Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte tracht stikstofbom van Hoekstra onschadelijk te maken

Sigrid Kaag wil draaiend CDA aan afspraken houden
Joop

Wouter Bos

  •  
12-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Piep piep, sms-bericht: Heeft Wouter Bos soms je boek gelezen?
Piep piep, volgend sms-bericht: Jeetje Visser, wat veroorzaak je nou weer met je pleidooi voor keuzevrijheid en meer tijd voor het gezin? ???? Piep piep: Je boek heet Nieuwe vrouwen toch? Of is het stiekem Nieuwe mannen?
Natuurlijk draaien de conspiracy-theorieën over het vertrek van de heren alweer op volle toeren. Camiel Eurlings heeft een leuk smoesje bedacht om weg te komen na het kilometerheffingsdebakel en Wouter Bos is eigenlijk natuurlijk vertrokken om zijn partij te redden van de negatieve effecten van algehele Bos-moeheid. 
Er is echter één ding waar ik me zorgen over maak, met al die vertrekkende kopstukken (vergeet ook Agnes Kant niet!): Dat het vrijheidsvirus nog verder om zich heen gaat grijpen. En dat we uiteindelijk niemand meer overhouden die bereid is dag en nacht het volk te vertegenwoordigen en te dienen. Ok, Balkenende zou ik graag persoonlijk willen besmetten, die arme man moet inmiddels echt iets anders gaan doen. 
Om te beginnen snel aan de slag met flexwerkmogelijkheden voor politici en onmiddelijke uitbreiding van het vaderschapsverlof, zou ik zeggen. Misschien is dan de leegloop van politici die erachter komen dat ze werken om te leven en niet leven om te werken nog te stoppen.

Meer over:

politiek, opinie,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (10)

Kappasnor
Kappasnor12 mrt. 2010 - 17:02

Een van de leuke aspecten van van Rompuy was dat hij er prat op ging helemaal niet zo hard te werken. Een ander pluspunt is wellicht dat hij niet echt meer in de jonge-kinderen-leeftijd zit. Misschien is de jeugdcultus in de politiek een beetje dempen een betere oplossing dan extra vaderschapsverlof wat m.i. toch ietwat als symptoombestrijding overkomt?

beket
beket12 mrt. 2010 - 17:02

Papa, wie is die mevrouw die op zondag het vlees snijdt?

rgeurtsen
rgeurtsen12 mrt. 2010 - 17:02

Anna Visser, ik heb nog net iets te weinig van dit soort geluiden gehoord. Ik vrees dat hard werken belangrijker is... evenwicht tussen opvoeding en carriére is niet het simpelste in de 'go for it babe' wereld. Ik wou dat het anders was.

Opinius
Opinius12 mrt. 2010 - 17:02

Voorop gesteld dat ik geen "figuurtje" ben,maar een heus aardige menselijke verschijning, informeer Ik uiteraard graag op U warme uitnodigende vraag. Ik leef als een hardwerkende gediciplineerde monnik de hele week .Om de menselijke geest in de menselijke balans te behouden ,hang ik ter ondersteuning daarvan, op vrijdagavond de beest ergens uit .

Opinius
Opinius12 mrt. 2010 - 17:02

ps sorry onderstaande was reactie op Aerdt die eronder had moeten staan

Paul!
Paul!12 mrt. 2010 - 17:02

Stoer........ ik weet het niet. Er zijn talloze mensen die hun carriere zo kiezen, dat werk en zorg te combineren zijn, zowel mannen als vrouwen. Door die tijdige keuze komen ze niet in situaties terecht waarin ze tussen zorg en werk hoeven te kiezen. Dus is er ook geen "stoere" beslissing nodig. Er zijn ook veel mannen en vrouwen voor wie de luxe van keuzevrijheid beperkt is, mensen, meestal 1oudergezinnen, voor wie de middenweg tussen zorg voor de kids en financieel het hoofd boven water houden erg smal is. Ook voor hen is een "stoere" beslissing niet weggelegd, ze zijn daarvoor ook te druk met buffelen en zorgen. Als je voor de politiek kiest, dan weet je van te voren hoe moeilijk zoiets te combineren is met een gezinsleven. Dat geldt ook voor andere zware banen. Op een keuze terugkomen, omdat je de gevolgen verkeerd hebt ingeschat, is uiterst verstandig, maar in mijn ogen totaal niet stoer. Ik heb begrip voor hun keuzes, kan die keuzes ook prima accepteren en waarderen, maar...... je moet er ook niet meer van maken dan nodig is. Nieuwe mannen, Nieuwe vrouwen....... Nieuw met hoofdletter uiteraard...... Wat een onzin, het gaat om keuzes die erg veel mannen en vrouwen al jarenlang maken, ook al valt die beslissingen meestal misschien veel minder op. maar inderdaad is het belangrijk om er voor te zorgen dat de combinatie van zorg en werk minder zwaar wordt. Niet zozeer vanwege de gezinnen van welgestelde politici, maar juist vanwege de vele 1oudergezinnen die ons land kent, waar de combinatie zorg/werken vaak veel zwaarder is, al was het maar vanwege de beperkte speelruimte die die gezinnen kennen op financieel vlak of op het gebied van ongedeelde zorg.

[verwijderd]
[verwijderd]12 mrt. 2010 - 17:02

Leuk gevalletje damage control. Eerst pleiten voor een fenomeen en nu schrikken van het effect.

1 Reactie
Opinius
Opinius12 mrt. 2010 - 17:02

Zeg Aerdt,ik wil je toch eens wat vragen,is er ook weleens iemand zoetlief voor jou? (glimlacht) In alles (de uitzonderingen daar gelaten ) ontdek jij iets zuurs.

vanessa2
vanessa212 mrt. 2010 - 17:02

Dat we politici willen hebben die werken om te leven lijkt me precies de misvatting waardoor de politiek corrumpeert. Politiek bedrijf je vanuit een ijzeren motivatie en niet om de kachel brandend te houden. Wel onkies vind ik het overigens om hier boekjes omhoog te houden voor reclamedoeleinden. dat laten we aan De Wereld Draait Door Over.

1 Reactie
annavisser1
annavisser112 mrt. 2010 - 17:02

Je hebt helemaal gelijk, Vanessa. Het is hier geen reclamefolder. Maar het een viel zo mooi met het ander samen. Ik zal er in het vervolg op letten!