MP nodig die sociaal-economisch van wanten weet. De jaren onder Lubbers hebben dat aangetoond. Het huidige CDA heeft leiders of leiders-in-spé rondlopen die Nederland op dit gebied veel te weinig hebben te bieden. Verhagen is een internationaal carièrediplomaat met weinig economische kennis, voor zover ik weet; Eurlings is nog enger dan Balkenende, wat op zich ook weer een prestatie is. (Een hyperambiteuze doordrammer die niet erg lijkt te kunnen luisteren) . De Jager vind ik een verademing, maar is nog te onbekend om de kar te gaan trekken. Komen we dus uit bij Bos, die het waarschijnlijk wel kan, door zijn ervaring - sympathieke uitstraling ook - en samenbindend vermogen. Eigenlijk had Bos allang premier van dit land moeten zijn. Hopen dat het deze keer gaat lukken.

Yggdrasil
Yggdrasil4 mrt. 2010 - 19:39

Het wordt tijd dat de diverse politieke partijen eens gaan nadenken over het wezen van een democratie. Democratie is niet dat de grootste partij ook de MP levert, dat is machtspolitiek en rechtstreeks afgeleid van de VS-democratie doctrine. De helft plus 1 is de winnaar en "the winner takes it all".

Rineke2
Rineke24 mrt. 2010 - 19:39

Wat toonde dan de jaren onder Ruud Lubbers aan? Het toonde aan - en dat is feitelijkheid - dat Ruud veelal het oog verloor op de teller/noemer-verhouding. Waardoor juist door 'zijn' bezuinigingen, veel minder belastinginkomsten binnen kwamen. Het was en is o.a. Wouter Bos die ons dat nu keer op keer voorhield.

cassirer
cassirer4 mrt. 2010 - 19:39

Bos stelt me met zijn pretentie MP te worden wel teleur: als een ding duidelijk is dan wel dat erg veel kiezers meer dan genoeg hebben van de mannetjesmakerij en de obsessieve focus op de personen. Ook op Bos, misschien m.u.v. de oude rode garde, maar Nl is nu eenmaal niet overwegend links. En waar de roep om Leiderschap toe leidt, weten we na Almere inmiddels. In een sterk verdeeld land met een aantal existentiële problemen (vergrijzing, verminderende produktiviteit, ontvolking, achterblijvend onderwijs en onderzoek, problematische immigratie van onrendabelen én emigratie bv. van hoogstopgeleiden) kunnen we ons geen eindeloos lange formatie en een wankele coalitie veroorloven. Als er geen coalitie met een behoorlijke meerderheid en een kabinet van hoogstens 3 partijen te vormen is, moeten we het proberen met een minderheidskabinet. Wat mij betreft het liefst een links kabinet van PvdA, GrL, D66 met trouwe gedoogsteun van CU en SP. De voormannen- en vrouwen blijven als fractieleider in de Kamer en men kiest een MP die op enige afstand van de politiek staat: A. Rinnooi Kan, P. Winsemius, P. Schnabel, H. Wijffels of iemand anders van dit kaliber. Maar de cynicus in mij ziet Geert Wilders aankomen.

opmerker
opmerker4 mrt. 2010 - 19:39

De wens van Bos om premier te worden is te begrijpen omdat hij het PvdA ideaal, bescherming van het arme deel van de bevolking wil realiseren. Er is echter een ongeschreven wet, nml: jan met de korte achternaam betaalt. De rekening van de wereldwijde bankspeculaties die eigenlijk het resultaat zijn van het totale failliet van de VS, werden naar Europa, met hun bedreigende euro voor de dollar, getransporteerd. Bos zal in dit financiële gezondmakingsproces weinig van zijn ideaal kunnen waarmaken. Zo bekeken kan hij als toekomstig premier geen eer behalen voor zijn partij. In deze kabinetsperiode moest hij de banken redden, met als gevolg het verwijt, dat hij een gat in zijn hand heeft. Als hij in een nieuw kabinet niet kan deelnemen heeft het ook voordeel. Cruijff zei het al eens, elke nadeel heb se voordeel.

Pjotrs
Pjotrs4 mrt. 2010 - 19:39

Na zijn "overwinnings"toespraak van gisteren kon hij ook moeilijk anders. Dat "zo links mogelijk" is vaag genoeg om ermee weg te komen, want in de praktijk zal dat gezien de vermoedelijke zetelverhouding iets worden als VVD, D66, GroenLinks en PvdA. De SP is sowieso onacceptabel: daar pak je de crisis niet mee aan (tenzij je de vrije markt wilt vervangen door een centraal geleide planeconomie), daar voer je geen buitenlandbeleid mee (Van Bommel of Meulenbelt op BZ?). Maar of Bos eventueel premier wordt van zo'n pimpelpaars kabinet? Dan moet de PvdA eerst de grootste worden (is al twijfelachtig) en bovendien veel kerndepartementen inleveren: EZ of Financiën zit er dan echt niet in, want als de PvdA de premier al levert wordt het te onevenwichtig als je zo'n departement ook aan de uitdelers geeft.

1 Reactie
EenBeetjeNuanceGraag
EenBeetjeNuanceGraag4 mrt. 2010 - 19:39

"Dat "zo links mogelijk" is vaag genoeg om ermee weg te komen" De realiteit is dat er nog veel kan verschuiven de komende maanden. Het is wat dat betreft verstandig om de kaarten nog even tegen de borst te houden. En niet met de PVV is zo logisch als wat. Het CDA sluit ze wel niet uit, maar in andere bewoordingen zeggen ze precies hetzelfde. Bij de formatie zullen alle partijen (muv de vvd) er alles aan doen om de PVV buiten de deur te houden. Het zou een ramp zijn voor ons land als de PVV aan de macht komt. Rechts nederland heeft kennelijk niks geleerd van de LPF. Maar ons land is er economisch te slecht aan toe om deze klus aan roekeloze rechtse populisten over te laten!

JoopSchouten
JoopSchouten4 mrt. 2010 - 19:39

Jemig. Wat een tegengestelde berichten uit het het rooie kamp. Nu weet de SP wie ze moeten kiezen. (...)

1 Reactie
Opinius
Opinius4 mrt. 2010 - 19:39

Rooie kamp? Welk? Waarin iedereen alleen zijn eigen hachie (poppetjes) evengoed voor ogen hield.

[verwijderd]
[verwijderd]4 mrt. 2010 - 19:39

663 zetels verlies De PvdA is de grote verliezer Is afgeslacht En men spreekt van een grote overwinning. Alsof je samen met Alice in Wonderland het konijnenholletje induikt ! (aan de andere kant ik zie nog steeds dat beeld van Fortuyn in die zwarte automobiel toen hij door leefbaar eruit werd geflikkerd : meneer ik verzeker U, Ik wordt minister President !" Dus de wonderen zijn de wereld niet uit. Wat wel zichtbaar was was de toenadering van Halsema en Pechtold. En terwijl Pechtold vol minachting in het gezicht van Agnes spuugde hoorde ik geen poe of bah van de andere 'linkse ' partijen. Bos gniffelde zelfs mee. Het was een groteske vertoning. Dat gezegd hebbende Wie is de ideale mp van de huidige fractieleiders zou ik inderdaad kiezen voor een Bos of liever nog Halsema. Maar dat dit giga-verlies wordt gevierd als een overwinning is bijna absurdistisch te noemen Kant verloor licht en verdween. Bos verlies 12 keer zoveel en spreekt van een overwinning.

1 Reactie
7731BK11
7731BK114 mrt. 2010 - 19:39

Bos heeft nergens gesproken van een overwinning, maar van een licht herstel. Het verlies was minder groot dan verwacht, maar nog altijd veel te groot. Verder heb ik Pechtold niet zien spugen naar Agnes Kant, hooguit haar met een gelaten lachje laten keffen. Geen van de anderen ontkwam trouwens aan dat voortdurend overheersende, keffende, storende interumperen van haar. We zullen het er maar op houden dat ze overspannen was en zoals gewoonlijk bijna stikte in haar woede, waardoor discussie met haar niet of nauwelijks mogelijk is /was. Overigens ben ik blij met de toenadering van Pechtold en Halsema, we zullen het toch van een linkse meerderheid moeten hebben, ook als de aanvullende partij CDA of VVD gaat worden. Of SP mee gaat doen, hangt heel erg af van hun nieuwe leider en zijn/haar redelijkheid en bereidheid verantwoordelijkheid te dragen. PVV is überhaupt nicht im Frage. Maar heb ondanks alles toch een lichte hoop gevestigd op CDA met event. een nieuwe lijsttrekker, waardoor CDA en PVDA elkaar niet meer hoeven uit te sluiten. (Uiteraard NIET Verhagen, want dan kun je beter met Balkenende van doen hebben)

[verwijderd]
[verwijderd]4 mrt. 2010 - 19:39

Wat is er nou vreemd aan dat een lijsttrekker voor de tweede kamer vindt dat hij/zij premier moet worden als hij/zij de verkiezingen wint? Het is toch bijna nooit anders geweest in dit land? Maar wel eerst even die verkiezingen winnen. Gisteren kreeg zijn partij al vast de meeste stemmen. Al schijnen we dat met z'n allen geheim proberen te houden.

1 Reactie
Rondeboer
Rondeboer4 mrt. 2010 - 19:39

Beste Piet, Dan zal ik nog een paar geheimen verklappen: het waren lokale verkiezingen. de PVV deed niet mee 25% stemt op lokale partijen Ik begrijp wel dat de PvdA ondanks het mega verlies in de winning mood is of dat in uitstraalt. Kiezers stemmen liever op winnaars. Kant heeft het relatief beter gedaan dan Bos. Maar zij speelt de verliezer en is het dus ook. Dat biedt extra kansen voor Bos en dat is de grootste winst voor hem: een imploderende SP.

KeesMaf
KeesMaf4 mrt. 2010 - 19:39

Op deze site zullen er wel de nodige sympathisanten rondhangen, maar ik vind het ronduit onbegrijpelijk dat er nog mensen met meer dan één hersencel op de PvdA stemmen. De partij van de regenten. Van de afgeschudde ideologische veren. De partij van Kok, Melkert en Herfkens. De partij die één doel nastreeft: aan de macht komen of blijven.

2 Reacties
ReneeO
ReneeO4 mrt. 2010 - 19:39

"De partij van de regenten" Dit heb ik vandaag al tig keer gelezen van allerlei Wilders na-wauwelaars die hier even komen buurten om hun ei achter te laten. How utterly boring! Als ze nu eens zouden uitleggen waarom de PvdA een partij van regenten is, vanwaar die negatieve connotatie van een term die ooit een volstrekt respectabele betekenis had, dan zou ik er misschien iets mee kunnen. Alsof de PvdA alleen geregeerd heeft de afgelopen jaren, en alleen het beleid heeft bepaald. Ik dacht dat CDA en VVD en zelfs D66 er ook een rol in hebben gespeeld. Maar zij zijn blijkbaar géén regenten. Legden ze maar eens uit waarom zíj niet. Maar dat kunnen ze niet, want de grote blonde roerganger legt dat ook niet uit, die roept alleen maar wat. :(

Stanleymessi
Stanleymessi4 mrt. 2010 - 19:39

Die mensen met 1 hersencel die stemmen al op de PVV. Dat gezemel over regenten, achterkamertjes en nieuwe en oude politiek. Intellectuelen worden vaak als bedreigend gezien. Het is net zoals met goochelaars, het is nooit leuk te moeten toegeven dat u het gewoon niet snapt.

7731BK11
7731BK114 mrt. 2010 - 19:39

Natuurlijk hoop ik ook dat PVDA de grootste wordt. Wouter Bos heeft in het laatste kabinet zijn nek meermalen uitgestoken, wetende dat bepaalde zaken niet populair, maar wel heel nodig waren. Daar verdient hij alle respect en waardering voor. Hij heeft moeten opboksen tegen veel onbegrip van zijn achterban en een oppositie vol cynisme, maar anderzijds moet iedereen beseffen dat, als je regeert je compromissen moet sluiten. En dat je niet alleen te maken hebt met je eigen land, maar met Europa en de hele wereldeconomie. De crisis begon in Amerika. en is wereldwijd. En zelfs de beste min. van Financ. van een klein land kan die niet met zijn 2 blote handen tegenhouden. Na alle shit die hij heeft moeten incasseren ( en zónder klagen) toont hij zich een des te waardiger staatsman. Of het Premierschap zal lukken is een tweede. Hijzelf realiseert zich ook dat na het grote verlies, het moeilijk zal zijn het zeteltal weer volledig te herstellen. Maar het begin is er, dus er is hoop!!

2 Reacties
sLinKs
sLinKs4 mrt. 2010 - 19:39

Goed gezegd Ellen, ben het volledig met je eens. Het valt me ook op dat de opofferende rol van Bos niet of nauwelijks wordt belicht in de media.

ReneeO
ReneeO4 mrt. 2010 - 19:39

Ben het ook helemaal met je eens, Ellen. Bos, die het land bekwaam door een heel ernstige financiële crisis heeft geloodst, krijgt veel te weinig krediet (waarschijnlijk ook niet van mensen die uit hebberigheid bij Icesave hun geld hadden neergezet en alles vergoed krijgen). Hoe dan ook, hij heeft al laten zien dat hij een goede crisismanager is, en dat kan van Balkenende niet worden gezegd.

Opinius
Opinius4 mrt. 2010 - 19:39

nederland is te uitgehold,om nog een ijskoude linkse leider te vinden om economische stabiliteit te kunnen brengen. het bombamtische rechts gewetenloos hebzuchtig zooitje waardoor heel de westerse wereld die in crisis is geraakt ,onderleiders. zal nu niet 123 opgelost kunnen worden door een volstrekt nieuwe leider die nu ergens vandaan moet komen uit ...vul maar in. teneinde die groteske rommel van decenia op te lossen. wie dat gelooft is ernstig naief.

2 Reacties
7731BK11
7731BK114 mrt. 2010 - 19:39

SPers zijn van die kiese mensen, die nooit schelden en super redelijk en verdraagzaam zijn. Weet je nog, Opinius Media ?? Zij zijn ook absoluut niet horkerig of domelorig of wat voor andere fraaie benamingen ze ook verzinnen voor "andersdenkenden". En zij zijn uiteraard ook de ENIGEN die "menselijk en sociaal" zijn. Ach ja.....pfffff.

KeesMaf
KeesMaf4 mrt. 2010 - 19:39

"het bombamtische rechts gewetenloos hebzuchtig zooitje waardoor heel de westerse wereld die in crisis is geraakt" *zucht* De wortel van deze crisis is het verplicht verstrekken van hypotheken aan (met name zwarte) arme Amerikanen, die de lasten eigenlijk niet aankonden. Zoek maar eens uit of die verplichting van links of rechts kwam.

[verwijderd]
[verwijderd]4 mrt. 2010 - 19:39

De arrogantie van Bos is aan de ene kant tenenkrullend. Maar aan de andere kant De spindokter heeft hem iets in het oor gefluisterd. Wees brutaal En wellicht ben ik het voor deze ene keer met deze spindokter eens. MAAR ! Waar gaan we de stemmen vandaan halen ? Ik heb geen enkele vertrouwen in Judas Pechtold meer. Ik heb er wel fiducie in dat Bos veel stemmen kan terug winnen. En dat ook Femke wel wat kan wegsnoepen van die rat. De D'66 is op sociaal/economisch gebied wellicht nog asocialer dan de VVD. Lekker Europa in (zonder voorwaarden), de vrije markt in 9zonder voorwaarden). D'66 is een partij voor welgestelde yuppies die de kans hebben om mee te zweven in de internationale jetset. Of denkt iemand werkelijk dat 'de nette man' ene donder geeft om de oudere in de verzorgingstehuizen of mijn oom en twee tantes die het steeds moeilijker krijgen in de echte 'gekkenhuizen' Daarover hoorde je Agnes wel Zij was de vaandeldragers Maar Pechtold heb ik nog nooit over zorg en medemenselijkheid gehoord. Wat gaat Dolk en Gifkelk preister Alexander doen aan de mensen die niet mee kunnen in deze maatschappij ? Of wordt dat 'probleem' opgelost door meer geld te smijten in het container begrip 'onderwijs' Wat gaat Pechtold doen om het leven van mijn oom en tantes beter te maken ? Nope Ze kunnen echt niet meer mee met de globalisering Ze hebben verzorging nodig Wat gaat de 'nette meneer' pechtold hier aan doen ??

1 Reactie
ReneeO
ReneeO4 mrt. 2010 - 19:39

Wat is er toch tussen jou en D66, c.q. Pechtold, gebeurd, Jonathan. Het is een grote niet-aflatende vrij emotionele tirade tegen de partij en zijn voorman. Ik hoor je meer aanschoppen tegen D66 dan dat je je eigen partij promoot. Kortom, ziet hier meer achter? Teleurstelling? Of... bezondig ik mij aan psychologie van de koude grond? ;-)

Frank Straathoff
Frank Straathoff4 mrt. 2010 - 19:39

Als VVD'ert zou ik nog wel een combi met de PvdA en D66 zien zitten. Bos mag natuurlijk altijd roepen dat hij premier van dit land wil worden, maar het zou van enige politesse getuigen om na de raadverkiezingen-afgang van zijn partij een bescheidener toon aan te slaan. Cést ca. Hij deed me een beetje denken aan die Iraakse minster van Informatie... "I triple guarantee you, there are no American soldiers in Iraq". Hilarisch.

1 Reactie
ReneeO
ReneeO4 mrt. 2010 - 19:39

"...een bescheidener toon aan te slaan" Hij heeft erbij gezegd 'als de partij de grootste wordt'. De grootste partij levert nu eenmaal in de regel de MP en hij is beschikbaar. Punt is alleen, dat die kans gewoon niet groot is.

KeesMaf
KeesMaf4 mrt. 2010 - 19:39

Even reageren op de reacties op mijn stukje van do 04 maart 2010 21:30 @Renée O, do 04 maart 2010 23:06 Ja, regenten. Is Wim Kok al geroyeerd als lid wegens het verkwanselen van de socialistische uitgangspunten van de partij? En anders wel vanwege zijn dubieuze rol bij ING, ten tijde van het verhogen van de bonus voor de topman met 583% (geen typefout)? En Herfkens, die is, na haar onterechte 'huursubsidie' van $280.000 toch zeker ook geen prominent lid van de PvdA meer? Dan is er nog meneer Möllenkamp, de Maserati-met-chauffeur-rijdende voorzitter van woningbouwvereniging Rochdale, die is toch zeker ook niet meer welkom bij de PvdA? Verder hebben we natuurlijk de dubieuze zaak rond het declaratiegedrag van burgemeester Wolfsen, en de manier waarop hij journalisten de mond probeerde te snoeren. Zomaar vier voorbeelden van regenten in de negatieve zin van het woord, namelijk lieden die macht boven integriteit stellen, maar bij de PvdA nog steeds een warm thuis vinden. Bij de SP moeten ze dat soort lui niet. Die hebben nog principes (al zijn ze niet de mijne). Dus: utterly boring of niet, het is wel waar! @Stanley Messi, vr 05 maart 2010 02:37 Mensen die totaal niet weten waar het over gaat, de gemeenteraadsverkiezingen, bijvoorbeeld omdat ze uitsluitend Arabisch spreken, stemmen PvdA. Zie Rotterdam-Zuid. Intellectuelen zie ik niet per definitie als bedreigend. Ronald Plasterk vind ik een zeer aimabele man. Met hem als premier zou ik wel kunnen leven, al zou ik 'm liever zien overstappen naar een andere partij (D'66 of VVD).

1 Reactie
ReneeO
ReneeO4 mrt. 2010 - 19:39

Precies wat ik al stelde, waarom alleen PvdA aan de schandpaal? Wat vind je van het meedoen aan de onrechtmatige oorlog in Irak? Kabinet van CDA, VVD en LPF. Wat te zeggen van ex-burgemeester Leers, de handtastelijkheden van Lubbers, het oorlogsverleden van Aantjes, oei allemaal CDA. Eh... de contacten van CDA burgemeester Toine Gresel met een projectontwikkelaar, jeetje alweer CDA. Hoera, een paar VVD-ers, Nijpels en Zalm en de DSB, Hermans en Meavita... En zo kunnen we nog wel even doorgaan... Ik wil leden van de PvdA die wat op hun kerfstok hebben niet goedpraten, @Kees, maar ik begin de verdachtmakingen uitsluitend aan het adres van de PvdA gewoon een beetje beu te worden en word al helemaal moe van de term 'regenten'.

[verwijderd]
[verwijderd]4 mrt. 2010 - 19:39

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Rondeboer
Rondeboer4 mrt. 2010 - 19:39

Hij kan niet, want de schreeuwende monden van bonusjagers en banken, de directies van nutsbedrijven willen allemaal ONS beslastinggeld. Nou, nou volgens mij zitten deze allemaal in het 52% tarief. Bos zal een begrotingstekort moeten wegwerken (de steun van de banken ging niet uit de lopende begroting). Enerzijds veroorzaakt door doorlopende verplichtingen en verminderde belastinginkomsten. Anderzijds door teruglopende economische groei waardoor het percentuele tekort toeneemt. De banken hebben de crisis veroorzaakt, maar waren ook verantwoordelijk voor de bovengemiddelde groei de jaren daarvoor (met extra belastinginkomsten). Dus eigenlijk moet nu bezuinigd worden op bovengemiddelde uitgaven ten tijde van bovengemiddelde groei.

Joeri2
Joeri24 mrt. 2010 - 19:39

Ik hoor alleen maar mannetjes. Hoe zit het eigenlijk met ideologie? Doen we daar nog aan in de politiek?

2 Reacties
ReneeO
ReneeO4 mrt. 2010 - 19:39

Het mannetje waarover hier wordt gesproken draagt de ideologie van zijn partij uit, en wat mij betreft op een goede manier. :)

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa4 mrt. 2010 - 19:39

Leef jij in een mannetjes wereld? die bestaat ook, echt, zoals de vrouwtjes werld, want je hebt, kom hier bij me schat! en je hebt ook ''OPZIJ''' jij ! Sorry, ik moet hier heel even lachen. En jij maar blijven zeiken. Succes.

EdSchut
EdSchut4 mrt. 2010 - 19:39

We zijn weer bezig met alleen de mannetjes. Ik hoop dat de PvdA eerst duidelijk laat zien waar ze voor staat en over welke punten wel of geen compromissen met andere partijen mogelijk zijn. In de afgelopen jaren heeft de PvdA teveel compromissen gesloten en teveel afgeweken van haar eigen idealen. En mocht Bos de MP worden, dan moet hij afstand nemen van het partijleiderschap. De partijleider hoort in het parlement te zitten.

2 Reacties
ReneeO
ReneeO4 mrt. 2010 - 19:39

"De partijleider hoort in het parlement te zitten." Niet per se, MP en partijleiderschap kunnen best samengaan. Maar hij moet niet 'gewoon' minister worden in een nieuw kabinet als de PvdA de MP niet kan leveren. Dat was een strategische fout, ofschoon ik mijn petje voor hem afneem voor de manier waarop hij de financiële crisis heeft aangepakt. Electoraal gezien heeft hij er vooralsnog helaas niet de waardering voor gekregen die hij verdient.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa4 mrt. 2010 - 19:39

De politiek is geen Wiskunde, helaas, maar een handel in woorden. Ze roepen eerst brand en moord, als ze in de regering zitten, gaan ze zogenaamd even praten. praten of handelen? Elke partij heeft haar standpunten, waarom handelen? nog erger, er zijn politieke partijen die met hun principes kunnen handelen. In Nederland noem ik het ''de politiek boerderij'' Mensen, de Burgers moeten van tevoren op een duidelijk beleid kunnen stemmen en niet stemmen op een partij die straks met andere partijen gaat handelen. Ik mis de logica en zeg stemmen hier heeft geen zin, nog erg, lachwekend. Sorry, lieve Nederlanders.

Ineke McK
Ineke McK4 mrt. 2010 - 19:39

Als Wouter Bos premier kan worden, dan ben ik in iedergeval dik tevreden!

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa4 mrt. 2010 - 19:39

ik te dik!